Çevremde de 30 yaşı geçtiği ve işi gücü iyi olduğu halde evlenmeyen erkek sayısı oldukça fazla. Sebebi nedir?
Evlilik düşünmeyen erkek kesimi çok arttı. Neden çoğu erkek artık evlilik istemiyor?

Merhaba.
Çünkü artık günümüz de kimse kimseye tam anlamıyla güvenmiyor cinsellik dahi belirli bir ücret karşılığında yaşanılabiliyor bundan dolayı evlilik rafa kaldırıldı, üstelik kimse kimseyi beğenmiyor oysa evlilik olağanüstü bir durum bence evlenirsin kapıyı açan biri olur, bu seni gülümsetir evlenirsin beraber yemek yiyebileceğin bir insan olur, bu seni mutlu eder evlenirsin gece sarılarak uyuyabileceğin bir insan olur, bu sana huzur verir evlenirsin yaşamın boyunca yanında bir yol arkadaşın olur bu sana güç verir, bir eş değil kendi dünyamızı belirleriz aslında amma velakin kısmet hakkımız da en güzeli değil en hayırlısı olsun, kendinize iyi bakın sağlıcakla kalın en güzele emanet olun.
Son olarak şunu eklemek isterim ; İyi adamlar yalnızlıktan ölüyor, İyi kadınlar ise kötü adamların balkonundan gökyüzüne bakarken… Dostoyevski
Evet her cümlesine katılıyorum. Sizin için de her şeyin hayırlısını dilerim...
Amin.
Şu hayatın her bir alanın da mücadele var evde işte sokakta aklına neresi geliyor ise orada insanın olduğu yerde mücadele mutlaka olur, ekmeği de ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz zaman midemize gidiyor bakın bu bile bir çaba gerektiriyor dik durarak sabırla yaşamaya devam edeceğiz, nihayetin de yarınların neler getireceğini bilemeyiz.
Üstelik şunu unutmamak lazım nar tanelerini tek tek kabuğuna yerleştiren yaradan yarattığı insanı da, hangi gönüle yerleştireceğini iyi bilir bu yüzden umutsuzluğa ümitsizliğe kapılmamak gerekir ne de olsa hayatımızın baharındayız, ee ne diyelim o zaman sevgisiyle yormayacak olana ısınsın kalbimiz kalbiniz.
Maddi imkanlar zorladığı için,çoğu için de evlenmeden herseyi yaşayabiliyorlar birlikte oluyorlar, geziyorlar, beraber yasıyorlar, evlilik hayatının güzel yanlarını yasıyorlar sorumluluk kısmı oldugu zaman herkes evine dönüyor ne kadının maddi sorumlulugunu alıyor, ne düğün masrafını yasıyor ne baska bir sey, baba olmak istediğinde nasılsa kendisinden 15 yas gencini bulsa toplum tarafından yadırganmıyor, neden evlensin ki. Erkek entelse veya batılı mantığında ise evlenmiyor onu soyliyim, biraz muhafazakar kesim evleniyor bu devirde genelde
Olan tabi yine kadına oluyor... bir aptalla oyalanıp çocuk sahibi olmak istesiğinde de hem yaşı geçmiş olabiliyor hem de başkası istemeyebiliyor...
Benim denk geldiklerim de öyle takılmalık ilişki peşinde olan insanalr. Kadınların işi bu tipler yüzünden daha da zorlaştı...
Ben istediklerini vermesem de veren kızlar olduğu için onlar da vereni seçmeyi tercih etti. Ben de 30 oldum aşk evliliği yapar aile kurarım ileride zannederler😄 şimdi biri daha var benle ilgilendiğini farkettiğim ama uzaktan sadece asla açılmıyor. Muhtmelen bu da öyle... hayırlısı bakalım 😒
bekarken de aynı şeyi bir kadınla diğer onlarca kadınla yapıyorlar da ondan her şey çok daha açık hale geldi rahat bir hayat varken neden evlilik gibi sorumluluk olan bir yolu seçsinler mantığındalar maalesef ki..
Evet kullanılacak kız sayısı artınca, evlenip aile kurmak isteyenler rafa kaldırıldı...
Görüş
16Görüş
Selam gadası 🙃
Çünkü bu devirde ev geçimi yapmak zor oldu gadası. Hayat pahalılığı düğün masrafı bir erkek için çok zor olmaya başladı. Şu an için biri evleneyim dese en az 80-90 bin gibi rakamları harcaması gerekiyor. Haliyle kolay kolay bu paraların altından kalkmak kolay değildir. O yüzden kimse evlenmek istemiyor.
Sonuna kadar haklısın :)
@DüşünceliYazar eyvallah kardeşim
İşi gücü iyi bahsettiğim adamların. Mimar, doktor, akademisyenler var bu şekilde bildiğim...
Onlarda kadının ayak bağı olduğunu düşünüyor. Rahat yaşam tarzına alışan bir erkek evlenmek istemez.
Boşanma oranları artarsa evlilik düşünenlerin sayısı azalır. Sence asıl sebebi ne fikrini merak ettim.
Ben taıılmakı ilşki sevdikleri için olduğunu düşünüyorum. Tek kadına bağlı kalmak istemiyor çoğu
Bir bayan olarak artık bende düşünmüyorum 40 45 lerde kendi akranımla olabilir ama
Çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsan sorun yaşamazsın...
Cocuk için evlenemem sevdiğim adamdan isterdim bu saatten sonra kimi sevcem ben😅
Yaşın erken daha mutlaka gönül buluyor sevecek birilerini..
Bilmiyorum canım hiç içmden gelmiyor
çünkü sorumluk almak istemiyor.. cinsel anlamda da istekleri karşılıyor ise ihtiyac duymuyorlar
Evet genelde takılmalık kız arayan tipler bu kesim
Çünki kafa dengi gönül dengi bulmak zorlaşti
Ekonomik nedenler malum her şey pahali
Güvenmek ayri bi konu zaten kimse kimseye güvenemiyor artik günümüzde
Valla seveni bulunca da kullanıyorlar...
O tamamiyle karakter meselesi tabi erkeğinde bayaninda seveni kullanan cok var maalesef
Benim flörtüm de bir evlilik yapmış üç sene önce falan boşanmış evliliği bırak adamı ciddi ilişkiye bile götüremiyorum ne yapacağım bilmiyorum
Evet bir de o kesim var. Arkadaşımın sevgilisi de öyleydi. Kız başkasına gidince aklı başına geldi 😄 evleniyorlar şimdi 😄
Evet evet benim flörtüm de öyle ödü kopuyor başka birini bulacağım diye ama ilişkiye de yanaşmıyor hem ekmeğim dursun hem karnım doysun hesabı çok saçma
Maddi olarak iyi durumdayım evim arabam var rahatım neden evleneyim?
Aynen napacan evlenip mezara götürürsün
Mezarla ne ilgisi var evleneceğim kişi bana ne katabilir rahatımı bozup neden bir kadının sıkıntısını kaprisini çekeyim ki?
Servet avcısı kadınlar çoğaldığı için. Kimsenin amacı birbirini mutlu etmek değil, herkes para peşinde.
O da doğru fakat herkes kendi dengini seçerse sorun ortadan kalkar
Bu kıyamet ortamında nasıl olacaksa artık.
Göreceği iki zikiş verirse 2 kaşık yemek sonra malın yarısı ve bi ömür nafaka. ikerler öyle aşkın ızdırabını bugünkü durumlar böyle 😈
Artık erkek olduğumuzu ispat edemiycez
maddi sebeplerden bence
İşi gücü iyi bahsettiğim adamların. Mimar, doktor, akademisyenler var bu şekilde bildiğim...
ne güzel işte kadınların başını yakmıyorlar
Ama kullanıyorlar bu daha mı iyi
kullandırmasınlar kadınlarda
Evlilik zor bekarlık sultanlık ne güzel
Ekonomik sıkıntılar
Çok sebebi var çünkü
Kariyer sahibiyim yasim 23 tek hedefim evlilik
Bence kızların fazla rahat olması
Bu tayfa da zaten onu istiyor 😄
Eğlenilecek kız buldukları için de evlenmiyorlar zaten 😄
Yok ki uygun biri.
Bulan da evlenmiyor