Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz?
Bol gönüllü bir sevgili ile mi yapamazsınız yoksa cimri mi?
Görüşleriniz için teşekkürler soruyu da beğenebilir misiniz?

Aslına bakarsanız sevgili konusu hep beni germiştir. Duygularımla hareket eden bir insan değilim. Bu durum, karşımdaki bireyi üzebilir. "Beni sevmiyor, bana değer vermiyor" gibi düşünceleri aklına getirebilir. Duygularıma tercüman olmakta sorun yaşıyorum. Severim, değer veririm, koruyup kollarım, ama karşımdaki birey belki bunu hissedemez. Beni geren nokta da budur.
Savurgan bir insan emeğinin kıymetini bilemez. İsraf eder, tutumlu olamaz. Ben savurgan bir insanla geçinemem. Cimri insan ise aşırı tutumlu ve parayı gereken yerlere harcamaya kıyamayan biridir. Ben cimri bir insanla da geçinemem.
"Savurgan veya cimri bir insanı sevemem" diyemem. Sevebilirim, ama ona her daim yardımcı olurum. Savurgan veya cimri yerine, cömert ve tutumlu olmasını gösteririm. Onun iyiliği için bunu ona öğretirim. Eğer bu tutumunu değiştirmez, bana, çevresine ve kendisine zarar veriyor ise ona yeniden doğrusunu anlatırım. Buna rağmen hala aynı tutumu sergiliyorsa yolumu ayırırım.
'Aristoteles' - Ne cimri, ne savurgan olmak iyidir, insan cömert olmalı. Aşırı cömertlik savurganlık, az cömertlik cimriliktir...
Nedruî 🌿
Merhaba Perso,
Ben hakkımı cimri olan sevgiliden yana kullanıyorum. Kesinlikle cimri bir sevgili yapamam. Savurgan bir insan illa ki yola gelir ama cimri birinin bu huyunu değiştireceğini sanmıyorum.
Çünkü ana göre bir tür hastalık gibi bir durum. Hem kendileri hem de çevresinde ki insanları rahat yaşamalarına karşı oluyorlar. Böyle bir insan ile bırak ömür geçirmeyi. Mümkün mertebe muhatap bile olma istemem.
Benim cebimdeki yeterli o cimride olsa olmasada bana fark etmez beklentim olmaz 🙃
İkisiylede yapabileceğimi sanmıyorum.
Savurgan insanın hiç bir birikimi olmaz bu hayatta. Sadece kendi zevkleri için egoistçe ve boşa geçen bir zamana sahiptir.
Cimri insan ise çevresindeki insanlara hayatı dar eder. Hem parasını , malını onlardan sakınır hemde onların harcamalarına müdahil olur.
İkiside ömür törpüsüdür ve ben hayatımı törpületmem.
Hayat bir denege ile yaratılmıştır , dengeli yaşamayı bilmeyen insanlara şans vermek dengesizliktir
Cevap
63Cevap
Salak miyim bol gönüllü ile yapamayim aa😂 cimriden hayir gelmez zengininde ben parasını yemem ama yinede bol bol gönüllü olsun kenarda durur😂
Cimri insanlardan genel olarak haz etmem. Ben hediye almayı, yemekler ısmarlamayı, gezmeyi çok severim ve gerekirse hepsini de ben karşılarım. Ama cimri insanların karakterinin büyük ölçüde insanlara değer vermeyen şekilde yerleştiğini düşünüyorum. O yüzden de savurgan olması da kötü olsa da cimriden iyidir bence.
İkisinin ortası yok mu ne israf etsin nede cebinde akrep taşısın...
Ben sevgide hep bonkör oldum. Bir faydasını görmedim. Bıraktım. Demekki pinti olmak lazım. aşkta.
Net cimri. Nefret ediyorum her dakika para hesabı yapan.
Cimri insanla ugrasamam. Ama savurgan biriylede olmak istemem. Ben para harcamayi bilen biri degilim cok harcarim bu iyi degil en azindan yanimdaki adam hesabini kitabini bilsin isterim
ilişkide maddı yon yoktur . cimrilik hos olmayan durum ınsan kendını kullanılmıs hısseder.
@Askask14 baktıgın yere gore degısır.
herkesın maddı durumu farklkıdır.
bırılerıde senı evet yelkenlerı ındırdım bu kısıye dıye gormuyor olabılır.
bırde harbı cimri pezolar mevcut en kotusude bunlar.
Yok cidden çok cimri var piyasada. Ha evet fakir de var. Mesela cidden fakir öğrencilerle çıktım. Cidden paraları yok ama onlarla çıkınca senin de hep sefil takılman ve aç kalman gerekiyor ondan vakit geçmiyor sıkılıyorsun. E zenginle çıkıyorum mesela. O herifin de parası imkanları var ama herifler sadece skor derdinde hani biriyle güzel ilişkim olsun ciddi yatırım yapayım seveyim amacında değil ki. Hani beğendi birkaç kadını aynı anda götürme kafasında ondan da minimum sana para harcıyor masraf yapmamaya çalışıyor. Bunu da ben görüyorum batıyor yani. Hani tamam mesela bana para ödetmiyor ama hep böyle ucuz basit şeylerle geçiştiriyor. Ondan da soğuyorum. Hiç hani şöyle güzel biri yok. Yanlış mıyım?
@Askask14 işte diyorum ya
adamına gore baktıgın yerden .
erkek olmakla adam olmak farklı bırseyler.
bızım yas grubumuzda hala skor ıle ugrasan var ıse uzak durmak lazım.
Ya hayır skorla da alakalı değil ki. Mesela örnek vereyim son ilişki yaşadığım erkek babasının köpeği gibiydi. Babası berbat bir adam. Babası het höt çekiyor o da benimle planlarını iptal edip benimle arasını bozuyordu. Resmen babası yüzünden ayrıldık kendinkaraktersizliği yüzünden. Çocuk bana aşıktı ve seviyordu ama ne zaman babası araya girse aramız bozuluyordu. Ben de bu ezikliğini çekmek istemedim. Ya da başka biri yine uzun ilişki ve tek eşli kafadaydı ama çok cimri ve bencildi. Hep ilişki için bir şeyler yapan ben gibiydim. Hep ben kavga çıkarıp ayrılıkla tehdit ettiğim zaman işte hediye süpriz ve ilgi gösteriyordu. Ne zaman ilişki düze dönse mallaşıyordu. Ondan hep ayrıl barış olmuştu ve yıpranmıyordum. Hani banyo bile yapmaya üşeniyordu ilişkide ben pissin diye kavga edip ayrılınca öbür gün deli gibi bakım yapıp ayaklarıma geliyordu yalvarmaya. Böyle de bıktım yani.
@Askask14 anladım hıc kendın gıbı olan yanı paralel karakterlerle tanısmamıssın
ya cımdı ya süzme mal ya diş fırcalamayan yıkanmayan arizona kertenkeleleri denk gelmiş.
belklıde ıyı oldu deneyimledın yasadın bu tarz kısılere artık bulasmazsın .
her zaman egıtım maddı manevı aıle denk paralele kısıler olmalı ayrıca ortak paydalarınız aynı olmalı .
senın fıkırlerını netliğini sevdim bak.
@Askask14 umarım denk gelir .
bızde kız var mı dıye bakıyoruz öyle .
Cimri cekemem 3 kurusun lafini ederse isim olmaz. bir arkadasim var boyle hediye gondercekti kabul etmedim aman lazim degil
Soru çok zor geldi iki seçenekten birini seçmek zorunda kalsam seçmem diyeceğim ama 3. bir seçenek yok. Bir kaç gün düşünmem lazım.
Herşey dozunda iyidir. 500 tl ile rahat bir şekilde oturup kalkacagin bir mekândan anlık ego tatmini için 1000 tl harcamanın bir manası yok.
İkiside abartılı olur ne cok cimri nede cok savurgan yeri geldiğinde harcamayida bilmeli yeri geldiğinde tutumlu olmayı da
Bol gönüllü ile yapamam
Cimri olsun herşeye para vermesin
Savurgan olsun ya. Ben de öyleyim zaten. Habire yiyip içip eğlenelim. 3 günlük dünya amaan
Ne fazla savurgan olacak ne de cebinde akrep olacak. Kararında harcamasını bilecek
Bol gönüllü biri olarak cimri biriyle yapamam ben perso🌸
İkisinin ortası iyidir ya, her iki tarafı idare etmesini bilmeli
Cimrilik bi nebze çekilir, ayran gönüllü olursa sevgili olmaz.
Parası varsa harcasın umurumda olmaz ancak cimri birisiyle yapamam
Cimri olan kişi sevgisini göstermekte de cimri olur derdi bir kitap
Pintiler komik oluyor ya 😃 kadına belki yakistirabiliyorum ama erkekte soğuma sebebi oluyo
Cimri bir kadınla evlenebilirim de bol gönüllü bir kadınla yürüyemem bile.
Sevgilim kadin olacagi icin hic onemli degil nede olsa ben odiycem :)
Fazla savurganı bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum. Ama sürekli cimrilik yaparsa o zaman olmaz
Ulan seçim yapamıyorum sen hangisiyle yapamazsin cano 🌹
Dengeli olan olsun.
İlla biri olmayacaksa cimri olmasın.❣️❣️
Ciimri insan sevmem.. Varsa yeriz yoksa borç harç gene yeriz :))
ikiside kötü.. gereksiz harcama yanlış birsey.. ama cimrilikte aynı şekilde..
Bunun niye ortası yok ki. Böyle seçim yapmayı hiç sevmiyorum 😀
Cimri sevgili hiç çekilmez, kızlar sakın bulaşmayın onlara
Ben fazla savurganım tutumlu sevgili benim işimi çözerdi. :)
dunya kadar malın olacagına fındık kadar ımın olsun paraya ıhtıyacın kalmaz
ikiside zıt ve kötü. tasarruflu ve yerinde harcayan
Ben savurgan birisiyim. Onun da olması daha iyi olur gibi
Eli açık olmalı bende öyleyim çünkü paranın maddiyatin bir önemi yok aşk sevgi sevilmek olsun yeter
bol gönüllü de olur cimri de yeterki ne istediğini iyi bilsin kadınların bence tek sorunu ne istediğini bilememeleridir.
Hediyelere bayılırım cimri biri ile yapabileceğimi sanmıyorum çünkü harcamayı severim
Orta olucak ne cimri nede savurgan fazla para harcamayacak. En iyisi böyle
cimriliğe tahamülüm yok paylaşmak kadar hiçbişey güzel olamaz
Cebinde akrep olanla çay içilmez ilişki nerde kaldı
İkisi ile de olamam elimde kalırlar valla
Her şeyin ortası kafidir her zaman 👉🏻👈🏻😊
Ortası her zaman iyidir
Neden ya hep ya hiç?
Ortası makbûldur. :)
Cimri ile hayat geçmez
Benim gibi gönlü olmalı , zengin 🤑
azı karar çoğu zarar bence
Cimri insanla hiçbir şekilde baş edilemez
Cimri ile asla yapamam
Cimri ile yapılmaz ya.
Cimri insanlardan nefret ediyorum yapamam ya.
ikiis birden olursa yaparım
İkisi de çekilmez
Cebinde akrep olanla bir ilişki yürütemem.
Eli bana açık olsun da
cimri olanla hiç anlaşamam
İkiside zor ya ortası iyidir
Benim param ikimizede yeter
Ortası yok muu laa jejsnajsn
Cimrilerden nefret ederim.
Cimri olsun masrafı az olur djdbdj
Cimri ile. Çünkü cimri beni de kısıtlar.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?