Hâlâ dışarı çıkmak için sevgilisinden izin alan ve izin vermediği zaman dışarı çıkmayan insanlar var , bence çok kötü bir durum yani özgür bir insan olarak herkes istediği gibi çıkıp dolaşabilir izin almak nedir yani. Peki siz sevgilinizden dışarı çıkmak için izin alır mısınız? Ya da bu zamana kadar hiç izin aldığınız oldu mu?
Sevgilinizden dışarı çıkmak için izin alır mısınız?
Tam Türk işi sevgi modeli, sevgilisine güven hissi bile veremediğinden kaynaklanıyor bence. Daha dün tanıdığın bir insana hesap verme çabası sanki gözünde daha yükselecekmiş hissi var herhalde. Kızların içinde bu olay karşı tarafı "bak benden habersiz hiç bir şey yapamıyor , ee ben onun her şeyiyim" moduna sokuyor doğal olarak. Şimdi burada acınacak kim; kendine bile güvenemeyen kız mı yoksa kendini bir halt zanneden erkek mi? Madem güvenmiyorsun neden sevgilisin? madem sevgilisin neden güvenmiyorsun ve bu kısıtlama çabası niye? Bu mevzu uzar gider fakat istisnai olarak gidilen ortama göre de değişkenlik gösterebilir. Karşı taraf "ortamdan" rahatsız oluyorsa dikkat edilebilir ya da saattin geçliğinden dolayı endişe duyuyorsa (malum devir kötü) gitmezsin olur biter. Bu da duyulan saygıdan kaynaklıdır, seni ezik biri yapmaz, baş kaldırma çabası da anlamsızdır. Rapor verir gibi, afedersin lavaboya dahi gitsen söylemeni bekleyen insanlar da var. Fazla anlamsız bulduğum ve hiç gelemediğim durumlardır. Bir ilişkide olduğunda kendi hayatını bir kenara bırakmanı bekleyemez kimse, iki tarafında kendine ait yaşam alanları ve ortamları var. Ailesinden izin almayıp, sevgilisine yalvarıp yakaran mı dersin, küçük çocukmuş gibi yapılan muamelelere boyun eğen mi dersin... Haber verilir karşılıklı olarak, sırf egolarını okşamak için ve sözünü geçirmek için keyfi "gidemezsin, edemezsin" deyip, karşı tarafta dinlemediği zaman kendilerine yediremeyip dünyayı başına yıkan insanların saçma sapan tavırlarına maruz kalamam, kimsenin oyuncağı olamam ben...
İzin almak diye bir şey yok benim lügatımda. Haber veririm sadece ki zaten onu incitecek bir şeyler yapmaya da gitmem. İzin falan saçma muhabbetler oldu bir de tasma tak boynuma yemek saatlerini belirle. Herkesin kendi özel alanı vardır oralara müdahaleye pek kalkışılmamalı. Ben asla kalkışmam ona da öyle bir fırsat tanımam
Sevgilim olsaydı izin almazdım ama haber veririm. Haber verme konusuna önem veren biriyimdir. Ne yaptığını ne yapacağını vs bana dürüstçe söylemesini beklerim karşımdakinin.
Sanki uyudugunda basinda beklicek yapacak olani zincirle baglasan tutamazsin guven almak guven vermek lazim izin almk degil haber vermek daha mantikli uygun bulmadgi yerse fikrini soyleye bilir bence ama izin konusu baska bisey hemde resimdeki gbi o ne be tasma tak bari
Haber vermek bilgilendirmek daha doğru bi yaklaşım bence ve çift taraflıysa olurdu buda
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
izin alıyo ama bar tarzı gitmesini istemedğim yerlere giderken oda tatlılık olsun diye benim höött otur yerine diyeceğimden değil normal yerlere gidiyorum der tamam aşkım derim felan yani