Biz erkeklerin bol bol kavga ettiği çok " manidar " bir konu var. Halk arasındaki tabirle "kız mevzusu". Bir erkeğin eşi, nişanlısı, kardeşi ya da öz kızı olmayan birisi için, sevgilisi için kavga etmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Doğru mu? Bu aşka dahil mi? Seven sevgilisi için kavga etmeli mi?
Bir erkeğin sevgilisi için bir başkasıyla kavga etmesi doğru mu?
Gerçek hayatta çok fazla aşk ilişkilerinde tecrübe sahibi olmuş bir insan değilim, yani hoşlandığım insanlar oldu ya da sanal ortamda (mesajlar, konuşma, görüntülü konuşma) şeklinde aşk ilişkileri yaşadım, yani elbette bunlar yüz yüze birbirini görmek tavırlarını ölçmek elini tutup sevgili gibi yaşamak gibi olmaz. Ama zaten dini konu olarak böyle bir durumu yaşamak günah olduğu için yaşamama açısından pişman değilim. Fakat her ne olursa olsun bir insanın başka bir insan için ( Arkadaşlık, aşk, dünya menfaati) için kavga etmesi küskün olması doğru olmaz. Çünkü dinimizde küs kalmak günahtır, ama bazı insanlar vardır hayatımızda olduğu zaman bize zarar verebilir, bu çoğu zaman fiziki olarak olmasa da psikolojik olarak bizi kötü etki altına alabilir bu yüzden uzak mesafe koymak küsmek anlamına gelmiyor. Ama aşk konusunda bir insan ile kavga etmek doğru değildir yani eğer eşinize size bir saldırı olduysa öncellikle bunu yasal olarak aramak gerekiyor, ama bunun dışında sevgilime yan baktı aradı ya da o kızın gözüne girmek için onu sevdiğini söyledi, onu seviyor beni sevmiyor şeklinde kıskançlık krizine girmek bazı durumları kabul etmediği için kavga ederek bir başka insana zarar vermek hiç bir şekilde doğru bulmuyorum. Bugün 30 yaşındayım geçmiş dönemlerde değer verdiğim bir insan için herkesle kötü olduğum zaman oldu, elbette biraz olsun kıymet bilen değer bilen bir insan olduğu için pişman değilim elbette ki ama bir kadın için aileme bile karşı geldiğimi hatırlıyorum, o kişi de hayatım boyunca benimle beraber olmayacağını söyledi bildiğim halde saçma sapan şeyler yüzünden kavga çıkarıp ölmüş bir insana dahi sırf kıskançlık krizine girmem yüzünden dil uzatmış bir insanım, yani size en güzel tavsiyem sakın Sevgi aşk ilişkilerinde olsun arkadaş ilişkilerinde olsun bir erkek için bir kadın için sakın başka bir insan ile yumruk yumruğa kavga etmek söz dalaşına girmek gibi bir hata yapmayın, pişman olsanız da iş işten geçmiş oluyor, ben yaşadığım için biliyorum.
Bana lise yıllarımı hatırlattı , sevgilim kendi isteğiyle başka biriyle konusuyordu uzunca düşündüm kavga edeyim mi etmeyim mi? Sonra baktım etsem ne olur ki sanki konuşmayacak 1-2 gün sonra dedim.
O günden beri kendi isteğiyle konuşan kızlara arkadasım bile olsa karışmadım. Taciz , sapıklık , veya küfür +18 içeren sözler olmadığında gerek yok bence.
Şuanki devirde he deyip geçiceksin. Bazı durumlar hariç.
Dişisini elde etmeye çalışan bir penguen değilseniz çok anlamsız ve acizce bir durum. Bunun en kolay yanı gidip kadına sormaktır. Madem iki kişi birisini istiyor, o söz istenen bir kişiye aittir. Kararı o verir ve sorunu bitirir. Belki de ikisini de seçmez. Geri kalan her şey dediğim gibi acizliktir. Acınası bir durum diyorum.