Hayatının sonuna kadar yalnız kalmak istemeyen bir sese bir insana ruhen ihtiyaç duyan biri evlenmek ister. Evlilikten sevgiliden canı yanmış emekleri boşa gitmiş insanlar da evlenmek istemez rahatlarının bozulmasını istemez ya da aşka inançlarını yitirmiştir. Evlenip evlenmemek herkesin kendi tercihi sebepler kişiye olaylara göre şekillenir, tek diyeceğim acele edilmemesi. Evlenme kararı alınsa da alınmasa da acele alınmamalı enine boyuna düşünülmeli, büyük konuşmamak lazım en önemlisi evlenirim diyenlerin evlenemediği evlenmem diyenlerin evlendiğini defalarca gördük.
Hep denir ya iç güdüsel olarak insan doğası gereği evlenmeyle ilgili esas amaç soyun devamı falan bla bla. Eyvallah önceden belki böyleydi ama şimdi bilemiyorum. Evlilik yaşları artık kaçı buldu. İnsanların çoğunun çocuk önceliği yok. İstemediklerinden değil korktuklarından , hayat kavgasından mücadelesinden belkide. Hatta bunu bile bırakalım. Biz evlenince ikimiz hayatımızı idame ettirebelicek miyiz korkusu. Neyse çocuk ve üreme iç güdüsünü bu çağda bir kenara bırakıyorum esas faktör sanırım yalnızlık korkusu. Allah herkese sıralı ölüm nasip etin. E bakıyorsun anne baba gidiyor. Çevrendekiler gidiyor zamanla. Biliyorsun ki yalnızlaşıyorsun tek kalacaksın. Ben tek de yaşarım pek korkum yok diyenler azınlıkta gibi. Çoğu yalnızlıktan korkuyor belkide, birşeyleri paylaşmanın mutluluğunu da ekliyelim. Aga ben ne yazıyorum? Ne ara konu buralara geldi. Saçmaladım sanırım. Bu soru kafamı karıştırdı ama güzel soru. Tamam kapatayım. Allah herkese hayırlı ise evlilik... Cümleyi siz tamamlayın anladınız vallahi kafam durdu. Error saatim , sorry yani :)
Evliliğin dinî yanı : "Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı için de Allah'a karşı gelmekten sakınsın." /Hadisî Şerif
Üzerinde düşünülmesi gereken bir sözdür bu.
Evliliğin dünyevî yanı : İnsanın her şeyini paylaştığı, beraber aynı yastıkta uyuduğu, yol arkadaşlığı yaptığı, işten eve geldiğinde güleryüzle kapısını açan sevdiğinin olması, sevildiğini hissetmesi, doya doya sevmesi gibi pek çok faktör sayılabilir.
Evlilik çok güzel bir duygu anne olmak da dünyanın en güzel duygusu tabi ki evlilik doğru insanla olduğun sürece güzel sevdiğinle anlayışlı insanla evlilik güzel ama tabiki evliliğin kötü yanları da var evlendiğinde kötü insanla olursan bir ömür mutsuz olursun hayat bu karşımızda bizi neler bekliyor bilemeyiz ancak hayatı yaşayıp öğrenicez
Eğer ki gerçekten bir ömür geçirebileceğim ve benimle olduğu için mutlu olan bir kadın olursa evlenirim. Aksi takdirde sadece cinsellik için hiç kimseyle evlenmem. Oturup sohbet edebileceğim, beraber hayallerimizi gerçekleştirmekten keyif alabileceğim bir kadın.
Sevdigi icin evlenmeli. Surekli ozluyorsan sabah uyandiginda yaninda olsun istiyorsan evlenmelisin. Aklin hep ondaysa yemek yerken karsimda otursun, ben yemek yaparken o gelip sarilsin, isten cikinca extra acele edeyim ki onu daha erken goreyim diyorsan evlenmelisin. Evlenin yaa evlilik guzel bir sey gibi muhtesem anlatmisim bak. Ben artik bu adamla gozumu aciyim bu adamla gozumu kapatiyim dedigim zmn nikahi basicam ✌🏼
Zinadan haramdan ve sevdiği kadınla veya erkekle bir ömür mutlu olmak için aynı yastığa baş koymak için evlensinler derim. Neden evlenmemeli öyle bir tavsiye de bulunmam Peygamber efendimiz İmkanı olanlar evlensin buyurmuş İmkanı olmayanlar imkanı olanlar onları evlendirmekte destek ve yardımcı olsun buyurmuş Efendimiz evlenin diye buyurmuşken bana evlenmemeleri için bir şey söylemek düşmez
Şu dünya düzeninde bir insanın evlenmesi için kesinlikle kafayı falan yemesi lazım. Evli insanlara saygı duyuyorum ama benim düşüncem kesinlikle bu yönde. Çünkü hayat o kadar zor devir o kadar kötü ki bana evlenmek ve bir yuva kurmak çok mantıklı gelmiyor.
Hele birde bu işe çocuk falan yaparak devam etmek tam bir delilik. Evet çocuk dünyanın en güzel duygusu olabilir ama bu Türkiye için geçerli değil. Yarının ne olacağı koca bir soru işareti.
Evlenmek çok masraflı ve dezavantajı çok fazla o yüzden evleneceğimi sanmıyorum. Evlen masraflar borçlar seni kovalasın. Evlenmezsen abazalıkta düz duvara tırmanırsın günahlar seni kovalar. Yani artık her iki yer de de bir şekilde kovalanacaksın. Tabi cinsel dürtülerini bastırırsan evlenmezsen kafan rahat olur.
Hem evlenmeli hem de evlenmemeli. Yani ikisi için de geçerli nedenler var. Yalnız olmak bir yere kadar gider. Kafayı yedirtir insana. O yüzden hep ihtiyaçtır. Ama bu düşünce de bana bencilce yapılan bir eylem geliyor. Yalnız kalmamak için mecburiyet gibi. Yine insanın bencilliğini ortaya çıkaran bir şey. Yoksa geri kalan nedenler çok da önemli değil.
Evlenmesi için pek çok neden var, öncelikle insanın sevdiği bir insanla hayatı paylaşması güzel bir şey. Sonrasında ikisinden bir parça olacak olan o minik eller, bi bebek. Onu birlikte hayata yetiştirmek sonra onun için yaşamak... Bunlar sadece küçük güzel iki örnek. Neden evlenmemeli dersen evlilik büyük sorumluluk, doğru kişiyi bulmak bundan emin olmak çok çok zor. Verebileceğim küçük örnekler bunlar
Evlenmemeli, eğer hep genç ve enerjik kalmak istiyorsa. Haa derse ki eğer "Ben başıma bela arıyorum." O zaman tamam, evlenir. Saçma geliyor şu an, şu yaşımda. Hayat bi koca, bi çocuktan ibarer olmamalı. Bir kaç okul bitirip güzel bir eğitim almak, güzel bir kariyer yapmak, dünyayı ve ülkeni gezmek olmalı asıl hedefler. -🌿
Peygamberimizin sürmesi Allah'ın Emri Ahlaklı güzel aile Toplumun temelini oluşturur evlenmek gerekir Bunun için Ama tabii ki Hayırlı insanlarla hayırlı evlat sahibi olmak gerekir toplumun düzenini için bu önemlidir aile kavramı kesinlikle gözardı edilemez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sevdiğim kişiyle sevgimi temiz şekilde yaşayıp aile olmak için onun dışında evlenmeden de seversiniz evlenmeden de anne olursunuz nikahı önemsemeyen biriyse niye evlenmeliyiz sorusuna cevap bulamaz hatta saçma gelir çünkü her şeyi evlenmeden o sorumluluğu almadan da yapabilir
Bi yerde sıkıştırıyor kalp ne kadar bekar hayatı rahat eğlenceli olsada bi yer yine hep eksik kalıyor bi yere kadar insan bekar durabiliyor zaten sonuçta o kalbinde ihtiyacı var birisine hayatları birleştirmek zorunda
bahse konu kişi erkek ya da bayan çapkınsa evlenmeyebilir... sonunda birilerini üzecek... evlenmemesi daha iyi olur... uyumlu ve evcimen ise evlenmeli...
Belli bir hayat standardı ve düzeni için evlenmek olabilir belki. Onun dışında mantıklı bir gerekçesi yok benim için. Olmasa da olur. Çok önemli veya gerekli bir durum değil insanlar için.
evlilik sanki olması gereken bir durummuş gibi lanse ediliyor. şimdiki gençler erken yaşta evlenme derdinde niye bilmiyorum ama cinselliği böyle yaşamak istiyorlar sanırım. halbuki genç yaşta evlenenler aklı başında olmuyor erkeklerin çoğuda eşlerini aldatıyor. erkek egemen toplumlarda kadınlar sadece evde vakit geçirmek zorunda maalesef. doğru eş bulmak neredeyse imkansız gibi bol şanslar 😊
Bu zamanda bekar daha iyi yaşar. Ülkenin ekonomisini düşününce. Hem bir çocuk büyütmek hiç kolay değildir. Hem doğru kişiyi bulmakta kolay değildir. Güven zor bisey bu zamanda
Geçen erkek arkadaşlar ile konuşuyorduk. işte evliliğin şöyle güzel yanları var diyorlardı, yemek var, temizlik var, çamaşır yıkanıyor, düzenli bir ev oluyor vs diyorlardı :)
Zinanın büyüğünü paygamberler, sahabeler yapmış cariyelere. Çok eşlilik vardı paygamberler zamanında. ohh hem istediği kadar karıyı alsın hem de zina haram ne güzelmiş.
Onun açıklamasını ya da nedenini çok daha önce dinlemiştim hocadan ama untyum ki desemde sana şimdi cevabını versemde inanmazdın değilmi çünkü inanmıyosun sanırım oyüzden ne diyim rabbim seni hidayet olmayı hakediyosan hidayet etsin dicem ama en iyi rabbim ne isterse onu yapsın
ask bilimsel olarak en fazka bes yil suren birsey hergun baska kadinlarla yatmak veya grup yapmak daha guzel olur zaten bir kadin asla yetmez hayat bir kadin ile gecmez
her şey seks cinsel yaşam değil Sığınabilsek içini dökmek dinlemek sakinleştirmek sarılmak ona ağlamak huzuru bulmak buldurmak için evlenmeli
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bekarlık bence Şahane bir şey ama belli yaştan sonra sevmek sevilmek değer görmek veya anne babalık duygusunu tatmalı insan hayat arkadaşı olmalı bütün ömrünü de yalnız geçirmek çokta iyi değil