evet efendim sağlık bakanlığı yeni uygulaması imiş. Kim var kim yok herkese ailede sms gidiyormuş . yoksa bu da bir nevi mahalle baskısı mıdır ?
link
link
Aslında GEBİM çok güzel bir uygulama. Milyonda bir yapılmış hata ile tüm sistemi değerlendirmek yanlış. O kız babasının telefonu yerine kendi numarasını verseydi zaten kimsenin haberi olmazdı. Devlet gebelik takip sistemiyle Anneyi ve aileyi eğitmeyi hedefliyor. hamilelik sürecini takip edip sağlıklı bir anne ve çocuk olması için profesyonel anlamda destek veriyor. Maalesef herşey gibi güzel yurdumda iş kızında hatasıyla oluşmuş yanlış bir uygulamaya kurban edilmek üzere..
Hamile olan bir yakınımı ben x ebe şu kadarlık hamilesiniz. Sürekli iletişim için beni şu numaradan günün her saati araya bilirsiniz diye bilgilendirdiğinde vay be devletimiz DEVLET oluyor verdiğimiz verginin karşılığı hizmet almaya başladık demiştim. Sonra aynı ebe ikli test zamanınız geldi yaptırmak istermisiniz diye tekrar aramıştı. Bu olması gereken güzel bir uygulama umarım sekteye uğramaz.
Yaa boşverin bunların ileri demokrasi anlayışını falan kendinize bakın size bişey olmasın bunlar gelir geçer iş olacağına varır olmuşla olacağa çare yok herkes birgün kendi sonunu hazırlar bu uygulama fasafiso lagaluga mavra bu işler hiç birşey olmıycak görünbakın,Bitmek üzere olan ABD'ile birlik görünüp kendilerine güç sağladığını zannediyorlar ABD bitmak üzere iflasa doğru gidiyor bakalım o zaman neler olacak asıl siz o zaman bakın boş işler Kürtajmış,aileye mesaj yollamakmılş boş işler bunlar.
Saçma bir uygulama olmuş.Bu hamileliğin olması gerektiği gibi izlenmesini sağlayan bir uygulama değil.Amaç anne ve bebeği korumaksa hamileliğin olması gerektiği gibi izlenmesini gerçek anlamda sağlayacak bir uygulama yapılmalı.Haberde de belirtildiği gibi eşe veya babaya bildirilmesi bir çok özgürlüğü kısıtlıyor ve özel hayata tecavüz edilmiş oluyor.Zaten sözde demokrasi ve özgürlüğü yaşadığımız ülkemizde bu uygulama da fazla şaşırtmadı açıkçası.
Tebrikler! BİR İYİ BİR DE KÖTÜ HABERİMİZ VAR.. Dede Oluyorsunuz.! bu iyi haberdi..Oğlunuz Şrefinizi İki Pralık Etti.G.L.isimli Kızı hamile bıraktı... buda kötüsü...Üzülmeyin hamilelik kaçınılmaz ise, dede olmanın keyfini çıkarın... gönderen:minarenin kılıfı...
UYGULAMADA ÇUK EKSİK VAR ŞİDDETLE KINIYORUM ...:D
Cevap
50Cevap
ben şunu anlamıyorum, bizim Türk kızlarımız da hemen bir celalleniyor, tepki veriyor. ok konu tepki verilcek bir konu tabii ki boyle birşeye karşı cıkmamak mümkün değil ama oyle seyler soyluyorsunuz ve yazıyorsunuz ki, sanki hepiniz sevgililerinizle harika cinsel hayatları olan insanlarsınız, şurdaki ergen olan sizlerin çoğu daha öpüşmeyi bile ayıp olarak nitelendirip farklı tabularınıza ve bilinçsizliginize baglı olarak çoğu şeyden kaçınıyorsunuz. bırakın gebe kalmayı siz daha sevgilinizle aynı yataga girmeye bile korkuyorsunuz.. komik bir durum. sevgilisine geldimi ayıp pis eh kaka cıss evlenmeden olmazlar, bakanlık mesaj baslatcaz dedimi, kimse bedenime karrısamaz, kimse cinsel hayatıma karısamaz, annem babam keser beni vs vs. komik :)))
- hastaneden sms ; tebrikler kızınız hamile ( kız bekar ve bir gençlik hatası yapmış )...
- baba ; (kızına ) bu sms de ne böyle ! ( elindeki bıcak ile cinnet geçirmiş bir vaziyette) ...
- genç kız ; dur baba açıklayabili... (demeden baba elindeki bıçağı alır ve artık gerisini siz düşünün...herkezin ailesi medeni değil, bu yolla bebek ölümlerini en aza indirmeyi amaçlıyorlar ama bilmiyorlar ki, bu mesajı cahil bir baba alırsa neler olur ! artık kürtajda yasaklanıyor ve haberlerdeki yeni kadın cinayetlerine hazır olun ! )
Reşit olmayan kızlar için olması gereken bir uygulama.
Çünkü cinsel istismar söz konusu.
Bunun dışında, kesinlikle insan haklarına aykırı bir uygulama.
Bebeğin ne yapılacağına eş ya da baba mı karar verecek?
Kadının adı yok 3. bölümü izlemektesiniz efenim...
çok çok çok doğru..
en iyi cevap ++++ :)
Teşekkür ederim kızlar.
İnsanlarda şöyle bişey gözlemledim
Bir kız evlenme çağı gelir "eee kızı ne zaman evlendireceksiniz"
Nişanlanır "eee düğün ne zaman fazla arayı uzatmayın
Evlenir " eee ne zaman çoçuk yapıyorsunuz"
İlk çoçuk olur " eee kardeş yapacakmısınız kardeşsiz olmaz"
derler.Bunları diyenler kendi aile içi sorunlarına bakmaz başkaların dertlerini çözmek için seferber olurlar
o haltı yedilerse o bebek peydah olduysa onun kimsesiz bir çocuk olmasını istemeyiz diy mi ? en azından aileler anlayışla karşılarsa ki bir bebek söz konusu insana acıma gelir he olmadı anlayış falan yok mu ? o zaman o haltı yemeyeceksin arkadaşım . saygılar...
Bu mesajı babama kim attıysa 2 saattir odunla dövüyor beni.Hayır fizyolojik olarak mümkün olmadığını da anlatamıyorsun.İki saattir "Kimden peydahladın lan?" diye soruyor.Ben erkeğim cevabını kabul etse iyiydi.
Neyse o değil de,güzel ülkemde şaşırtmayan bir uygulama olmuş.
VALLA ÇOK GÜZEL OLMUŞ . KIZINI DÖVMEYEN DİZİNİ DÖVER ... TÜRK ÖRF ADET GELENEK GÖRENEK AHLAK VE TERBİYESİNDE EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ DİYE BİR ŞEY YOK ... RAHAT BIRAKINMIŞ ÖZGÜRLÜKMÜŞ VS. BUNLARIN HEPSİ MİSYONER PROPAGANDASI SOYUMUZU ASİMİLE EDİYORLAR ... HEPSİ OYUN BEN HELAL OLSUN DİYORUM ...
Devlet işi biraz daha ilerletirse gelecek mesaj şöyle birşey olacak sanırım: "Tebrikler kızınızın hamilelik testi pozitif çıktı. Hazır buradayken vurmak için 1'e, siz bana bırakın ben hallederim için 2'ye, gözüm görmesin için 3'e basınız." Milletin bu kadar özelini takip eden başka hangi ülke bakanları var acaba? Sapkınlıkta sınır yok.
Bundan sonraki töreye kurban gidenlerin sayısınındaki artışı hep beraber görürüz. Ya da sms gitmesin diye doktora dahi gitmeden kendi başının çaresine bakmaya çalışan kadınları seyrederiz.
Buna AKP'nin "ileri demokrasi!" uygulaması deniyor.
saçmalıktan başka bir şey değil dostum. benim eşim hamile oldugunu benden once oğrendi ve bana surpriz yaptı dusunun ki artık onu bile sevdiğimiz kişilerden oğrenemeyecek sevdiğimiz kişilere ilk biz paylaşıp tadını alamayacağız.
yakında bu karikatür de gerçek olabilir.
link
Yakında aileye şu mesaj gelir.
kızınız xx nolu otobusle şuraya gıttı.
bakkaldan şunları aldı.
Ey Allahım ya .s
bu uygulama sayesnde genç kız ölümlerı cogalır.
Inadına gidip hamile kalasi geliyor insanın. Yüzünü görmediğim adını bilmediğim insanlar bu devletin başında bir de gelip aile işlerine karışacaklar. Anasının gözü!
Bu ülkede kadına verilen değerin en güzide örneği!
Sağlık sisteminin ne kadar güzel çalıştığının göstergesi
Yaşasın sağlık bakanlığının gebe takip programı, yaşasın bilgilendirme mesajları
Dikkat: ağır ironi içerir
Gelin RTE'yi protesto edelim seks yapmayalım cinsel ilişkiye girmeyelim..Be adam 5 çocuk yapın diyen sen değilmisin yahu. Gebe kalınmadan çocuk nasıl olacak. Zaten yakında bir yasayla seks yapmayı da yasaklarlar az kaldı..
RTE çocuğu zinadan peydahlayın demiyor. evli çiftlerden üç çocuk istiyor.
"""tebrikler kızınızın ağda günü geldi. -çevre ve orman bakanlığı """ twitterdan aıntııı
Aslında devletin kızın annesine tebrikler damadınız koydu çocuğu diye mesaj atması daha hoş olur. Esprili bir devlet imajı vermiş oluruz dünyaya. Şaka bir yana bundan öte bir özel hayata müdahale olamaz.
Aile için iyi, kızlar için kötü... Zaten aile kızını nasıl yetiştirmişse o kızdan da öyle şeyler bekler. Eğer kızları onunla bunun yatıp hamile kalıyorsa bunu SMS ile aileye bildirmeye gerek yok ki...
Sağlık Bakanlığı, "kızınız hamile" mesajı atılıyor iddialarını sert bir dille yalanladı: "Böylesine önemli olaylar için çiçek göndermeyi tercih ediyoruz..."
kondom dogum kontrol ertesi gün haplarında patlama yaşanacak:)))) hatunların bazıları göbeğine kalcasına vsvsvs boşanılmasından şikayetci olmayacak:))) sms aklına gelecek
1- özel hayatın gizliliğine yapılan büyük bir ihlaldir bu.
2- sanane a.m.k sana mı kaldı duyurmak babasına kızın döllendiğini?
Oha. Ne gunlere kaldiniz. Kizlar sizin durumunuza gun geçtikçe çok uzuluyorum. Turkiye gun geçtikçe yasanmaz oluyor.
İğrenç ve kaygı verici bir tutum.Ama Tayyip Bey Ksdeki cinsel sorularına da müdahale ederse daha iyi olur.Oraya yazanlar fişlenmeye hazır olsunlar.Buraya onların şeceresini döker.
millet size diyorum yakında prezervatif satışıda yasaklanacak bundan sonraki olay budur yani sokak öpüşene hapis falan(!) durun daha yeni başlıyoruz yeni Türkiye dedikleri bu işte zikecekler belamızı
Ne güzel bir olay ya, devlet bizleri düşünüyor. Kızımız doğum yapacak, müjdeyi devlet verecek, sevindirecek bizi. :)
her bka burunlarını sokan fitne insanları hatırlatıyor bu yapmaya çalıştıkları şeyler. hani olur ya mahallede falan her işe burnunu sokup ortalığı karıştırmaya çalışır devlette o hale geldi :D
Artık ne yapacağını şaşırmış bu Akp Umarım doğru yolu bulurlar bir gün.
18 yaşını geçmiş kız/erkek artık kendi sorumlulugundadır kimse onu kontrol edemez kimse özgürlüklerini kısıtlayamaz. bunların hepsi gericilerin oyunlarıdır...
ne Alakası var bu hükümet şeriat getirecek apaçık belli 2023 planlarıda budur..
askeriyeyi katan kim şimdi ? bak sağına soluna çöpcüsü bile ben nurcuyum diyor.. abilik ablalık sitemi almış başını gidiyor. yakın zamanda da feytullahı çağırdılar Türkiyeye.. askeriyede eski ülkücü ve solcuları yalan dolan belgelerle attılar içeriye şimdi onlar yerine kim var Abiler sayesinde asker olmuş bin başılar albaylar kurmay lar var.. sorsan hepsi akp ye oy veriyordur ne demek bunlar ? daha bunlar anlatacaklarımın bi kısmı.. öyle doluyum ki öyle sinirliyim ki.. Allah sonumuzu hayır etsn
Yuh artık ya başka işleri güçleri kalmadı bunların.. Allah sonumuzu hayır etsin kürtajdan sonra duyduğum hiçbirşeye şaşırmıyorum artık..
Buna Devlet baskısı deniyor..mahalle kurtarmıyor artık...
Bu sitede hep böyle yalan konular açıyorsunuz.Amacınız ne? Sağlık bakanlığının yapmadığı şeyleri yapıyormuş gibi göstermeye çalışıyorsunuz, amaç ?
Yerse kürtaj yaptır bakalım hadi.. Yakında insanların evlerine girecekler
Daha sonraki mesajları başınız sağolsun kızınızı kaybetsin olucak galiba.
Abi senin ailene, senin için öyle bir mesaj atmazlar korkma :)
bu ne ya oo devletn işi gücü yok herhalde bize sardı
ne yapacaklarını şaşırdılar. saçmalığın son noktası.
benimkiler balkondan sarkıtır beni, yakarım sağlık bakanlığını sonra hainler :D
Saçmalıktan başka bişi degil üstüne bide mesajın gittiği kişi hamile olmaynca tam kıyamet kopucak evde ..
ya reşit olmayanlar için kötü uygulama evet ama ben sms yerine babamın ve eşimin benden öğrenmesinden yanayım yani
o mesajı atana cevap atabilecekmiyiz acaba :D darısı senin basına, iyi kına yak o zaman falan :D yada.. iyide sana ne oluyor gibi :)
Bir yandan teror yuzunden mehmetcikler olurken simdide ulkemin kizlari bu yuzden oldurulecek. Soyumuzu kurutmaya calisiyorlar
evlilik dışı hamile kalmış salak kıza bu mesajı aileye gönderen devlete ve bunun üzerine cinayet işleyen baba ve abiye gülücem böyle bir olay yaşanırsa.
cidden haklısın ha gel birlikte gülelim :D
Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından ''Tebrikler Ağda vaktiniz geldi! Sayın devlet büyüklerimize sesleniyorum bende Acilen ve Acilen bu uygulamanın başlatılmasınız istiyoruuuum (:)
yoldan iyice çıkan gençliği azda olsa dizginleyecek bir uygulama olmuş. başka yolunu kısa zamanda bulurlar
Çocuğun babasının babasına da tebrikler oğlunuz hamile bıraktı mesajı da atacaklar mı?
ne kadar çok sazan var içimizde?
haber sahte çıktı. ki zaten böyle birşeyin olması imkansız.
türk halkı hala okuyup araştırmadan her duyduğunu gerçek zannediyor.
allah bu gençlikle bu ülkenin sonunu hayır etsin.
kürtajı engellemeye çalışıyorlar. ""birisi daha bilirse hamileliği kürtaj yaptırmaz mantığı "" ne diim allah sonumuzu hayır etsin.
Rezilliğin daniskası. İyice bataklıga sürükleniyoruz sonumuz hayır ola. Utanıyorum .
Gerçekten tebrik ederim kendilerini aşmış bulunmaktalar.
trajikomik... ne kadar saygısız saçma sapan bi ülkede yaşıyorum ya. :(
infial olur yaa kan cıkar yeminle daha bu kadar geniş bi toplum degilizzz
Nasıl sevişilmesi gerektiğini de resimli mesaj atsın tayyip dümen
sfghsfghsfghsfGHSFhgsfgha
21.yüzyılda kadın düşmanlığında çığır açtık yaşasın ultra ileri demokrasimiz..
erkek tarafınada tebrikler oğlunuz baba oluyor mesajı gidiyormuymuş ! ! ! !
okulda velımız dıe kendı numaramızı verırıdık test yaparkende aynı ıslem yapılacak sanırım :D
özel hayata müdahale. bu konuyu gündeme getirdiler millet bununla oyalansın onlar ne yapacaklarsa güzelce yapsınlar diye
herkes ailesinin numarasını muhtara deiştirtsin kendi numarasını yazdırsın :D yada o gün annen babanızın hattını kırın D
İnsanların işi gücü yokki.Milletin nerdeyse gece gelip içine katıvercekler çoçuk yapsınlar diye.
Yok artik ya hakikaten yok artik!Bir rahat birakin insanciklari yahu!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar