Mesela, çok yakışıklı bir erkeğe tipim değilsin demek ya da çok güzel bir kadına çirkinsin demek gibi bu şekilde insan bunu söyleyen kişiyi etkilemek isteği artar mı mesela? Beni sevsin beğensin hesabı?
Ters psikoloji uygulamak, neden işe yarar ya da yaramaz?
Kişilik & Karakter konusunda 19,9b cevap paylaştı.
Ben oldum olası sinir olurum böyle şeylere de ciddi ciddi de takarım yani..
Bundan 7 ay önce bir kadın bana yaptı ''tipim değil falan filan'' Ben yüzüne dahi bakma gereği bulundum duydum tabi duymam için yaptı. Sonra da sürekli gözleri beni arayıp, iş yerinde sürekli muhabbet etmeye çalışıyordu bende hiç oralı olmuyordum. Bir şeyler soruyordu hiç sesimi çıkarmadan çekiliyordum...
Bunu uygulamak her zaman ters teper! Sıradan birini canavar eder.. O yüzden kimse yapmasın..
İnan bana kim ne amaçla söylüyor bilmiyorum ama benim için yakışıklıysa yakışıklıdır, güzelse de güzeldir. Ama tipim değil demek yerine etkilenmedim diyorum. Yani sırf yakışıklı ya da güzel olunması yeterli olmuyor. Seni etkilemesi de gerekiyor. Bir kişi her gördüğünden etkileniyorsa zaten ayran gönüllüdür. Kriterlerini kafanda oturttukça , daha seçici olmaya başlıyorsun ve bu seni seçim yapmakta daha da zorluyor. Ters psikoloji yapan da var, gerçekten etkilenmeyen de var diyebilir. Bunu sanırım hiçbir zaman bilemeyeceğiz.
Yarasa bile nereye kadar sürecek ki? Böyle olan ilişkilerin kısa süreli olacağı bellidir. Bende kısa süreli bir ilişki düşünmediğim için gereksiz buluyorum.
Bana uygulanırsa kesinlikle ters teper. Dünya güzeli değilim, herkesin tipi olmayı da beklemem. Ama gidip beni beğenmeyen birine de kendimi beğendirtmeye çalışmam. Fakat buna düşen çok insan var. Bu özellikle herkes tarafından beğenilen insanların yapacağı bir şey. “Beni herkes beğenir, sen nasıl geri tepeceksin” şeklinde düşünebilir. Bu da o kişiyi elde etme isteği uyandırır.