Bugün çok yaşadığım bi olaya tekrardan denk geldim. Düğüne gittim ve oturduğum masanın yakınında damatın arkadaşları oturuyordu, belki 7-8 tane vardı. Bunlardan üçü sürekli bana doğru baktıklarını hissettim; bazen göz göze bile geldik, benim baktığında hemen başka bi yere bakıp tekrar bakıyorlar.
Muhteşem güzelliğim yok, kendimi normal olarak görüyorum. Ama şunu fark ettim: Erkekler hep bakar ama beğendiklerinde bişey yapmazlar. Neden? Eski zamandaki gibi o cesaret kalmadı gibi 🤔 (numara, sosyal hesab isteme, soruşturma vs.) bu konu hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Aslında bunun cevabı çok basit artık öyle bir zamana geldikki kadınlara yakınlaşmaya korkar olduk. En basitinden hergün kadın cinayetleri görüyoruz böyle bir hâl varken nasıl yaklaşalım. Tabi bur sebebi daha var buna cesaret edebilecek erkek sayısı azdır ama kızlar tersleme konusunda bayağa iyiler ve bunu çok yapıyorlar biri sizinle tanışmak istiyorsa ve siz istemiyorsanız ona nazikçe olmayacağı söyleyebilirsiniz. Aslında olay sizde bitiyor siz biraz daha yapıcı olsanız bizimde özgüvenimiz yerine gelecektir.
Terslenip ulu orta yerde küçük düşmek istemiyoruz. Yanlış anlaşılıp sapık damgası yemek istemiyoruz. Dediğin gibi kalmadı o cesaret bizde. Sizler belki bir adım atılsın istiyor olabilirsiniz, ancak bu tip olayların yaşanabileceği düşünülerek bu düşünceden vazgeçiyoruz. Napalım bizlerde böyleyiz. Umarım artık bakmaktan ziyade direk açılırız inşallah.
Ters tepki veriyor kızlar o yüzden bakarlar sadece. Senin dediğini sor biri gelip düğünde sizi beğendiğini numaranızı istediğini söylese ne yaparsınız diye kızların bir çoğu ağzına çakarım , rezil ederim , defol diye bağırırım tarzı cevaplar verecek. Böyle bir durumda sen beğensen de gidip konuşmaya çalışır mıydın?
Genelde bu gibi durumlarda kızlar cıngar çıkarttığı için kızların yaptıklarından dolayı erkekler de konuşmuyor. Hee bu seferde erkekler neden konuşmuyor oluyor. Özgüvensiz olarak algılanıyor. Fakat durum tamamen farklı. Kızın birisinin bağırdığını düşünseneee. Öldürürler orada
Nur ﴾30﴿ Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır.Bunu bilen kişi bakmaz, görmez, görmemeye çalışır, bakmamaya çalışır, rahatsız etmemeye çalışır, ilkte gözü değdiyse Hz Ali'yi hatırlar ve ikinciye mahal vermemeye '' gayret '' eder...
Bunu bilmeyen de telefonunu mu ister, gider evlilik teklifi mi eder, inanın bilemiyorum bacım. Selametle.
Kusura bakmayın, ben zaten sorunuzdaki fikrinizle hemfikir olmadığımı dile getirdim. Öyle bakmak, karşılık vermek ve hatta karşılık beklemek vs gibi durumların hiçbir yanı uygun değildir. Elhamdülillah içerisinde de bulunmadım.
İşler aile büyüğüne düşer tabi ki. Varsa uygun bir aday, akraba yahut anne bir şekilde hanıma iletir durumu ve sonrasında cevap verilir. Dinimizdeki uygunluk da budur. '' Görerek beğenip talip olmak '' ile flörtözlük arasında fark var.
öyle bir hale geldik ki çünkü .. Bir erkeğin, beğendiği bir kadının yanına gidip tanışmak istemesi , sapıklık ve abazalık olarak anlaşılıp , oracıkta tersleme sebebi sayılır hale geldi.. Bu yüzden anca bakıyorlar ve gelmiyorlar.. Terslenme , rencide edilme, rezil edilmeyi istemiyorlar..
Yakışıklı bir erkek ve beyfendi olarak söylüyorum.
Bir kıza bir kaç defadan uzun süre bakmam onu beğendim anlimina gelmez sadece onu süzüyorum anlamına gelir.
Beğendimi varsayarak bile gidipde onu begendigimi söylemem mümkün değil.
Bunu kendime yediremem.
Erkekler 25 yaşlarından itibaren kendilerine güven gelir ve kendilerini beğenmeye başlarlar bu yüzden ondan bir adım beklemek çok zor olur. Eğer kendinin farkında ise kendine denk birini bekliyor olma ihtimali çok yüksek.
Bu saddce fiziksel olarak değil kişilik olarak da uygun olması lazım
cesaretten ziyade erkek bakarken aslında nabız yoklar... hani beni dusunurmusun gibi... bi nevi bakıslariyla teklif eder... kızlar ise bunun cevabini tavriyla belli eder... bakisa bakis atiyorsa cevabi evet... arada bakiyorsa hayir... yokmus gibi davraniyorsa hic sansin yok gibi... 🙂
Biraz cilve yapmak gerekiyo ben de beceremem sbksk gerçi bakışlar saçlarla oynamalar gülücükler içine düşmeler iş atan kız oluyo sonra çocuk yanına gidiyo imdat diye bağırır gibi tavır takınıyo bu yüzden de açılamayabiliyolar
Tüm inceliğimizle, hiç bir kötü niyet olmaksızın, gayet edepli bir şekilde derdimizi anlatmak için söze başlarız milletin içinde bağırır çağırır rencide edersiniz. Ondan sonra ayının biri çıkar benimle geleceksin der sesinizi çıkartmazsınız. Başkasını bilmem ama benim başıma bu tür olaylar zamanında çok geldi. Eminim başkalarının da başına gelmiştir. Hemen sapık muamelesi yapıyorsunuz.
Hanfendi düğünde bakarsın ama bayanın yanına gidipte tanışabilirmiyiz vs gibi şeyler denilmiyor sen sapıkmısın taciz ediyosun demeleri çok artık kimse kimseye zor güveniyor sosyal medya bile istenmiyor eski zamanda değiliz kızlar kadınlar öyle dğşünmüyor işte
peki bir sergide tanıştığın bir kadın olsaydı? sergiden ayak üstü 15-20 dakika konuştuğum bir kadın oldu. sergi yarın bitiyor. o zaman ne yapardın? Sergi olayı da gerçek yani.
Yani ben artık bunun erkeklerden kadınlara geçtiğini düşünüyorum. Artık siz kadınlar açılmalısınız. Şahsen ben hiç bir kadına deliler kadar aşık olsamda merhaba bile diyemem. En iyi ihtimalle sapık olarak adlandırılırsın bu zamanda.
Birisine selam dersem sapık denmesinden korkuyorum. burada bile kimseye ilm mesajı atamıyorum. Abazalar kızları bıktırmış. Birisine selam yazsam sapık damgası yerim diye korkuyorum. Hele birinin yanına gidip konuşcam he? Yok kalsın shdhshdhs
Kızım bişey olacaksa karşılıklı. Bem birine bakıp ona gideceksem o da bir tepki versin istediğini belli etsin. Gülsün falan ne bileyim.. Öyle her baktığımızda yürümek çok saçma. Bakışlarla konuşup anlatmak lazım önce
Yaa dediğin şeye bak yolda bir kadın ağır bir eşya tasıdıgında yardım ediyim diyorum kafamda bir ton soru yanlıs anlamı, korkarmı, ya da sürpriz yapıp suçları toplumsal olarak bastırıldık artık ama 7 8 kişiye güvenip ben sorayım Instagram var mı 😂
Geneli erkekler öküz gibi bakıyor diye sitede bolca konular mevcut kendi hemcinsleriniz arasında konuşup çözün. Efendi gibi gelip söylerler tipe bak maymun bilmem ne diye egonuz tavan yapar sonrada ortada kalın böylesi yarıyor.
Bakması bedava da karşı tarafın görüşünü bilmiyoruz ki? Rahatsız olur mu? Konuşmak ister mi? Sevdiği başka biri var mı? Gidip konuşmak bir şey değil. Rezil olmak kötü
Eskiden sosyal medya bu kadar aktif değildi şimdi arayan aradığını sosyal medya dan buluyor önce tanışıyor karakterini çözüyor her iki taraf ortak noktalarda buluşuyor sa birbirlerini tanımış olarak buluşuyor şimdi düğün geldi numara istedi nasıl bir reaksiyon sergileceğini bilmiyor o yüzden o toplara şahsen ben girmiyorum
Kendime gore soyleyim. Instadan mesaj atsan cevap vermezler takip etsen geri donus yapmazlarki karsi taraftan yesil isik alalim. Normal hayatta baksan oda sana oyle bakmasa nasil gidip konusucaksin. Benim baktigim gibi oda baksa gider konusursun olumlu c2vap alma ihtimalin yukselir. Kizlarimizda biraz yardimci olsun
Şu zamanda gidip tanışmak maksatlı bir şey yapmam biri tanışmak için gidince kızlar hemen imdat diyecekmiş gibi sıkıntılı zamandayız
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ilk bakış aslında görüp beğenmedir kadının bu konudaki tutumu hiç bilinmediği için helede düğün ortamında direk yapılması da mantıklı degil cogu erkek için böyledir
O erkeklerin nesli tükenmek üzere herkes tacizci olmaktan korkuyor hatta erkeklerin büyük bir çoğunluğu kadınlardan kaçıyor çok saçma bir durum ama gerçek bu