BOŞANMAKLA DOĞRU MU YAPIYORUM?

Arkadaşlar, ben 6 yıllık evliyim, severek evlendim, eşimle aslında çok iyi anlaşıyorduk hep, başlarda çok romantikti çiçekler hediyeler, tatlı dili, fakat ailesine aşırı düşkündü, düşkün olması sorun değil lakin ailesi çok sorunluydu, annesi babası yüzünden hep kavga ederdi, özel konularımızı gider anlatırdı kavga ettikten sonra. Sonra hep yalanlar başgösterdi, benden gizli çıkan borçlar, hep affettim özür diledi hep aynı şeyler, cinsel hayatımız yoktu zaten haftada 1 ya da ayda 1, tedavi olmadı psikolojik ya da cinsel tedavisini erteledi, hep sabrettim. Evde bana işlerde yardımcı oluyor, üstüme düşüp ellerimi tutup özür diliyor,1-2 gün iyiyiz sonra dengesizleşip tartışmalarda nankörlük yapıyor. Senelerce borca harca feda ettim kendimi lakin tartışmalarda üste çıkıp nankörlük yapması artık yordu, 30 yaşındayım çocuk sahibi olamadım, tam boşanma kararı aldım ki tedavi olmuş üroloğa fakat alışkanlık dışında bir isteğim kalmadı. Yapma dediğim şeyleri yapıyor, sigortasız aracı trafiğe benden gizli çıkarmış bağlatmış, araç üstüme olduğu için birsürü sıkıntıya düştüm maddi darlık zamanında. Ama boşanmak için sebeplerim yeterli mi bilmiyorum, geçen gün elimi tuttu özür diledi yine geldi bana nankörlük yaptı tartışmada ağlattı. Avukat patronuma söyledim dilekçe hazırladı ama ellerim titriyor, sizce boşanmak için sebeplerim yeterli mi, dayak ya da şiddet yok ama psikolojik şiddet var.
BOŞANMAKLA DOĞRU MU YAPIYORUM?