Buna özellikle dikkat ederim. Samimiyet, aradaki saygıyı göz ardı etmedikçe güzelleşir. Bir süre sonra şaka yollu küçümseme veya hor görme durumlarına kadar bile gidebiliyor. Buna etrafımdaki çiftlerde de çok denk geldim.
Biriyle sevgili ya da eş olmak saygıyı kaybedeceğiz anlamına gelmiyor. Maalesef kadinlar bunu ilişkilerinde fazlasıyla göz ardı ediyor. Sonrasında gelen psikolojik şiddet hatta fiziksel şiddete kadar varan eylemeler kaçınılmaz oluyor.
Sevgi elbette güzel şey ama beraberinde saygı varsa...
Samimiyet ne kadar ilerliyor olursa olsun aradaki saygı daima korunmalı. Bu insan ilişkilerinde de böyledir. Samimiyet, saygıyı aşağıya çekmemeli. Sınırlar, aşılmamalı. Saygı yitip giderse aradaki samimiyet de zedelenir. Benim için saygı çok önemli bir nokta ve beni tanıyan insanlarda bu konuda ne kadar hassas olduğumu bilir. Hayatıma alacağım insan da bunu bileceği için saygısını daima koruyacağını düşünüyorum...
Benim için saygı çok önemli, saygının bittiği yerde sevgiden bahs edilemez. Sevdiğim insanlara karşı daima saygımı korurum. İlişkilerde samimiyet ilerledikçe saygının azalması değil daha fazla artması gerekir. İlişkilerde samimiyetin ilerlemesi o kişiye daha fazla değer vermeyi de beraberinde getirir. Saygı azalırsa o ilişki sürmez biter...