Ceptelikten nasıl kurtuluruz?

Arkadaşlar Merhaba... Ben yıllar önce birini sevdim. Oda bana karşı boş değildi ve aramızda bir şeyler oldu. Yeterince beni sevmediğini, sadece hoş vakit geçirmek için benimle beraber olduğunu, niyetinin ciddi olmadığını anlayınca zamanla soğuyup bıraktım. Sonra hayatıma yeni biri girdi, evlendim, bir süre önce de boşandım. Bu arada eski sevgilimle gerek iş için gerek arkadaş olarak görüşüyorduk. Birbirimizin hayatında hep olduk. Ben boşanınca kendisi tekrar denemek istediğini ve bu sefer bir şeylerin daha farklı olacağını söyledi. Tüm ısrarlarına rağmen kabul etmedim. Çünkü sevgim tükenmişti ve tekrar sevmemin de yolu yoktu. O da bana ' Sen benden kopamazsın , gelirsin muhakkak.' dedi. Yani beni cepte görüyor belli ki. İş gereği kopamıyorum ancak gerekli mesafeyi de koydum. Onu bu düşüncesinden vazgeçirmek istiyorum, çünkü bu düşüncesi beni basit hissettiriyor. Yüzüne karşı 'Ne olursa olsun dönmem , ben istemiyorum, bu konuyu kapatalım.' dememe rağmen en ufak bir lafımdan bile tekrar konuyu açıyor. Uzun lafın kısası bu durumdan onu da incitmeden nasıl kurtulurum? Dönmeyeceğimi nasıl kafasına sokarım?
Ceptelikten nasıl kurtuluruz?