Bana şey gibi geliyor sanki beni seçti ve bana eziyet ediyormuş gibi neden bunları yapıyor artık cidden dayanacak gücüm kalmadı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMerhaba,
Haşa Allah öyle yapsa tövbe hakkımız sınırsınız mı olurdu yoksa 1 veya 3 mü olurdu?
Allah iyiliğimizi istemese iyiliği emreder miydi?
Allah sağlam kullar olmamızı istemese bizi imtihan eder miydi?
Durumunuzu yazsaydınız ona göre değerlendirirdim ama genel olarak yorumlayayım.
Allah bizi çokça imtihan eder, biz acaba gerçekten Allah'a iman ediyor muyuz, O' na gerçekten inanıyor muyuz, seviyor muyuz, bağlı mıyız? Diye.
Ve şükretmedikçe, isyan ettikçe bu sizce samimi olur mu?
Şükrediyorum ama bir şey değişmiyor?
Allah her şeyin en iyisini bilendir ablacım; eğer istediğiniz şey olmuyorsa bin hayır arayın derler.
Hayır der, hayırlısı değil diye vermez.
Bekle der, bizi en güzeli için imtihan eder.
Evet der, hayırlısı ise bize istediğimizi verir.
Çoğu zaman beterin beteri vardır deriz di mi? Ya istediğimiz şey bizim için hayırlı değilse?
Mesela bir kadın sürekli dua edermiş "bana ait bir evim olsun" diye.
O kadar çok dua etmiş ki artık ne diyeceğini şaşırıyor " Allah' ım yeter artık nolur sen canımı al ama bana bir ev ver vs" demiş.
Birkaç ay sonra kadının evi olmuş ama daha onun için sevinemeden yataklara düşmüş, kanser hastalığından. Bu yaşanmış bir olay.
Yani istediklerimizin bizim için ne kadar hayırlı olduğunu bilemeyiz. Her zaman şükretmeli, isterken de hayırlısını istemeliyiz.
Bu kadının durumu şu; şükretmiyor, hayırlı/hayırsız demeden istiyor. Oysa Allah bize dünya hayatına bağlanma gelip geçicidir der, dünyalık şeyler aldatıcıdır der.
Allah bizi imtihan ederken her şeyin cevabını vererek imtihan ediyor elhamdülillah, bizler de Allah' a layık bir kul olmaya gayret etmeliyiz.
Dilerseniz durumunuzu anlatın, varsa bilgim yardımcı olurum inşaAllah
Esen kalınız...🍃
03.11.21/01:2337 Yorumla
Soran+1 yılŞöyle açıkçası ben kendim için istediğim hiçbir şeye kavuşamadım hani iyi şeyler genelde istiyorum ama allah vermiyor neden sence hani daha ne istiyim istediğim şeyler basit beni başkalarından daha farklı yapacak bir özellik başarı maddiyat vs ama benim keyif aldığım hiçbir şey olmuyor bence allah sadece acıdan hoşlanıyor insanlara zulmetmekten de başka bir şey yapmıyor ben cidden artık bu kadar çalışıp hiçbir şey elde edememekten de sıkıldım bu gidişle bir işim bile olmicak buna üzülüyorum
- +1 yıl
E siz Allah' a inanmazken neden bir beklentidesiniz?
Ben şu an çok üzüldüm cidden 😄 çünkü her gece konuşurum, içimi bildiği halde dökerim vs
Verse de vermese de bilirim muttlaka vardır bir bildiği çünkü O, beni benden daha iyi biliyor ve tanıyor.
Benim de pek iyi olduğu söylenemez ama hiçbir zaman neden demedim, aksine bunun idrakına varabildiğim için bile şükrettim.
Siz önce Allah ile bağınızı güzelleştirin, O' na istekleriniz olduğu için değil her daim gidin.
Siz sizi arayıp sormayan bir arkadaşınız işi düşünce size geldiğinde kırılmaz mısınız?
Her zaman Allah ile konuşan biri böyle düşünmez, oradan biliyorum.
Bakın diyelim bunlar her şey oldu ve iş yerinde biri size iftira attı diyelim kovuldunuz, veya Allah korusun kaza geçirdiniz istekleriniz yarım kaldı hiç bunları düşünmüyor musunuz?
Ben hep böyle olacak da demiyorum, Allah a inancı olan kişinin ümidi Ahirettir ve bu hiç küfre itmez.
Sizin şu an bile şükredecek çok şeyiniz vardır, yetinin demiyorum şükür sizin kulluk göreviniz ve zamanını bekleyin demek istiyorum. Güneş bu saatte doğmaz mesela onun da bir zamanı olduğu gibi bizim isteklerimizin de zamanı ve yeri vardır. Lütfen isyana düşmeyin.☺
Soran+1 yılSize kesinlikle katılıyorum ve de allahla bende konuşup dertlerimi anlatırım ama şöyle artık gururumun kırılmasından çok sıkıldım insanda biraz da olsa gurur vardır bende o hiç kalmadı millet beni küçümser oldu ben böyle olsun istemiyorum bende diğerleri gibi olmak istiyorum ama olmuyor cidden olmuyor
- +1 yıl
Gururunuz neden kırılıyor?
- +1 yıl
Ve diğerleri kim, nasıllar?
Soran+1 yılÇünkü benim eskiden bir duruşum vardı arkadaş çevrem ve de başarım şu an bunların hiçbiri yok eskiden de o kadar iyi bir hayatım yoktu ama duruşum vardı şu an herkes bana saçma biri gözüyle baktığına eminim ve ben bunu istemiyorum üzüntüden evden bile dışarı çıkamıyorum ve bu durum beni etkiliyor bana yalan söylediler ve bu yüzden deli muamelesi yaptılar hala daha bunu takıyorum ve üzülüyorum
- +1 yıl
Bakın insanlarla olan sorununuzda Allah' ı sorumlu tutuyorsunuz.😒
Ne dediniz eskiden iyi hayatım yoktu ama duruşum vardı.
İyi bir hayat istediniz oldu ama eskide sizi var eden şeyden olmuşsunuz. Bunu tekrar yerine getirebilirsiniz ki yine aynı şeylere odaklanın, belki hayatınız iyi arkadaşlarınız da var ama o arkadaşlar hep arkanızdan iş çeviriyor olur, böyle olsa daha mı iyiydi?
Siz kendinizi bir toparlayın, :)
Her şeyin sebebini Allah tan bilmeyin, Allah a yönelin, başarı-para-dostluk bunlara çok bağlanmayın çünkü bunlar da bir gün önemsiz kalacaktır.
Belki şimdi öldük, o kadar üzülmüştük oysa ki o an başka şeylerle mutlu olmayı veya farklı yolları denemek yerine pes edip olacakları izledim ve öldüm. Geçen zamana yine yazık olur.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 565 cevap paylaştı.
+1 yıldemin ki soruya yapıştırdığım Ayeti yapıştırayım ;
Bakara Suresi 155. Ayet
{ 155 } Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
+1 yılBazen Allahtan çok uzaklaşırız onu hatırlamamız gerekir aslında baktığımız zaman insan sadece zor durumlarında Allah ı hatırlıyor başımıza bir bela geldiği zaman Allah’ımm diyoruz sadece... Demek ki Allah ın sevdiği kulusun ki Allah seninle beraber olmak istiyor dert kötü insanlara, Allah ın sevmediği kullarına verilseydi o zaman Peygamberimizin hiç derdi tasası olmazdı en çok sıkıntıyı peygamberler çekti.. Bence her şerde hayır ararsan bu düşüncelerinden de kurtulabilirsin ne demişler sabrın sonu selamettir
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel bir yorum fakat ben bu şansızlıkla ve hayatta istediğim şeyler bu denli olmayışıyla işsiz kalıp açlıktan ölücem böyle duruyor yani allah çünkü tüm kapılarımı kapadı ve benim allaha inancım da güvenim de kırıldı
Bunu bazen bende düşünüyorum haşa isyan etmiyorum ama ne biliyim abi hiç yüzüm gülmüyor ne okul ne iş ne aile üstüne tonla sorun çekiyorum birde kötülük yapan insanlarada bir şey olmuyor arada yüzüm gülse bir işim rast gitse hemen şey diyorum aha böyle güldüm mutlu oldum belalar musibetler gelir şimdi diye
312 Yorumla- +1 yıl
Dünya hayatı iyiler için imtihan dünyasıdır. İnançlı biri zaten dünyadan ümitli olmaz, ümidi Ahirettir. Tabii ki hem dünyada hem ahirette de mutluluğumuz istenir ancak dünyadaki mutluluğumuz yalnızca bize bağlı değildir, bunda çevrenin çokça etkisi vardır. Siz ümitvar olun, maneviyatınızı artırın. Öyle ki başınıza ne gelirse gelsin şükredebilin. Mesela bana göre henüz yeterli değil çünkü sırrı bilseniz bu şekilde düşünmezdiniz. Şimdi sırrı az çok anlatabilmişimdir İnşAllah
Soran+1 yılKeşke günah olmasa ya cidden ölmek kurtulmak demek en büyük hayalim ölmek olabilir artık çok sıkıldım cidden hayat çok yorucu umarım cennette sadece yatarız
Soran+1 yılBu arada yorumunu okudum demişsin ki hemen güldüm musibetler gelir diye kesinlikle katılıyorum bu dünyada yaşam sürem boyunca yüzüm çok çok az güldü zaten sonunda da hep mutsuz oldum cidden o yüzden o kadar az ki beni mutlu eden şey üzüntüden kendimi eve kapadım çünkü artık insanlardan zevk almıyorum eskiden rahatsız oluyordum ama her insanın aynı olmadığını anladım fakat şöyle bir şey oldu zevk almıyorum artık insanlardan evde kedimle oturmak bana daha çok zevk veriyor ya da kendi kendime takılmak
- +1 yıl
Abicim dünyadaki kötülüklerin %80 ine insan eli değiyor.
Biz oturmaya eğlenmeye gelmedik ki dünyaya di mi?
Allah birçok ayette akledin diyor, neyi akledin diyor ki bize?
Ne istiyor bizden
Belki de dünyayı kurtarıp dünyada de sefayı bizim sürmemizi istiyordur?
Bakın birçok konuya varılırken kendinize dert edinmeyin, araştırın mesela çünkü anlamlandırmadığımız sürece ne ümidimiz kalır ne bağımız sağlam olur ne de inancımız tam olur. :) - +1 yıl
@Diğerkâm1i hacım biz Allaha inanıyoruz zaten ama mesele şu neden yardım etmiyor veya duamızı kabul etmiyor ben 22 yaşında biriyim mesela geçim sıkıntısı çekiyorum iş istiyorum ama okadar uğraşıyorum elimden geldikçe neden bana güzel bir nasip yollamıyor zaten herşeye şükür ediyoruz merak etme hem ölüncede cennete gitmiyorsun ki direk günahkar Müslüman oluyorsun yandıktan sonra Allah kabul ederse gidiyon cennete şöyle bir şey yok biz dünyada çektik fakirler bolluk içinde yaşadı hadi bizde ahirette rahat yaşayalım
- +1 yıl
Sorunumuz bu işte biz hayatımıza bizim istediğimiz kadar karışan bir Allah istiyoruz.
Mesela ya Allah bu günah yapma demiş ama ben istemiyorum ki nefsim istiyor. Sonra başım sıkışır Allah' ım yardım et, ya neden yardım etmiyorsun?
(Şansınıza söylemiyorum)
Allah der ki biz kaderinizi çabanıza bağlı kıldık.
Dünyadaki iletişimimiz sadece Allah ile değil, dediğiniz gibi ne kadar kötü insan var.
Nedenini bilmeden sorgularsak zararlı yine biz çıkarız.
Allah "birinin başı sıkışır çok yoksuldur hemen yardım eder" bunun için değil.
Sabredeceksiniz, belki de her yolu deneyeceksiniz olmadı vardır bir hayır deyip başka şeylere bakacaksınız.
Soran+1 yılYok zaten bana sonsuza kadar mutluluk olmicak ben eminim tek istediğim şey şu iğrenç derslerden kurtulup başarılı ve sosyal biri olmak ama olmuyor cidden olmuyor dersler beni cidden çok bunalttı birde istediğim başarıyı yakalayamıyorum ailem para veriyor ve de çok pahalı bir üniversite bence allah benim üniversite okumamı istemiyor cidden bu bariz yani isteseydi bu kadar yollarımı tıkamazdı zaten allah kız çocuklarının okumasını bile istediğini düşünmüyorum çünkü allah faşist ve kötü biri ve de ben allahı doğru bulmuyorum
- +1 yıl
Şu cennet meselesi de İnsanlar "Müslümanım" der ama davranışı Müslümanlıktan çok uzaktır. Müslümanlık iki şükür bir namaz değildir, bu yüzden zordur. Ve Allah her şeyi bildirirken biz kulluk edemiyorsak bizim suçumuzdur. Ben Dünyada Müslümanım dedim birkaç şey yaptım ama hatam varsa elbette cezasını çekeceğim ama tövbe kapasının daima açık olduğunu da unutmayın.:)
Soran+1 yılYa o değil de ben çok fal baktırıyorum hani gidersem bu yüzden giderim cidden
Peygamber efendimizi sallallahu aleyhi ve alihi ve selami düşün o napti o kadar dert içinde
323 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın ama şöyle benim derdimi insanlar küçük görüyor halbüki dünyanın yükü sırtımda gibi ve bir şey dicem dünyanın yükü umrumda değil kimse umrumda değil
Soran+1 yılAllah insanların ağlamasından mı hoşlanıyor yoksa bence allah insanları ağlatıp rahatlıyor çünkü cidden ben allahım iyi biri olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
Aglamagin insana ne kadar faydalı olduğunu önce araştır ve bazen insanlar Allah'a duyduğu aşktan ağlar senin ne yaşadığını bilmiyorum ve umrumdada diyil diğer insanlarinda senle çıkar olmadığı sürece umrunda olmaz Allah Celle celauhunun kötü olduğunu düşünüyorsan bunu araştırman gerek
Soran+1 yılEvet ben kötü olduğuna eminim iyi biri değil ve sadece acıdan mutlu olan biri insanların yüzünün gülmesini bile istemeyecek kadar bencil biri bence ben allahın iyi olmadığına eminim
- +1 yıl
Kısıtlı düşünce yapısına sahip birisi düşünce yapıni geliştir Allahi spor hocası gibi düşün spor hocalari seni geliştirmek icin sana acılı eğitimlerden geçirir ve en sonunda istediğin vücutta sahip olursun eyer spor hocası seni geliştirmek için acı veriyorsa bu onu kötü yapmaz aksine seni sevdiği için ve senin başarılı olduğunu görmek istediği için yapar
Soran+1 yılÖyle mi çünkü bu beni daha kötü biri yapıyor bu olay herkeste işe yaramaz bir aralar herkesten nefret ediyordum ve artık çoğu kişi beni bir yerlere çağırsa bile gitmiyorum çünkü artık insanlardan bıktım cidden zevk almıyorum cidden onların daha şanslı oluyor olmasından benim bu hayata sıradan bir insan kadar bile başarılı olamıyor oluşumdan bıktıö hep birilerine muhtaç yaşıyor olmaktan ve bunın devam edecek olmasından bıktım kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum ama olmuyor peki soru şu allah neden bunu yapıyor çünkü cevabı çok basit allah cinsiyetçi biri zaten dinlerden de bariz belli ama sen anladığım kadarıyla allahı çok seviyorsun o yüzden sen sevmeye devam et bende severim tabiki ama benim seviyor oluşum allahın her yaptığı haksızlığı onaylayacağım anlamına gelmiyor ve bence şu an çoğu kişiye bariz bir haksızlık yapıyor
- +1 yıl
En komigide bunu söyleyenlerin cogun ne namaz kılar ne Kur'an okur nede oruç tutar Zaten imtihanın kendisi bu eyer herkes esti olsaydı ozaman imtihan olmazdı Allah bizi neremizi geliştirmek istiyorsa ordan vuruyor ve bizi daha güçlü görmek istiyor sense tefekkürun çok zayıf umarım Allah seni hidayet eder
Soran+1 yılÇok teşekkürler hayır allaha tabiki inanıyorum ama ben gelişmiyorum ki bana kötü yaklaştıkça kötüleşiyorum
- +1 yıl
Sjsjjs Allah'ın merhametini hiss etmek için ona secde etmen lazım Allahin sevgisini anlaman için onun kuramını okuman lazım Allahdan seni ayıran alışkanliklardan kurtulman için oruç tutman lazım Allahi anlamak için onun imanlarının hutbelerini dinlemen lazım sen bunların hiçbirini yapmayın Allah'a bu damgayı vuramassin bende senin gibiydim ancak şimdi Allah'ı anlıyorum hamd olsun
Soran+1 yılYok haklısın ya ama ben sadece şeyi merak ediyorum neden bu hayatta istediğim hiçbir şey olmadı nedennnn hiçbir şey ya bir tek şey olsaydı keşke gerçi şey oldu korona sjsnsnsnsjsj o hayatımın en güzel şeyi olabilirdi ama şöyle bir şey var 22 senelik hayatım boyunca sadece 1 sene rahat ettim ve bu çok az
Soran+1 yılYes
Soran+1 yılAaa anladım geçmiş olsun :(
Günahlarına kefaret bunlar üzleceğinize şükredin.
Asıl sana hiç dert vermiyorsa o zaman kork. Çünkü seni gözden çıkarmış demektir.
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Dünya mü’minin zindanı, kâfirin de cennetidir.”[1]10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBir şey yapmıyor insan insana eziyet ediyor. Senin ne sıkıntın varsa hepsini insanlar yaptı.
39 Yorumla
Soran+1 yılBu doğru ama bu seferki insani değil ya bazı şeyler insanla alakalı olmuyor
- +1 yıl
Nasıl mesela açıklayabilir misin rica etsem. En ufak bir psikolojik sorun bile birinin sana zarar vermesi sonucu oluşuyor.
Soran+1 yılMesela benim derslerim gittikçe kötüleşiyor ve bu gidişle bir dönem tüm derslerden kalıcam ısrarla kendimi odaklayamıyorum ve de puanlarım çok çok düşük ve insan ister istemez düşünüyor allah benim üniversite okumamı istemiyor mu diye ve sonra başka bir şey düşünüyoruö neden alla benim üni okumamı istemesin allah neden birinin eğitimine engel olsun diploma alıp çalışmasının önüne geçsin çünkü eğer ki ben diplomamı alamazsam garsonluk tarzında zor ve düşürücü işlerde çalışmak zorunda kalıcam ya da açlıktan ölücem ve bunu hiçbirimiz istemeyiz
- +1 yıl
Kendi psikolojinin sana yaptığı oyunlar bunlar. Gelecek kaygısı var tamamen ve bu yüzden ya şöyle olursa ya böyle olursa diye derslerini düşmesini örnek göstererek kendini baskı altına alıyorsun. Pozitif olup ne olursa olsun o diplomayı alacağım diye kendini adapte edebilmen lazım. İlla yüksek puan almak zorunda değilsin sonuçta önemli olan dersleri geçebilmek. Hayatı anlık olarak düşün yani bugün 5 sene sonra nasıl bu şekil yaşarım diyoruz da peki 5 yıl sonra çıkacağımız kesin mi? Sen elinden geleni yap gerisi mutlaka olumlu olarak sana dönecektir. Dönmese bile hayattan mutlaka olumlu şeyler çıkarmaya çalış.
Soran+1 yılTamam da ben boşuna korkmam yani dediğim her şey doğru ben şuna eminim eğer ben bu dönem geçersem kesinlikle şansa geçerim ve hocalar aşırı düşük verip duruyor iğrenç bu dönem ve artık bıktım özellikle de yazın çalışmama rağmen istediğim başarıyı yakalayamıyorum ve hani cidden olay başarılı olmak değil ben geçen sene başarılı olamadığımı anlayıp pes ettim olay şu ben artık dersleri vereyip üniyi bitireyim inan ki işimde sivrilmek gibi bir amacım da yok zaten en azından kendi mesleğimi yapıp aç kalmıyım bana yeter ben tüm umutlarımı tükettim çünkü artık bende umut falan kalmadı cidden elimde ne varsa neye heves edersem elimde kuruyor yemin ederim
- +1 yıl
Niye böyle düşünüyorsun anlamadım yani kimler kimler mezun oluyor çok gördük. Tamam kötü dönem geçirebilirsin ama alttan alınır , yaz okulunda verilir yani tonla alternatif var geçmek için. Benim bir ders vardı iki sefer kaldığım ama sonunda geçtim ve uzatmadan aldım diplomayı.
Soran+1 yılBen dönemden kalıcam gibi geliyor o yüzden ve ailem para veriyor bir an önce bitsin üni ya çok sıkıldım cidden parasız bir şekilde artık ailem de bana çok gelmeye başladı bir an önce ben çalışmaya başlayım onlar da gitsin hangi tatil kasabasına yerleşiyorsa enough bence çok sıkıldım çünkü çok uzadı bu üni ve benim artık tahammülüm yok
- +1 yıl
Umarım başarıyla tamamlayabilirsin.
Soran+1 yılÇok teşekkürler güzel dileklerin için
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılne diyor ayette kimseye kaldıramayacağı yük verilmedi her krizi fırsata çevirecek zekan var
21 Yorumla
Soran+1 yılBana istemediğim ve korktuğum ne varsa veriliyor o yüzden
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. Hepimiz öyle yaşıyoruz. Yaşadık. Aksine sımavmış gibi düşün
25 Yorumla
Soran+1 yılBen sürünmek istemiyorum
Soran+1 yılUmarım geçer
Soran+1 yılHiçbir şey unutulmuyor da ben unutmadıkça benim hayatım mahfoluyor cidden keşke hiç doğmasaydım ya
Sabrın sonu selamettir dert anlatmak istersen burdayım
20 Yorumla
+1 yıldoğru şekilde dua edip kendini değiştirmeni istiyor olabilir
33 Yorumla
Soran+1 yılDua ediyorum kabul etmiyor
- +1 yıl
sabırlı olup isyan etmemeye özellikle özen gösterecen, sık sık tövbe edecen öyle dua edicen, Kur'an okuyabilirsin bilmiyorsan da Youtubeden Kur'an dinleyebilirsin, iyi gelecektir, illaki olumlu gelişmeler olacaktır, imanı korumak çok önemli her daim
Soran+1 yılArtık bu iman olayı değil bana yaptıklarından kaynaklı ben artık allahı bildiğin suçluyorum yani bildiğin suçluyorum çünkü adil değil bana bu hayatta eziyet veriyor ya sadece eziyet veriyor
sende ınanc noksanlıgı var boyle yargılama kufre gırıyosun..
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16b cevap paylaştı.
+1 yılAllah niye sana bişi yapsın sanki başka işi yok
13 Yorumla
Soran+1 yılAllahın işi olsaysı insanları yaratıp eziyet etmezdi bence
- +1 yıl
Herkes kendi yaptığını yaşar
Soran+1 yılBen kimseye bir şey yapmadım tabi birini sevmemek bir şeyse ki zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama allah bence faşist biri cidde ben allahın faşist olduğunu düşünüyorum
Beterin beteri vardır...
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı. Değer verdiğimiz bütün insanlar aynını yapıyor
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYalnız değilsin emin ol.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 551 cevap paylaştı.
+1 yılEziyetten kastın ne
11 Yorumla
Soran+1 yılBirsürü şey hangisini söylesem bilmiyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsyan etme ve kendine gel.
20 YorumlaSeni siniyordur. Belki, sonu guzel biter bakarsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılNe gibi dertlerin var anlatabilirsin bana
01 Yorumla- +1 yıl
Ama birazsan uyuyacağım sen yaz yarın okur kpnusurz
- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılO senin dünyan.
10 Yorumla
+1 yılSeni terk etmiş.
10 YorumlaKatılıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNoluyoki sana🤔
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen inancsizlasiyosun galiba benim gibi
Soran+1 yılHayır allahın olduğuna eminim sadece allahın iyi biri olduğundan emin değilim yani ne bu işkence neden bunları yapıyor neden sadece bunu merak ediyorum yakında bu gidişle aç kalıcam
Cevap sahibi+1 yılNe açınasıl
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt