Neden evlenmekten çekiniyor erkekler?
Özgürlüklerinin kısıtlanacağını mı düşünüyorlar?
Yoksa maddi olarak kendilerini yeterince hazır hissetmediklerinden mi evliliğe sıcak bakmıyorlar?

Evlenmekten hiç korkmadım aksine hayatıma girenlerin bir çoğu evlenme fikrine sıcak değildi.. her zaman erkekler bu bağlamda evlilikten korkan çekinen grubuna dahil değiller..
Fakat bir erkek evlilikten neden korkar belki de yakın çevresindeki insanların evlilik hayatlarını birebir gördükten sonra biraz çekiniyor olabilir sonra evlilik maddi anlamda erkeğin sırtına yüklenen bir yük yani günümüzde hanımların uçsuz bucaksız isteklerini göz önüne alırsak erkeklerin maddi anlamda yetersiz hissetmeleri evlilikten kaçmalarına neden olabilir
ya da gerçekten evlenmeye değer birisiyle tanışmadılar henüz çünkü yakın tarihte evleneceğime gider son model araba alırım diyen arkadaşım evlendi :) en son konuşmamızda abi öyle böyle dedik ama iyi ki evlendim deyince baya şaşırmıştım çünkü seviyor ve seviliyor.. bunun farkına vardım sonra
Kadın ve erkek; algılama, karar verme mekanizması, stresi yönetebilme becerisi, ihtiyaç duydukları şeyler, öncelikli ihtiyaç sıraları, alışveriş, dil ve konuşma, cinselliğe bakış gibi birçok açıdan farklılık gösterirler. Tüm bu farklılıkların evlilikle birlikte bir uyum göstermesinin beklendiğinden dolayı erkeğin evliliği birkez daha düşünmesine sebep olmaktadır. Kadınların da erkeklerle farklılıkları yüksek olmasına rağmen kadının uyum sağlamaya daha fazla yatkın olması; erkeğin ise kendi istediğini yapma konusundaki çoğunlukla ısrarcı tutumu evlilikle ilgili bakış açısını da etkilemektedir
evleneceksin bir sürü masraf emek falan filan ama sıkıntı bu değil.. sonra küt bi bakmışsın aaaa kadının keyfi kaçmış aaaaaa çekmiş gitmiiş ne kolay :D eee giren erkeğe girmiş e bu da yetmemiş nafaka ödemeye başlamışsın! niye? sırf kadının canı sıkıldı çekti gitti diye :D ne evlenicez ya salak mı yazıyo :D
Tamam sakin 😂
sordun söyledim
Teşekkür ederim 🙂
Psikiyatr bir hocamız var. Nevzat Tarhan. Çok hoş anlatır. Bu konuyu.
https://www.youtube.com/embed/KHhMgvzdBE0#Neşeliadam
'' Hayat ciddiye almak için çok kısa... ''
Cevap
109Cevap
Kadına doyamıyorlar.. Her çiçekten bal almak daha çekici geliyor. Evlenende sadece çocuk için evleniyor. Yazık kafalarına..
Üzgünüm ama mesele kadına doyamamak, her çiçekten bal almayı istemek meselesi değil. Evlenecek kadınların kendilerini ticari eşya zannedip, ailelerinin de gaza getirmesiyle altın, mücevher ve diğer masrafları düşüncesizce ve ölçüsüzce talep etmeleri. Lüks restoranda, bşlmem kaç bin liralık tek taş yüzükle evlenme teklif edilecek, düğün lüks otelde olacak, şunlar şunlar takılacak, balayı lüks otelde, mümkünse yurtdışında olacak vs vs. Sonra evlenen çiftin de, damadın ailesinin de borç ödemekten beli doğrulmayacak. Siz kadınlar mütevazı olun, saçma sapan adetlere yüz vermeyin, sizin için masraf edip kesenin ağzını açan adamların size çok değer verdikleri, masraf etmeyenin de değerinizi bilemeyeceği yanılgısından vazgeçin. Düğün yaptırıp yüzlerce kişiyi yedirip/içirip eğlendirme saçmalığını bırakın desem, kaçınız bunu kabul edersiniz? "Ama hayatta bir kez oluyoooaa" değil mi? İlle elaleme, akrabalara hava atılacak, gösteriş yapılacak. O ne takmış, bu ne takmış dedikodusu da yapılacak, aptal aptal gelenekler. Gelinle birlikte kaç akrabasının kuaför masrafı ödetilecek damat beye. Evlenme yaşındaki erkekler bu saçmalıklara bulaşmak istemiyor olamaz mı?
Benim evlenmekten korkma sebeplerim.
1. Annemi ve babamı kendi annesi babası kadar sevecek iyi birini bulamamış olmam.
2. Bana ve aileme karşı her zaman sakin ve anlayışlı birini bulamamış olmam.
3. Benimle orta yaşlarımızda karavanda günlerce dünyayı gezmek istemeye her kıyıda yeni sabahlara uyanmaya gönüllü birini bulamamış olmam.
4. Beni herkesden ve her şeyden çok seven birini bulamamış olmam.
5. Neredeyse kusursuz bir karaktere sahip birini bulamamış olmam.
6. Bütün bu özelliklere sahip olan kişiyi 3 yıldır bulamamış olmam.
3 yıldır mı 😂 evlenmeye karar vereli 3 yıl mı oldu 😂
Evet xd
3 önce mi 18 yaşına bastın😂
Günaydın, 24 yaşındayım 21 yaşına bastım erken evlenmek iyidir 3 yıl çocuk yapmazsın doya doya yaşarsın hayatı 4. Yıl çocuk miss
Günaydın, evet haklısın, ben sadece net bir şekilde sene vermene şaşırmıştım
Kusursuz karakter dışında diğer istediklerin olması gereken normal şeyler. Galiba adaylar sende kusursuzlukta kalıyor 😂
Bu devirde bulmak zor tabi, dediklerin her ne kadar olması gereken de olsa bu devirde zor bulunuyor
Başarılar
İlk iki maddeden kalıyor adaylar kusursuz karakter olmaları benim için çok zor değil. Oysaki bana 1 olana ben 1000 olurum aynı bir nar gibi :) bu özellikleri sağlamayacak birini bulmadıktan sonra tek gecelik ilişkiler daha mantıklı ne yazık ki. Tip desen var para desen var karakter var ama tipe ve paraya gelenlerin karakterleri kötü oluyor genelde..
Gerçekleri konuşmak gerekirse kusursuz karakter demişsin, beni her şeyden çok seven demişsin ama tek gecelik ilişki mantığı senin bu özelliklerin ne kadar tersi biri olduğunu söylüyor. Bir kişinin birini sevmesi için onu tanımasına gerek yoktur, ben evli değilim, esimi bulamadim ama onu bulmadan daha simdiden seviyorum. O yüzden onu düşünerek hareket ediyorum. Sen ise dünyada en çok seveceğin kişiye en özelini kullanmak yerine, en özelini pislerle paylaşan birisin. Diğer yorumlarina baktim da çok egoist birisin ama bu hak edilir cinsten değil.
Gençler sizi pistten başka bir yere mi alsak bildirim manyağı oldum burada 🤦♀️😂😂😂
Sen eşini sevmeyeceksin ki seni seven birini bulasın. Bu mantıkla eminim karşına ne insanlar çıkmıştır bu maddelere uyan da sen skmedigin icin uymuyor demissindir. Kendin hak ediyor musun öyle birini önce bunu düşün. Herkese kendi gibi eşler nasip olurmuş.
Bir zahmet bildirimleri okundu yap sevgilir soran :)
Tek gecelik ilişki yaşayan erkek karaktersiz biri mi oluyor? Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş fake hesaplardan yazmayın artık yeter :)
Ne olduğunu sen düşün. Böyle egoist cevaplarla gerçeklerle yüzleşmek yerine ancak kendini kandırırsın işte. Benim adım Zehra. Bu da Ksdeki 7. Hesabım. Böyle senin gibilere cevap verdiğim için kapandı hesaplarım. Hadi bana eyvallah. Anlarsan anlarsin anlamazsan işim olmaz anlatamam, çunku senin gibilere cok yazdim. Sizin gibi gordukce evlilikten soguyorum. Namuslu erkek bulmak ne zor.
Benim hesabım hiç kapatılmadı, demekki sıkıntı sende teyzeciğim :) herkese hak ettiği gibi davranıyorum.
Ben evlilikten çoktan soğudum zaten %99unuz sıkıntılı
Teyze değil abla. Ben doğruları söylediğim için kovuyorlar beni dokuz köyden ama en azından doğru olduğumu ben biliyorum o yüzden icim rahat. Çok güzel karakterli, namuslu kızlarimiz var ya sana denk gelmedi ya değerini bilemedin. Ama erkek bulmak daha zor. Kolay olsaydi zaten 28 yasinda olmazdim
Abla, çok güzelini geçtim artık güzel aramıyorum güzeller çünkü namuslu ve karakterli olmuyor genelde onu çözdüm.
Ne tesadüf ben de öyle düşünüyorum, hepsi öyle olmasa da erkekler çoğunlukla öyle oluyor. Biraz önce sende de gördüğüm gibi, üzücü... Senin hayatın ama yaptiginin aynisin ilerideki eşinin yaptigini dusunerek yaşa sadece hayatını. Başka söylenecek söz yok.
Sarıp sarmalamak istediğin, zamanını adamak istediğin, tatlı, iyi kalpli, herkesten çok kıskandığın eşinin senin gibi düzenli/düzensiz erkeklerle yatıp kalktigini dusunursen anlarsin sadece demek istedigimi.
Ben tek gecelik ilişki yaşıyorum demedim ki tek gecelik ilişki yaşamak böyle kişilerle yaşamaktansa daha mantıklı dedim
Ben diğer yorumlarından ve bakış açından öyle anladım. Buraya ne yazarsan yaz, gerçeği sadece sen, Allah ve maalesef kötü 3. Şahislar bilir. Ama üzülme, gerçekse tövbe edip yapmazsan belki Allah dileğin namuslu bir kadınla temiz bir aile hayati nasip edebilir sana
Abla tartışmayalım bütün aşklar kavgayla başlar klişesinden korkuyorum djdjdjd
Muhtarın kızı her an sinirlenip bizim adreslerimizi daddysine söyleyip bizi buradan sildirebilir mfjfjfjdn daha konuşacaksak özelden buradan konuşmayalım muhtarın kızı kızıyor hissettim. :)
Haklısın tamam 🙈😂
Eridim… İşte böyle bir kadınım olsa dünyanın en mutlu insanı olması için elimden gelen her şeyi yapardım.
vm. tiktok. com/ZMRkBcetp/
Kim bilir, belki sen göremiyorsundur :) Koskaca Türkiye'de vardır illaki, umarım..
Bu arada kusura bakma soran, seni de rahatsız ettim ama hayat dersi vermeye çalışıyordum, umuyorum ki okuyan herkese yardimci olur :)
@1Bilinmezlik çekirdek aldim izliyorum ben ya siz rahat olun 🤦♀️😂😂
Peki bu eserinizi kitaplaştırmayı düşünüyor musunuz? :)
Estagfurullah. Şimdiye kadarki var olan eserleri okusak yeterince yardimci olur sanırım:)
Kim bu erkekler?
Benim çevremdeki bütün erkekler evli..
Akranlarım..
Tutup 18-20 yaşında işini eline almamış erkeklerden bahsediyorsanız e haklılar..
Ev gecindirecek..
Belki de görüştüğü kadınlarla da alakalıdır?
Onlara güvenmiyor da olabilirler..
"Evlenirsem bunun isteklerini karşılayamam" düşüncesi hakimdir.. Maddi anlamda..
E şimdiki kızlar malum hem gözleri yüksekte hem mutlu edilemiyor..
Evlenme teklifinde bile sıradanlık istemiyorlar..
Oturup bunu kızların kendine sorması lazım..
Acaba erkekler evlenmekten mi korkuyor yoksa sizinle evlenmekten mi?
#Vesselam
Kendi adıma söyleyeyim ne özgürlük derdim var ne de maddiyat… Evlilik fedakarlık demektir bi zahmet özgürlüğün kısıtlansın, eğer evlenecek kişiyi bulduysan anlaşabiliyorsan maddiyatta bir şekilde gelir tabi sabahtan akşama kadar evde oturup sosyal medyadan ona buna sataşmıyorsan, çabalıyorsan… Benim tek korkum doğru insan olmaması anlaşamamak… Sevgiliyken iyi hoş nişanlıyken iyi hoş ama aynı eve girince… Anlayışsız sabırsız dediğim dedik ya da en önemlisi sadakatsiz birisi olursa adama kan kusturur valla…
Ben hep senin sorularına mı yorum yapmışım ya “Muhtarın Kızı görüşünü sevdi” diyip duruyor 😂 Nickte bildirim cümlesine ayrı hava katıyor😅
Evlenip de ne yapacaklar ya? Evliliği çok matah bir şey zannediyorsunuz, hiç ayrılık, boşanma olmayacak zannediyorsunuz, hayat güllük gülistanlık olacak zannediyorsunuz. Yok öyle bir şey. Üstelik, evlenilen kişiyi evlenmeden önce iyi tanıyamamış olabilirsiniz, ama aynı kişinin ne kadar ruh hastası, ne kadar bencil, ne kadar şerefsiz, ve ne kadar kötü olduğunu boşanma sürecinde anlıyorsunuz. Aldatan kendisi olduğu halde ortak konutu terk etmemi istedi benim arsız, ahlaksız, vicdansız karım. Ayrıca, evliliğin ilk yıllarında görmezden geldiğiniz davranışlar, sonradan batmaya başlıyor. Maddi sıkıntıyla karşılaşıldığında canım cicim kalmıyor, kesinlikle arıza çıkıyor, pandemi döneminde gördük. Üstelik, ailesini evliliğine karıştırtmayacak insan yok denecek kadar az. Belanızı mı arıyorsunuz? Ne evliliği ya? Allah düşmanıma vermesin.
1- bağ kurabileceğin bir ilişki yok. Kızlara günde 30 teklif geliyor ama birini seçip devam edemiyorlar. Çok seçen3k var. Avcı erkekler de aynı durumda.
2- gelenekler bunaltıyor. Akrabalar vs.
3-ekonomik durum. Herkesin babası zengin değil. Bazen kazandığın parayla evlilik yapmak zorundasındır.
4-ekonomik özgürlüğe ulaşma yaşının çok geç olması. Yaşım 31 oldu ama daha yeni yeni cebimde para kalıyor.
5-evlilik şart değil. Artık çamaşırları makine yıkıyor, yemeği fırın yapıyor olmadı dışarıdan yersin. Evlilik sadece bir fantezi. Mesele partnerlik ilişkisiyse evlenmeden de kurabilirsin.
Selamlar 🙂
Evlenmekten korkmanın bir çok sebebi olabilir. Ekonomik şartlar, sorumluluk almayı istememek ve bazı kişilerin hayatını düzene sokmayı istememesi. Son yazdığım garip gelebilir fakat bazı kişiler düzenden çekinir yapıları gereği rahat takılmayı severler düzene girmesini istemezler. Bence hazır hissedildiysen sonra evlilikten korkmamalı erkekler de kadınlar da. Yeter ki iki kişi birbirini gerçekten çok sevsin, tüm zorluklar o zaman aşılmaya başlanır.
Evlilikte korkmuyor. Günümüzde evlilikler yuva kurmak amaçlı değil. Evlilik kapitalizmin içerisinde bir ticareti faaliyet alanına girmiş.
Bugün yapılana evliliklerde harcana paranı en az %60 israf. Kız ve kız tarafının gereksiz ve saçma istekleri. Eskiden yapılması kolay olup da şimdi zor olan adetler yüzünden erkekler evlenmekten çekiniyor.
Özellikle kızın ailesi arabası var mı, evi var mı, dolgun maaşlı işimi var mı bunlara bakıyor. Tamam bunlar var ama sırf bunlar var diye evlilik yapılmaz. Çünkü bunlar bugün var yarın olmayabilir. Yarın olmadığı zaman yuvalar bozuluyor.
Kısacası evlikler para üzerine kurulduğu için evlilikten kaçınıyoruz. Parası olmayan zaten evlenemiyor.
Hevesim kalmadı çok kız arkadaş cinsellik yaşadığından değil zamanında bakılmayan fidan gibi soldum içimde evliliğe. Sevmeye ilgi göstermeye ailem dedi diyede evlenmem bır kişiyi Sevdim yalansa Allah belamı versin zaman bazıları için hızlı geçiyor beninm için cehennem gibi geçmek bilmiyor zaman spora başlamasam kesin intahardan ölmüştüm sevdim karşılık bulamadım diye değil nasıl yaşanır nasıl geçer bu hayat diye kalabalıktan herşeyden uzaklaştım bir sevse bile nasıl davranılır bilmiyorum kafam okadar dolu ki. Çok şeyi resetlemis galiba
Sorumluluk almaktan ve tek bir kadına bağlı bir hayat yaşamak istemiyorlar hem güvenleri hemde doyum sorunları var.
Bizim ülkede niye herkesin tek derdi evlilik. Evlenmek istemeyenlere de anormal gözle bakıp öözmeye çalışıyorsunuz sebep? Evlenmek istememiş bu kadar. Bizim ülkeye bakınca aile yapısı olsun akrabalık ilişkileri olsun bunlara bakınca bile neden evlenmek istemedikleri anlaşılıyor ki.
Saçma örf adetler yüzünden bir kadın için büyük masraf yapmak saçma. En çok evlilik masrafı erkekte oluyor. Ve çoluk çocuk sorumluluk bitmek bilmez sorunlar.
Bunlara mağruz kalmamak ve kafa rahat sıkıntısız özgür hayat için Erkek evlenmez.
Çok şükür iyi ki bekarım çoluk çocuk yetiştirme sorunum yok.
Evliliğin maddi yükünün büyük bir kısmı erkeğe biniyor. Herkes itiraz eder ama önemli sorunlardan birisi bu. İki kişi birden kredi çekip/birikmişlerini kullanıp evlenmeye kalkarsa (aileleri bu işe karistirmadan) evlilikten kaçan erkek sayısında azalma olduğunu görürsünüz. Yoksa bekarlikta da hiç birşey yok. Hasta olsanız bir tas çorba vereniniz yok.
Maddi ve manevi olarak ekstra sorumluluk sahibi olmak gerekiyor ayrıca bir sürü Türk kızı evlenince kocam bana bakar bakmak zorunda diyo maksimum çocuk yapana kadar çalışıyo neden ben bir kadının maddi sorumluluğunu üzerine alayım ki ayrıca bunları kabul etsene kadının istekleri bitmiyor bu devirde aldatma oranları da yüksek deli değilim bütün bunları görüp evlenecek
Aslında evlenmekten değil, imza attığı için istemediği şeyleri başkası mutlu olsun diye kabul etmekten korkuyor, bazıları sorumluluk almaktan korkuyor, bazıları bitmeyen memnuniyetsizlikten korkuyor. Etrafmda dvlenen erkek arkadaşlarımı görnce daha bi sürü şeyden daha korkuyorum bazen ama tam bunun için söylenen bi laf var, korkanın çocuğu olmazmış 😁
Benim ailemdeki erkekler korkmuyolar. Sadece evlenmek istemiyolar. Cunku bu zmnda evlilik yurutmek zor. Ne kadar gec evlenirsek o kadar iyi diye dusunuyorlar. O yuzden herkes kariyer yapma pesinde bizde.
Yoo aslında bu kendini hazır hissetmekle alakalı bir durum. Herkesin sorumluluğu arttığı için tedirginlik olabilir ama korku hazır hissetmekle alakalı bir durum
Bilmiyorum galiba sorumluluk almak zor geliyor ya da evlilik masrafları çok olduğundan gözleri korkuyor birde birisine bağlı yaşamaktansa özgür yaşamayı tercih ediyor. Bu üç nedenden sonuncusunu asla tasvip etmiyorum. Diğer ikisi ise çözülmeyecek şeyler değil fikrimce
Sebeplerini skym. Nasibim deki sălak evlilikten korktuğu için bekarım hala. Millet lezbiyen mi diye sormaya başlamış oraya buraya. Anasının eteğinin dibinden ayrılamadı hala demekki
Lezbiyen erkekler için geçerli bir durumm değil ama millet olayı yanlış anlamışlar 😂
Lezbiyen in ne demek olduğunu biliyorum. Bu kız niye evlenmedi diye kusur arıyorlar akıllarınca mallar işte
Kadınlarin sacma sapan guven problemleri sacma sapan sahiplenme cabalari zorla bir seyleri yaptirmaya calismalari acikcasi hic cekilmiyorlar cabuk soguyan biriyim ustund bunlarda eklenince evlenmemek en doğrusu
Kaprisleri bitmiyor. burda bir çok kiz yok biz iyiyiz falan filan laf onlar.
Evlenince direkt annesinin emrine girip her yandan saldırı. insan nefessiz kalıyor.
Her fedakarlığı senden bekliyorlar. Sağmal inekmiyoz biz.
Ya valla eleştirmek için değil ama çoğu kadın hem maddi hem manevi çok şey istiyor. Erkeğin genel olarak tek istediği beğeneyim. Hoşuma gitsin yeter. Çoğu kadın ev araba iyi bir iş boy pos. Ne bileyim saymakla bitmiyor.
sorumluluğu yüksek ve adam akıllı gelirin yoksa ne diye evleneceksin? Ayrılsan bu kez nafaka derdi var. Görüyorum en yakınımdan. Neden bu riske gireyim? Ayrıca insana güven mi olur bu zamanda? Geçmişini bilemezsin, evlenince değişip değişmeyeceğini bilemezsin. Kısaca yersiz bu zamanda evlenmek
Her haltı erkeklere kakaladığınız için olabilir mi?
Herşeyi erkek yapacak, yüz binlerce lira borca girecek, siz sadece gidip o evde yaşayacaksınız.
Çoğu erkek ifadesini kullandım soruda siz neden genelleme yapıyorsunuz
Kendi adıma söyle söyleyebilirim. Günümüzde evlenip boşanma çok fazla olduğundan, emin olmadan kimse ile böyle bir yola girmeyi düşünüyorum. Sevgiliyken ayrılmayı kaldırabilirim ama evlenip boşanmayı kaldırabileceğimi düşünmüyorum
Güzel konuya değindin 92 dogumluyum 29 dan gün aldım. Peki ortada sevgili var mı yok asgari ücretle temizlik elemanısın diye bakacak da bakmıyor.Üniversiteyi okuduk kpss bi şey oldugu yok bu durumda aday yok maddiyat yok çok çekici bir tipte yok yani
Kadınlar eski türk kadınları gibi sadık değil. Doyumsuz. Aşkta, maddiyatta, herşeyin en iyisinin onların olmasını istiyorlar. Ama karşılık olarak pek bişey vermiyorlar. Birde herkes zengin koca derdinde. Arap ülkesi değilizlki
sorumluluk gercekten sevmiyorum ama sebebi bu degil evlilik sektorune karsiyim. biriyle evlenmeden olene kadar birlikte yasayabilirim. onemli olan sevgi, devletin verdigi kagit parcasi ve resmiyet degil
Sevgilimle ev konusunda anlasamiyoruz ben anadolu o avrupa yakasinda oturuyor evlenince orda oturmak istiyo benim ailemde istemiyo? ↗
Bence yeterli bir neden
Ben cok sevdim sagolsun sevdiğim kişi hayallerimi yillarimida alip gidince evlilige aska olan inancimi kaybettim o yüzden evlenmiyorum başkasını bilmem
Artik tahammul seviyesi her iki cinste de azaldığı için ve gelenek adi altinda insanlar soyuldugu için istemiyor olabilirler. Haklilar ki aldatma da bosanma sebepleri arasında ilk 3te unutmamak lazim.
hangi gelenek kardeşim, malın yarısını gelenek mi veriyor karıya, süresiz nafaka gelenek mi, haksız tazminat cezaları gelenek mi? bütün kanunsuzluklar pozitif ayrımcılık adı altında kanunlaşmış. aile mahkemelerinde erkek katliamı yapılıyor her gün. aman kadın mağdur olmasın erkekler gebersin isterse mantığıyla.
@VoyagerA kral gelenekten kasit evlenme sürecindeki gereksiz harcamalar. Senin dediğini son cümlede söyledim.
çünkü kazık erkeklerin g. tlerine giriyor devamlı. bunu neden yadırgıyorsunuz hiç anlamıyorum.
Kadınların yüzde 99unun geçmişinde yoğun cinsellik yaşadıkları en az 10 erkek var. Adam eşim diyip öpeceği ağza nelerin girip çıktığını hayal bile edemiyor. Evlilikten niye korkmasın ki?
Üniversitede fakültenin yarısına sakso çekmiş kız memleketine gidip bir adamla evleniyor. O adamın yerin de olmak istemezdim. Bu konu da hak veriyorum.
@erdemmmmmmmmmm gerçekleri gören ve cesurca söyleyen birisi çıktı çok şükür...
kriterler çok değişti. Kadınlar huzuru parada buluyorlar. Özgürlüklerinden vazgeçmek istemiyorlar. erkeklerin erkekliğini yaşamasınada izin vermiyorlar
Sebebi
1. evlenince kadınlar bakımsız oluyor bir ömür bakımsız kadınla geçmez
2. kadınlar takmışlar sekse penis boyuna adam iyi olmassa aldatır kadınlar karaktersiz cunku
3. hem sizin karnınız doyurmak güzel hayat sunmak için it gibi çalışıyoruz üstüne trip nazınızla uğraşıyoruz
4. Ülke ekonomisi bitik çok zengin olmayan bir erkegin imkanı yok evlenmeye evler olmuş 700 800 bin TL iş yok nasıl evlenek a w
Çünkü birden fazla çiçek koklamak isterler evlenince tek bir çiçeğe bağlı kalma korkusu sorumluluk akma duygusu onlara ağır gelir
Bir de şöyle düşün; “Ya o ömrünü vereceği varada yokada eyvallah diyeceği çiçek başka arılara yönelirse” diye düşünüyor olamazlar mı?
Maddiyat 2. Planda kalır. Mesele mümkün olduğundan fazla çiçekten bal almak. Artık kızlarda böyle düşünüyor. Ortalık baldan geçilmiyor.
Kızların baskıları insanı yıldırıyor. Önüne bak, ona bakma, kızların hepsini siliyorsun, haftasonları bitti artık, sana arkadaş gibi bakmıyor o vs vs
çocuk sevgisi gibi içgüdüsel bir his yaşamayan erkekler
cinselliğin kolay ulaşılabilir olduğu günümüz dünyasında
istatistiklerce kanıtlanan kadınların yarısının aldattığı bir zamanda
neden evlensin?
Korkmak değil kardeşim. kadınlar erkekleri yaşlandırıyor. Bu yüzden geç evlenmek daha geç yaşlanmak demek.
Nafakaya mala mülke düşen çok kadın var. Kimin ne m@l olduğu anlaşılmıyor, ondandır.
Çok gelenekçi ve maddiyatçı yaklaşıldığı için ve sadakatli bir kadının bulunmaması güven olmaması kadınlara karşı.
Evlilik demek 100 - 150 bin TL demek. Düğünüyle - takısıyla - eşyasıyla ve diğer masraflar. Ve sonrasında geçim derdi..
Evlilik sorumluluktur. Evlilik özgürlüğün kaybedilmesidir.
Ben evlenmedim çünkü bir kadını mutlu edememekten korktum hep.
Açıkçası ben, seveceğim insana daha iyi şartlar sunmayı hayal ederim gelecekte. O nedenle her açıdan olgun olsam bile bilerek bekliyorum.
Maddiyat hariç Herşeyin ucuz olduğu bir zamandayız kimin eli kimin cebinde belli değil bu yüzden kadın olsun erkek olsun evliliğe sıcak bakmaz oldular
o ihtişamlı hayatlarının son bulacağını ve üzerine çok fazla sorumluluk yüklenecek korkusu sndjssjsjsjs
Herkes muhtar kızı değil ki paralı ve bu özgür olsun hep 😂😂😂😂
😂😂😂
Ne alakası var şimdi yahu 😀
Gençliğin nabzını yokluyorum diyeyim
Belli bir yaşa kadar evlenmedikten sonra evliliğin gereksiz olduğunu düşünüyorlar ki katılıyorum.
Fazla seçicilikten. Seçe seçe sonunda evde kalıyorlar.
Korkmuyoruz da istediğimiz hedefler için bir engel gibi
Ya gerçekten sevmediği içindir ya da kendini eksik görüyordur
Geri donusu cok zor bir yola girdiklerini dusundukleri icin
Şahsen evlilikten herhangi bir korkum yok. Sadece maddi olarak hazır değilim..
Ben evlenmeyi düşünüyorum ama kız yok hepsi anladın sen
Ben Korkmuyorum Evlenmekten . Yanlız Düzgün Hanımefendi yi Bulamadım ?
Akıllı erkek evlenmez. Bakın bana ne haldeyim. Kan emici bi yarasa ile evlendim resmen.
Yanlış bir evlilik yapıp boşuna sorumluluk altına girmek istemiyoruz evlilik büyük risk şu zamanda
Evlenmek cok biyukbir aorumluluk kadinlar gibi oyuncak etmek istemiyiruz
Kim demiş ya bulayım helal süt emmiş hemen alırım 😃
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?