Para bir insanı nasıl bu kadar değiştirir?

Selamlar dostlar, size bahsetmek istediğim bir konu var, yorumlarınızı merak ile bekliyorum,
2014 yılın da konuştuğum bir kız arkadaşım vardı, ben o zamanlar garsonluk yapıyordum ve birlikte bir şeyler yapmak için hem vaktim hem yeterli nakitim olmuyordu. Tabiki bir yerlere gidiyorduk, geziyor tozuyorduk, yiyor içiyorduk ama ona yetmiyordu. Bir şeyler yaptıkça daha fazlasını istiyordu, para sürekli benim cebimden değil ondanda çıkıyordu tabiki ama onun ailesinin durumu iyi olduğu için böyle şeyleri dert etmiyordu, hal böyle olunca ona bazen uyum sağlamakta zorlanıyordum. Ama her zaman alttan alıp göremezlikten geliyordum. Fakat zamanla bunu yüzüme vurmaya başladı ve fazla acımasızca konuşuyordu, yinede ya sabır işlerim düzelir diye devam ediyordum, çok sürmeden bende ayrıldı ve ayrılığımız bayağı bir kötü bitti ve bana giderken " Sen sürünmeye mahkumsun, bir garson parçası ile evleneceğimi filan düşünmedin değil mi? hadi ordan git seni istemiyorum artık hayatım da" dedi ve beni engelleyip gitti, 2018 yılın da şansım bazı konular da yaver gitti ve büyük paralar kazandım, kendi işletmemi açtım ve iki sene böyle devam ettim, pandemiden sonra zaman geçtikçe yaşadığımız yerde mekanım çok popüler olmaya başladı, derken bir gün 3 arkadaşı ile birlikte bahsettiğim eski kız arkadaşım kafeye oturmaya geldi, bende onu görünce gidip bir hoş geldin demek gittim hiç bir art niyetim yoktu, masaya yaklaşıp "Hoş geldiniz arkadaşlar, siparişiniz alındı mı?" dedim ve bana dönüp biraz şaşkın biraz da alaycı bir tavır ile " sen burada mı çalışmaya başladın?" diye sorunca tüm arkadaşları sustu ve pür dikkat bizi dinlemeye başladılar, bende onu arkadaşlarının yanın da bozmamak için" Evet buraya transfer oldum " dedim, sorna diğer arkadaşı" sipariş verdik biz" deyince bende " sizlere afiyet olsun o halde" deyip masadan uzaklaştım. Aradan biraz zaman geçtikten sonra masadan iki arkadaşı kalkıp gitti, yaklaşık 20 dakika sonrada hesap için kasaya geldiler, bende yaklaştıklarını görünce deskten uzaklaştım mutfağa doğru gittim, o ara garson arkadaşın elinde sipariş vardı onu alıp mutfaktan dışarı çıkıyordum daha sonra kasada ki arkadaş " **** bey müsaitseniz bir bakar mısınız?" diye seslenince elimde ki siparişi bırakıp kasaya doğru yöneldim "Sorun mu var ****" dedim ve, " arkadaşların parası hesaba yetmedi ne yapalım?" dedi ve bende kasanın üzerinde ki parayı eski kız arkadaşıma uzatıp " bu seferlik bizden olsun sorun yok arkadaşlar" dedim, orada bir kaç dakika ya işte öyle olmaz, söyle yapalım gibi muhabbetler döndü sonuç itibari ile olayı tatlıya bağlayıp gönderdim ikisini. Aynı akşamın gecesin de bana mesaj attı adım ile seslenip soru işareti bırakmıştı, bende efendim diye cevap verdim ve "orada garsonluk yaptığını sanıyordum, pozisyonun ne?" diye sordu, bende mekanın bana ait olduğunu söyledim. Bu küçük konuşmadan sonra bir kaç gün yazmadı, bende pek umursamadım, ... **Devam ediyorum satır yetmedi **
Güncellemeler
+1 yıl
Devam edemiyorum satır yetmiyor lanet olsun 😒😒
Para bir insanı nasıl bu kadar değiştirir?