Ünlü italyan şair, çevirmen, romancı Cesare Pavesenin meşhur bir lafı var. “Kadınlar kendilerini güçsüz olana bir idol, güçlü olana bir eşya gibi sunarlar” demiş.. Ayrıca ilan-ı aşk, ilan-ı harp gibidir sözü de meşhur.. Yalnızlığın babası olarak bilinen bu şahsiyetin böyle düşünmesinin sebebi ne olabilir? Kadınlardan yediği kazıklar mı? Yoksa yalnızlığın verdiği hırçınlık ve öfkeyi bu şekil de mi yazılarına yansıtıyor?
Güncellemeler
+1 yıl
Güncel..
Ünlü İtalyan şair Cesare Pavese’ye katılıyor musunuz?
Bunlar Pavese'nin düşünceleri, ben katılmıyorum çünkü kadın için her şey basit diyor. Pavese bazen nüktedan ve bayağıdır: 'Hiçbir kadın para için evlenmez; hepsi bir milyonerle evlenmeden önce ona aşık olacak kadar zekiler.' Kadın düşmanlığı genellikle ilkeldir: 'Bütün erkeklerin yaşamlarında bir domuzla karşılaştıkları olur. Sevgi dolu ve düzgün bir kadınla tanışmaları çok az kişinin başına gelir. Her yüz doksan dokuzu domuzdur.'Bir tırnağın diğerini çakmasıyla ilgili söz üzerine yorum yaptığı pasajdaki mizah daha komik ve karanlık: Kadınlar için her şey çok basit, diyor, çünkü sadece yeni bir çivi bulmaları gerekiyor, ama erkekler sadece bir çiviye sahip olmaya mahkum ile doğdular. Öte yandan şu sözlerde mizah var mı bilmiyorum: 'Fahişeler para için çalışır. Ama önce hesaplamamışsa hangi kadın kendini verir ki?' 'Kadınlar Almanlar gibi düşman bir ırktır.' diyor. Yani anlaşılan kadınlara da antipatisi var.