Siz güvenebiliyor musunuz?
Bu güven nasıl oluşuyor?

Kendine güvenmeyen insanlar oluşan duygu mesafelerde ki birine güvenmek ve zamanla ona alışmak. Güvenmiyor ve karşıdaki insanında güven duymasına engel oluyor. İnsanoglu işte çiğ süte dem vuruyor. Bir taraf güven verirken bir taraf o güveni sarsıyor. Diğeri de sonrasında her türlü güvenini kaybediyor güven duymasına rağmen örnekte olduğu gibi detayın. Bir söz var şöyle...
"Hadi gel yıkalım şu Süleymaniye'yi desen, İki kazma kürek, iki de ırgat gerek, Ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, Bir Sinan, bir de Süleyman gerek."
Bununla ilgili istatistikler var. Mesela evli çiftlerde dahi uzun mesafeli ilişkilerin devam etme oranı %10. Genellikle ayrılık ilk 4-5 ayda gerçekleşiyor. Başka bir yerde evli olmayan çiftler ile ilgili olarak ilişkinin devam etme oranının %3 olduğunu okumuştum.
Ayrıca bu ayrılıkların tamamı ya kıskançlık ya da aldatma kaynaklı. 👍
Kimse kimsenin içinden emin olamaz. Güvenmek sadece bizim bir tercihimiz dur. Bazen bariz meydana gelen olaylar olur orda güvensizlik olur. Ancak bu denli net görünmeyen olaylarda yargısız infaz yaşanılabilecek bir ilişkiyi başlamadan bitirebilir.
Güvenmek benim tercihim. Çünkü onun içinde de benim olduğumu biliyorum. Sevgisine sözlerine inanıyorum.
Bir ömür istediğim insana güveniyorum. Eğer sonunda hiç beklemedigim bir şey olursa. Nasip değilmiş deyip önüme bakarm. Allah hayırlısını nasip etsin her ilişkinin.
Gerçek anlamda tanımak gerek. Güven olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Buna benzer bir olay çok yakın bir arkadaşımın başına geldi. Uzak mesafe ilişkisiydi. Çocuk ailesiyle bile tanıştırmıştı, ama annesi arkadaşımı pek sevememiş. Farklı şehirlerde olduğu için mi bilinmez annesi oğluna kız ayarlamış, ilişkileri bitmemişken nişan olduğunu öğrenmiştik. Adete ders niteliğindeydi bizlere..
Cevap
26Cevap
Oluşmuyor diyenler de olmuş illa yakın olmaya gerek yok güvenmek için. Kilometrelerce uzak da olsa insan güven öyle kuvvetli güçlü bir kavram ki bunu hissettirebilirsen büyüsü hiç bozulmaz sonsuza kadar güven duygusu ilk günden daha da artar.
Zor oluşur ama imkansız da değildir bence. Aldatma olayını yapan yakındayken de yapıyor zaten. O yüzden mesafenin çok da bir önemi yok. Önemli olan doğru frekans gerçi o zaman bile aldatan aldatıyor :)
Uzak mesafe ilişkisi olmaz. İnsan yanındakine güvenemiyor. Benim 1 yıllık ilişkim oldu. Olur sandım. Ama olmadı. Dogru düzgün bile buluşamıyosun aşk sandığın şey sadece mücadele. Çunku zorluğu hoşuna gider. Adam düğüne gitti güveniyosun. O akşam kendisiyle ilgilenen birini önemsemesemiş. O günden sonra anladım ki en güvendiğimiz insanlar bile güvenilmez. Yakından bul hiç bulasma. Diceksin yapan her türlü yapar. Uzaktaki daha kolay yapar emin ol. Adam bir kere rahat çıkıp karşına gelme olasılığın %5 diyelim o da belki sürpriz. Hic bulaşma hiç
Haber vererek
Her konuda dürüst olarak
İletişimde kalarak, karşı tarafı merak ettirmeyerek
Biz 6 aydır böyle bir ilişki yaşıyoruz ve bir gün bile birbirimizden şüphe etmedik, güven konusunda sağlam ilerliyoruz.
Yaklaşık 4 yıldır uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum. Başlarda kız arkadaşım da genel güven sorunu yaşıyordu. Ama zamanla, insanlar birbirini tanımaya başladıkça, paylaştıkça ve sağlam karakterle oluşuyor.
Tam 4 yıl uzaktan yürüttük ilişkimizi. Sonrasında nişan nikah düğün derken bu süre uzadı da uzadı. Bir günden bir güne ne benim tarafımdan ne de onun tarafından güven problemi olmadı aramızda. Kuşku şüphe dahi olmadı.
Ben güveni havadan veriyorum. Güvenmiyorsam bitiriyorum. Zaten yalan dolan dönse hissediyorum çok uzamıyor ondan. Uzakta yürümesi için Yanyana çok zaman geçmesi lazım
Uzak mesafe ilişkisi çok daha fazla emek ister.
Şeffaflık olmazsa olmazdır. Eğer bu saglanabilirse ve dürüstlük var ise ki şeffaflık varsa yalan varsa da ortaya çıkacaktır. Dürüstlük olursa olabilir.
Bu normal ilişkiler içinde geçerli benim için. Güven konusu çok büyük problem.
karşı tarafın nasıl davranmasını bekliyorsak, beklentilerimiz ne ise ona göre gözlemleyerek güvenip güvenmemiz gerektiğini anlayabiliriz. Her şey aslında kendimizde başlıyor. bu yüzden karşı tarafa oyunlarla veya başka yollarla güvenmeye çalışmak aptalca. ne istiyorsan ilk önce sen göster ki uzak ya da yakın güvenilebilecek birisi mi gözlemle.
Güven meselesi benimde 1 yıllık uzak mesafe ilişkim vardı beni aldattı ama arkadasimin vardı 3 yıl uzak mesafe ilişkisi oldu şimdi evlendiler
Güven duygusunun uzaklıkla yakınlıkla alakası yoktur. Hissetmediğin sürece güvenemezsin.
İmkansız diye bir şey yok. İki düzgün insan hangi ortamda karşılaşırsa karşılaşsın birbirine güvenebilir bu kadar basit aslında.
Güven olacağını düşünüyorum evet ama bu bir anlık durum değil ki uzun süreli konuşma ile olur o da belki
Çoook zorrr benceee güven oluşturabildiklerini düşünmüyorum sadece bazı şeylere göz yumuyorlar bence..
güvenilcek insan vardır güvenilmicek insan vardır sürekli soru sorarak yalanlarını kolay yakalarsın ne kadar konuşursa kendini o kadar çabuk ele verir
Uzak olsun yakın olsun bu karakter meselesi bana göre. Uzak olup birbirine sadık olanda var olmayan da var.
Uzak mesafe ilişkilerinde güven diye bir şey olmaz, zaman öldürmek vardır.
O guveni hissetmek lazim. karsidaki insandan en ufak suphe dahi duyuyorsaniz uzak durun. ama gercekten guvenilir insan supheye bile yer birakmiyor. o oldugunu anlarsiniz
O güveni inşa etmek zordur. Ki inşa etmenin yollarını da bilmiyorum ancak bir yolu olduğunu da sanmıyorum. "Güveniyorum" demekle güven inşa edilmiyor. Gözden ne kadar uzak olursa güven duygusu da bir o kadar azalıyor.
Bilmiyorum ki benim hiç sevgilim olmadı. Tipsiz olunca kızlar arkadaş olarak görüyorlar.
kuzenim sürekli internetten birileriyle sevgili olup ayrılıyo kaç tane oldu artık saymayı bıraktım, nasıl emin olursunuz bilmiyorum ama emin olun öyle sevgili olun
Çoook zor. Karakteri biraz yamuk olan direkt aldatıyor.
Iliskiye güvenle başlanmışsa karşılıklı aşılanmışsa güvensizlik duyulmaz duyulmamali
Benim için bi sıkıntı yok efendim.. Sevdiysem nerde olursa olsun farketmez yeterki eşim olsun..
Valla uzun sureli ise güven daha kolay oluyor. Yeni bir birliktelikse zor
bana kalırsa kendine güvenemeyen baskasına da güvenemıyor. 8 yıl baska sehirde yasayıp evlenen arkadasım oldu guven meselesı kendıne guvenle alakalı sevmeyen saymayan zaten yakında olsa da fark etmez :)
Bilmiyorum insan hissediyor sanırım kime güvenip kime güvenmeyeceğini. Ama sözleri ve davranışları tutarlı olmalı
uzak mesafeli ilişki pişmanlıktır..
yapma, yaptırma :)
Ben de sürpriz yapıp gittim sevgilisi dükkana geldi bizi birlikte görünce çekti gitti
Uzak mesefe ilişkisi nasıl oluyor sosyal medyadan mı tanışıyorlar
@hayallerdebiikız güven konusundaki ultra felsefi sohbet-ül şah'anemiz aklıma geldiği için buna vereceğim cevabı sen anladın hı hım evet evet
Hı hıım 🤭🤭
Sanki yakın mesafe çok güvenli de😂 uzak mesafe ilişkisine soğuk bakmıyorum
Cok zor bende cok zaman ayırmıştım ama degmiyormuş bunu anladım gercekten
Benim uzak mesafe ilişkim var bana olan bakışları ve bana yalan konuşmaması zaten ona güveniyorsunuz
Güven oluşacağını sanmıyorum.
Uzaktan güven filan oluşmaz.
Aynen uzak ilişki uzak olsun boşver sen onu
Yakında olanda yapıyor bunu.
insan kendine guvenmeli
Reel olup biraz birlikte vakit gecirmeden zor.
Karakter meselesidir buu.
4 yıl okuyup okul bitiminde ayrılan gördüm.
Çok korkuyorum böyle bir şey yaşamaktan
İlginç😉
@imirzali016 neden ilginç :)
Ben malım ya güvenirim djsjdj
Bide buna oturup acı çekcek şimdi yıkık
Adı üzerinde ilişki. Uzaktan olmaz
Göz görmez gönül katlanır
asla güvenmem yakın mesafe varken ne gerek var
Bir uzak ilişkim oldu ama güvensizlik olmadı
İçten gelmeli çünkü güven mesafe ile alakalı değil
Oluşmaz
Senin için yaptıklarıyla
Görsel iymiş
Tanı
Olmaz
Görseldeki gibi.
Oluşmaz
cok zor
Çok zor
Bence oluşmaz her türlü kafa karışıklığı …
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?