Açmak istiyorum biraz. Mesela biriyle sevgili oluyorsun ona aşık olduğunu düşünüyorsun, hissediyorsun fakat daha önce konuştuğun hatta sevgili olduğun kişi/kişiler olmuş. Burada ilk aşk denilen kişi ilk sevgili olduğun kişi mi oluyor yoksa kendini gerçekten aşık hissettiğin kişi mi? Biraz karışık oldu ama umarım tam sorabilmişimdir. Kendim içinde değil ayrıca aklıma geldi merak ettim.
Yok ilk başta daha çocuksu duygular oluyor sonra insan değişiyor. İnsanın karakteri 25'inden sonra oturuyor. O yaşa kadar değişiyorsun, törpüleniyorsun, akıllı insanlar kendilerini geliştiriyor, sevdiğin insan tiplemesi değişiyor. Her insanın vurulduğu yer başkadır. Bazen bir hareket, bazen bir söz, bazen bir bakışa ya da sese. O yüzden ilk aşk ilk sevgili olduğun kişi değildir. Aşk dediğimiz kelimenin anlamı çok yönlüdür ve her insanda değişkenlik gösterir.
Şöyle bir düşünsek ya da kime sorsak eminim mutlak suretle şu cevabı alırdık galiba. " İlk aşık olduğum insanın da , ilk sevgilim. olan insanında eşim olmasını isterdim. " Her birimiz böyle istersek de hayat bize üçü bir arada seçenek sunmuyor ne yazik ki. Yüzde doksamımızın (ben dahil) ilk aşık olduğu insanında ilk sevgilisinin de eşinin de farklı 3 insan olduğuna ya da olacağına yemin edebilirim. Ama kanıtlayamam.
Her İlk aşık olduğun kişi İlk sevgilin olmuyor. Sadece bu bir tecrübe oluyor. Zamanla anlıyorsun dünya da daha çok kız ve erkek olduğunu. İlk aşık olduğun kişiyle sevgili olamayacaksan dünyanın sonu değildir dersin. Önüne böyle hoşlanacagin kişi çok çıkacak ama kaç kişiyle birlikte öyle arkadaş ya da sevgili olacan o dur önemli olan.
İlk aşk, ilk sevgili olduğun kişi değildir aslında ne hissettiğin, ne kadar derinden hissettiğinle alakalı bir şey bu. Aitlik hissidir, aşk. Her daim heyecanlanmak, çok çok düşünmek gibi... Hani her insanın kriterleri vardır ya, büyük büyük ettiğin laflar. Onları bir bir yedirtecek şeydir aşk :)
Aşk ve sevgililik ayrı bence. Kendi adıma ilk aşık olduğum insan, ilk sevgilim ve eşim oldu. Bu konuda şanslıyım. Fakat herkes bu kadar şanslı olmuyor. Aşkı bulamamış ama fazlasıyla sevgilisi olmuş çok insan var.
Soruyu anladım 🙃 ilk aşkım platonik ilk sevgili dediğimiz sanal da sayılıyor mu ilk sevgilim sanalda oldu çünkü. Ama en güzeli platonik olandı kırmadan üzmeden sevdiğim tek erkekti.
İlk aşk; bu hayatta senden imkansızı bile istese, şikayet etmeden, karşı gelmeden, onu gerçekletirmek uğuruna cehennemin dibine kadar gideceğin ilk insandır. Yani sevgili olması gerekmiyor.
Bence istisnalar harici çoğunlukla ilk sevgili ilk aşık olduğunu düşündüğün, gerçekten aşık oldugunda ise ona olan hislerinin adının aşk olmadığını anladığın kişi.
Hayır değildir. Genelde aşka âşık olunan yıllarda gelir ilk aşklar. Yani ruhun ilgi görmek istediği zamanlarda. Bu yüzden ilk sevgili ilk aşkımız diyemeyiz
Hayır tabi ki değildir , hatta çoğu zaman aşk sandığımız şey aşkta değildir. İnsan çok kişiyle sevgili olabilir ama aralarından sadece 1’ine en fazla 2’sine aşık olur.