Sizin için, bir ilişkide abartılan beklentiler ve istekler nelerdir?

Şimdi ikili ilişkiler arkadaşlıkta başka iken sevgili olunca bambaşka bir hal alır. Ki bu normaldir. Burada normal olmayan aşırı kıskançlık sonucu partneri üst düzey kısıtlamaktır. Arkadaş iken kısıtlamayan şeyler sevgili olunca kısıtlanmaya başlıyor ve bu da ilişkinin tartışmalı günler, haftalar ve hatta aylar geçmesine sebebiyet veriyor. Kadınların yersiz tripleri, erkeklerin kıyafet eleştirileri ilişkiyi çıkılmaz bir dar boğaza sürüklüyor. Sonrasında ise birbibirini suçlayan top atışları başlıyor ardından ayrılık çanları çalıyor. Bu evre her ilişkide olmasa bile birçoğunda güzergah olarak böyle gider. Sonunda ya biter ya da birisi aşıktır daha fazla ve kendinden taviz vererek ilişkiyi götürmeye çalışır.
Yazdığın örnek cuk diye oturuyor. Bensiz bir yere gitme birlikte gidelim. Arkadaş iken bunlar olmaz. Hatta nereye gittiğini söylemene bile gerek yoktur ama sevgili olunca bu zorunluluk kapsamına girmeye başlar. Şuraya gidecem, burada olacam felan diye mesaj atman ya da araman lazım. Hatta mesaj atmak yeterli olmaz o yüzden bile tartışma çıkabilir. Bensiz gitme birlikte gidelim, birlikte yapalım, o arkadaşın kim görüşme onunla. Arkadaş kısıtlaması da arkadaş iken olmaz ama sevgili olunca o kızla konuşma sil, o erkekle konuşma sil moduna evrilir.
Kısacası arkadaşlık güzeldir. Sevgili olmakta güzeldir. İkisini aynı anda başaran çiftler ise harika bir hayat yaşarlar. Sonunda da evlenirler.
Sevgili olunca arkadaşlığını kaybeden çiftler ayrılmaya mahkum bir hayat yaşarlar...
Sevgilim benim her şeyime karışırsa
Onu giyme bunu giy.
Onlarla görüşme bunlarla görüş
Şu saate orada ol gecikme.
Oraya gitmeyelim buraya gidelim.
Sonra ona hesap verecen herseyi.
Telefonun içine bakacak sosyal hesaplarına da.
Sanki benim annem ya da babam mış gibi davranması. Gereğinden fazla sahiplenici olur.
Arkadaş iken ya da sevgili iken durumlar çok değişir.
Sevgili olduğunda abartılan beklentiler genelde bana göre çoğu şeyi karşı taraftan hazır beklemesi yani.
Mesela benden hoşlanan bir kız yanıma gelir benimle Arkadaş olur sonra beni etkilemeye çalışır etkiledikten sonra artık benimle olmak için çok uğraşmaz sadece çok naz yapmaya çalışır herseyi benden beklermiş gibi yani ben üstüme düşeni yaptım gerisini sana bırakıyorum hesabı. Başıma bir kere gelmişti bu.
Bazi kızlar var sevdigi erkekleri etkileyip onlara her istediğini yaptırabileceklerini zannederler.
Bir yere gittiğinde hep herseyi erkekten beklemesi.
ya da gideceği yeri hep onun istediği gibi bir yer ise gidecek
Bir şey olacaksa o isterse olacak hiç sevdiğinin fikrini önemsemez.
Sahiplenilmeyi seviyorum. Beni sahiplenmeyen adamı ne yapayım. Seviyorsam kıskanırım ne yapıyor ne ediyor bilmek isterim keza aynı şekilde sevildiğimi kıskanıldığımı hissetmek merak edilmek isterim. Bunlar yoksa bir şeyler eksiktir. Sadece dozu önemli aşırısı sorun çıkartır. Sürekli onu yapma bunu yapma oraya gitme bunu giyme diyen birine katlanamam, bende ters tepkiye yol açıyor. Yapmayacaksam bile yapıyorum ya da yapacağım bir şey ile ilgili sürekli akıl veriliyorsa onu da yapmıyorum. Kısaca aşırı söylemler hareketler bende ters tepiyor. Kimsenin tapulu malı değilim, 23 yıl bile yetmez kapı orada derim...
Cevap
26Cevap
Bunların herbiri sıkıntı. Yazma konuları içten gelmeli. Geliyorsa zaten zerzenişe gerek yok. Güvensizlik belirtisi de hesap sormak. Kişi iliskinin varlığını sezmiş ve adanmış hissediyorsa bu soruları sordurmaz zaten.
Fazla sahiplenme diye bir şey yok. Seviyorsam kıskanırım, kıskanıyorsam nereye gittiğine, ne giydiğine, kime baktığına, kiminle konuştuğuna kısacası Her şeyine karışırım. Hoşuna gitmiyor mu? O zaman ilişki yürütmenin anlamı yok. Arkadaş kalınsın daha iyi. 😌💅 bende böyle seviyorum işte napiiiim 😛
@pilly_bhebek Bende aynı bunların erkek versiyonu yazmaya üşendim de :D yorum atayım dedim
@Desert_Lotus hahah 😃😃 teşekkürler
Erkekler sahiplenmiyor ki erkekler tapuluyor..
Malı gibi görüyorlar, kukla gibi yönetmeye çalışıyorlar..
Selam gadası 🙃
Genelde şunu bunu yapma etme denildiği zaman sahiplenici bir tutum sergilenmiş hissine kapılıyor insan gadası. Ama aslında olay sahiplenme değil sadece hakimiyet kurma olayıdır. Zaten sahiplenici bir insan işi bir an önce bitirmek ister. Yani işin adını koyup karara bağlamak ister.
Hakimiyet kurma çabaları kıskançlıklar bir birlerin hayatlarına müdahale olma çabaları
Dipnot : Görsel Hindistan :) elbette biliyorsun ama gülümsetti.
Bazı çiftler görüyorum, konum istiyor. Neredesin resim çek bakayım diyor. Saçmalığın daniskası. Ayrıca bir güven probleminin de en büyük belirtisi.
Birbirlerinin kıyafeterine karışanlar, nereye gitmesi veya gitmemesi gerektiğine karar verenler, arkadaşlarını sildirenler.. bunlar sahiplenmek bile değil, ciddi problemler. Ayrıca iki insan birbirini seviyorsa sahiplenmemeli. Sadece sevmeli..😒
Bunu yapmayacaksın / Oraya gitmeyeksin / Onunla konuşmayacaksın tarzı emirler gereksiz. Sahiplenici tavır bile diyemem buna. Hayatındaki insanı tabiri caizse kendi malı olarak gören ve özel hayatına müdahale eden insan çok. Ki bu durum erkeklerde daha yaygın. Rahatsızlığını dile getirebilir ama kısıtlaması fazla.
Maddi beklentiler abartılıyor kesinlikle. Yani bir kere evleniyorum kafası tamamen şımarıklık. Bir de monotonlaşmayı kabul etmeyip ayrılmak saçma mesela, her zaman aktivite manyağı olamayız yani. Bunun dışında giydiğine, gezdiğine karışmak da biraz saçma geliyor. Ben kısıtlayıcı biri değilimdir mesela, rahatımdır baya aksine. Çoğu insan bunu ilgisizlik zannedip höt zöt tiplerle muhatap oluyor.
Ben o hataya bir kez düştüm bir gaha si***sen düşmem bitti sahiplenmek ya da kıskanmak kısıtlamak yok bitti sadece güven var gerçekten ona Güveniyorsan zaten fazla sahiplenme gereği duymam çünkü o bir insan ben bir insanımBen işten içe sahiplenir kalbini sahiplenirim insanlardan kıskanma niye onu yaptım niye bunu yaptın demem sadece kalbimle sahiplenirim oraya da bir kere girince bir daha kolay kolay çıkamaz zaten
Surekli hesap sormak veya kisiyi yonlendirmek soyle yapsan daha iyi su kisiyle konusma gibi. Asiri kiskanclik ve bu kiskancliktan dogan kisitlamalar mesela arkadas grubuna karismak.
Fazla sahiplenip karsindakini kafese kapatmaya calismak saglikli bir sey degil ve o iliskiden hayir gelmiyor maalesef
- Bir ilişkide fazla sahiplenici bulduğum davranışlar;
sorguya çekmek, maydanoz olmak, oldubittiye getirmek
- Benim için bir ilişkide abartılı beklentiler; değişim, statu quo, eksiksizlik beklentileri
Benim için bir ilişkide abartılı istekler; güzellik, yemek - temizlik vb. , ev - araba - altın vb. istekler
aslına bakarsan... sevgili olayında daha da keyifli.. kız ve erkek arkadaş olarak keyif alamaz.. muhakak bir taraf yalan söyler...
zaten doğru kişiyle berabersen dert edilecek bir sey yoktur.. benim bakış açım kadın ve erkek asla samimi bir şekilde arakadaş olamaz.. oluyorsa bir taraf yalançıdır..
Sahiplenmeyi sahiplenilmeyi severim ama aşırı saçma sapan şeyleri kıskanma olayı ve Ha bire mıc mıc mesajlaşma olayından nefret ediyorum utanmasalar wc giderken bile haber ver diyeceklerle karşılaştım🤣 uzarım o yoldan aynalara bile bakmadan😂😂
Gereksiz aşırı kıskançlık sahiplenici izlenimu verse de çok olumsuz bir yaklaşım...
Ben direk sahiplendigim için arkadasken de rahatsız edici oluyorum. Oluyor bitiyor.
Kendimde de en fazla rahatsız olduğum davranış iyelik eklerini fazla kullanmam.
İlişkiye ad koymak, kıskandırılıcak şüphe uyandıracak şeylerden özellikle kaçınmak samimi olmak problemlerini de günlük hayatını da paylaşmak sizi ona özel kılar, sahipleniyor hissettirir
yemek yiyip yemediğini sormak
sıkı giyinip üşütmediğinden hasta olmadığından emin olmak bence.
abartı mı bilemem ama güzel bence
Bir yere giderken izin al diyenin ağzının ortasına bir yapıştırıcan..
Her gityi yeri bildiren tipler yuzunden sevgililik kurumunu sevmem
Sahiplenici davranış sevmem. Kedi miyim köpek miyim? Kimse benim sahibim olamaz. Özgür bir bireyim ben.
Arkadaşlıktan iş ciddiyet binice ister istemez kıskançlıklar başlıyor aslında aşırı sahiplenme duygusunun verdiği bisey olan kıskançlık her iki tarafı yoruyor ve bu da ilişkiye zarrar veriyor sahiplenmeyi abartmamak gerekiyor.
fazla karışılması beni sahiplenici bulmuyorum daha çok itici buluyıorum
Her an bebegi gibi seven, basarimda sevinen, zorlugumda gülümseten, hep sarılan, sakınan...
Laf olsun diye değil gerçekten sevdiği için sorunlarını sıkıntılarıni soran yanında olan davranışlar
Yani belinden tutup şölye kendine doğru çekip boynuna da bir öpücük çok sahiplenici oluyor <3
Baskı, kıskançlık ama sahiplenecekse böyle sahiplenmesin
Onu giyme bunu giyme Kiminle konuşuyorsun Nereye gidiyorsun aradım Niye açmıyorsun gibi şeyler
Giyim mevzusu, habersiz bir yere gidilmemesi isteği
Her seyde izin al benden izinsiz hareket etme mantığı
Göz hapsine alınmak, hemcinslerimden bile kıskanılmak bunlar fazla ve boğucu
Merak edilmek ve karşındaki kişinin seni sürekli düşünüp üstüne düşmesi.🥰
Değişken bir durum kimi zaman öyle hissederken kimi zaman hissedemeyebilirim
Sevgilinin ( erkek ) , erkeklerin çok oldığu ortamda kadını kıskanması kollamaya çalişması elini tutması , güvende hisettirmesi göğüsünde uyutması. Gibi..
ben erkeğim her davranışım sahip oluşumu hissettirmeye yönelik olur zaten
Okuluna karışması çok özel şeylerine karışması işte yok sosyal medya kullanmican demesi falan
Kısıtlama yapması kesinlikle sahiplenici bir davranış
Beni benden fazla düşünüp uyarması
Ağlıyor mu her göz yaşındandan sorumlusun şu an sövesim var ama benım yerıme zaten soven sovmustur yazık yazık iradesizler
Sınırlar kurallar tabular çok itici ve abartılı
Kıyafete karışmak.
Herşeyini ödemeye çalışmak.
Zırt pırt atılan neredesin mesajları
Sahiplenmek yanlış kavram
Sevgili iken özel şeyler yaşanıyor bittikten sonra sade bir hayat kalıyor geriye...
Kıskançlık yapması
Gereğinden fazla ilgi ve sevgi zararlıdır
Her zaman koruma adına yapılan her hareket.
Herseyi soran.
aynı değilse ayrilirim
Agresif tutumu
İlişkim yok.
Kıskançlık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?