... İki arkadaş hararetle tartışıyormuş: Tartıştıkları konu, sigara içerken incil okunup okunmayacağı imiş. Sonuç alamayınca Papa`ya sormaya karar vermişler. Papa `nın yanına gidip sırayla sorularını sormuşlar. Biri olumsuz cevap alırken diğeri, izin almayı başarmış.
izin alamayanın sorduğu soru : - Papa hazretleri, incil okurken canım sigara içmek istiyor, içebilir miyim? - Oğlum, incil okunurken Tanrı ile ilgilenmen lazım. O sırada dikkatinin dağılmaması lazım. O yuzden incil okurken sigara içilmez.
izin alanın sorduğu soru ise : - Papa hazretleri, sigara içerken canım incil okumak istiyor ama sigara içiyorum diye incil'i elime alamıyorum, sizce okuyabilir miyim? - Oğlum, her nerede ve ne koşulda olursan ol, incil okuma isteği duyarsan okuyabilirsin. Kıssadan hisse : 1) Esas olan, aldığın cevap değil, sorduğun sorudur. 2) Beceri; almak istediğin yanıtı alabileceğin soruyu sorabilmektir.
Merhabalar.. Benim için sadece hoşlandığım kişinin değil, çevremdeki tüm insanların üslubu önemli.. Karşı tarafın lakayt ve saygısız tavırlarını sezersem ya da görürsem anında buz kesebiliyorum ben.. İletişim kilit noktadır ve bir insanın karakterini anlamak için en iyi yollardan biridir.. Kendine ve başkalarına saygısı olmayan, maksadını aşan konuşmalar yapan, durmadan başkalarını eleştirmek için yer arayan, boş konuşan ve yalakalık peşinde olan insanlardan irrite olurum, kim olursa olsun.. Samimiyet ve saygı önemli.. Keyifli günler..
Selam, İnsanlarla nasıl konuşacağını bilmeyen, anlamsız ve aşağılayıcı espriler yapan, başkalarını küçük gören, sürekli yüksekten konuşup ego kasan ve bana karşı saygısı olmayan birinden hızla soğurum evet.
Sanırım olmaz. Ben genelde tavıra davranışa bakarım. Bir mendil satan çocuğa davranışı bitki satan yaşlı dedeye nasıl baktığını. Prestij sahibi kişilerin ortamına girince nasıl olduğunu vs.
Üslup çok önemlidir benim için. Duygularım ne kadar yoğun olursa olsun üslubunu beğenmediğim biri hayatımda bir adım dahi ilerleyemez. Hem soğurum hem de iletişimde olmak istemem.
Evet zaten cabuk soguyan biriyim bilmis bilmis ama itici bir sekilde konusmasi veya baska insanlarla alay ederek konusmasi, ustten ustten tavirlar her sey sogutur beni.
Evet olur. Serhat Yabancı'nın da dediği gibi "Üslup kişinin kimliğidir"
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kolay hoşlanmam ama bir şekilde ilgimi çeken birinin küçücük bir kelimesi bile buz gibi soğumama neden olabilir.. Çok kolay vazgeçiyorum, bu elimde olmayan ve rahatsız olduğum bir durum.
Yav bn oluyorum birini severken argolu konuşması ne blm böyle çok cıvık olursa bilemiyorum ya
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Genelde birinden hoşlanıp ona yaklaşırsam beni aşağılayıp bana küfreder o nedenle ben de kimseden hoşlanmıyorum böylece bana uzaktan küfrediyorlar ben de küfürlerini duymuyorum.
Evet, hemde çok. Karşımdaki kişi kadınsa eğer aslında kadın erkek fark etmeksizin örnek 3 kelimesinin 2 si küfürde iğrenirim bile altını çiziyorum kadın erkek fark etmez
işte sen olunması gibi sevilmeli diyorsunda kardeşim kadınların bir tanesi bile seninle aynı fikirde değil hepsi evet soğutur yazmış, kadınlar boşa zaman kaybıdır..
Kardeşim buradakiler turşu fıçısı. Farkındaysan hepsi gizli hesap. Bastırılmış duygularını burada tatmin ediyorlar. Reelde görsen hepsi edepli hepsi iyi aile kızı.
@Nisan00 görüşüm konuşma uslubuyla alakalıdır. Konuşma üslubu sert veya sana veya başkasına değişik gelebilir. Ama bu demek değildir ki o kişi kötüdür. Kişilikleri konuşmak üslubuna göre değil yaptığı hal ve hareketlerine dikkat edelim.
İnsanlar su gibidir. Yaşadığı çevrede bardak misali. İnsan yaşadığı çevreye göre şekil alır şekillenir. Usul Erkanı neyse kendi çevresine entegre ederek yasar. Benim konuşma üslubumda kimilerine ters gelebilir.