Engels'in Devletin, Ailenin ve Özel Mülkiyetin Kökeni kştabında şöyle yazar: "Evli bir kadını alelade bir o... pudan farkı bedenini parça parça satmak yerine kendini tek seferde köle gibi erkeğe teslim etmesidir."
Bu örnekte de, hamile de olsa, bir kadının, ev emeğinin, ücretsiz bir şekilde icrâ etmek zorunda olması, ve sınıflı toplumun gerici ahlâkının bunu norm diye yutturması, aslında kadının köleleştirilmesidir.
Kadın evlenince, hem çocuk bakıcısı, hem aşçı, hem temizlikçi oluyor. Ama bunu karın tokluğuna yapıyor. Üstelik emekliliği yok, izin günleri yok ve daha da kötüsü "istifa" hakkı da yok.
Hamile kadının durumu çok daha vahim. Bir erkeğin, bu yüzden hamile eşinde strese, huzursuzluğa neden olması bebeğin de zarar görmesine neden olur. Stres hormon grubu olan glukokortikoidlerin sürekli salgılanması, doğumdan s ok nra dahi etkisini gösterecek kalıcı hasarlara neden olabilir. Bkz. İsrail'de savaş döneminde gebe kalan kadınların çovuklarında normalin üzerinde şizofreni vakası çıkması.
Neyse, soruyu soran ağır hödük sanki, bilemedim.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılboş ver yüz verme karı milletine hamileyse ne olmuş bi tek o mu hamile sanki sert ol fazla yüz verme karı takımına
19 Yorumla- +1 yıl
Mağara adamı
Cevap sahibi+1 yıl@sarayyvargas ne alaka işine mi gelmedi soru soran bile sevmiş cevabı sen sevmesende olur
- +1 yıl
İleride çocuklarının annesine de karı milleti mi diyeceksin? İlgilenmek "yüz vermek" mi oldu? benim zoruma gitmez bu düşünce yapısında çok insan tanıdım ilk değilsin
Cevap sahibi+1 yıl@sarayyvargas aynen karı milleti aman bi tek onlar hamile kalıyor sanki herkes hamile kalır ben böyle düşünüyorum işine gelirse herşeyi erkek yapmak zorunda değil
- +1 yıl
Evet bir tek kadınlar hamile kalıyor :) bilmediğin süreç hakkında amann demen saçma. Hiç işe gitmemiş birinin "iş hayatında ne var aman" demesinden farksız. Neyse kime anlatıyorsam
Soran+1 yılsaray vargas artık insanlara sataşma ben bittim sıra diğerlerine mi geldi? sana ne insanların ne yazdığından kendi işine bak her yorumda toksiklik yapıyorsun, f. minsit cahl
- +1 yıl
E sen şu an bana yorum yapabiliyorsun ama? O zaman sen de sataşmış oldun. Bunun nesi sataşmak site yorum yapma hakkı veriyor ayrıca evet feministim sorun nedir?
Soran+1 yılben zorunda kaldığım için yaptım daha fazla uzatma işine bak. feminizm ahlaksızlığı özendiriyor. eşimle de konuştum kendine çeki düzen vereceğini söyledi uzatma artık
Cevap sahibi+1 yıl@sarayyvargas boş laf yapıp durma bi tek hamile kalıyonuz diye erkek herşeyi yapmak zorunda değil herkes kalıyor hamile sözde eşitlikçi bunlar ama ne güzel iş herşeyi erkek yapsın erkek çalışsın karılara para yedirsin ne güzel dünya erkek çalışcak karıda evde yan gelip yatacak öyle bi dünya yok herşeyi erkek yapmazda zaten bu medya vs sizin gibilere yüz verdikleri için böyle
Eşinizin bir yardımcıya ihtiyacı var belli ki. Yapısal olarak zor gelmiş bu durum ona. Doğumdan sonra bu durum daha da artacaktır. Çünkü bu sefer uykusuzluk, 2 saatte bir çocuğu emzirme, uyutma olacak. Bu dönemde eşinizin annesi yardımcı olursa çok iyi olur. Tabii müsaitse. Bir seçenek de bunun için eve bir yardımcı almak da olabilir. Ben şımarıklığından olduğunu düşünmüyorum, hamilelik yapısal olarak kendine ağır gelmiş olabilir. Bu dönemde lütfen destek olun ona, sinirlenirseniz oldukça üzülür. Ağlıyormuş zaten
51 Yorumla- +1 yıl
İnsan gibi açıklama yapmak istemiştim ama yukarıda yazdıklarınıza bakacak olursam kendiniz insan değilsiniz. Eşiniz hizmetçi değil. Hastalıkta ve sağlıkta diye evlendiniz eşinizle. Şu anda da hassas bir dönemde ve her kadın aynı güçte olmayabilir. Ahırdan inek seçmiş de neden süt vermiyor diye mızmızlanıyor gibisiniz. İş yapmakla çocuğa zarar gelmez diye de bir şey yok. Siz böyle zorlarsanız, hali olmamasına rağmen zorla iş yaptırırsanız bebek de ölebilir, eşiniz de ölebilir. Bebek düşebilir de. Kendiniz de demişsiniz hamilelikten önce iş yapıyordu diye. Demek ki gerçekten halsiz ve kötü hissediyor. Hayatımda gördüğüm en vicdansız insansınız. İnsan demeye bin şahit. Umarım en kısa zamanda eşiniz sizi boşar ve kurtulur.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kadının hamile olması onun iş yapmaması anlamına gelmez insan evleniyor bundan önce iş yapıyordu hamile olunca mı iş yapamayacak evi b. k götürecek yemek yapmayacak böyle kadın olmaz bazı kızlar övüyor ama böyle kadın olmaz bence bu Bi bahane olamaz iş yapmakla çocuğa zarar gelmez vücudun hareket etmesi lazım yoksa bebek sakat kalır
126 Yorumla- +1 yıl
baba olacak kişide bi işi becersin karşısında annesi yok ki onun her işini yapsın böyle erkeklere kız bile verilmez
Cevap sahibi+1 yılValla canım konuşmak kolaydır o eve girince anlıyorsun herseyi zaten beyin anlıyor iş yapman gerektiğini belki anliyorum zorlanıyor ama çocuk daha yeniyse şımarıklığın alemi yok ama eğer büyükse karnı hak veririm tabiii ben çocuk gelisicimciyim anliyorum oturarak çocuk sağlıklı dogamaz:)
Soran+1 yılçok teşekkür ederim sizin gibi olgun düşünen insanlar çok az, işte gel de geri kafalılara anlat ben sabahtan akşama kadar çalışayım bir tas yemek çok görülsün.. ne yapmam lazım sence ne yaparsam düzelir?
Cevap sahibi+1 yılTabiii erkekte yemek yapar kendisi ama erkekte yoruluyor çalışıyor kadın yatarak birsey öğrenemez
- +1 yıl
çalışan kadınlarda var erkeklerde onlara hizmet etsin o zaman böyle saçmalık mı var lan
- +1 yıl
bizim öğretmen hamile olduğu halde dershaneye geliyor mesela kolaysa karnına 4 kiloyu bağlayalım sen gez dolaş nasıl oluyor
Soran+1 yılkadın çalışmak zorunda değil
Cevap sahibi+1 yılYahu hersey karşılıklıdır tabiii ben demiyorum sadece kadın yapsın ama kadın tembelmis iş yapmiyormus o zaman ne diye evleniyor bekar yaşasaydı
Soran+1 yılbak milletin karısı hamile haliyle çalışıyor benimki sabah akşam yatıyor
- +1 yıl
ya bi git Allah aşkına sonra ezkleyin dimi tabikide çalışmak zorunda para nasıl kazancak
- +1 yıl
İş yapabilir yemek yapabilir ev hanımi ise ama agir işler derin temizlik yapmamalı
Cevap sahibi+1 yılEvlenince hersey değişiyor @İnsnlrdnBktmHerYrdlr şimdi ki insanlar rahatlığına bakıyor zannediyor ki evlenince el bebek gül bebek yaşayacak hiç bir şey göründüğü gibi değildir bizim annelerimiz mesela bak nasıl çalışıyor evde ona buna mı söylüyor şimdi ki kızlar keyfine bakıyor evlilik çocuk oyuncağı değil adam ise gidince essek gibi herseyi yapmak zorunda ben evlendim adam yapsın böyle saçma şey var mı?
Soran+1 yılyav ne ağır işi bir bardak su getirmiyor bana
- +1 yıl
Ev hanımı mı
Soran+1 yılgizli üye lütfen şunlara laf anlatma hala bebek gibi yaşıyorlar z kuşağı hâlâ bebek gibi yaşıyorlar bırak büyüyünce anlarlar
Soran+1 yılevet ev hanımı
Cevap sahibi+1 yılTabiii yardım etmek iyi şeydir ama erkek gecipte yemek yapamaz evi süpürmez bu kadının işidir ve hersey bir dengededir yani saçma buluyorum abartılı hersey bundan önce kendi b. kunu kendisi temizliyodu evlenince ne oluyor anlamıyorum ki kadınlar üste çıkmaya çalışıyor adam haklı burada
- +1 yıl
Hmm yemek yani alternatif şeylerde yapabilir dinlene dinlene. Evdeyse 8/9 aylar cok zor oluyor olabilir. Son bir konusmayi deneyin olmuyorsa da care gelmedi aklima biraz hareket ona da iyi gelir
Cevap sahibi+1 yılNeyse benden bu kadar işin içine girince anlıyorsunuz şuanda zor anlamak.
- +1 yıl
bebek sensin lan yaşlı
- +1 yıl
madem öyle evlenmeseydin
- +1 yıl
Gizliüye sana bir konuda katildim gerisi saçma süpurmek veya temiz olmak erkeğinde işidir zira erkek cocuklari da temizligi öğrenmeli çünkü ilerde tek başina kalacak veya kendine yetmesi gerekenler var
Cevap sahibi+1 yıl:):) teşekkürler @derinhislerr insan bekarken rahat yasiyor ama evlenince zorluklarla karşılasiyor hatta insan daima açık gözlü olmalı ne kadar çok çabalarsa kendisi için iyi olur
- +1 yıl
Haklisin
Soran+1 yılgizli üye maşallah ufkun çok açık olgunsun belli aklı başında kız olduğun çok belli, dilerim karşına hayırlı bir eş çıkar.
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun cümlemize iyisi denk gelsin anlayışlısı Allah zaten herkesin gönlüne göre veriyor elhamdülillah
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Bahane değil size öyle geliyor ama
Ben son ay hariş yemek yapmayi bırak mutfağa bile giremedim.
Sürekli uyu uyu yine uyuEşinize kızmayın hamile olmadan önce nasıldı bir kaç ay sabırlı olun lütfen onun duyguları yaşadıkları kolay değil. Sizin davranışınizdan annesi ondan bebeğiniz etkilenir ona göre davranın61 Yorumla
+1 yılkimseye bildirim göndermek istemediğim içşn cevabımı burdan veriyorum
Yüksek ihtimal trolsün değilsen de adam değilsin. Eşinle çözebileceğin bşr sorunu burada paylaşman üstüne vazife olan olmayan herkese laf smyletmen saçma bu bir ikincisi eşin artık iki canlı hamilelikte bir çoğu zorlukşar yaşanıyor sizin sandığınız gibi laylaylom yatayım kalkayım değil yani yemek yapamaması dinlenmesi niye batıyor sana? Nasıl konuştun bilmiyorum ama az çok tahmin etmiyor da değilim kırıcı ve kızgın konuştuysan kadın kendini zorlayacaktır ve bu onun için de bebek için de iyi olmaz tam olarak bilgi sahibi olmadan çocuk yapmayın.20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı. Kardeşim sen yap eline mi yapışır? Makarna bile yapamıyor musun diyorsun? Ee sen yap ozaman? Kadın hamile sonuçta iş yaparken eli ayağı kaydı düştü bişey oldu başı döndü her şey olabilir yani bu dönemde. Sen sakat kalır diyorsun iş yapmayınca ama bir de bu türlü düşünmüyorsun bencilliktir senin yaptığın, kadın düşer kafasını biyere vurur çöpe dökmeye giderken vs başı döner merdivenlerden düşer? Bunları da mı düşünmüyorsun? Düştüğü an bitmiştir zaten düşük olur sonra diyecek misin keşke yaptırmasaydım bişey ben yapsaydım da onun yatırsaysım hep. Pişmanlık duyacak mısın? Ama şu zihniyette olan biri böyle durumlar halinde bunları aklına bile getirmez. Adam ol karına yardım et çok zor değil ha işten gelip yarım saat elektrik süpürgesi ile evi süpürmek mutfağı toplamak "makarna bile " yapmak. Bunların hepsi çocuk oyuncağı. Sen zaten çalışıyorum diye salmışsın kendini kadına yüklüyorsun herşeyi. Yazık kafana!
20 Yorumla
+1 yılOff cidden sizin şu kadınları ezme, garsonunuz, köleniz gibi görmenizden sıkıldı kadınlar yazık günah. Hamile ol bakim sen karnında taşı cocuk bel agrısı, mide bulantısı yaşar duramazsın yerinde. Bekarım ama anlıyorum kadının halinden ve eminim çok yorgundur. Sizin eliniz kolunuz var biraz yardımcı olun eşinize hayat müşterek gün gelir o iş yapamaz gün gelir siz. Ev hanımlığı kolay sanıyorsunuz ama bir gün dayanamazsınız. Çamaşırıydı, bulasığıydı, yemeğiydi, çocuğuydu... Bunlar hep kadının sırtına yükleniyor eşinize nankörlük ediceğinize yardımcı olun haftasonları yardımlasa evi temizleyin hafta içi de yemek de yapamıyorsa annelerinizden biri gelip yardım edebilir durumunuz iyiyse de yardımcı tutabilirsiniz.
20 YorumlaTüm hamileler öyle tek o değil
Hamileyken vücut degisio hormonlardan dolayı sürekli yorgun hissediyor ve uyuyor ve uyuşun bırak da sonuçta bebek doğduktan sonra uyku die bisey olmayacak. Babasının kapısından getrmedi o cocug senin cocugnu tasiyor anlayış göstermen gerekirken şikayet mı ediyorsun dışardan soyle ölüyor musun. Allah a şükür benim eşim bana yemek bile yaptrmiodu temizliğe kadr herşeyi kendi yapiodu bi kere bile bana senin gbi söylenmiyordu cocugumla sen iyi ol sağlıklı olun bana yeter diyordu. Senin gbileri görünce burada iyi ki eşim gbi biriyle evliyim diyorum. Anlayış sıfır sabır sıfır20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılBırak bu kadar şımarıklık hakkı olsun.. İdare etmeye çalış, senin canını taşıyor..
Birlikte aile terapistine gidin, şunu düşünmekten de geri duramıyorum şimdiden yoruluyorsa bunun lohusalık dönemi, emzirme dönemi, uykusuzluk var..
Hareketsiz yaşamamalı..
Yürüyüş yapmalı, doğumu kolaylaştırır yapacağı yürüyüşler..
İyi, kötü her şekilde karnımızı doyururuz.
Peynir ekmek yersin yine doyarsın ama tembelliğe alıştırmamalı kendisini.
Böyle yaparsa kilo alır, kilo aldığı içinde depresyona girer..
Kendini değil onu düşünmelisin..
Çok uyuyor olmasının altında, miskinliğinin altında kendisinin bile bilmediği başka sebepler olabilir..
Sen karnının doyup doymamasından ziyade, evinin temizlenip temizlenmemesinden ziyade, çamaşırların yıkanıp yıkanmasından ziyade eşini düşünmelisin..
Onun miskin olmaması için çabalamalısın ama bunu kendi konforun için değil onun için yapmalısın..
Bu insan anne olacak, çocuk dünyaya geldiğinde böyle miskin olmamalı20 Yorumla
+1 yılEvlilik süreciyle birlikte başlar her iki tarafında "lale devri" yaşadığı dönemler.. düğüne hazırlık döneminde kızın istekleri bitmez, erkek alttan alır susar sabreder. Kız ve kız tarafı ne istiyorsa yerine getirir. İmza atılıp evlenince balayı ile birlikte bu sefer erkeğin lale devri başlar susan sabreden kadın olur. Taa ki hamilelik sürecine kadar... Hamile kalan kadın balayından bu yana susup sabrettiği şeylerin acısını hamileyken çıkartır. Çocuk doğunca erkeğin ikinci lale devri başlar kadını yeni stres ve sıkıntılar bekler. Kısır döngü gibi lale devri kime gelirse diğerinden intikam alırcasına geçirir bu dönemi. Halbuki evliliğe ilk karar alınıp süreç başladığında her iki tarafta anlayışlı olup empati kurabilse ilişkide her şey çok daha huzurlu ilerler.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla ben sana hakveremicem senin çocuğunu taşıyor ve bu kolay bişey değil eşine destek olup bu dönemde bazı şeyleri üstlenmen gerekirken gerçekten çok ayıp kadınlar sizin hizmetçiniz değil ev temizlenmeyip yemek yapılmayınca kötü ilan etmeyin ayrıca bu kadının görevide değil sen o evde yaşamıyor musun sende temizle bir gün o yemeği sen yiyeceksin değil mi bir günde sen yap gerçekten ayıp o kadın senin önüne hergün yemek koymak zorunda değil anneleriniz sizi böyle yetiştiriyor sonra karınız çekiyor çilenizi allahım sen koru böyle erkeklerden
812 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin görevi de eve para getirmek olmamalı o zaman her kadın çalışıp parasını kazansın. Allah'ım sen paraya yapan kadından koru , onlara fırsat verme. Amin ,:d
Soran+1 yılçavbella bu ahlaksız feminist zihniyet laf anlamaz kafaları basmıyor
- +1 yıl
Keşke feminist olsa bunlar kadını ilah olarak görüyor galiba. Kadın bir şey yapmıyacak ama erkek onun için her şey yapacak
- +1 yıl
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ şimdi bu adam mı haklı?
- +1 yıl
@Sakinvetatlikiz adamın hayatını bilmiyorum belki gece gündüz çalışan biri eve gelip bir tas yemek istemek hakkı. Hamilelik zorsa çalışmakta zor. Ayrıca yorum yaptığım pembeli kadın yemek yapmak , temizlik yapmak zorunda değil demiş. Öyleyse erkekte çalışmak zorunda değil kadına bakmak zorunda değil.
- +1 yıl
@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ ikisine de tam olarak hak veremeyeceğim ama soranın da yorumlarından karakteri belli az çok.
- +1 yıl
max erkek zekası işte bırakın bunları kendi başlarına yaşasın evde bakalım kaç gün dayanabilcekler
Cevap sahibi+1 yıl@_Çᴀᴠʙᴇʟʟᴀ_ Para getirmek erkeğin görevi demedim bu tercih meselesi ilişkide kişiler karar verir buna ama beyefendi eşim hamile demiş o çocuk sadece kadının olmadığına göre eşide biraz anlayış gösterecek göstermeside gerekiyor burada yanlış bişey mi söyledim haa benim çocuğum olmasın ben ne eşimin hamileliğinin nede çocuğun sorumluluğunu alamam diyosada o çocuğu yapmayacak arkadaş gitsin korunsun cahil değil herhalde çocuğu yapmışsada burada gelip laf etmeyecek o yok bu yok biz napalım ne yazalım buraya hamile kadını sokağa at yazsam benden iyisi olmaz yani bunu yazsam hoşuna gider kesin beyefendinin
Soran+1 yıliftira atma adam gibi konuş
- +1 yıl
İftira nerede?
Soran+1 yıldemiş ya sokağa at desem benden iyisi olmaz diye
Cevap sahibi+1 yılEşine yardımcı ol dedim sonuçta senin çocuğunu taşıyor bunu diyince neden hakaret ettiniz kötü bişey mi var bu cümlede?
+1 yılHamile kadın mı? Oww dostum hamile kadın ananem gibidir. Biçimsiz ve nazlı. Keşke hemen çocuk yapmasaydın, önce bir hayatını yaşasaydın. Şimdi aşerme durumları falan olacak onun, senin kredi kartı extresi şişecek. Kendin bişeyler öğren youtube'dan falan veya yumurta kır. Tuz eklemeyi de unutma :D
18 Yorumla- +1 yıl
keşke ananda seni yapmasaymış öyle düşünüp
- +1 yıl
@İnsnlrdnBktmHerYrdlr Sana bişey soran oldu mu beyinsiz. İşine bak
- +1 yıl
kes lan sesini gt
- +1 yıl
anan sıçmış doğurmamış sçmış seni
Soran+1 yılkardeşim sen bu parazite bakma her yorumda mantar gibi bitiyor allahın ergeni
- +1 yıl
Allahın yaşlı bunağı zktr git aradan
Soran+1 yılsorumda olan sensin yürü velet
- +1 yıl
kes lan púşt
Siz de kendinizce haklı olabilirsiniz lakin hormonlar vs. hamilelik döneminde takla atıyor bildiğim kadarıyla.. Mide bulantısı, sürekli uyku isteği, duygusal olarak hassaslaşma olası şeyler.. Mide bulantısından mutfağa giremeyen kadınlar biliyorum..2-3 ay sıkıverin dişinizi🙁
40 Yorumla
+1 yılHormonlar tavan yapıyor kadınlar için zor bir süreç yorucu ama bir yemek yapmak eğer 8/9 aylık değilse çocuk çokta zor olmamalı. Veya ağlamak yerine size sorunu söylemesi daha iyi olabilir annelik büyük bir şey sizin desteğiniz elbette önemli eğer ev hanımıysa yemekti hafif işlerdi bunları yapabilir bir daha nazikçe konuşun olmazsa biraz tavır koyun anlar.
10 Yorumla“Bıktım bundan “sende çok iyi eşsin belli gelip buraya şikayet edecek kadar şu kelimelere bak sizin evlilik bitmiş.. Sende biraz anlayışlı ol erkek milleti değil mi çoğunuz aynısınız şikayet edeceğine git de karınla ilgilen sanki evlenmeden önce her gün yemeği evde yiyordun. İyi ki çalışıyorsunuz bahaneniz hazır siz ne anlarsanız hamilelik psikolojisinden yazık cidden sizin gibilerine
08 Yorumla- +1 yıl
Ayn mk sinirini bozuyolar insanın
Soran+1 yıltm
- +1 yıl
kadın olmak hakkaten çok zor sürekli suçlu sen oluyosun hep kadınlar suçlu zaten
Soran+1 yıldüzgün kadınsan hiçbir sıkıntı olmaz
- +1 yıl
Lan kadın zaten bişey yapmıyormuş ki hamile kadın napsın mk zaten zor yürüyordur bide yemeklemi uğraşcak
- +1 yıl
Kolaysa siz çekin o ağrıyı sızıyı
+1 yılBurada profili açık yorum yapmaya bile cesaret edemeyen, ya da sitede ne nane yemek için takıldığı belli olan kadınlara, keko demenin bile hafif olduğu erkek müsveddelerine karınızı kötülettirmişsiniz bir de kötü yorumlara övgü yağdırmışsınız. Garibim kadın da evde karnında çocuk ağlasın, erkekler gerçekten b*k gibisiniz. Buradan hiçbir vasfı olmayan ve hemcinsini kötülediği zaman varolacağını düşünen iğrenç kadınlara da sövgüler.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 758 cevap paylaştı. seni o makarna tenceresinin içine tıkarım ! utanmadan bir de buraya isyan ediyor senin adamlığını kocalığını babalığını s... sinler ! madem aile adamı olamıcaksın ne demeye çocuk yapıyosun o kadın her saat uyucak sende paaaaşaaaa paşaaa kendi yemeğini ütünü yapıcaksın yallaaahh
11 Yorumla- +1 yıl
Yani kadına tamam hayatım gel dışarıdan ya da dışarıda yiyelim aman sen yorulma iş yapma diyeceği yerde birde şikayet ediyor
+1 yılSayın gizli soran hamile kadın neyin bahanesini uydurabilir ki kadın senin hizmetçin falan mı sen kendin yapsana o makarnayı. Kadın hamile yav en azından bebeği doğurana kadar ona yardımcı olsana burada şikayet edeceğine. Ağlayarak kendini acındırmaya çalışıyormuş lan ne acındırması. Kardeşim biraz idare et çocuk doğsun bahane değil o sana öyle geliyor.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılhamile kadnlara nazlanmak cok yakısıyor tembellik yapmak ayrı yakışıyor panda gibi uyumak ayrı yakısıyor aferin eşine bu yolda aynen böyle devam etsn destekliyorm yaşasn hamile ve kocasına bir yemek bile hazirlayamayan kadnlar
60 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKarin hamile
Saka bi yana hamilelikten sonfa isler daha zor kadin uyuyamick geceleri falan hep aglicak yani birz yardimci olabilirsin kimi erkekeler var karisi hamile olmasa bile elini sicai sudan soguk suya degdirmez yazik sana60 Yorumla Aga hamile olmak hiç kolay değil be. 2 can taşımak, üstüne depresyon, stres vs. tam olarak bilmiyorum. O safaya gelmedim ama yengeye bunları söyleme. Biliyorum yorgunsun, ama elbette geçecektir. Gülü seven dikenine katlanırya aga senin bir evladın olacak. Onu düşün. Şimdiden
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazı kadınlar hamilelikte sürekli uyuyor bu hormonlarla alakalı zaten bir insan keyiften sürekli uyuyamaz ihtiyacı var ki uyuyor. senin gibi gelişimden haberi olmayanlar da böyle arkasından konuşur. sen olsan yerinden kalkamazdın. can taşıyor can, patlıcan değil
30 Yorumla
+1 yılKarininki şımarıklık evladım kusura bakma. Karnı burnunda olduğu zaman belki her şeye yetisemeyebilir ağır işler yapmasın ama yemeği de yapamıyorsa olmaz
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 612 cevap paylaştı.
+1 yılHamilelikte ve hamilelik sonrasında depresyon görülmesi doğal bir şey. Bu depresyon da insanı hayat enerjisiz gibi yapar. Aşırı bilgisizsin belliki. Hamilelik sürecini hiç araştırmadan pat diye çocuk yapmışsın mükemmel bir eşmişsin.
39 Yorumla
Soran+1 yılsus yav bir de akıl veriyor avradım sabah akşam uyuyor diyorum bir de beni suçluyor
- +1 yıl
Yahu demekki yorgun düşüyor. Çocuk taşıyor karnında farkında mısın? İşlerde yardım etmen gerekiyor gayet basit.
Soran+1 yılyav sadece yapacağı akşam yemeği tamam mı başka bir şey istemiyorum bir de öyle yapması ağır yemekler de istemem ama onu bile yapmıyor. ben öyle sandviç filan da yemem işten geliyorum açım yemek hazır olmalı hem kendim hazırlicam hem de atıştırmalık bir şey olacak neyse başına gelmeyeceği için eleştir sen
- +1 yıl
Yok ben senin gibi düşüncesiz erkekleri çok tanıdım başıma geldi rahat ol. Altta verdiğin cevaplardan, ne karını ne de çocuğunu umursamadığın belli. Çocuk doğsun sonrası banane bile demişsin. Yazık acıdım o küçücük çocuğa. Böyle yapıyorsa bile vardır bir derdi. Al terapiste götür. Romantiklik yap azcık sevgi göster. Ana yemekten daha önemli şeyler bunlar mesela.
- +1 yıl
Emin ol seni bile isteye üzmek isteseydi senden çocuk doğurmazdı. Belliki kaldıramadı bu dönemi ağır geldi. Yardımcı ol eşine psikolojik destek alması için.
Soran+1 yılhâlâ beni suçluyorsun yazma daha fazla
- +1 yıl
Pardon? Kendini nerde görüyorsun acaba sende niye suç olamazmış ilah mısın bu ne ego
Soran+1 yılyazdıklarımı oku kim suçlu anlarsın
- +1 yıl
Okudum. Sen kendinde suç bulmamaya devam et
+1 yılKalkıp yemeği sen yap zor değil bişeyler hazırlamak en basit sandviç yap kendine, kendini iyi hissedince yapar illaa ki midesi falan bulanıyordur veya kaldıramadı belki psikolojisi hamileliği bilemezsin. Sabret bi kaç ay sonra doğuracak nasılsa
31 Yorumla
Soran+1 yılyav sadece yapacağı akşam yemeği tamam mı başka bir şey istemiyorum bir de öyle yapması ağır yemekler de istemem ama onu bile yapmıyor. ben öyle sandviç filan da yemem işten geliyorum açım yemek hazır olmalı hem kendim hazırlicam hem de atıştırmalık bir şey olacak neyse başına gelmeyeceği için eleştir sen
- Aşk İlişkileri konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılGerçekten üzüldüm kadına. Siz bu durumun bir kadını nasıl etkiledigini biliyor musunuz bence hayır. Herkesin psıkolojısı aynı olmayabilir kendınızı onun yerine koysanıza bi
60 Yorumla Kardeş sana 1 ağlıyorsa sen yokken 5 ağlıyordur. Sabrın sonu selamettir senin çocuğuna gebe kalk bi yumurta kır kendine😅
46 Yorumla
Soran+1 yılher gün yumurta mı yicem
Soran+1 yılyav ben o tarz şeyleri akşam yemek ana yemek yapacak bana kahvaltı hazırladığı zaten yok bir akşam yemeği istiyorum onu da yapamıyor
Soran+1 yıl5 aylık
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen otobüste bir yere giderken, iki dk sandalyede otururken bile uyuya kalıyordum insana garip geliyor ama hamilelik uykusu insanın elinde olan bir durum değil özellikle ikinci çocukta sadece yemek yemek ve wc ihtiyacı için uyanıp ihtiyaçlarımı karşılayıp geri uyuduğum oluyordu kafamı kaldıramıyordum ha ikinci hamileliğim aşırı sağlık problemleri ile geçti ama uyku hep vardı senin de anlayışlı olman gerekiyor kusura bakma...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer gün tarlada beraber çalıştığımız babamla aynı zamanda eve geliyoruz. Ve 1 dakika bile dinlenmeden hizmet ettiriyor. yemeğini istediği gibi yapmazsan, kahvesini geciktirirsen küfürü basıyor. Tabi dolaylı olarak. Sorsan yemek yüzünden değil. O yan gelip TV ye bakarken ben ve annem istediği şeyleri aksatmamak için ağrı kesici yardımıyla gece 11 e kadar iş yapıyoruz. Evet anlıyorum ki her zaman hayatın kötü tarafı denk gelecek bana 😊
10 Yorumla
+1 yılKeşke çocuk yapmasaydınız. Kızdığım kişi sensin abi bu arada. Yengeye kızmıyorum.
60 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSenin hanim biraz krizi firsata cevirmis. Konus tekrardan
211 Yorumla
Soran+1 yılne diyeyim mesea ne desem bebek gibi zırlıyor
Cevap sahibi+1 yılCidden zor geciriyor da olabilir. anneniz filan gelse kalsa ya da annemi getirrim duzelmezsen de.1 yemek yapmak 10 dakika ya tek cesit bari ypsa
Soran+1 yılahh işte gel de anlat öyle yapması zor yemekler de istemiyorum bir makarna bir çorba bir tavuk dahi yapmıyor ben gelince yatak odasına girip kapıyı kitliyyor sonra da ağlıyor sırf bir şey söylemeyeyim diye
Cevap sahibi+1 yılnormalde nasil biriydi hamile kalmadan önce
Soran+1 yılbiraz daha iyiydi yani söyleyince yaptırıyordum şimdi hiç yok
Cevap sahibi+1 yılablamiz hep tembelmis iyice isin kolayini bulmus. dedigim taktigi uygulayin annem gelcek deyin. annenizle araniz nasil hayattadir umarim
Soran+1 yılaslında olabilir 🤔 annemden çekiniyor
Cevap sahibi+1 yıltamam bu taktik ise yarar dene bence 2 gunde kendini duzeltemezsen annem gelicek de. bak bakalim yapiyormu. 1 tek cesit yemek istiyorum senden de.
Cevap sahibi+1 yılvalla buda calismazsa baska bisey deneriz abi
Soran+1 yılçok sağol bacım keşke diğerleri de senin gibi akıllı olsa
Cevap sahibi+1 yılsagolun. ben basta size kizdim tum yorumlari okudum. sonra anladimki tembellik
Sana dünyanın en büyük hediyesi evladını verecek inan bana bunları unutacaksın
Biraz gayretli ol gerekiyorsa sen birşeyler yap50 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDostum sen millete bakma millet kendini yorumlamış, hastadır, hamileliği ağırdır o ayrı ama öbür türlü mazeretler boş iş, ne kadınlar var hasta ama yine de evini idare eyor bir yemek yapamayan boş bahanedir
10 YorumlaYa şöye bi şey evet hamileyken böyle şeyler olur ama bi yandan şöyle düşünüyorum sonuçta sorumlulukları var bilemiyorum ya
10 Yorumlakadın hamile duygusal bir anda şu an da baskı yapma ailen yok mu yakın ise onlar yapsın durumunuz iyi ise dışarıdan söyleyin yoksa da sen yapacaksın mecburen işten gelnice fazladan yap
10 Yorumla
+1 yılO çocuğa sade birgun sen bak anlarsın gece ve gündüz tam gün...
40 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Evlenmeden önce düşünücektin bunları, onceden guzele tav olup sonra emekçi kadin istiosun.. Bu böyle gider cocuk doğunca eve gelip ona yemek yapar halde bulursun kendini 😅
20 Yorumla
+1 yılSözlerin bir baba adayına hiç yakışmıyor, eşin 6 aylık hamile streslidir doğal olarak evde iş yapamıyorsa bu onun hatası değil demekki olmuyor hassas bir dönemden geçiyor. Sende anlayışlı olabilir eşin doğum yapana kadar evi temizleyecek ve yemek yapacak birini ayarlayabilirsin ama yok ancak boş laf salatası yap.
20 YorumlaAğır geçiyordur belki hamileliği benim kuzenim 9 ay yattığı yerden kalkmadı resmen , düşük riski vardı.
Annesi baktı hem kızının evine hem kendi evine20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılvalla hacı millet 9 . aya kadar calısıp sonra dogum ile ızne ayrılıyor.
senın sansına bu model denk gelmiş.
umarım hemcinslerimden bu modeller uzak durur.02 Yorumla
Soran+1 yılkonuştuk inşallah düzelir
- +1 yıl
iyi şanslar.
+1 yılBu ulvi bilgileri nerden aldın saçma sapan konuşma vücut hareket etmezse sakat kalır diye hali olmayabilir bahane de ediyor olabilir ne olursa olsun geçici bir süreç
10 Yorumla
+1 yılHamilesin üstün fazla gitme ters teper hamilelikte sonra düzelir hamilelik uyku yapar halsizlik yapar
15 Yorumla- +1 yıl
İste buna çok sevindim herseyi konusla konusula hale yola gelir allah sag sağlım kucaginiza almak nasip etsin evladiniz
Soran+1 yılallah razı olsun kardeşim 🤲 inşallah
- +1 yıl
Varsin yanında yatacağın bi karın sana bir evlat verecek esin olsun da hersey hallolur size bisey olmasın
Soran+1 yılaynen çok doğru söylüyorsunuz bu günler de geçecek 😊
- +1 yıl
Evladını kucağına alınca hiç bisey aklına gelmez boş ver takma biz kadınların genelinde vardır hamilelikte uyku halsizlik vs siz erkeklere de biz kadınların uyarına gitmek düşer
Aşk İlişkileri konusunda 529 cevap paylaştı. Yani hassas olabilir ama o kadarda agrmı geçiriyor hamileliği bilemedm ki
14 Yorumla
Soran+1 yılne ağrısı naza vuruyor
Soran+1 yılkaynana eve girerse başedemem karıyla
+1 yıl🤢🤢 doğacak çocuğuna ayrı eşine ayrı acıdım senin gibi insanlardan korusun allah bizi
40 Yorumla
+1 yılAra sıra eğer çok kötü geçirmiyorsa yemek yapabilir. Hamile kadınlar da yemek yapıyor sonuçta ama hamileliği ilerlediyse ( son 2 3 ay içinde ise) karnı çok şiştiğinden zorlanıyor olabilir.
00 YorumlaHamile olmak evet doktor eğer ağır geçiyor diyorsa normal olabilir ancak hareketsiz oldukça beden iyice kilo alacak sağlıksız olarak doğumu bile zorlaşabilir. Hamileyken normal zamandan çok daha sağlıklı yaşamak gerekiyor. Makarna vs değil onun demir vitamini gibi enerji veren veya b12 alırsa biraz daha iyi olabilir. Sonra da bu kadar mutsuz takılmaması lazım burada yorum yapanlara bakmayın. Harekek etmemek ameliyatlı hastalara bile zararlı. Bunu konuşun eşinizle
01 YorumlaYemeği falan geçtim de kendine zarar o kadar hareketsiz olması. Herhangi bir risk yoksa çok yanlış yaptığı sağlık için. Senin hanım alışmış totosunu kaldiramiyo ben sana deyim.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılKarina hamile oldugunu hasta olmadigini anlatman lazim
10 Yorumla ben olsam bende aynısını yaparım vallaaaaahi az bile yapıyor
13 Yorumla
Soran+1 yılsizin amacınız güzel bir evlilik değil amacınız hayatı adama zehir etmek
+1 yılElin kolun tutuyor bu soruyu sorduğuna göre. Kendi yemeğini kendin yap.
20 Yorumla
+1 yılÇok harika kadınlar varmış böyle bilmiyordum hala umudum var
06 Yorumla
Soran+1 yılanlamadım
- +1 yıl
Görüşüyle sana destek olan kadınlardan bahsediyorum
Soran+1 yılaynen öyle var olsunlar halimizden anlayan oluyor maalesef yadırgayan erkek de çok
- +1 yıl
Hiç sorma işte kadında erkek de alttan almayı bilecek
Soran+1 yılaynen
- +1 yıl
Sizden ricam eşinize destek olmak zor günler de geçiriyor olabilir kolay değil. Gün geçtikçe hormonları değişiyor farklı farklı davranabilir üzmeyin üzülmeyin evet diyip geçiştirebilirsiniz doğum surecı bitsin sonra sözlerini üzerinize alınırsınız. Kadınlar nasıl mükkemmellıyetçi tavırlarını sergiliyorsa e bizimde görevimiz öyle değil mi
+1 yılDüzgün bir şekilde konuşmayı denemişsinizdir diye düşünüyorum... Farklı sorunları olabilir mi? Bunalım depresyon gibi?
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılKoç Burcu mu yenge? Bence psikolojik sorunları var al yengeyi karşına otur konuş sessiz sakin bir yerde evliliğiniz zarar görmesin
00 Yorumla böyle basit şeylerine tahammül edemediğin birinden çocuk yapmasaydın
07 Yorumla
Soran+1 yılne basiti aylardır idare ediyorum düzelir dedim düzelmedi hamile olunca iyice saldı
Soran+1 yıldoktora götürdüm bir şeyi yok, naza vuruyor bahanesi de hazır. işine geliyor böyle yapmak
Soran+1 yılağlatmıyorum kendisi fazla duygusal ve şımarık
çocuk doğduktan sonra beni ilgilendirmez düzelecek daha fazla uğraşamam- +1 yıl
Çocuk doğduktan sonra git şunu beşikte salla da der. Sen yandın :D
Soran+1 yılumrumda olmaz giderim salonda yatarım zaten her şeyimi beter etti
+1 yılsen yap makarnayı suya koy haşla
herşeyi kadın mı yapacak?10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHamile kadının elinden su bile içilmez bilmem bilir misin hiç hamilelik yaşamadığınız için böyle konuşuyorsunuz bu dönemlerde bencillik yerine anlayışlı olmalısınız destek olmalısınız gerekirse yardımcı olmalısınız çünkü geçici bir durum hastalıkta sağlıkta diye söz verirken o sırada ne düşünüyordunuz acaba
113 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah sizin gibi erkeklerden korusun ya vicdansız yaratıklar
- +1 yıl
Hamile iken sabah akşam gezenler de var ama? Hepsi bu kadar ağır geçirmiyor. Bu kadın geçiriyorsa elbette lafım yok ama bazıları bu durumu kullanabiliyor.
Cevap sahibi+1 yıl@sudesiyahseven herkes hamileliğini aynı geçirmez kimisi hamile olduğunu anlamazken kimisi de mutfağın önünden bile geçemez yemek pişiremez mide bulantısından hep yorgun hissedebilir çünkü bebek anneden faydalanıyor karnı büyüdükçe de ağırlaşıyor bir de hormonal durumu var ayrıca bir insan sürekli uyuyamaz ihtiyacı var ki uyuyor kadın bu adam anlayışsız biri savunulacak tarafı yok
- +1 yıl
O kadar ağır geçiriyorsa haklı ama kullanıyorsa haksız
- +1 yıl
@sudesiyahseven çok pardon da erkekler sırf işe gidiyorlar diye her akşam hizmet beklerken işlerini kullanınca sorun olmuyor da, kadın 9 ay iş yapamayınca neden kullanmış oluyor. Velevki şımarıklık, alt tarafı 9 ay süresi var o şımarıklığın. Ama erkeklerin bir ömür "çalışmayı kullanması" ne olacak? 9 ay değil mesela bir ömür?
- +1 yıl
Güzelim sırf işe gidiyorlar dediğin sey en az 8 saat sürüyor. Ev işleri de iştir, o da. Arada tabii ki yardım edebilir ama kadın çalışmıyorsa ve sağlık sorunu yoksa %90 tabii ki kadın yapmalı. Adamı hem ev de hem dışarı da çalıştırmak bencillik değil mi?
- +1 yıl
Erkekler de bir ömür çalışıyorlar yalnız😊 Bunu da unutmayalım.
- +1 yıl
@sudesiyahseven tamam da şöyle düşünün 9 aylık bir süreç bu. Yani velevki bir kadının kocası kaza geçirdi 9 ay adam evde yattı. O zaman adam kullanmış mı oluyor? Bazı zamanlar gelir sorumluluk artar. Onun dışında tabiki kadın ev hanımıysa işlerin çoğunluğu ona düşer fakat burada sıkıntı şu bu sorudaki adam karısından eski kadınlar gibi olmasını bekliyor annesiyle kıyaslıyor, psikolojisini umursamıyor. Yani bu adam normalde de zaten ev işlerinde anlayışlı biri değil belliki bu kadın 9 ay en azından rahat edeyim demiş
- +1 yıl
Eskisi kadar performans gösteremese de eğer çok ağır geçirmiyorsa en azından 2 gün de 1 çeşit yemek yapabilir. Ayrıca erkekler kaza geçirdiğinde de geçirdiği kazaya bağlı. Kolu bacağı hasarlıyken hala işe giden de var. Kadın sürekli çalışsın demem ama kötü değilse yapmalı az ya da çok.
- +1 yıl
İşte bunu o kadın da bence akıl etmiştir 1 makarna yapmak zor değil ama tahminimce depresyon döneminde ya da hamilelikte bazı kadınlarda görülen aşırı uykulu olma hali. Kaldı ki ev hanımı olmadığınızı erkeklerin çalışmasıyla kadınların ev hanımı olmasını eşit kefeye koymanızdan anladım. Çünkğ ev hanımlığı çalışmaktan çok daha zordur. Yapan bilir. Çalışan erkeğin haftada 1-2 gün izni vardır. Hastalanır izin alır. Yazın yıllık izin alır. Emekliliğe ayrılır daha çalışmaz. Ama ev hanımının böyle izinleri yoktur haftasonu da aynı işleri yaparlar. Emekliliğe ayrılamazlar som nefese kadar yemek ve iş yapmak zorundadırlar. Hafife aldığınız hayatı yaşadığınızda anlarsınız neden çok daha zor olduğunu.
Soran+1 yılev hanımlığı çalışmaktan zormuş 😃 laflara bak sen nesi zor? evi silen süpüren xiaomi robot var çamaşır bulaşık desen makine ki yemek yapmadığı için bulaşık da yok. Başka bir iş yok zaten. Benim babaannem zamanında 11 çocuk doğurmuş her gün tandırda ekmek yaparmış inek koyun tavuk bakarmış peynir yaparmış bulaşık çamaşır elde yıkarmış tarlada sabah akşam çalışırmış en kötüsü de ne biliyor musun içecek su dahi yokmuş onun için 3 km kadar yolu tepeleri aşarak sırtında su taşırmış, şimdi kimse kalkıp bana ev hanımlığı zor demesin sabah akşam yatıyor başka bir şey yaptığı yok
Cevap sahibi+1 yılZor değilse git kendin yap aklın eskide kaldıysa babaannenle yaşayabilirsin
- +1 yıl
Cahilliğe bak sen. Ben 6 yıldır ev hanımıyım ne anlatıyorsun cahil seni. Herkes 4 bin tllik robot süpürge mi alıyor? Ayrıca bulaşık makinesi olunca bulaşık yıkamadığını mı düşünüyorsun? Belliki hayatında hiç mutfağa girmemişsin. Çamaşırı elde yıkamıyoruz evet 2021 yılında. Ama elde yıkamayınca iş bitti mi? Bunu ütülemesi asması katlaması dolaplara yerleştirmesi nerde? Ben çalışma hayatını da tattım hem de hizmet sektöründeydim. Ev hanımı da oldum. Bana masal okuma iki hayatı da bilirim ama senin evi bir kere adam akıllı çekip çevirmediğin belli.
+1 yılPsikolajik olarak normal böyle şeyler anlamaya calis
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk doğduktan sonra işiniz daha zor eşine yardım etmelisin o zaman o da keşke şimdi biraz çabalasa daha iyi olurdu
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı. Aksine gebe kalanlar İçin hareket daha sağlıklı… haklısın kardeşim biraz abartmış
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,1b cevap paylaştı. Ilk hamileligiyse stres de yapıyor olabilir. Cok üstüne gitme
00 YorumlaSen makarna dahi yapamıyor musun?
Bekar olsan ne yapacaktin yemek yapması için mi evlendin. tam bir odu. n40 Yorumla
+1 yılHamilelik kadını cok düşürüyor belkide çocuğunuz dogduktan sonra bile onunla ilgilendigi icin bir sey yapamayacak bunlar normal seyler onemlinolan onceden nasildi ve dogumdan bi sure sonra nasil olacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen böyle mızmız birisinden yapmasaydın çocuk madem
016 Yorumla
Soran+1 yılboş boş konuşma
Cevap sahibi+1 yılSeni savunuyorum burada be böyle insanlardan olmaz bir şey kimisi şımarık hamile olunca kendini fazla üstün değerli sanar egoistler
Soran+1 yılpardon herkes üstüme gelince beni suçladın sandım yazdığında bet değildi. sorma yav kafayı yedim evli adam mıyım ev hanımı mıyım bakıcı mıyım anlamaz oldum
Cevap sahibi+1 yılBen burada kadını savunmam haksız sen eşek gibi çalışıp para kazanıyorsun eve yorgun geliyorsun tabi yemek ister insan ne yapcak b*k mu yicen eve gidince seven kadın kocasına yemek hazırlar hizmet gibi görmez bunu sevdiğinden yapar ama bizim kadınlar kezban hiçbir şeye gelemiyor anca yan gel yat evde
Soran+1 yılvallahi o kadar doğru yazdın ki işte olgunluk budud ama gel bunlara anlat ahh ahh keşke herkes senin gibi düşünse yaşın kaç çok olgun konuşuyorsun
Cevap sahibi+1 yıl21 yaşındayım birileri gelip linç ederse yazdıklarımı şaşmam
Soran+1 yılederler ş. siz feminist troller
seninle evlenen adam çok şanslı olacak :)
Cevap sahibi+1 yılKısmet işi bizim gibi düşünceli insanlar evlenemez ama şımarık kadınlar evlenir hep
Soran+1 yılaynen öyle ama sende kendini naza bindir evlenince yine ev işi yaparsın
Cevap sahibi+1 yılBen sevdiğim erkeğe naz yapmam kıyamam ona evlenirsem de çalışıp mesleğimi yapacağım boşuna köpek gibi ders çalışmıyorum ama yine ev işlerinide yaparım
Soran+1 yılişte kadın böyle olmalı eski kadınlar gibi düşünen kalmadı
Cevap sahibi+1 yılAma benim gibiler değerli olmaz işte öyle düşünen insanlar hiç evlenmemeli senim karın gibi olanlar aklın varsa başka çocuk yapma öyle birinden
Soran+1 yılbilmiyorum çok çocuğum olsun isterdim ama yapmam artık bana yaşattığı travmaların haddi hesabı yok.
inşallah karşına düzgün birisi çıkar da değerini bilir. o feminist haset karılara bakma sen çok güzel düşünüyorsun.
Cevap sahibi+1 yılİnşallah çıkar adam akıllı biri artık ama benim değerim bilinmiyor işte
Soran+1 yılacele etme düzgün birini bul mutlaka biri çıkar
Cevap sahibi+1 yılİnşallah acele etmiyorum zaten de bulanlarda kötü oluyor hep
- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler