Beceriksiz ve yetersiz hissettiriyor erkek arkadaşım ona bunu yapmaması gerektiğini kırmadan nasıl anlatırım?

24 yaşındayım 1 yıllık giderek ciddiye binen bir ilişkim var fakat artık beni çok rahatsız eden bir durum var. Ben çok sakarım düşerim yaralanırım evet çok hatalar yaparım ama düzelmeyecek hatalar değildir bunlar küçük hatalardır. Erkek arkadaşım 6 aydır ne zaman bir yerimin morardığını söylesem ne zaman bir şeyle ilgili şikayetvari konuşsam "Beceriksizsin, yapamıyorsun, sen bu yaşa kadar nasıl geldin, nasıl yaşıyorsun, bir işi de becer..." gibi gibi cümleler söylüyor. Bilgilerim konusunda da keza aynı hareketler söz konusu: coronadan önce Ingiltere'ye gidecektim ingilizcem yeterliydi en azından kendimi anlatıyordum sonrasında 2 yıl uğraşım sonucu son gün yurt dışı çıkış yasağı yüzğnden maalesef küstüm her şeye hatta ingilizceyi hiç bir şekilde kullanmadım geriledim erkek arkadaşımla arkadaş çevresinde ne zaman İngilizce yabancı dil konusu açılsa erkek arkadaşım "ne işi var onun ingilizceyle bilmiyor o İngilizceyi" diyor benden önce bozulmasın diye bir şey demiyorum oysa ki sadece onun mesleki terimleri bende yok. En son patladığım olay ise bir organizasyon yapacakken kardeşim corona oldu mecburi izolasyona girdim program iptal oldu erkek arkadaşım "bir söz verdin tutmuyorsun, bir işi de beceremiyorsun, beceriksizsin coronadan bile kendini koruyamadın" şeklinde konuşunca artık dayanamadım "madem beceriksizim sana yetemiyorum sana yetecek becerikli zeki birini bul o zaman" dedim "bir şaka yapayım dedim içine ettin" tarzı konuştu telefonu kapattık. Kırmak istemedim onu fakat artık çok yoruldum ve bunaldım sizce nasıl bir yolla anlatabilirim ona bunun artık bende özgüven kırdığını ve kendimi yetersiz hissettirdiğini?
Beceriksiz ve yetersiz hissettiriyor erkek arkadaşım ona bunu yapmaması gerektiğini kırmadan nasıl anlatırım?