10 yıllık bir arkadaşım vardı. Ben bu kıza her türlü iyiliği yapmıştım ama o sürekli bana karşı bir şekilde hata yapıyordu. Fakat ben o dönemlerde tek arkadaşım o olduğu için hep göz yumuyordum. Ödevlerini bana yaptırırdı, sınav sorularında benden yardım alırdı ama kendisi bana hiçbir şekilde yardım etmezdi. Otobüs kartımı alıp, içindeki tüm parayı bitirir ve bana öyle verirdi, ben ondan bir kereliğine mahsus istediğimde ise benden 5 TL para almıştı. Birlikte iş bulacağız derdik, benden gizli iş bulurdu bana da haber vermezdi, o sırada başka arkadaşlarına söz verirdi. Kaşla göz arasında paramı alırdı, istememe rağmen anlamamazlıktan gelip vermezdi. Sevgilisi ile benim evimde beni mutfakta yalnız bırakıp, benim odamda bazı şeyler yaşarlardı. Yaşadığım evi otel gibi kullanırlardı. Sevgilisi ile buluşmaya giderdi, annesi ile babasına benim adımı verirdi ve benim onu idare etmemi isterdi, ben de idare ederdim hep. Ben o zamanlar birini seviyordum, acı çekiyordum ama onlar bunu hiç umursamadılar. Bana verdiği hiçbir sözü de tutmazdı, hep oyalardı. Annesinin evinden kaçtığı zaman ben kapımı açmıştım ona, en zor anında yanında ben olmuştum, yatağımı bile paylaşmıştım onunla. Ama onun bu kadar ucuz bir paçavra olduğunu bilmiyordum. Başka birine aşık oldum ve o dönemlerde onunla mutluydum. Fakat bu arkadaş sandığım şahıs bunu kıskançlık haline getirdi. O dönemlerde sevgilisinden ayrılmıştı. Muhtemelen benim sevdiğim kişide gözü kaldı ve türlü türlü oyunlarla aramızı bozdu. Ona beni sokağa atmasını söyledi, beni evine bile almadı. Yetmedi, bana sevdiğim kişinin gözü önünde şiddet uyguladı. Sevdiğim kişi ise öylece izledi, sonra da bana engel attı. Yine yetmedi, babama benim durumumu ispiyonladı. Yine yetmedi, sevdiğim adamla arkamdan iğrenç bir şekilde konuştu. Hakkımda "onu polise ver" gibi şeyler söyledi suçsuz olmama rağmen. Ve yine yetmedi, kıza kendisinden şikayetçi olacağımı söylediğim zaman annesiyle birlikte hakkımda kendileri gibi iğrenç bir dedikodu çıkardılar, namusuma kadar iftira attılar. Onlar yüzünden hastanelik oldum. Aylardan sonra kızdan bir konuda yardım isteyecektim, çünkü önceden sevdiğim kişi ile hâlâ konuştuklarını biliyorum. Ama bu ucuz paçavra telefonu yüzüme kapattı ve bana engel attı kötü bir şey demediğim halde. İşte bunlar da olay gününde sevdiğim kişi ve o kızın arasında geçen mesajlaşmalar: Yeşiller eski sevdiğim olacak alçağa, beyazlar eski arkadaşım olacak paçavraya ait.Bu arada aylardan sonra önceden sevdiğim adamın karşısına çıktım ama üzerime araba sürdü. Sonrasında arkasına bile bakmadı. Öylece gitti. Bu iki hadsize nasıl ders verebilirim? Lütfen "boş ver, unut gitsin, yoluna bak, affet" gibi şeyler yazmayın, empati yapabilen ve halden anlayan kişiler görüş yazarsa çok mutlu olurum.
Lütfen okuyun. Yıllarca kullandı, şiddet uyguladı, iftiralar attı. Nasıl ders verebilirim buna?
Konu çok uzun kısaca kız arkadaşın şere. sizin önde gideni adamı sal kız aranızı bozmuş ama adamın suçu arabayla insanın uzerine gitmek ne? En iyisi konuşma kendine bir kız arkadaş grubu bul arkanı kollasınlar intikam konusunda önce kendine grup bulduktan sonra önem verdigi seylerde onune gec mesela kariyer olsun gunluk hayat vb en sonunda kiskancindan çatlar adamıysa kiz arkadaslarinin sevgilileri varsa konusun onlar biraz korkutsa yeter ona yavaş yavaş al intikamini boyle
Hırs yap bu olanlari firsata cevir cok güzel bakimli ol para kazan ya da cok güçlü bi adamla sevgili ol paran ve gücün olursa bu dediklerimi yaparken intikam plani hazirlayip ummadiklari anda karsilarina cikarsin
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aslında oldukça güzelimdir, mesela soruda bahsettiğim alçak adam otuz yıllık hayatı boyunca gördüğü en güzel kızın ben olduğumu söylemişti. Ama bahtım kara işte..
Onlara en büyük cevabi para ve basariyla verebilirsin bunu yaparkende içindeki aci gecmeye baslar belkide sen bisey yapmadan basina gelenleri görürsün sen gülerken onlar aglar banada cok haksizlik yapildi ama vicdanim rahat en azindan merhametli olunca saf zannediyolar artik ama son gülen iyi güler
O konusmanin oldugu gun ne oldu aranizda yani neden karakolluk olacaklardi? Ikincisi de sen bu konusmalara nasil ulastin? O cocukla aranizda nasil bir muhabbet gecti de sana konuşmaların ss ini atti
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çocuk engeli kaldırdı olaydan birkaç gün sonra, telefonda konuşurken gönderdi ekran görüntülerini. Muhtemelen topu bilge denen kıza atmak istedi.
Aslında erkek arkadaş bulup bu işi yaptrsan ve oda onu zenginliğiyle vursa kullansa video ses kayıtları işin içine girse kızı korkutup doğru olanları sevdiğin kişiye anlatsa o kahrından pişmanlığından üzülür arkadaşından utancından
Kes at kardeşim çok zor değil. Ne diye hala görüşmeye devam ediyorsun? Ailenle vakit geçir. Yeni çevre ve hobi edin. Okurken vücut ısım yükseldi. Toparlan yahu silkelen!!!
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hâlâ görüşmüyoruz zaten de olay sizin algıladığınız gibi basit değil.
Zaten ezik durmuyorum, algılayamadığınız nokta bu. Olayın üzerinden aylar geçti ama acısı hâlâ kalbimde. Sizin gibi laylaylom hayatlar yaşamıyorum ben. Görmediğim şiddet kalmadı benim şu hayatta. Sadece son 1 yıldır yaşadığım zamanda bile senin bütün hayatında görüp görebileceğinden misliyle fazla dert görmüşümdür ben. O yüzden bana burada gereksiz gereksiz yargı dağıtmaya çalışacağına sen önce kendine bir çeki düzen ver, ne söylediğinin farkına var.
Pardon da neden? O potansiyel yok derken? Aşırı derecede vicdanlı bir insan olmam hakkımı aramama ve onlardan intikam almama engel değil. Merhamet etmeyene merhamet edilmez sonuçta, öyle değil mi?