Şimdilik evlilik bana göre değil. Ancak yaş aldıkça bu fikrin değişeceği düşüncesindeyim. Şimdilik bir hayatı paylaşmak bilmiyorum bilmediğine göre de zaten hazır olduğu anlamına da gelmiyor. Evlilik düşüncesi zaten belli bir olgu ve yaştan sonra oluşan bir kavramdır.
Evlilik sadece yatağı paylaşmak değildir hayatı paylaşmaktır yükünü hafifletmektir eşinin derdine derman olmaktır düşmeden önce tutmak düşmüşse eğer tutup kaldırmaktır öfkeliyken sakin olmak ve sakinken öfkelenmemektir incitmemektir yüreğini evlilik eşine ailene sadık olmaktır yalnız bedende değil en önemlisi de kalp ile sadık olmaktır Rabbim herkese hayırlı bir eş nasip etsin evlilik bir maharet ya da beceri değildir nasiptir kısmettir sen hârika bir insan olduğun için iyi bir eşe sahip değilsindir o senin şükür imtihânındır Çünkü nice hârika insanlar nice ahlâksızla evlidir ve onun evliliği sabır imtihânıdır
Bekarlıktan kastın nedir? Yine çalışıyorum. Yine kendi yemeğimi kendim yapıp eve her konuda yardımcı oluyorum. Evin vergileri geldiğinde önceden hep öderdim son zamanlarda bıraktım. Bu şartlarda evlensem en azından kendi evim için harcarım. Bekarken kimseye yük olmamaya çalıştım. Evlenince daha rahat olacağımı düşünüyorum. Evlilik bence bana göre.
Bence evlilik bana gore. Cok guzel bekarlik yillari yasadim, gezdim tozdum eglendim ama yeterince baba evinde yalnizda kaldim cunku annemgil yilin 6-7 ayi tatilde o yuzden sorumluluk almayi evi cekip cevirmeyi iyi biliyorum. Evlilige kendimi hazir hissediyorum. Kendi minik ailem olsun cocuklarim olsun o sorumlulugu alip ustesinden gelebilirim bunu hissediyorum.
Öyle olduğunu düşünüyorum. Evliliğin sorumluluğunu kaldırabilir miyim bilmiyorum ama iyi bir eş olacağımdan ve birbirimize huzurlu bir yuva sağlayabilmek adına elimden ne geliyorsa yapacağımdan adım kadar eminim. Önemli olan da bunun için çaba göstermektir. Bir evliliği ayakta tutan en temel şey; emektir.
Uzun zamandır evliyim ama öncesinde çok dağınık savurgan ve nerede akşam orada sabah modundaydım kimse benden bir aile adamı çıkacağını tahmin edemezdi Uzun lafın kısası evlilik tamda bana göreymiş ama gelişime değişime açık olmak değerlere sahip çıkacak vicdana sevgiye hasıl olmak gerek Şimdi gençler her benim gibi tip düzelir diye bir sevdaya kapılmasın ben numuneyim 😃
Evlilik ne kadar güzel bir şey gibi görünse de, hayatindaki insan hayatını cennete de çevirebilir, sana hayatı zehir de edebilir...
Evlililte Şans, Saygı, Sevgi, Anlayış, Tutkulu bir Seks hayatın varsa, evlilik işte ozaman evlilik oluyor... Ama bu zamanda hic kimse kendine düşen sorumluluğu pek bilmiyor ve evlilikler bitmek zorunda kalıyor... Bütün bunların olmadığı bir evlilik bana göre değil...🤜🤛
Tam bana göre aslında evi severim gece hayatım yoktur, ailemle zaman geçiririm monotonluktan sıkılmam bir insanla bir ömür boyu yaşayabilirim. Sorumluluk almaktan kaçınmam çocuk bakmayı severim daha ne olsun :D
Bu kadar özverili olursan çok daha fazlası için hazır olmalısın. Yoruldum dediğin anda kendini boşanma mahkemesinde "evi ile ilgilenmiyor" iddiası ile itham edilirken bulursun...
@mmsaci haklısın önceki tecrübelerime bakarsan ne kadar iyi olursan o kadar kaybedersin o yüzden özveriyi azaltmak lazım bu kadınlar genellemiyorum ama çoğunlukla karşısındaki kişinin iyi olmasını hak etmiyor
Düzen takıntım var birazcık 😅 Çoraplarıma varana kadar ütü yapıyorum, dolabım dümdüz renk renk uyumlu. Bir yerden alınan eşya aynı yerine konulmalı mesela. O düzenimi bozarsa, ortalığı dağıtırsa karışmam 😒👠
Hiç bana göre değil bu zamanda doğru kişiyi bulmak çok zor, ilişkiler menfaat üzerine onun için evlenmemeyi tercih ediyorum evlensem bile yurtdışından birini bulurum
Gunumuzde bosanmalar hat safhada. Ekonomik zorluklar basli basina bela. Oyle bir kulfet eger iki tarafta da ekonomi darsa iki taraf icinde buyuk sikinti.
Kesinlikle bana göre değilmiş onu anladım. 2. ayımıza gireceğiz ama cicim ayları olmadı ne yazık düğün günü başladı kavgamız, ayrılma düşüncelerimiz. Görücü usulü zaten bizimkisi. Evlenmeseydim aile evinde daha mutsuz hayatım olacaktı. Kötünün iyisi en azından şu an hayatım...
Bir ömrü adam akıllı paylaşacak nitelikte bi insan kaldığına inanmadığım için ve çevremdeki o iğrenç ilişki, evlilikleri gördükçe görüyorum ki evlilik bana göre değil.
Aslında hem bana göre hem değil normalde çok sorumluluk sahibi sadık biri olsam da özgürlüğüme çok düşkünüm ve çocukları sevsem de çok kafam kaldırmıyor
Sorumluluk sahibiyim bazı şeylerde har vurup harman savurduğum gerçeği var belkş evlilik bu yönümüzü düzeltir düşüncesindeyim sonuçta daha fazla sorumluluğun altına girmiş ve ev geçindirmeye odaklı bi yaşantı oluyor