Çok şey yaşayan insan böyle mi olur seven insan böyle mi olur :(?

Merhaba arkadaşlar, sevgilim önceden çok şey yaşamış ben de çok şey yaşadım. 1 senedir bana sürekli eskiden yaşadığı şeylerin yükünü ve sorumluluğunu atıyor ben akıllandım sana şunu yapamam tarzı. Çok fazla gel gitleri var suçlayamam ama çok kırıcı sözler söyledi sürekli kızları takip etti çok üzüldüğümü görmesine rağmen güvenimi sarstı gerekli gereksiz her şeye kızdı hakaret etti ara ara (salak, aptal, canım) gibi, gibi. Beni bırakmadı takıntılarıma ve sürekli ayrılma isteklerime rağmen hep sevdiğini söyleyemeye devam etti ve iyi davrandığı çok zaman oldu yardımı da çok dokundu içinde iyi insan biliyorum. Az önce ilişkimizi bitirdim artık mutlu olamayacağımı anladığım için ve bana " bir gün gitmenden korktuğum için sevgimi göstermek istemedim" dedi. Yurt dışına gitme olaylarım vardı ama gitmeyecektim söz vermiştim defalarca. Seven ne yaşarsa yaşasın sevdiğine nasıl kıyar anlamıyorum defalarca ağlayıp yalvardım beni üzmemesi için oysa ki. Haklı mı? İnsan çok kötü şeyler yaşayınca böyle mi olur yoksa sadece bahanesi mi? Sevgi iyileştirmez mi insanı?
Çok şey yaşayan insan böyle mi olur seven insan böyle mi olur :(?