Benim alerjim var ama ben olduğunca takmaya çabalarım. Dışarıda ya da ev içi misafirliğe gittiğimde takarım hep. Ama bu durumda olmayıp bahane yaratan aldatmak için yapar. Eski eşim yok altın günah, yok alışamadım, yok parmağımı rahatsız hissettiriyor sıkıyor, yok düşer filan bahaneleriyle hiç takmayıp hep bana taşıttı. Sinirlenip niye boşa tutuyorum diye 1 yıldan sonra sattım tek düşündüğü benim aldığım parayı az görüp gidip bi o kadar daha para koparmaya çalışmaktı. Seven sadık olan takar. Şimdiki eşim kaç kere dedi "alışkın değilim çok rahatsız ediyor gıdıklar gibi oluyor" diye ilk zamanlarda ama onları derken bir kere bile çıkartmadı yüzüğünü. Hatta ben oynamak için yüzüğünü parmağından kaç kere çekmeye çalıştım hep sıkı sıkı tuttu o yüzüğü çıkartmam diye. İçine bakıp geri takacağım desem de çıkartmadı. İnsan sadıksa çıkarmaz. Uykusunda bile sıkıca tutuyor
Yeni evliler takar. Genç olanlar takar. Onun dışında kırk yıllık evli olanlar bir yerden sonra bıkar yüzük takmaya. Yaşla da alâkalıdır. Ve zaten yeni evliler alışık olmadığı için çıkarmaya daha çok meyilli. Bu gibi durumlarda büyükler genelde tak falan derler alışmaları için. Yıllardır yüzük takanlar yüzüğünü çıkarınca eşi bunu hoş görmeyebilir. Bu çok normaldir. Ama bir evlilik yüzükle ibaret değildir. Adam gibi adamlar yüzük olmadan da eş olabiliyor. Aile sahibi olabiliyir. Ps. Aile çok önemlidir.
Aldatma alyans takmamakla olacak bir iş değil. Bir insanın mayası bozuksa, karakter yoksunu ise aldatır. Madem birlikteliğinde mutlu değilsin, madem başka biriyle ilişki yaşamak istiyorsun, açarsın boşanma davasını boşanır, istediğin kişiyle istediğini yaparsın. Aldatmanın makbul olan bir tarafı yoktur, hangi sebeple olursa olsun.
Evliyim. Ne alyans ne bileklik nede saat takmıyorum. Saat ara sıra takarım. Ama takı benim için sanki bir ağırlık gibi geliyor. Yani bunları takmıyımda eşimi aldatayım die hiç düşünmedim. Bırak adamı rahatına baksın. Aldatacak adam zaten sen yokken çıkartır
Bence bi kısım için evet aldatma eğiliminden kaynaklı Ama şu da var ki senin yanında takıp dışarda çıkarmayı tercih etmektense bilgin ve haberin dahilinde takmıyo Böyle düşününce o eğiliminden çıkıyo Ama bu durum ciddi sorunsa o zaman yüzük parmağına dövme yaptırsın eşinin ismini 🤷♀️
alyansım yok.. çalınmıştı eve gelen temizlikçi tarafından... takmıyorum. onun yerine 5 taş ve tek taş bir arada takıyorum. evli olduğum anlaşılıyordur herhalde. ya zaten insanlar benimle iletişim kurmaya korkuyor. kocam takmıyor. çok da gerekli görmüyorum.
aslinda ait olma kavramina bi ilgim var, yani belli etmek ve edilmesi hosuma gider. Ama herhangi bir takidan cok fazla rahatsuz oluyorum. Normalde saat bile takmam o bile bazen rahatsiz eder. Yuzugu de takabilecegimden supheliyim.
Yani diyorum ki aldatmakla hemen iliskilendirmek dogru degil bence. :)
Ben evlenecek olsam doğrusu hiç çıkartmam alyansımı. Fakat adam takmayı unutursa, istemezse trip atacak bir tip de hiç değilim. Takanlar ne dolaplar çeviriyor. Adamın canı sağolsun derim güler geçerim. Çünkü önemli olan zaten adamın gönlünde, niyetinde var olmak...❣️❣️
Bu konuda baskılamayı doğru bulmam.. Hiçbir konuda baskıyı doğru bulmuyorum. Yapacak olan her türlü yapar alyans bahane değil.. Ne yazık ki o alyansı önemsemeyen bile bile lades diyen çok insan var🤦♀️
Yuzuk takip aldatan erkek/kadin cok. Yuzuk engel olmuyor. Erkeklerin geneli alyans takmayi sevmiyor sanirim bizim ailede kimse takmiyor. Sadece saat takarlar. O yuzden alyans takmamak esittir aldatmak demek yanlis olur.
Sağlık problemi olabilir bu istisnadır fakat her iki taraf için de olsun birlikte olduğu insandan çekiniyordu ve gözü dışarıda birilerini arıyorsa bu yüzden alyans takmaz.
Bence yanlış bir düşünce çünkü herkes yüzük takmak zorunda değil de herkes yüzük takmayı seviyor diye bir kaide de yok mesela kimisine gümüş alerji yapıyor olabilir ve altın alerji yapıyor olabilir bu durumda illa yüzük takması bence gerekli değil
alakası yok aldatan boynunda tasma olsa yine aldatır. ki kadınlar erkekteki alyansa falan bakmıyor artık. hatta hoşlarına bile gidiyor başka bir kadını kocasını cezbetmek
Neyin farklılığından bahsediyorsun ki çok evlilik yapsan bile bu durumu yönetebilecek imkanın var mı? Bazı gerçeklerle yüzleşmen gerekiyor kadının doğasında eşi tarafından tek olma isteği varsa senin farklılık dediğin şeyin basit bir zevk meselesi olacağının farkına varman lazım Hem bu farklılık meselesi kadın içinde geçerli olur dediğin yanımda ise buda düzene aykırı bir topluma sebep olur
Senin gibi görüşleri olan biri için vakıf olmak benim için büyük zevk :) İnsanların işine gelmediği yerde fenalık geldiğini görmüştüm kus belki rahatlarsın
Alakası yok. Alarjisi olabilir, gerçekten yüzük takmayı sevmiyor olabilir. Eşinin veya tanıdıkların yanında takıp yalnızken takmayanlar var o daha tehlikeli.
Olabilir ama artık alyans da boş herkes herkese yürüyor arkadaşım dostum dediğin insanlar birbirlerinin eşine sevgilisine yürüyor ama alyans takmamak da belirti.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Alakası yok eşim işinden dolayı takamıyor bende evin içinde bulaşıktı o bu derken hep çıkarıyorum dışarı çıkarken kızımla apar topar çıkıcam diye alyans aklıma bile gelmiyo yapıcak olan alyans parmağındayken de yapıyo bu karakter meselesi
Bu durum tamamen kişisel, o niyetli olamda var olmayanda. Bi insan gerçektende yüzük takmayı sevmiyor olabilir. İnsanın içi O... Olursa yüzük taksa da takmasa da farketmez.
Hayır bazıları uzun süre çalıştığı için parmakları su topluyor veya takmayı sevmez ama bu durumda başkasının kendine ilgi hissetmemesi için bir şekilde evli olduğunu belli etmesi lazım.
Klişelere bağlı kalıp yaşamak... insan zincirlerini kırmalı ve özgür olmalı. Alyans veya başka bir klişe sizin için neden bu kadar önemli? Asıl sorulması gereken budur