Genelde erkekler oluyor. Erkekler her kıza yavşadığı için kız arkadaşlarının erkek arkadaşlarına çok kafa takıyorlar. Kızlar çok algılayamıyor birazcık saflar o konuda. Sınıfımdan bir çocuk beni öptü beni seviyor mu falan diyenler var. Kızlar erkek arkadaşlarının sadece arkadaş olduklarını savunuyor ama ancak erkekler bilir bu durumun ne kadar sikko olduğunu. Erkekler istemezler sevgilisinin erkek arkadaşı olmasını. Kızlar için hoşlanan erkeğin yaptığı hareketler listesi : Her mesaja emoji koyması Sürekli iltifat etmesi (zekisin güçlüsün güzelsin) Kötü durumlarda sürekli senin arkandayım yanındayım gibi laflar kullanmasıMesajına erken dönmesi Bunlar varsa o erkek senden hoşlanıyor hiç boşuna zırlama sadece arkadaşım diye. Neyse işte erkekler bunaltıyor kızları kıskançlık krizleriyle. Beni kıskanıyor beni seviyor lafı kızların beyninde yavaş yavaş , beni kısıtlıyor bunla evlensem tutsak yaşarım , bu beni döver'e dönüşüyor. Sonra da ayrılmak istiyor.
13-17 yaşına kadar erkekler 18-25 yaşına kadar kadınlar 25-35 yaşına kadar erkekler 40- Duraksama
Sebepler 13 yaşındaki erkek ergenliğe yeni girer, kızın ise biyolojik olarak 2 yıl olmuştur ve hayatı anlamaya çalışmakla uğraşır. Erkek ise karşıt cinsin bedenini tanımak ile.
18 yaşındaki kadın çevresinde ne kadar insan olur ise olsun kendi sevgilisini önemser. Çünkü, onu bir başkasına karşı kaybetmesi demek onun diğer arkadaşlarının gözünde küçük düşmesi, aciz düşmesi demektir. Erkek ise gariban, daha umursamaz duruma geçmeye başlar ve yakında sırtına binmeye başlayacak olan okul, iş, hayat yükü gibi şeyleri düşünmeye başlar. Daha bağlı olur, düzen isteyeceği döneme geçiş yapmaya başlar.
25-40 yaş arasındaki kadın belirli vücut olgunluğunu tamamlamış, erkek ise belirli iş gücüne ulaşmış hayatını düzene sokmuştur. Erkek beyni tekrar elindekini koruma moduna almıştır. Kadın, tamamladığı vücut gelişiminin ardından bu süreçte hem söylenen her sözü kaldıramayacak cesareti kendinde bulacak kadar cesurlaşmış, bağımsızlaşmış olur hem de daha da çekici olur. Çünkü giyim konusunda ailesine değil varsa eşine ya da direkt olarak kişilik yapısına göre kendisine bağlıdır. Ya da çocuklarına falan filan. Bu süreç içerisinde kadının hem gençliği hem de olgunluğu var. Yani çeşitli güruhlara göre çekici olabileceği iki sınıfı bu süreç kapsar.
40 yaş sonrasında ise erkek ve kadının birlikteliği yavaştan neşesini kaybetme sürecinin 8 de 1 lik kısmını tamamlamıştır. Bundan sonrasında süreç daha da hızlı işleyecek 10-15 yılda muhtemelen hepsini kullanmış olacaklardır. Odakları değişmiş, çocuk yetiştirmenin, iş hayatının stresi altında ezilirken çocuğun okul olaylarına kafa yormaya başlamış olurlar. Yılların verdiği güven ve "artık bizden geçti" düşüncesinin hakim olmaya başlamasıyla da kıskançlık ortadan kalkar, hayat arkadaşlığı için minnet duygusu ortaya çıkar. O duygu da "1 yastıkta kocayın" sözünün gerçekleşmesini sağlar ölene kadar bu tarz duygular ile kavga etmeden mutlu bir şekilde zaman geçirirler.
Özgüven sıkıntısı hangi tarafta fazlaysa o Genellikle partnerinden daha çirkin yaşlı ve başarısız olduğunu düşünen kişiler kısıtlama yoluna girerler. Böyle yaparak partnerlerinin daha çok ona özel kalabileceğini düşünürler. Kendilerinden daha iyisiyle karşılaşma ihtimalinden çok korkarlar. Bu da kısıtlamalara sebep olur. Ancak bu hep terse tepen bir olay. Ne kadar yasak ve kısıtlama olursa Kişi o kadar zincirlerini çözmek için uzaklaşacaktır Bu yüzden kişilerin özgüven sahibi olmaları ilişkiyi sürekli ihanet olacak mantığı ile yürütmekten vazgeçmeleri gerekir Aksi halde uzun süreli ilişki şansları olmaz hayatları boyunca Karşıdaki kişi başlarda seviyor beni ondan yapıyor bunları diye düşünür ve anlayışlı olup itaat eder Ancak zamanla bu itaat bunalmaya ve ben ne yaptım özgürlüğüm nerede diye yakınmaya dönüşecektir. Hepimizin sağlıklı kişilerle güzel ilişkilerde olması dileğiyle..
Bence erkekler çok karışıyor.. her konu da.. ama kadınlar da. Kıskançlık konusunda çok bunalticilar.. Yani. Her yaptığını rapor etmesini istiyor erkeğin. Ama erkekler de.. aynı şekilde.. kadının her yaptığını söylemesini istiyor. Bir yere giderken bile ondan izin almak ya da . Söylemesini istiyr. Birbirlerine güven olsa. Aslında daha rahat ve huzurlu olacaklar. Ama kimse farkında değil...
Türkiye'de ikisi de esit sekilde dagilmis durumda. Güven yok olsa bile bu bunaltici hareketler yapilmadiginda partnerinin onu sevmedigini düsündüreceklerine inanan toplumsal bir iliskiye bakis var. Bence bu oldukca hastalikli bir iliski modeli ama böyle gelmis ve gidiyor
Her iki cinste de kısıtlayan var fakat erkekler bir tık daha kısıtlayıcı gibi. Örnek vermek gerekirse hiç bir kadının sevgilisine bu şortun boyu çok kısa giyme dediğini duymadım. Yani kısıtlayan erkekler her şeyi kısıtlamak ister ne yazık ki.
Belli bi sure sonra ilgi istiyom ben ilgi ver bana ilgi ilgi diyor ilgi veriyorsun uff sıkıldm seni sevmiyorum diyip gidiyor bence insnlari mutlu etmek zor
Kadınlar oluyor çünkü bir zaman sonra değiştirmeye çalışıyorlar kendin olmaktan çıkıncada eski sevdikleri adamı bulamağı için ayrılam taraf kadınlar oluyor
Kadınlar olduğunu söylerler. Sevsek suç oluyo insanlar kıymet bilmiyor bu kıymet bilmeyenler kıymet bilmeyen ellerde harap olacaklar gibime geliyor neyse.
Bence insan karşısındakine güveniyorsa kısıtlamaz. Benim sevgilim olsa ben ona güvendiğim için yaptiği ya da gitmek istediği yerleri kısıtlamam. Tabi karşımdaki insan da bu rahatlıktan cıvıtmayacak🤭