Lütfen okuyun. Yıllarca kullandı, şiddet uyguladı, iftiralar attı. Nasıl ders verebilirim buna?

10 yıllık bir arkadaşım vardı. Ben bu kıza her türlü iyiliği yapmıştım ama o sürekli bana karşı bir şekilde hata yapıyordu. Fakat ben o dönemlerde tek arkadaşım o olduğu için hep göz yumuyordum. Ödevlerini bana yaptırırdı, sınav sorularında benden yardım alırdı ama kendisi bana hiçbir şekilde yardım etmezdi. Otobüs kartımı alıp, içindeki tüm parayı bitirir ve bana öyle verirdi, ben ondan bir kereliğine mahsus istediğimde ise benden 5 TL para almıştı. Birlikte iş bulacağız derdik, benden gizli iş bulurdu bana da haber vermezdi, o sırada başka arkadaşlarına söz verirdi. Kaşla göz arasında paramı alırdı, istememe rağmen anlamamazlıktan gelip vermezdi. Sevgilisi ile benim evimde beni mutfakta yalnız bırakıp, benim odamda bazı şeyler yaşarlardı. Yaşadığım evi otel gibi kullanırlardı. Sevgilisi ile buluşmaya giderdi, annesi ile babasına benim adımı verirdi ve benim onu idare etmemi isterdi, ben de idare ederdim hep. Ben o zamanlar birini seviyordum, acı çekiyordum ama onlar bunu hiç umursamadılar. Bana verdiği hiçbir sözü de tutmazdı, hep oyalardı. Annesinin evinden kaçtığı zaman ben kapımı açmıştım ona, en zor anında yanında ben olmuştum, yatağımı bile paylaşmıştım onunla. Ama onun bu kadar ucuz bir paçavra olduğunu bilmiyordum. Başka birine aşık oldum ve o dönemlerde onunla mutluydum. Fakat bu arkadaş sandığım şahıs bunu kıskançlık haline getirdi. O dönemlerde sevgilisinden ayrılmıştı. Muhtemelen benim sevdiğim kişide gözü kaldı ve türlü türlü oyunlarla aramızı bozdu. Ona beni sokağa atmasını söyledi, beni evine bile almadı. Yetmedi, bana sevdiğim kişinin gözü önünde şiddet uyguladı. Sevdiğim kişi ise öylece izledi, sonra da bana engel attı. Yine yetmedi, babama benim durumumu ispiyonladı. Yine yetmedi, sevdiğim adamla arkamdan iğrenç bir şekilde konuştu. Hakkımda "onu polise ver" gibi şeyler söyledi suçsuz olmama rağmen. Ve yine yetmedi, kıza kendisinden şikayetçi olacağımı söylediğim zaman annesiyle birlikte hakkımda kendileri gibi iğrenç bir dedikodu çıkardılar, namusuma kadar iftira attılar. Onlar yüzünden hastanelik oldum. Aylardan sonra kızdan bir konuda yardım isteyecektim, çünkü önceden sevdiğim kişi ile hâlâ konuştuklarını biliyorum. Ama bu ucuz paçavra telefonu yüzüme kapattı ve bana engel attı kötü bir şey demediğim halde. İşte bunlar da olay gününde sevdiğim kişi ve o kızın arasında geçen mesajlaşmalar:
Yeşiller eski sevdiğim olacak alçağa, beyazlar eski arkadaşım olacak paçavraya ait.
Lütfen okuyun. Yıllarca kullandı, şiddet uyguladı, iftiralar attı. Nasıl ders verebilirim buna?
Bu arada aylardan sonra önceden sevdiğim adamın karşısına çıktım ama üzerime araba sürdü. Sonrasında arkasına bile bakmadı. Öylece gitti. Bu iki hadsize nasıl ders verebilirim? Lütfen "boş ver, unut gitsin, yoluna bak, affet" gibi şeyler yazmayın, empati yapabilen ve halden anlayan kişiler görüş yazarsa çok mutlu olurum.