Merhabalar;
Sosyal medyadan bir hanımefendiyle tanıştık. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama tatil için o, benim yaşadığım şehre geldi ve mesajlarla yürüyen ilişkimizi reel hayata taşıyıp birkaç kez yüz yüze buluştuk. Ayrıca ailemle de tanıştı. Her buluşmamızdan büyük keyif aldık, birçok ortak yönümüzü keşfettik ve birbirimizi yakından tanıdık.
Ben aslında bu kıza karşı kalbi duygular besliyorum. Onun ise hiçbir erkekle şu an için bu tarz bir ilişki yaşamak istemediğini seziyorum. Kendisine son buluşmamızda her zamankinden bir tık daha ileri giderek duygularımı hissettirdim, onun benim için ne kadar değerli olduğunu söyledim. Cevaben "Öyle söyleme. Ama elbette arkadaş olarak sen de çok değerlisin" dedi. Konuşmanın ilerleyen safhalarında biraz daha dengeli olmak adına "Senin çizdiğin sınırların dışına çıkmayacağım, yeter ki diyaloğumuz sen kendi şehrine dönünce de devam etsin." dedim, o da "Evet, görüşmeye yine devam ederiz" manasında bir cevap verdi.
Aşağıdakilerden hangisi bu durumda başvurmam gereken davranış biçimidir?
NOT: Yazılan her yoruma beğenilerle dönüş yapacağım. Çünkü bazen anket şıkları her şeyi ifade edemiyor, görüşleriniz benim için çok değerli. Mesela sizce kızımız neden bana bu hususta mesafeli davranmış olabilir?
Sosyal medyadan bir hanımefendiyle tanıştık. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama tatil için o, benim yaşadığım şehre geldi ve mesajlarla yürüyen ilişkimizi reel hayata taşıyıp birkaç kez yüz yüze buluştuk. Ayrıca ailemle de tanıştı. Her buluşmamızdan büyük keyif aldık, birçok ortak yönümüzü keşfettik ve birbirimizi yakından tanıdık.
Ben aslında bu kıza karşı kalbi duygular besliyorum. Onun ise hiçbir erkekle şu an için bu tarz bir ilişki yaşamak istemediğini seziyorum. Kendisine son buluşmamızda her zamankinden bir tık daha ileri giderek duygularımı hissettirdim, onun benim için ne kadar değerli olduğunu söyledim. Cevaben "Öyle söyleme. Ama elbette arkadaş olarak sen de çok değerlisin" dedi. Konuşmanın ilerleyen safhalarında biraz daha dengeli olmak adına "Senin çizdiğin sınırların dışına çıkmayacağım, yeter ki diyaloğumuz sen kendi şehrine dönünce de devam etsin." dedim, o da "Evet, görüşmeye yine devam ederiz" manasında bir cevap verdi.
Aşağıdakilerden hangisi bu durumda başvurmam gereken davranış biçimidir?
NOT: Yazılan her yoruma beğenilerle dönüş yapacağım. Çünkü bazen anket şıkları her şeyi ifade edemiyor, görüşleriniz benim için çok değerli. Mesela sizce kızımız neden bana bu hususta mesafeli davranmış olabilir?
Şu An Arkadaşlığı Flörte ve Sevgililiğe Taşımak İçin Erken, Acele Etme ve Dostça Konuşmaya Çalış
Bu İşin Oluru Yok, Unut O Kızı
Naz Yapıyor, Sevgini Daha Kuvvetli Dile Getir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Bana soracak olursan ve eğer kız dediğin gibi daha önce ilişki yaşamayan birine benziyorsa acele etmeni tavsiye etmem. Çünkü ciddileştirecek kadar güzel ve temiz seviyorsun, hızlı oluşunun mutluluğuna engel olmasını istemem. İlk olarak onun suyuna gitmeye çalış ve eğer karşılıklı bir sevgiyse muhakkak bunu belirtecektir hareketleri yahut sözleriyle. Baktın epey zaman geçti fakat olumlu bir etkileşim yok, açık açık tavrını ortaya koyarsın.
Çok teşekkürler harika yorumun için. Evet, bundan sonra bir kez daha buluşabiliriz belki. Artıkın daha ileri gitmeyip oluruna bırakayım diyorum ben de. Yoksa ürkütebilirim onu. Çok seviyeli bir ilişkimiz olduğunu düşünüyorum, bence temellerini çok sağlam atıyoruz. Eğer bu ilişki dostluktan öteye geçemezse bile, o senaryoda bile yani, çok sağlam bir dostluğa doğru yol alıyor. Peki bir şey soracağım sevgili dost, sence neden bana böyle davranıyor? Hazır mı hissetmiyor, farklı illerde yaşıyor olmamızı bir engel olarak mı görüyor? Bu arada ikimiz de üniversite öğrencisiyiz.
Söylediklerinin ikisi de bir kız için mühim ve olağan ihtimaller. Belki kendisini hazır hissetmiyor belki mesafe onun için aşılamaz bir engel belki de seni yıpratmaktan korkuyor, her şey olabilir. Bu sorunu aranızı bozmadan çözebilmenin tek yolu yavaş hareket etmek ve neticesinde konuşarak halletmek. Sen biraz da zamana bırakmalısın. Sonuçta nasibin oysa tüm yollar çıkmaz gibi gözükse de sen kaldırımdan ona ulaşırsın, böyle düşün. Onu ürkütmeden masum sevgini yansıtmalısın. Bunun da en kolay yolu önce kendini sonra onu keşfedebilmen. İlk olarak kendi hislerini dizginle ve kızla empati yapmaya çalış. İkinci adımda ise onu keşfet. Sana bakışı, gülüşü, konuşması, ses tonu bu olgular her şeyi belirler fakat yanlış anlayıp umuda kapılmaman adına ilk adım çok önemli, duygularını dizginle. Baktın iyice çıkmaza giriyorsun, dediğim gibi konuş ve bir karara var.
AY RESMEN EN İYİ GÖRÜŞ! Taaammm olarak dedikelrini uygulayacağım ve bunu harika ötesi bir şekilde başarabileceğime eminim. Aylardır konuşuyoruz, git gide daha samimi bir hâl alıyor. Hep gözlemliyorum, çok gözlemliyorum, hatta abartıp notlar falan alıyorum unutmamak için. Bak burada şunu dedi, şunu sevmiyorü beklentisi şu konuda şu yönde vs. Bu sefer bir tık açılmak istedim çünkü bana karşı bakışını, görüşünü merak ediyordum. Bakalım nasıl karşılayacak bir test etmek istiyordum. Son buluşmamızdaki bu bir dakikalık girişimimi saymazsak şimdiye kadar "kıymetli dostumlar"ın havada uçuştuğu, sınırların ihtiyatla korunduğu bir ilişkimiz var. Pekâlâ, aynen böyle devam edeceğim. Buradan daha ileri gitmek yok. ZAMAN! Zaman gösterecek.
Yaa ben senin yorumlarını çok sevdim. Minicik bir şey daha sorup vaktini alsam olur mu: Sence böyle ufak da olsa aşıkane bir girişimde bulunduğum için benden soğur mu? Düzeltmek adına sınırlara riayet edeceğimi, aşırıya kaçmayacağımı belirten sözler de söyledim bir ara ama bir kere şüphelenmiş midir artık? Gerçi, birlikte yürüttüğümüz bir kaç aktivite var, onlar dolayısıyla benimle kendi şehrindeyken bile diyalog kurması gerekiyor, zaten bizi birbirimize en çok bunlar bağlıyor. Her ne kadar "Yine telefonlaşırız, görüşürüz" demiş olsa bile artık benimle eskisi gibi samimi olmaz diye korkmaya başladım. Çünkü ucundan bile olsa niyetimi belli ettim sanki. Ne dersin, sence bu sarf ettiğim sözler ilişkimizi zedeler mi yoksa bunları görmezden gelebilir mi?
Açıkçası kız eğer zamana ihtiyaç duyuyorsa sınırı aşan sözlerin kendisini endişelendiriyor olabilir, uzaklaşma sebebi bu bile olabilir. Dediğin gibi kızın çerçevesini iyi ezberle ve içerisinden çıkmamaya çalış. Hareketlerin, konuşman ve hitapların onun sınırları içerisinde olsun. Ve en önemlisi bunu bağlanmak için yapma, onu keşfetmek için yap. Aksi hâlde hayal kırıklığı söz konusu olabilir ve bunu istemeyiz. İstediğin zaman bana danışabilirsin, seve seve yardımcı olurum. Bir de heyecan ve mutluluğunun dâim olmasını diler, yorumun için de teşekkür ederim. 😌
Ay inşallah en yakın zamanda herkesin görüşlerinden yararlanmak için sıraya girdiği çok ünlü bir insan olursun. Helal olsun. Teşekkürler bir kez daha.
Ünlü olmak değil de onları mutlu edeceksem olabilir bu dediğin. 🙆🏻
Ne hissediyorsan söyle uzatma direkt ol eğer önce arkadaş olup sonra sevdiğini söylersen kız senin samimiyetinden şüphe edecektir.
Teşekkürler hocam. Yalnız her şey bu yönde evrildi. Daha baştan lap diye seni seviyorum deseydim zaten bir muhabbetimiz olmazdı ki. Güç bela, çok ince hesaplarla onunla diyaloğumu buralara kadar getirebildim. Bunun yolu da, ben istesem de istemesem de önce dost olmaktan geçiyordu. Buralara getiren ben değildim yani, olaylar böyle gelişti.
Sosyal medyadan tanıştığın kıza zaten lap diye seni seviyorum diyemezsin en başta hatan sosyal medyadan tanışmak olmuş tavsiye etmiyorum. Bence bu kıza zamanını enerjini paranı boşa harcama, Muhtaç durumuna da düşme hiç şansın olmaz
Sosyal medyadan tanıştık ama üç kez yüz yüze görüştük, ailemle tanıştı. Halen bu ilişkinin sanal ve yalan olduğu kanaatinde misin? Onunla geçen zaman en kaliteli zamanım. Enerji olarak kaybettiğim bir şey yok, çok keyif alıyorum. Para konusu dert değil. Muhtaç durumuna kendimi düşürmemem konusunda bana güzel bir bakış açısı verdin reis. Belki de kendimi çok hafiften sunuyorum. Haklısın. Değer vermenin, açılmanın, sevgini dile getirmenin de bir sınırı olmalı. Ha beceremiyorsam, ben kendi içimde yine ona muhtaç olayım varsın ama ona bunu hissettirmemeliyim.
Hayatında şu an bir ilişki istemiyor arkadaş kalmak istiyor
Hay hay, mantıklı bir düşünce tarzı. O zaman bekle, zaman ne getirecek gör bakalım diyorsun demi. Sabırsızlığın âlemi yok, iş sevgili olmaya varacaksa eninde sonunda olur; olmayacaksa olmaz mı diyelim?
Yani tabi orası öyle ama çizgileri belli bir kız ne istediğini biliyor kolay değil düşüncesi de hemen değişmez arkadaştan öteye gitmesi zor olur
Canım eninde sonunda bu kızın aklını yapacak, gönlüne girecek bir erkek çıkacak karşısına. Sen de kızsın, birine bir kere olmaz dedin mi hiç mi olmaz? Bu biraz da "daha fazla keşfetmeye ihtiyaç duyma" olarak görülemez mi? Evet, dostluk yönü ağır basan bir kız ama kimse yerinde saymıyor. İnsanlar vakit geçirdikçe birbirini daha iyi tanıyor. Tanıdıkça hayatındaki konumu daha da belirginleşiyor. Buna güvenerek ilişkimizi zamana bırakmam, belki de güzel sonuçlara vesile oalcak deyip umutlandıralım mı beni?
Birine bir kere olmaz dedin mi hiç mi olmaz? Soruna cevap vereyim evet olur ama istediğim gibi olmaz başta hayır diyorsam bazı şeyleri düşünmüşümdür ve sonunu görmemişimdir. Hayat her zaman sürprizlerle dolu umudunu kırmak istemem ama beklenti içine girmek hayal kırıklığı yaşatabilir. Umut ve ümitsizlik arasındaki çizgiyi kaybetme hiçbir zaman
Sen de ona yüz verme
Hocam yapma yaa, o kadar yaşanmışlık var, hatıra kalan görüşmelerimiz var. Sıkı bir ilişkimiz, daha sayamayacağım pek çok ortak aktivitemiz var. Neden böyle gaddar olayım? En kötü ihtimalle onunla arkadaş kalabilmek bile büyük bir kazanım benim için.