Onlar için deli olan/olacak erkekleri seçmek dururken, çoğunlukla onları kullanmak, sömürmek, şiddet uygulamak, tehdit etmek gibi mağdur edecek seçerek, sonrasında da "Allah belasını versin şöyle böyle yaptı neyapayım?" diye sorular yazıyorlar. Bu da yetmiyor bazıları bir de "ne yapayım hala seviyorum" diyor...
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 21b cevap paylaştı.
u +1 yılÇünkü onlarda şeytan tüyü denilen bir şey var. Kalbine sen onu sevme bunu sev diyemiyorsun ayrıca. Seni o an tam da o tip birine çeken bir şey oluyor ve kapılıp gidiyorsun. Kızlarında yaşı ilerledikçe aslında yanlışı doğruyu ayırt edebiliyorlar, hani daha çok kalbini dinlediğin yaşları geçince mantık devreye giriyor ve seçimlerini daha adam akıllı yapabiliyorsun. ✌️
13 Yorumla- +1 yıl
Hayır aklımız hala onlarda diye bir şey yok. Yani zaten genç yaşlarda yaptığın şeylerde aklın kalmaz. Artık olgunlaşmışsındır ve ne istediğini biliyorsundur. Yetiştirilme tarzı da çok önemli arkadaş çevresi de. Okulda bile o tip erkekler hep dikkat çeker. Sevildiğini sanarsın falan.
- +1 yıl
Bu tavır bana askerde tanıdığım binbaşıyı hatırlattı. Askerin biri onu kızdırmıştı yumrukları sıkılı ayağa kalktı ve dışarı çıkarttı arkasından binbaşı oldum lan artık asker dövmeyeceğim o yübaşılıkta kaldı dedi.
Evet asker dayak yemedi ama binbaşı değil yüzbaşı olmuş olsaydı rütbe çocuk bir hafta revirde yatardı.
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılBunu anlamak aslında çok basit. insan ilişkilerine göz atmış olursak genel olarak birbirleriyle aynı şeyleri sevenler aynı şeylere ilgi duyanlar birlikte oluyorlar. çok nadir zıt kutup olan kişiler bir araya geliyor, bu bir nevi mıknatıs gibi bir şey alışkın olduğu durum neyse onu tercih ediyor , alışkın olduğu dünyadan başka bir dünyanın olduğunu varsaymıyorlar..
Aşağıda bazı yorumlarda belirtmişler baskıcı bir ailenin kız çocuklarıda böyle güvenilmez hep acıyan erkeklerle bir olmayı düşünüyor demişler, ben bu görüşü kendimce yanlış buluyorum..16 Yorumla- +1 yıl
Yani sorunlu ailelerde yetiştikleri için sorunlu tipler çekici geliyor diyorsunuz...
- +1 yıl
Evet öyle diyorum psikolojide bu görüşü varsayıyor..
Bir misal verecek olursam, şiddet gören bir ailede yetişen bir kız mutlaka fark etmeden ona şiddet uygulaya bilecek bir erkekle birlikte olur ve bu şiddetede sessiz kalır neden? çünkü ona susmak öğretilir..
Peki bu kız babası gibi biriyle olmayı hiç istermiydi? tabikide hayır. peki bu kız kendisine şiddet gösteren bir sevgili veyada eşi nasıl buldu? şiddet gören kızlar ister istemez babalarının tam tersiyle evlenmeyi düşünürler ona hep iyi davranan ona hep hediyeler alan sürekli onunla ilgilenen onu sahiplenen onu fazlasıyla kıskanan (ki bu genç kızların çok sevdiği bir şeydir beni kıskanıyor ki bir başka kızı düşünmüyor algısı var buda kızları sağlıklı düşünemeyen kızlar olarak nitelendiriyor) bu gibi şiddete eğilimli olan erkeklerle birlikte oluyorlar
Zaten şiddete eğilimli olan erkekler ilk önce kızların başında pervane gibi dönerler ki bu çok doğaldır onu elde etmesi için onu prenses bile yapabilirler.. böylece geçmişleri aynı olan ve gelecekleride geçmişini takip eden bir aile ortaya çıkar.. bunun gibi bir çok örnekler var psikolojide bu anlatılıyor..
- +1 yıl
Sanki bu kalıp dışında şeyler de var gibi. Genede Freud'un haz odaklı anlayışı ile örtüşüyor. Uyuşturucu müptelası birisiyle olup kullanmadığı zamanlarda kötü davranıp uyuşturucu kulandığı zaman sorun yok diyerk bu hali öven bile oldu...
- +1 yıl
Aynen öyle.. bu son anlattığımız biraz açabilirmisiniz?
Böyle tam kafama otutturamadım.. - +1 yıl
Burada sorulmuş bir soruydu. Erkek arkadaşının uyuşturucu kullanmadığında agresif olduğunu ve ona yakınlaşmadığını söyleyip akıl istiyordu. Kendisine bir bağımlı ile neden olduğunu sorduğumda aslında çok iyi birisi ama madde kullanmadığında böyle diyordu.
- +1 yıl
Aydınlattığınız için teşekkür ederim kusura bakmayın siteye yeni girdim pek girmiyorum buraya..
- Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir kere insan karşındakini kişinin karakterini anlayacak yapıda olmalı. Aile baskısı vs görmüş olan kişiler kurtulma umuduyla öyle kişileri tercih ediyorlar ve saçma. Kısa bir örnek vereyim:Uzaktan tanıdığım birisi aile baskısından kaçıp biriyle evlenmişti sonra ne oldu eşi onu hortumla dövdü ve niceleri ayrıldılar tabi. Doğru düzgün kişileri seçsinler karakter yoksunlarını değil
13 Yorumla- +1 yıl
Bu aynı yönde ikinci görüş @myboi de benzer bir yorum yapmıştı. Yorumunudaki ciddi yaklaşımınıza teşekkür ederim. Ancak yaygınlığına bakacak olursak neredeyse ülkede doğru düzgün bir aile yok diyeceğiz. Hatta bazı iyi ilgili ailelerin çocuklarında da benzer durumlar var. Mahkemelerdeki boşanma sayılarına bakınca dehşete düşüyor insan. Birde sonu cinayetlere varan vakalar var ki daha da berbat bir durum. Toplum bilimciler ve psikologlar işe yarar bir şey zaten ortaya koyamıyorlar.
- +1 yıl
Gelenekselci aile yapısından fazlaca uzaklaşanları görüyoruz. Toplum bilinci olarak dediğiniz gibi maalesef birşeyler yapamıyoruz. Burada en önemli şey eğitim.. Rica ederim ayrıca
- +1 yıl
Rica ederim. Genede doğru eğitim yöntemleri geliştirebilmek için bu tip sorunlu kişilerin incelenmesi gerektiği kanısındayım. Salgın gibi yayılıyorlar çünkü...
aile yapısının bozukluğundan ötürü
25 Yorumla- +1 yıl
yani mesela bu tarz kızlara baktığın zaman ya ilgisiz anne/baba, ya aşırı kısıtlayıcı anne/baba, ya anneyle ya babayla kavgalı ve anlaşamayan kızlar oluyorlar. Şu "daddy issues" dedikleri olay gibi. Sadece babayla kısıtlı değil tabii. Ailesiyle düzgün bağları olan kız çocuklarında böyle bir şey çooook aşırı nadir yaşanır
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
3Cevap
Bazen aşık olunca insan görmez hangi ve ney doğuru diye bu ota da konar b. k da derler ama bildiğim kadarıyla 23 yaşına kadar kızlar doğuru kişiyi seçmekte zorlanıyor ordan öte aklı başına geliyor vah çekiyor bir de böyle erkekler için ailesi ile kavga eder neden oluyor bunlar çünkü ben büyüdüm bilmem ne ailem karışamaz derler o yüzden herkes istediği gibi gezer tozar ama sonunda ailem bana demişti ama dinlemedim keşke der ama artık bunun faydası yok her bir şeyi kaybetmiş eve de dönemiyor çoğu uyaniyor böyle de intihar sebebi çıkıyor dinleyin anne babanizi kimse kendi evlaninin kötülüğünü istemez bu kız veya erkek olsun unutmayın.
11 Yorumla
+1 yılwalla hocam yaştan ötürü belki bunu en iyi siz bilirsiniz sonuçta bizden çok çok uzun yol katetmişsiniz biz kadınların gerçekten en anlam veremediğim huyu bu nerede yanlış bir insan imkansız acı çektirecek biri varsa gidip şıp diye buluyoruz mazoşist miyiz neyiz anlamdım acı çekmek hoşunuza mi gidiyor bilmiyorum ama o kadar sık rastlar oldum ki bu duruma bunun gerçekten fıtrat gereği olduğunu düşünmeye başladım artık başka mantıklı bir sebep bulamıyorum. . .
32 Yorumla- +1 yıl
@eskiavare oldukça dürüst bir açıklama, fakat yaş konusuna katılamıyorum çünkü yaşıtım olan kızlarda da durum daha farklı değil. Bu konu oldukça ilginç aslında, çünkü psikolog açıklamaları da tutarsız ve tatmin edici değil. Bu konuda dürüst hareket edecek süjeler bulacak olursam hipnoterapi seansları vasıtasıyla incelemek ilginç olurdu, belki bir çare, doyurucu bir açıklama bulmamızda mümkün olabilir...
Psikolojide insan tüm duyguları 7 yaşına kadar öğreniyor. 7 yaşından sonra, büyüyünce o duyguları tetikleyen insanları çekici buluyorlar. Çünkü tanıdığı, kendisinde var olan duygular onlar. Sevgi modelini nasıl öğrenmişse onu kabul ediyor kısacası.
110 Yorumla- +1 yıl
Sorun orada başlamıştır evet. Ama buna sorun olarak da bakmayalım. O zaman aileyi suçlama gibi kısır döngüye girilir. Ebeveynler de gördüklerini uyguluyorlar ne de olsa. Eski nesil duygulardan daha çok hayatta kalma güdüsüyle yaşıyordu. Ekilen nesil de bizleriz. Ama 50li yıllarda mı ne psikolojiye gerçek manada önem verilmeye başlandı. Şu an da gelişmekte. O yüzden teknoloji çağı ile beraber duygu çağı da diyebiliriz artık 😄
- +1 yıl
Zincirin bir noktada kırılması lazım günümüzde ne değişti diye bakarsak bu kez eskilerin yerini aşırı korumacı ebeveynler aldı ekseriyetle bu kez yeni baskı ve travmalar gelişti her ne kadar hislerin önem kazandığı bir bilgi çağına adım atsakda hatalar kutup değiştirdi sonuca baktığımızda daha sorunlu nesiller yolda. Yanlışlar devam edeceğine göre birileride düzeltmek için bir şeyler üretmeli değil mi?
- +1 yıl
Daha sorunlu değil. Sadece eskiden sorunlar halı altına süpürülüyordu, şu an ise o tozlar ortalığa çıkmıştır diyebiliriz. Ki, dünya her zaman ama her zaman gelişmeye, düzelmeye gitti. Bir şeyin düzelmesi için, önce bozulması lazım. Hayata da zaten ruhsal olarak tecrübeler edinmeye gelmiyor muyuz.))) bana sorarsanız, her şey yolunda, bir sıkıntı yok yani.
+1 yılKadınlarda vardır bu. Her yaşta evli bekar fark etmeksizin güçlü erkelere teslimiyet ve kullanılma ihtiyacı oluyor.
23 Yorumla- +1 yıl
Mantıksal değil dürtüsel daha çok işin psikolojik kısmı belki bir parça mazoşizm bilemiyorum açıklaması zor. Burada bahsettiğim fiziksel güç de değil erkeğin kontrol altına alabilme kabiliyeti kadinda ilkel bir ihtiyaç diyelim. Her kadinda vardır ama belli bir olgunlukta bu durum ya yönetilir hale gelir ya da dönüştürülür. Kişilik, statü, inanç gibi kavramlari kenara bırakıyorum elbette
+1 yılSanırım mazoşist ruha sahip kadınlar bunu tercih ediyor.. Çünkü insan birkez hata yapar tekrarlanıyor ise bu bir seçimdir.
23 Yorumla- +1 yıl
Sadomazoşizm.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCunku senin disardan gordugun seyi kizlar yasarken gormuyor sideet uygulayacagini tahmin bile etse zaten olmazda o onu ona kondurmuyor
11 Yorumla
+1 yılKızlar serseri sever. Seri katil Ted Bundy'ye atilan mesajlar, hapiste Richard Ramirezle evlenenler. Yani bakmayin agladiklarina. Ha digerlerini de severler ama en cok onlari...
11 Yorumla- +1 yıl
Evlenen pardon.
+1 yılcanım oldukları için seçerken hemen kabul ediyorlar insan önce bir test edeer sevgili olmadan önce
21 Yorumla- +1 yıl
Kişilik karakter testi yapar ben kız olsam böyle bir test yapardım 1 sene boyunca eğer testi geçerse o zaman sevgili olurdum
- Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılNe yapayım hala seviyorumcu tayfayı ben de hala çözebilmiş değilim
10 Yorumla
+1 yılBunu siz daha iyi bilmelisiniz bence daha bilgili olarak psikolojik alanda 🙏
13 Yorumla- +1 yıl
Kolay gelsin 🌺
Evet ya o konuda ben on numarayım.
22 YorumlaValla ben de bilmiyorum
19 Yorumla- +1 yıl
eğlenceli bir cevap ama olmadı. :D
kızlar onların üzerine atlıyor hiç birinde bir kızı ikna edebilecek kadar alt yapı olduğunu görmedim bugünedek. Hatta İran petrolü gibi kazmalık fışkırıyor desem abartmış olmam. Hani meşhur bir laf vardır "bir şu kıza bak birde yanında gezdirdiği kazmaya..."
Aşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Onlar bizi buluyor maalesef
11 YorumlaKardeşim şunu artık anlayın lütfen başta iyi davranıyorlar zaten sonra 360 derece dönüp gerçek yüzlerini gösteriyorlar hangi akıllı kendisine kötü davranan birisini sever biraz mantıklı olun ya bir de erkeksiniz hala şu saçma soruları soruyorsunuz
05 Yorumla
+1 yılGönül işi hocam. Belli farklılık, belli biraz aksiyon kim bilir.
10 Yorumla
+1 yılBilemem
11 Yorumla
+1 yılBöyle bir soruyu sormakta mantık işi değil
03 Yorumla- +1 yıl
Neyin ne olacağını bilemezsin heleki bir insan kendini övüyorsa o daha çok tehlike
- +1 yıl
bu tipleri görür görmez tanıyor bir çok insan bu sebepten onlarla oturup kalkmıyor ve uzak duruyor ama kızların budurumu görmezden gelmek için hep bir bahanesi var üstelik kazık yediklerinde bile "ne yapayım çok seviyorum" diyebiliyorlar. neyin ne olduğunu öğrendikten sonra bile...
Aşk İlişkileri konusunda 698 cevap paylaştı. başta iyi davranıyorlar zaten sonra değişiyorlar
01 Yorumla- +1 yıl
Ügünüm katılmıyorum, çünkü bu tipleri ben görür görmez ayırt edebiliyorum benim gördüklerimi görmemek ancak bakmamakla olur. Üstelik bir de "her şeye rağmen seviyorum ne yapayım" tayfası var ispat olarak yeter. Kimileri sonradan değişiyorları dahi dügün ifade etmekten aci olup 180 derece yerine 360 derece döndürüp başladıkları noktaya getirince aklıma daha başka şeyler de geliyor eka veya kapasite ile alakalı. Bilmiyorum kafam dahada karışmaya başladı.
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Neden kızlar başlarını belaya sokacak kzamaları bulmakta bu kadar başarılı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım