Aşka aşık olan insanlarda çokça rastlanan bir durum bu. Önümüze gelene bir tekme misali her karşı cinse yeşil ışık yakan insanlar nedir? Her çiçekten bal alanlar zamanla yıpranır mı?Çok sık aşık olmanın sonucunda çokça ilişki yaşayan kişiler ne gibi zorluklarını yaşar bunun?
Yoksa tecrübe edinilir ve hatta faydası mı dokunur bu yönün?
Kalbiniz otomatik kapı gibi önüne gelene çarpar mı?
Çok sık aşık olan bir kişi artık aşkı basit bir unsur gibi görür. Aşk onun için artık basit bir kavramdır. Gözünde değersizdir her zaman. Kendine güveni çoktur bu konuda. İstediğim zaman severim, istediğim zaman terk ederim gibi absürt bir düşünceye de sahip olur. Hayatımızın çeşitli dönemlerinde aşkı elbette yaşayacağız. Ama bu sık yaşanma durumu kimilerinde aşırı bir özgüven oluşturuyor. Yaşadığı bu özgüvenşe kendinde aşkı itibarsızlaştırmış oluyor.
bin kilitli bir zindanın en dibindeki bir ölüm mahkumu gibi duruyor kalbim bir kapısı açılsa diğer kapısı açılmaz beş kapısı açılsa sonra bir tuzağa dayanamaz uçar gider:) sabırla koruk helva olur derler ama helvanın tadı ne olacak merak etmez kimse insanlar sabır etmekten acizler.. Böyle de olunca belki bir kaç kilidi açıyorlar çabalarıyla sonra pes edip gidiyorlar zindanının dibine inen görmedim.. o kadar sabırlısı yok.. Birisine alışmak onu tanımak onu sevmek. hissetmek yeterince zor zaten..
Sorunun guzelligi 😄 otomatik kapi benzetmesi muhtesem olmus. Yok kolay kolay asik olmam, ztn bir kere asik oldum. Zor severim, zor sahiplenirim. Hoslansam bile zmnla sogurum. Acilmayan kasa kapisi gibi kalbim. Acabilene ask olsun sifreli, beyin yakan bir kapi.
Aşık olamıyorum ki.. Kalbim de öyle her önüne gelene çarpmıyor maalesef.. He tabi ki tanımaya çalıştığım insanlar oluyor ama ötesi olmuyor.. Sanırım ben duvarlar örmüşüm zaman içerisinde o kapının önüne.. Keyifli günler..
Vallahi ben senin gibi detaylamdıramıyacağım bunu ama, Tabiki her önüne gelene çarpmaz aşk en başta birisini beğenemeyele ona ilgi duymakla başlar ve devamı gelecekse gelir. Bazen de otomatik kapı gibi kişilerin yüzüne çarpabilir bu durum.
Ben her cinse kapı açmıyorum. Sadece kadınlara 😏 Kalbim o kişiye karşı bir çarpıntı hissederse ona doğru giderim. Hayatım da biri varken de herkese kör olurum.