Birbirini aldatan bu kadar insanın içinde tabiki aldatmayanların sayısı azımsanmayacak kadr çok bence. Peki onlar neden aldatmıyo? Nasıl bir erkek/kadın aldatmaz?
Bana göre baba/anne olma, eş olma olgunluğuna sahip , yetişkin bir birey olabilmiş kişiler aldatmaz. Çünkü onların beyni kar zarar hesabı yapar. Ama henüz ergenliğini tamamlayamamış , anın içine hapsolmuş beyinler bunun farkına varmazlar. Evet anı yaşamak güzeldir ama geçmişin farkındalıgina sahip, geleceğin getirilerini öngörüp anı kaçırmamaktir 'an' da yaşamanın espirisi.
Aslında bunun en basit cevabı var içinde karakterinde kendisine saygısı olan ve sadakatın anlamını bilen birisi aldatmaz.. Bir sürü özellikleri olabilir Ancak kendisine saygısı olan aldatıldığında üzüleceğini bilen birisi sırf hayatındaki insanı üzmemek için bunu yapmaz..
Velhasıl kendisine saygısı yoksa kendisini sevmiyorsa birisini aldatması da pek olası olabilir netice de umursamıyordur ki ne saygıdan ne sevgiden bi haberdir karakter meselesi cinsiyet meselesi değil bu
Bir ilişkim varsa başka bir kadına kör olurum. Eğer ki başka bir kadına karşı ilgim oluşursa demek ki yaşadığım şey aşk değil. Bunu açıkça söyler ayrılırım. Kimseyi kandırmaya gerek yok.
Yani bilemiyecğim. Lakin ben net ve dürüst olmayı daha çok seviyorum. Sonrasında yok bana yalan söyledin. Yok beni aldattın gibi saçma sapan şeylerle muhatap olmak istemem. Ayrılırım önüme bakarım. Bu aynı şekilde karşı taraf içinde geçerli. Bana karşı ilgisi bitmişse ayrılıp öyle gitsin başkasına.
Sevgiye heves, eğlence olarak bakmayan, istikrarlı yaşamak biçimine sahip, gururlu, kıyamete kadar sevdiğiyle yaşamak azminde, aşka ve tutkuya hergün yeni baştan niyetlenen, samimi, sağlıklı ve saygılı erkek/kadın aldatmaz...🦄🍀❤️
Biz bu insanları "sadakatli" insanlar olarak tanıyoruz. Sevdiği kadına/erkeğe aşkla bağlı hiçbir insan ihaneti aklının ucundan dahi geçirmez. Doyumsuz insanların seçimidir, ihanet. Olgunluk, yetişkin bir birey olmak vs yeterli değil. Arada aşk varsa ihanetin i'si giremez o ilişkinin içerisine. Ve ne yazık ki sevdiğine aşkla bağlı insanların sayısı günden güne azalıyor. Günümüz ilişkileri "aşk" üzerine değil, çıkar ilişkisi üzerine kuruluyor. Haliyle ihanet ilişkilerin kaçınılmaz sonu oluyor...
Seviyorsa aldatmaz kardeşim bu kadar basit. Ben sevgilimi seviyorum. Aldatmam yani. Aldatan kişi sevmiyordur. O yüzden gururunuz varsa sizi aldatan kişiye 2. Kez güvenmeyin veya aldatacağını düşünerek güveniyorsanız da güvenin. Ne demişler " Beni bir kere aldatırsan sana yazıklar olsun, beni iki kere aldatırsan bana yazıklar olsun "
Hiç bir erkek/kadın aldatmaz. Aldatmak demek kandırmak demektir. Genelde böyle şeyler bağıra bağıra, göstere göstere olur. (Sözde) Aldatılan bu duruma kendisi getirir ilişkiyi. Yoruluncada insan taşıyabilmek için sırtına yüklenen yükü mola vermek ister hayata zaman zaman. Hepsi bu...
Bunun yanlış olduğunu hem ahlaki hem topkunsal hem dinen bilen ve uygulayan kişi aldatamaz... ayrıca dediğin gibi çok kişi olduğunu da sanmıyorum bu kadar çok kişi olamaz parmakla gösterilecek kadar az kişi vardır, ahlaki erozyon artık toplumda çok fazla...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aldatmayanların yarısının eline fırsat geçmemiştir. Yahut böyle bir fırsat doğmasına bile müsaade etmemiştir. Çünkü uygun kişi, zaman ve zeminde nasıl davranacağını kendisi bile bilmediğinden, bu adımı atmamıştır. Hz Yusuf olması kolay değil! Kimse Yusufluk taslamasın, havaya girmesin. Sadece o ortamdan, kişiden uzak kalarak ben aldatmam diyen kendisini kandırır. Beşer şaşar..
Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar, onunda aslı ayrandır. Mayası bozuksa kimi bulursan bul ne kadar yakışıklı veya zengin olursa olsun aldatmak, isterse aldatır. Dedim ya mayası bozuk olmıcak
Kadınlar da aldatmayan çıkabilir. Erkeklerde durum sıkıntılı, aldatmayan olmaz da, aldaTAmayan olur. Aldatamayan, yani kadın bulamayan erkek parayla aşk yaşar dolaylı yoldan aldatmış olur.