Toplumumuz da iltifat hoşlaştı ilgi belirtisi olarak algılanıyor, bir kadına güzel ya da erkeğe yakışıklı demek sizin için de bir hoşlantı ilgi göstergesi midir?
Karşı cinse iltifat etmek bir sanattır. Çünkü, yanlış kelimeler kullandığınızda sapık, askıntı, tacizci vb. sıfatlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
İltifat, karşı tarafı iyi tanıdığınız da onu incitmeden, kırmadan ya da abartı kelimeler kullanmadan yaptığınızda çok etkili ve güzel oluyor.
Bazı insanlar iltifat duymaya duymaya, yabanileşmiş ve en ufak güzel sözde ortamdan kaçmaya çalışıyorlar.
İmkanınız oldukça yakınlarımıza, annelerimize, babalarımıza ve kardeşlerimize güzel sözler söyleyerek iltifat edibilirsiniz. Bu aranızdaki bağı güçlendirecektir.
Evet toplumumuz iltifat işlerini yanlış anlıyor ve etmesini de bilmiyor. Ben buralarda normal karşılanan şeylerin, Türkiye’de yanlış anlaşıldığını öğrendim. :D Güzel birine güzelsin demek, yakışıklıya yakışıklısın demek, Türkiye’de asılmaya giriyormuş, o yüzden iltifat edilmesin. Pıçaklanmak istemem 😂
Bazen kacinmiyor degilim cunku kadinlara gore sapiklikla guzelligi dillendirmek arasinda cok ince bir cizgi var. Ve yanlis anlasilirsan bir anda sapik bana mi yuruyon lan sen atariyla karsilasabilme ihtimalinden dolayi temkinli davrandigim da olmustur
Ya aslında birine iltifat etmekte hiçbir sorun görmüyorum ama ülkemizde bu durum yanlış anlaşılıyor bazı kısım tarafından, tanımadığım bir kıza kıyafetiniz güzelmiş falan desem, teşekkür de edebilir çantasını kafama da geçirebilir, o yüzden tanımadığım insanlara etmesem de arkadaşlarıma ederim
Reelde iltifat etmekten kaçınmam, arada iltifatları laf arasına sıkıştırırım ama sanalda ya da sitede pek sevmiyorum, direkt abaza, sapık damgası vuruyorlar.