Of eşim çok pısırık ne yapacam onunla?

Eşimle 2 yıllık evliyiz ama ailesi tam bir baş belası. Adetlere göre bize oturma odası takımı ve salon takımı masa sandalye aldılar. Babam da yatak odası takımı aldı. Beyaz eşyaları full aldı. Eşim ve bende karar verdik her iki tarafa da daha fazla yüklenmeyelim evin halı ve perdesini televizyonu da biz alalım dedim buraya kadar her şey çok normal ve olması gerektiği gibi. Evlendik aradan bir ay geçti eşimin annesi arayıp para istedi 600₺ gönderdik öbür ay Bi daha istedi Bi daha Bi daha bir yıl boyunca yardım ettik buraya kadar güzeldi. Hamile kaldım ve artık yardım edemeyeceğimizi söyledik 200₺ versek olur mu dedik annesi çıldırdı baban senin için borca battı sana düğün yaptı üstünde oturduğun koltukları o aldı babana yardım etmek zorundasın dedi. Eşimde bende bankacıyız maaşı ortak kullanıyoruz. Artık yardım edemeyeceğimizi söyledik ama her yerden engellediler bizi, WhatsApp tan ağır sözler paylaştılar biz görelim diye. Şimdi 2 yılın sonunda ben koltukları değişelim istiyorum çok kaba koltuklar kira evlerinde sığmıyor odaya eskidi de çünkü bize eşya alırken onların dediği mağazadan seçmek zorunda kaldık koltuklar içimize sinmedi zoraki aldık. Şimdi durumumuz iyi değişelim istiyorum ama eşimin pısırıklığından dolayı değişemiyoruz çünkü babası almış onları. Değiştirsek laf ederler ben uğraşamam diyor eşim. Yatak odası takımını da değişiriz zamanla onu ben seçtim babam aldı 21.000 ₺ fiyatı. Severek kullanıyoruz ama ilerde sıkılırsak değişiriz dedim babam ne diyecek artık diyorum. Eşimde mağazalarda gösteriyor bu güzel şu güzel diye ama değişmeye cesaret edemiyor. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Ailesinden korkuyor tatsızlık çıkar laf ederler boş ver diyo.
Of eşim çok pısırık ne yapacam onunla?