Üzülüyorum ve anlamıyorum bir erkek neden bunu yapar?

18 yaşımdayım ve üni 1öğrencisiyim. Yan bölümden bir çocuk var ve bundan 1 yıl önce flört ediyorduk yani hiç çıkmadık ama o beni seviyordu. Sonra ben onu sevmeye başladım ama o soğuduğunu ima etti yüzüme gelip söylemese de başkalarına bildirdi. Ama ona rağmen sürekli bakışıyorduk mesafeli olsak da ortak arkadaşım vardı. Üni hazırlığa bir kız geldi ve daha sadece fotoğraftan görerek canlı görmeden kıza yazmaya başlamış ve bunu şey için söylemiyorum okulun en güzel bulunan kızlarından kabul ediliyordum herkes çok kibar ve kişilikli olduğumu söyler ben pek düşünmesem de ama kız gerçekten güzel değil ve çok ortamcı bir tip neyini beğendi kızın gerçekten benden iyi bir özelliği yok gibi ve bu içimi çok yakıyor. En yakın arkadaşıma kızla yazışmak için taktik sormuş ona rağmen ama bana yazdıklarının aynısını kopyalamış bir de. Onlan çıkarsa diye çok korkuyorum her an aklımda bazı geceler ağlıyorum. Geçen gün en yakın arkadaşım onlan da 5 gün olsa da yazışmayı bırakmış pek ilerlememiş olay dedi bana. Ne yapmalıyım? Sizce niye onu seçiyor bende ne eksik?
Üzülüyorum ve anlamıyorum bir erkek neden bunu yapar?