Kızlar, kalbimin yine kırılmasından korkuyorum?

21 yaşında bir ilişkim vardı, çok mutluydum, her şey çok güzeldi, ilk erkek arkadaşımdı ama uzaktaydı, neredeyse 1000km, ayda bir görüşebiliyorduk, onun ailesi ve benimkiler biliyordu , nişanlanmayı istedik ve bir kaç ay sonra beni aldattığını öğrendim, bir gece de bitti, ne bana ne de aileme hiçbir açıklama yapmadan beni terk etti. Hem suçlu hem güçlü hayatımdan bir anda çıktı. Bir yıl sonra ve çok agır bir depresyondan sonra, bir gün tekrar hayatıma girse bile onu artık gerçekten istemiyorum, beni ailemle rezil etti, ben ağladığım için annemin ağladığını gördüm onlara ne diyeceğimi bilemedim, herkes ona güvenmişti... ve o günden beri onu artık sevmesem de tekrar ayağa kalksam da kendime ve insanlara olan güvenimi yitirdim. Terk edilmekten korkuyorum. ama bugün uzun eğitimimi bitirdim, çok güzel bir kariyerim ve iyi bir işim var. bugün hayatımı yeniden kurmaya başlamak ve kendi ailemi, yuvamı kurmak istiyorum... Evlenmek, ailemi kurmak ve sonunda doğru kişiyi bulmak istiyorum. Bunun için çok dua ediyorum. Ve hayatıma bir kişi girdi. onun ailesi ve benimkiler birbirini tanıyor, okumamış olması dışında oldukça güzel ve kibar. Kimseyi küçümsüyorum çünkü örneğin eski sevgilim de okumamıştı ama çok kültürlüydü. Bu kişiyi kültürlü olup olmadığını bilecek kadar iyi tanımıyorum ama hiç sanmam maalesef, çok fazla yazım hatası yapıyor, çocuk gibi konuşuyor Acaba tekrar hayal kırıklığına uğramaktan korktuğum için mi kendime bahaneler bulmaya çalışıyorum yoksa? Allah'tan çok istedikten sonra bu benim kaderim ve onu kaybedeceğimden korkuyorum? bana açıkça ciddi olduğunu, eğlenmek istemediğini söyledi ama işte emin değilim ne düşüneceğimi bilmiyorum ona da boşuna ümit vermek istemiyorum...
Güncellemeler
+1 yıl
istihare namazi mi kilsam?
Kızlar, kalbimin yine kırılmasından korkuyorum?