Olabilir ama bu durumda kadın da romantizmden hoşlanmıyor olabilir ya da aralarındaki enerji azalıyor olabilir. Sonuçta hiçbir erkek veya kadın uğruna şiirler yazacak kadar aşık olmadığı bir ilişkiyi sürdürmek zorunda değil. Sürdürmeye devam ediyorsa ya halinden gayet memnundur ya da aşık olduğuna dair kendini kandırıyordur :)
Romantiklik şiir yazmaktan ibaret değildir. İlham bulan, yeteneği olan herkes şiir yazabilir. Ve bu ilhamı bir başkasının ilişkisinden de alabilir. Erkek tek başına romantiklik yapmaz herhalde, kadının etkisi vardır ama biraz da ruh yapısına bağlıdır. 😄
Dolaylı yoldan erkeğin sanatsallığının büyük bir parçasını kadının ihtiva ettiği yönüne dair bir intiba uyandırdın bende. Durumun bundan ibaret olmadığını örnekle teşkil etmek için pastoral şiir yazdım. :)
Erkeklerin bugüne kadar yazdığı tüm aşk şiirlerin arkasında mutlaka bir kadın vardır. Erkek yazan, kadın ise yazdırandır. O öküz olarak atfedilen erkeklerin içinde de bir romantizm vardır. Önemli olan onu söküp çıkarmayı becerebilmektir. 😉
Sahsen ben romantizm den hoslanmam yapmacik gelir. Adamin icindeki sair cikacaksa mesela bana cikmasin. Hatta hic cikmasin. Romantik sirin gibi eros dolansin istemem. Ama romantik olmasi okuz olmayacagi anlamina gelmez ki...
Romantiklik biraz karaktere bağlı bence. Yani ne sevginin eksikliğinden ne de kadından kaynaklıdır. İnsanın içinden gelir romantik olmak. Senin yaşında yoksa kim gelirse gelsin karşına yine odun olursun bence.