Kumar bağımlılığı olan bir insan bundan nasıl kurtulur?

Soru açık aslında arkadaşlar ben bir evlilik yaptım ve de yeni saylır yani 1-1.5 sene kendisi beni kumarı bırakıcam hayatımı düzene sokucam diye çağırdı yanına ilk başlarda çok sık gidiyordu yine ben de gidiyordum yanında yalnız bırakmamak adına sonuçta ortam gereği kız da oluyor erkek de oluyor iyi kötü yanında olmaya çalıştım sonrasında baya bir ara verdi bırakmış gibiydi ama sanırım biraz da pandeminin de etkisi oldu gitmemesinde kapalıydı sanırım oyun yerleri. Şimdi ise yine başladı ve şöyle bir şey yani hani kazandığında ben bunu alıp bir yerlerde değerlendireyim diye asla düşünmüyor ertesi gün yine gidiyor belirli bir kısmıyla yine oynuyor kazanırım diye. Ha bu işte acemi değil yıllardır oynadığı için baya bir profesyonel çoğu şeyi de biliyor bazen keyif için oynuyor bazen de kazanmak için ama ben bundan kurtulması için zaten onun yanına gelmişim evlenmişim, sevmişim ama bundan asla kurtulamıyor. Bunun sizce bir çözümü var mı ya da bu konuda evli ya da bekar deneyimi olanların yorumlarını dinlemek isterim. Ha bu arada şimdiden sölim illa ki soranlar olucaktır böyle bir evlilikte mutlu musun nasıl gidiyor diye zaten kumar başlı başına bir sorun ama onun dışında da ilgisizlik, sevgi, saygı ve bunun gibi birçok problemimiz var iyi giden hiçbir şey yok maalesef yani..
Kumar bağımlılığı olan bir insan bundan nasıl kurtulur?