Egolu sevgiliyle nasıl anlaşabilirim?

2 senedir beraberiz egolu, cabuk sinirlenen, inatcı biri. Aslında çok kırılgan ve duygusal biri. Üstünde çok yük var kücüklüğünden beri ve kendini böyle koruyor onuda biliyorum. Bana karşı aslında çoğunlukla sevgi dolu korumacı oluyor beni kolluyor. Kavga ettiğimizde ama hep büyüyor konu. Küçük şeylere çabuk sinirlenebiliyor ve inatlaşıyor. Haklı olmayı cok seven biri. Alttan alıyorum genelde hep ben özür diliyorum. Onu kaybetmek yerine özür dilerim daha iyi diye düşünüyorum ama artık katlanamıyorum. O kadar alıştırdım ona. Beni bazen bilerek kırıyor ama ben yinede sevgi dolu yaklaşmaya çalışıyorum. Uzun süre engellemeler konuşmamalar... yoruldum. Senden vazgeçmem seninle aile olurum sadece başka biriyle olmaz diyor beni öyle rahatlatmaya çalışıyor engellediğimde küstüğümde korkma diyor ama elimde değil. Nasıl başa cıkacam bilmiyorum. Hayatı cok yoğun iş ve ev sorunları üstelik ailesiyle arası bozuk. Babası istemiyor onu sürekli kullanıyor. Annesi bişey yapmamıyor. Kardeşleride küçük onlar bari ev kavgalarını görmesin diye evden taşındı tek başına ev geçindirmeye çalışıyor. Hem üzülüyorum yanında olmak istiyorum ama durumlarda böyle. Kendisini benden uzak tutuyor bendende darbe yememek için ama zarar vermek istemediğimi yanında olmak istediğimi anlamıyor. Güveniyorum seviyorum diyor ama bilerek uzaklaşıyor yakınlaştığımızda ve uzun süre iyi olduğumuzda. Evlendiğimizde sana başka davranırım küsmem kızmam hemen diyor. Nasıl davranmalıyım? Ayrılmak istemiyorum seviyorum. Çözmek istiyorum bu durumu. şu an 1 haftadır saçma kavga yüzünden konuşmuyor benimle.
Egolu sevgiliyle nasıl anlaşabilirim?