“Orta çağ'da Fransa'da bir kasabada kadınlar, sabah evden çıkan eşlerine düşük dozlu öldürmeyen ama hastalanmalarına sebep olan bir zehir verirlermiş.
Akşam olup da eşler ola ki geceyi başka bir yerde geçirmek isterlerse ağrı şiddetini arttırır ateşlenme kusma vs de eklenirmiş mevcut rahatsızlığa. eve geldiklerinde panzehir içirilen evin erkekleri bir anda eski sağlıklarına kavuşur ve huzuru mutluluğu eşlerinden başka bir yerde aramamaları gerektiğine kâni olurlarmış...”
Sizi zehirlemek mi gerek hıı? 🤦♀️😃
Orta Çağ'da kadınların, eşleri aldatmasın diye eşlerine zehir vermeleri hakkında ne düşünüyorsunuz?
Lakin Orta Çağ erkekleri çok daha ağır bir mukabelede bulunmuştur kadınlara. Malum, İslam coğrafyasına tertipledikleri Haçlı Seferlerine katıldıklarında geriye eşlerini bırakıyorlardı. Eşleri aldatmasın diye ''bekâret kemeri'' adı verilen demir parçağı kadınların üreme organında kilitliyor ve bu sayede karısının başka bir erkekle ilişki yaşamasını imkânsız hâle getiriyorlardı. Bir aralar o kadar artmış ki, çoğu demirci bekâret kemeri üretmiş. Zengin kadınlar, yedek anahtarını yaptırarak kurtulabiliyordu bu kemerden. Uyanık ve zeki kadınlarsa sefer öncesi kilo alıyor ve sonra zayıflayıp kilitsiz çıkartabiliyorlardı.
e peki bu erkekler eşlerini hangi kadınlarla aldatıyormuş ki. komşunun karısı kendi kocasına zehir verip zehirsiz olan adamla mı kaçamak yapıyor. bu ne çelişki böyle.
Ne diyeceğimi bilemedim 🤒 ayarı biraz fazla kaçırsa adam rahmetli olur , ki olanda olmuştur muhtemelen Şimdiki çağda da aldatırsa aldatsin bende onu aldatırım mantığı mevcut. Orta çağ fikri tehlikeli olsada sahip çıkış varmış , bende başkasına giderim diye düşünmekten daha zehirsiz gibi geldi bana.
Ne kendimi çağa, ne çağı kendime uygun hale getirebildim.. Benim buhranım da bu
Yani aslına baktığınızda yine o dönemlerde erkeklerinde savaşa giderken kadınlarına bekaret kilidi takıp anahtarını yanına aldığını düşünürsek hersey karşılıklı
Mukemmel bir olay bizimde yapmamiz lazim. Gozlerinin yasina bakmayacagiz hepsini zehirleyelim ölen ölür kalan saglar bizimdir aldatanlara ölüm. Ben olsam panzehir vermem eger biliyorsam aldattigini gebersin gitsin cano
Bu bildiğin uyuşturucuya alıştırmak yoksunluk sendromu çeken geri geliyor isin o kısmını anladim da madem bu kadar yaygın bi olay bu kadının kocasına gözü dikmiş diğer kadında da ilaç olabileceği o kadınların aklına hiç mi gelmemiş arada olan adamlara olmuş demek biri bi dağdan davul çalmış oraya koşmuş sonra diğeri öbür dağdan davula vurunca oraya koşmuş adamlar arada çatlamış bildiğin Yazık lan biz erkek milletine 🤣🤣
Gerçekten şu an bunu ilk defa duydum ve çok şaşırdım bunu günümüzde yapmaya kalkarlarsa eğer bende hem dozu kalmaz hemde hastanelerde acil servisler tıklım tıklım olur diye düşünüyorum ama bu bir gerçekse eğer demek ki eskiden bile güven problemi söz konusuymuş gerçekten şaşırmamak elde değil o zamanın teknolojisi ve imkanları ile böyle şeyler olması beni cezbediyor.. günümüzde bile hiç akla gelmeyecek şeyler gerçekten kadın kısmından korkacaksın buna şu an şahit oldum 🤣🤣🤣
Kanka Adı üzerinde eskiçağ Yani eskiden zaten insanlık mı varmış zaten karakteri bozuk bir insanla birlikte olmak da ne bileyim çok saçma bunları yapacağına hiç birlikte olmasın en doğrusu
Bu bilgiyi dün biri paylaşmıştı orada rastlamıştım. Bilmiyorum ama mantıklı buldum. Çünkü günümüzde evli olup da eşini aldatan erkekler var ne yazık ki gözlerinin korkması açısından iyi bir fikir gibi geldi bana. Yağmura yakalanmamak için şemsiyeni yanında bulunduran gerekir. 🎐
Yok artık bu gerçek olamaz yaaaa... Ama akıllıca bir taktik düşününce adam evin dışında huzursuz hasta hissediyor ve eve gelince iyi hissetmeye başlıyor. Psikolojik olarak zaten eve daha çok bağlanır. Huzurun esinde evinde olduğuna inanır. Ama ben yinede böyle bir şey yapmazdım. Asıl bu çağın adamlarına bunu yapmak gerekir de, huzuru bende bulamayan adam zaten gitsin ne hali varsa görsün uğraşamam böyle adamla ve işlerle...
Bu gozu disarda erkeklerle başka nasil mucadele edilir ki😂anan baban ugun bulup evlendiriyorlar bosanamiyorsun da hayatin boyunca adami evcillestirmeye calisiyorsun😂
Kadının zehri zaten kendinden mahrum birakmak degil mi? Ya da ben fazla romantik yaklaşıyorum. Panzehiri gece almak falan 😂 haketmese yapmazlarmış buradan fransız erkeklerini tanıyın mesajı çıkıyor olabilir 🤔
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Baya zehir zeka😅 O zamanlarda her yerde olası bir ayrılıkta kadın yetersiz ve kabahatli gösterilirdi. Bu sebeple kadınlar sadakatin erkeğin ahlakından gelmesini beklemeden kendileri alıyordu. Bir nevi kendini koruma yöntemi. Yapılan yanlış olsa bile ben onları suçlu görmüyorum.
Orta çağ dediysek asıl olay bekaret kemerinde, hristyanlar haçlı seferine çıkmadan önce karılarına bekaret kemerleri giydirmişler anahtarlarını da yanında götürmüşler. ölenlerin eşleri hiç bir zaman kemeri açamamış.
Tam olarak bende bunu düşünüyordum. Eğer öyleyse metres bunu bilir adamı iyi eder ve adam da metresinde huzur ve mutluluğu bulurdu böylece bir nevi metresin ekmeğine yağ sürmek gibi de oluyor aslında 😬😅
İyide zehir bir çeşit değil ki. Metres ne bilsin hangi zehirin panzehiri gerek. Hem adam farkında değil, kötü hissedince hiç metrese gitmemiş de olabilir.
Hastalanıp yataklara düşecek kadar değil ya, maksat adamı hastanelik etmek değil sonuçta. Hem o devirde hekimler eve gelmiyor muydu? O gelene kadar panzehir verilirse adam doktoru geri gönderir.
Çok saçma buluyorum sonuçta kişiye müdahale ediliyor kişi kendi hür iradesiyle aldatmama eylemini gerçekleştirmeli.. Bir nevi kendini kandırmaktan başka bir şey değil bu..
adamlar panzehiri bulamıyacak kadar mal değiller.. bu daha çok şehir efsanesi gibi.. bunu sadece tek bir kadın yapmış olabilir 1den fazlası yaparsa.. durumu anlarlar..
Gerçek bir bilgi olduğundan şüpheliyim zira zehirin miktarını ayarlamak uzmanlık işi tüm avrupa coğrafyasında ki kadınların uzman olmanın da pek mümkünatı yok
Sonra erkekler aynı dönem de kadınları cadı mahkemelerinde yargılamaya başladı. İnsan düşünmeden edemiyor çok mu erken davrandı acaba kadınlar panzehiri erkeklere vermek için !.
sevgili olmak istedikleri ya da evlenmek istedikleri kişiye güvendikler için sevgili olmuyorlar. daha evlenmeden ihanete uğrayıp affeden kız dolu. coguda sevgiyi güveni düşünmüyor. düşünen çok az. ya tipini begenmiştir ya cüzdanını
Hayat ve insanlar burdaki üyelerden ibaret değil. Troll sorular hatta bazı insanların hastalıklı fantazilerinden ibaret ortaya çıkan şeyler. Her yazılana inanmamalı. Herkesi hiç bir zaman aynı kefeye koymamalı, seni de başkalarıyla aynı kefeye koyamayız sonuçta öyle değil mi?
beni koyamazsın tabi bende şahsını koymuyorum. derler ya ateş olmayan yerden duman çıkmaz. bircok erkek hatta kız görüşü bu yönde. erkekler kızların cüzdana baktıgını düşünüyorsa ortada vardır bir şey. ben zaten erkekleride savunmam cok fazla bozuk erkek dolu. arkadaşım cevrem iş yerinde akraba bile. ama dediğim gibi kendi menfaati için aldatan erkeği affeden kız çok :)