Başlıkta manasız olduda aklıma geliyor arada. Mesela birini sevdiğimizi söylüyoruz, sevgili oluyoruz fakat sonra -genelde olumsuz şeyler yaşayarak- ayrılıyoruz. Daha sonra araya zaman girince başka biriyle tanışıp onu seviyoruz, sevdiğimizi söylüyoruz. Peki bu durumda ilk kişiyi sevmemiş mi oluyoruz aslında?
Yeni birini sevince öncekini hiç sevmemişiz mi demektir?
Yeni birini sevmek zaman almıyorsa, aylarını bile doldurmadan yeni birini buluyorsa sevmemiştir. Ama uzun süre kafasını toplayım hayatını düzene koyduktan sonra her insan yeni birini sevebilir, insan doğası gereği sevip sevilme ihtiyacı duyar. Ama dediğim gibi, bunun zamanlaması çok önemli
Ben ömürlük sevgiye inanırım. Bu yüzden de sevgili işleri sahte geliyor bana. Çünkü birini sevdim diyorsun. Bedenini beğeniyorsun aslında sadece. Sonradan karakterini görünce 'çok değiştin sen' sözleri havada uçuşuyor. Oysa sen onun karakterini bile görmedin ki ne değişmesi? Bence sevgili arayanlar, olanlar sevgiyi aramıyorlar. maçları başka. Seven insan bir hafta unutamaz çünkü. Unuttum der ama sessiz sessiz, uzaktan uzaktan izler, sever.
Pizza yedik bugün , ertesi gün lahmacun yiyince pizzayı hiç yememiş mi sayılıyoruz? Tabi ki de hayır. Tıpkı pizzanın karnını tok tutma süresi olduğu gibi , birinin aşkının da kalbi tok tutma süresi var. Ayrıldıktan vb. sonra belli süre sonra tekrar acıkıp başkasını yiyoruz. Afiyet olsun 😇
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Sadece önceki var olan ilişkimiz bitmiştir ve ben arkama bakmak yerine önüme bakıp hayatımda yeni şeylerin olmasına izin veriyorum. Ama bugüne kadar gördüklerimde her yeni gelen, eskisi bunun yanında hiçbirşeymiş dedirtti yani bana.
Sevmiş oluyoruz tabi ama ayrılınca yeniden sevme hakkımız oluyor ve buda ihanet olmuyor. Ama şu da bir gerçek ki sevgi de tükeniyor emek verilmezse eğer. ya da birbirini seven insanlar uyuşamadıkları için ve birbirlerine daha fazla kötü gelmemek için ayrılık kararı alabiliyor.. Tabiki insan hayatındaki kişiyi seviyor, onunla yaşadığı süre içinde sevmiş oluyor. Ayrıldıktan sonra yeni sevgili yapıp yeniden sevmesi önceki sevgililerini sevmediğini anlamına gelmiyor
Insanlar zaman icinde degisiyo hani bi ani olur eskiden yasadigin bi anda aklian gekir bi tebessim edersin ne gunlerdi be diye dusunursun ama o insan dogru kisi degilmis demekki yollariniz bir degilmis ki ayrilmissiniz her kisiyi bi sahne olarak dusun sana yeni seyler katar ogrenirsin bazen dusersin hayatin ogretme yontemi biraz farkli
Hayır sevmiş oluyorsun bağlanmış oluyorsun ama artık unutuyorsun o alışkanlığın bitiyor. Sonra da tekrar sevme ihtiyacı hissediyorsun. Çünkü insansın. Ölen kişileri bile 1 yıl yoğun hatırlıyoruz o yüzden bu tür şeyleri fazla takmamak lazım herkes bir gün unutulur.
Yani birde şöyle düşün o zamn sevmiş olsan da ayrılıp bitmez ilişki yani biz aslında içinde bulunduğumuz zamanı yaşıyoruz ve elbette o içinde bulunduğun zamanda seviyosun gerçek bu sevgi de ama birşeyler ters gittiğinde de doğal olarak bitiyor. Yani sonuçta sevmediğin anlamına gelmiyo bu durum her şey gibi bununda bir ömrü var doğup buyur ölür. Sevgide öyle seversin her ilişkiyi kendi içinde ama onun bitmesine neden olan sebepde onun ölüm nedenidir aslında.
Eskisini de seviyorsun. Ama arada yaşananlar ona olan sevgini bitiriyor. Sen ise o sevgiyi ve değeri bir başkasında görünce tabi ki eskisini unutmuş olacaksın.
Yani aslında eskisiyle olanlar "Yaşandı bitti saygısızca" olmuş oluyor.
Herkesin sevme tarzı, sevdiğini belli etme tarzı ve karakteri farkldıır. Haliyle, bir gün öyle biriyle beraber olursun ki '' Senden önce ben hiç sevilmemişim, sevmemişim meğer'' diyiverirsin. Yaşadığım için şu an biliyorum...
Arkasından ömür boyu yas tutacak halim yok.Çok acı çektikten sonra, sınırları aşıldıktan sonra insan ister istemez sevmekten vazgeçiyor. Bu önceki kişiyi hiç sevmediğimiz anlamına gelmiyor diye düşünüyorum.
Sevmesek zaten beraber o kadar şeyi yaşayamayız. Eski güzel anılardan biri oluyor yenisine geçiyoruz. Bu aralar felsefeye mı sardın mübarek bu nasıl soru 😄
Yoo, sevgi bitmeyen bir kaynak degildir ki insanın sevgisi bitebilir bir süre sonra. Cok seversin, ama surekli kavga, kirikliklar olmaya basladiginda tolerans azalir sevgi bitmeye baslar, sevgi bitince de yollar ayrilir zaten. Baskasini sevmenin oncekiyle hic alakasi yok bence zamaninda onu da ayni belki daha fazla sevmis olabilirsin, sadece o dönem kapanmıştır
Kişi birden fazla insanı sevebilir, bu ilişkilerde var olan genelde aşk olmadığı için dediğin gibi yapılabiliyor ama birine gerçekten aşık olduğunda aradaki farkı görüyorsun
Bu durum insanın yaradılışında ona bahşedilen bir özellik acılar, özlemler hep olduğu yerde ilk günkü gibi kalsaydı hayatı idame ettirmek nasıl mümkün olurdu ÂNI YAŞA 🙋🏻♂️
Böyle diyenleri kapalk odada saç sakal karışmış bitmiş biri olarak hayal ediyorum. Hayat devam ediyor. Ölen yakınlarını (annen baban değilse) 1 sene sonra yüzünü bile net hatırlayamazsın mesela. Bunun gibi bence.
Sevgi öyle basit bir şey değil ki bir insan hayatı boyunda en fazla 3 defa aşık olabilir veya sevebilir bu üçten fazlaysa eger kaşarlığa girer net.. {LAFIM MECLİSTEN DIŞARI}