“Abla deme lazım olur.” derim. Esnafta bu çok vardır. Kasaba kıyma almaya gidersiniz “hoşgeldin abla” der. Manava biber almaya gidersiniz “buyur abla” der. Oysa biz müşteriler kasaptan, manavdan hoşlanamaz mıyız hiç değerlendirmezler. Okul yıllarında vardı böyle bir butik işleten çocuk. İnanılmaz para harcadım, bazen asla gitmeyeceğim şeyleri bile aldım dükkanından. Ama vaz geçmedi “hoşgeldiniz abla” demekten. O nedenle de bi b*k olmadı anlaycağınız.
Ne abisi ya, ne abisi. Biz Amerikalı'yız oğlum, biz babamıza bile adıyla sesleniyoruz. Abdurrahman, 100 tl ateşle diyorum babama mesela. Elin çocuğuna abi/abla mı denir.
Abi deyince insan kırılıyor, üzülüyor tabiki Bu durumda kızın ya bir sevdiği vardır Ya hoşlanmıyor abi gibi görüyordur Ya da hoşlanıyor, seviyor çekindiği için gizliyor olabilir, erklerden hoşlanmaması da bir ihtimal olabilir tövbeest. 🤭
Erkeğin kadına, kıza abla demesi ise normal bence, niyet ciddiyse kendinden küçük erkeği her kadının içi kaldırmaz genel olarak.
Abi derse, o noktadan sonra hoşlantımı baskılayım, büyüğü olarak devam etmeye yönelirim. Beceremiyorsam da uzak durmayı tercih ederim. Onun o yaklaşımına karşın, hislerimi açmak, kötü hissettirebilir ona.
Bu benim hatamdır. Onun beni abisi ablası yerine koyacağı kadar yakınında isem ve hala duygularımdan habersiz ise suç benimdir. Artık ben onun abisi olurum.
O noktada ona olan ilgimi kaybederim zaten. Bana abla diyen birisi bana cazip gelmemeye başlar. Onun ilgi alanında değilsem onun benim ilgi alanımda kalmasına gerek yoktur sonuçta.
Şimdiye kadar bana abla diyecek yaştaki birinden hoşlanmadım kendimden küçük birinden hiç hoşlanmadım bu vakitten sonrada öyle birine aşık olmak istemem.
Selam, Yani üzülürüm ama sadece bir hoşlantıdan ibaretse çokta takmam. Ama yok daha fazlası varsa şansım var mı ona bakarım. Abi demese mesela 🤔 gibi. Şansım sıfıra uzaklaşmak en iyisi olur.
Hep abi der bana. Bir hoş geldiniz öteki sefer hoş geldin diyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hoşlandığımı bilmiyodu tabiki tartışma anındaydık bi baskasiyla. o da oradaydi beni sakinlestirmek icin ablacım gel boş ver vs. diye basladi cumleye dahada sinirlendim ondan sogudum
Ahh bunu bende yapiyordum. Hoşlandigim kişiye hoşlandiğimi anlamasan diye bilerekten ona “abi/kanka” diyordum. Sonuc ona acildiğimda ona herzaman o şekilde itap ettim diye ona olan sevgimi inanmadi ve şu an platonik aşk yaşıyorum😃maligin son noktasi