Kıskandırma durumu bir dürtüdür belki ama ben saçma buluyorum. Onu kıskandırmak istiyorsan, zaten sana bir şeyleri eksik yapıyordur. Ya hayatında olur ve buna gerek duymazsın. Ya da hayatında olmaz ve buna gerek duymazsın.
Bence karşısındakini tam elde edemediğini düşünen taraf kıskandırmak istiyor. Ben hiç kıskandırmadım daha önce beni kıskandırmaya çalışanlara da yol verdim. Çünkü artık o kişiye güvenemezsin ve böyle şeyler doğal olarak kendiliğinden olur. Kasıtlı kıskandırmak soğutur buz gibi yapar.
Bence kadın erkek olarak ayırmak doğru olmaz. Sonuçta kıskançlık karakter ve yetişme biçimine yöre değişiklik gösteren bir durum, haliyle kadın ve erkeklerde farklılıklar gösterir. Ve karşısındaki insana göre bile kişilerdeki kıskançlık potansiyeli değişiklik gösterir. Örneğin çok kıskanç bir erkek, yeri geliyor partneri tarafından kiskanilmaktan onu kıskanmaya gerek duymuyor. Aynı şekilde kıskandırma gereğini karşısındaki partnerine göre uygulayan taraflar var. Biraz karışık oldu ama sonuçta bu kadın erkek diye ayrılamaz bence..
Kadınlar üst seviye kıskanç bağımlılar adeta buna. Erkeğe nefes aldırmamaya yemin etmiş gibiler. Geç yazınca ; Birine mi yazıyorsun? Ilk aklımıza gelen bu. Sebebini bilmiyorum ama böyleyiz. Daha az güveniyor olabiliriz erkeklere, onların bize olan güvenlerine nazaran. Oysaki ilişki güven olmadan hep sarsıntı halinde kalıyor.
Kıskandırma kadar saçma sapan Bi durum yok. Kesinlikle ters teper. Anında soğurum ben ya. karşı taraf da öyle olur diye düşünüyorum çok gereksiz saçma sapan şeyler bunlar
Bana göre erkek çünkü tüm ilişkilerimde kiskanmam için aşırı uğraştılar. Ama bunun cinsiyetle ilgisi yok karşı tarafın kendisini ego tatmin etmesinden kaynakli