Konuşmayı erkeğin başlatması gerektiği yönünde bir baskı vardır genelde, ama erkekler ne düşünüyor bu konuda fikrinizi alabilirmiyim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 10,5b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, dediğiniz gibi ilk mesajı erkek atar veya buna benzer adımları daima ilk adımı erkek atmalı diye bir anlayış var genel olarak. Ancak bu anlayışı kırabilen ve sevdiği erkeğe mesaj atan kadın bizler için çok özel olur çünkü biz kendimizi değerli hissederiz çünkü karşımızdaki kadından da bu tarz bir davranış görünce çok mutlu olmuşuzdur. Hoşuna gitmeyecek erkek olduğunu zannetmiyorum yani çok ince bir davranış şekli olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla buna cesaret edebildiğiniz için, cesaretiniz için sizi kutluyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
36 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler içimi rahatlattınız umarım gönlümüzce olur yaklaşımı güzeldi inşallah devamı gelir
- +1 yıl
Rica ederim. İnşallah :)
Soran+1 yılAnlamadım?
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Bir kadının ilk adımı atması 'basit kadın' gibi erkeğin gözünde görünme ihtimalinin var olduğunu düşünerek hareket edebiliriz ister istemez. Ama bu aslında yanlış bilinen algılardan bir tanesi çünkü bir erkek için basit kadın çok farklı kalıplar da...
İlk mesaj atmamızı engelleyen bir unsur daha vardır. "bulunmaz hint kumaşı" karşı tarafın egosunun kabarmasından ve bulunmaz hint kumaşı misali tavırlar sergileme ihtimalini göz önüne götürerek bir engeli daha önümüzde engel teşkil etmiş olursunuz.
Bir olayı ne kadar olumsuz yönden ele alırsan o yöne doğru gidersin farkında olmadan. İlk mesaj atmak erkeğin hoşuna gider kesintisiz. Bir erkeğe ne özgüvenli, kendinden emin bir profil oluşmasına olumlu yönden sebep verirsin ilk mesajı atarak.
Her şeyden önce olumsuz ya da olumlu geri dönüşüm al, alma ama 'keşke ilk mesajı atsaydım' demek yerine ilk adımı at bu hayatta keşkeler üzerinden gitmez.11 Yorumla
+1 yılBir kadın gerçekten ilk mesajı atıyorsa insanların algısını düşüncesini pek önemsemeden hoşlandığı kişiye adım atıyor demektir ki bence bu önemli bir adım.. hoşlandığına emin olamadığı için bir çok defa kadına adım atma cesareti gösteremeyip mutsuz olan adamlar var..
Ancak bir kadın duygusuna sahip çıkıyor ve ilk adımı atıyorsa bu ilk adımı attığı adam için büyük şans öyle bir kadına sahip çıkmalı ve gerçekten değer veriyorsa bunu ona hissettirmeli mutlu etmeli diye düşünüyorum25 Yorumla
Soran+1 yılNe güzel anlattın :)
- +1 yıl
umarım ilk mesajı attığın beyefendide öyle düşünür:)
Soran+1 yılİnşAllah:) güzel karşılık aldım bakalım devamı gelecekmi
- +1 yıl
umarım gelir:)
Soran+1 yılUmarım:)
+1 yılSelam,
Bu konuda tabular yıkıldı bence ve genel adına konuşmamak gerek tabi çünkü hala ilk adımın kadından gelmesi bazıları için pekte iyi düşünceler doğurmayabilir ama yinede şundan emin ol, eğer varsa bir "merhaba" demek istediğim biri yık o tabuyu ve yap.14 Yorumla
Soran+1 yılYıktım bile ilk hamleyi yaptım mesaj attım inşallah devamı gelir
- +1 yıl
Hakında senin için hayırlı olanı dilerim ve mutluluklar dilerim.
Aşık ol aşkla kal.
Soran+1 yılİnşallah. Teşekkür ederim iyi dileklerin için
- +1 yıl
Rica ederim,
Müsaadenle.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
89Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba
Karşındaki kişinin düşüncesine göre değişir
Kimine göre basit kimine göre cesaretliAslında ne fark eder seven sevdiğine yazssin İlk mesajı erkek atar diye birseyler vardı evet ama artık eskide kaldı. Başkasının yanında gördüğünde keşke demekten iyidir.20 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılTabikide ilk mesajı kadın attığında bir çok erkeğin hoşuna gider bu durum , günümüzde insanlar hep ilk mesajı erkeğin atmasını bekliyorlar ama bence yanlış bir düşünce. Sonuç olarak ilk mesajı erkek ya da kadın atar diye bir kural yok , ilk mesajı her zaman seven taraf atar aşkta gurur olmamalı bence. Sırf karşı taraftan mesaj beklediği için mesaj atmayan bir sürü insan var malesef , birbirini çok seven ama gurur yapıp mesaj atmayan ve kavuşamayan binlerce insan var.
00 Yorumla Bazı erkekler ilk mesajı atan kadınları cesur olarak nitelendirir iken bazıları ise basit olarak görür. Yani kişiden kişiye değişkenlik gösteriyor. Bu konuda genelleme yapmak pek doğru olmaz. Sonuçta herkesin düşünce yapısı farklı.
10 Yorumla
+1 yılBu tür durumlarda ilk başlarda her iki taraf biraz çekingen olur. Kız der o bana açılsın, Erkek der ne desem acaba ilk hamleyi o yapsın. Ama çekingen olmayanlar hemen konuşmaya başlar mesala bugünde hava çok güzelmiş gibi😄😄
13 Yorumla
Soran+1 yılAttım
Soran+1 yılAma susuyoruz şimdi oda hamle yapmıyor kendisi asker acaba ondan dolayımı
- +1 yıl
Asker olduğu için olabilir. Ama sana hamle yapacaktır. Asker ocağı bambaşka bir yer. Allah tüm sevenleri kavuştursun seni ona, onuda sana. Her şey gönlünce olsun.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılKendi adıma söyleyeyim, benim hoşuma giderdi, kadın hakında da olumsuz düşünmez, aksine özgüvenini takdir ederdim. Çantada keklik diye de düşünmez, ilk adımı attığına pişman olmaması için de elimden geleni yapardım.
16 Yorumla
Soran+1 yılİlk adımı attım inşallah oda sizin gibi düşünüyordur
- +1 yıl
işte cesaret, işte feraset 👏
Soran+1 yılTeşekkür ederim:) bir cesaret geldi bi anda yazdım ne düşündü bilmiyorum ama yaklaşımı iyiyidi
- +1 yıl
fotodaki saçlarla bana biri yürüse ben ona koşardım jjsssddff
Soran+1 yılFotodaki ben değilim 😂
- +1 yıl
olsun 🤣
Karşı tarafın iyi niyetli samimi bir insan olduğundan emin iseniz bir sıkıntı olmaz. İş hayra varacak ise kısmeti zorlamak gerekir. Bazı erkekler vardır yanlış anlar diye çekinebilir.
14 Yorumla
Soran+1 yılYazdım ama susuyoruz şimdi. Mesleğinden dolayımı acaba
Soran+1 yılYok cevap verdi konuştuk arkdaşca yaklaşımı iyiyidi ama öyle kaldı yani
- +1 yıl
Karşı tarafı tanımadım için birşey söylemek çok zor bunu belirteyim.
İlk yazan siz oldunuz zaten. Belki o senden böyle bir şey beklemiyordu. Bu kadar sustuğuna göre. Daha doğrusu bu susmasının bana göre sana karşı bir hissiyatı olmadığıdır. Sana karşı bir duygu beslemiyordur diye düşünüyorum. Gerçektende çok çekingen biri değil ise.
Onun haricinde böyle davranmasının sebebi bu bence
+1 yılÇoğunun kesin gider emin ol ama bazılarına normal gelebiliyor. Ne var kız mesaj atınca illa ilgi alaka aşık oldu anlami cikmazki konuşmak istemiştir olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılAma ondan hoşlandığımı anladı aptal değilse tabi:) ilk defa misafirlikte karşılaştık ve aramızda bi elektriklenme oldu bana sürekli bakması ve bende aynı şekilde farklı bir duygu bu ya anlatamıyorum gerçekten onunda etkilendiğini hissettim sonra ilk hamleyi yaptım işte
+1 yılBen ürkerim, bunu akıllıca yaparsa da etkilenirim.
Bu arada ürkmek normal bence fakat önemli olan bu duyguyu başka bir duyguyla takas etmek.
1-arzuya dönüştürebilirsin
2-meraka dönüştürebilirsin
3-sonradan açılmak üzere nötr bir ilişkiye dönüştürebilirsin.
Teoride güzel duruyor ama gerçekte ne ben bunu anlayabilirim ne de böyle sistematik ilerleyebilecek bir kadın var.05 Yorumla
Soran+1 yılPeki ilk mesajı attım ben ona yaklaşımı iyidi ama şimdi susuyoruz neden yazmıyor sence? stroyme bakıyor belki yanıt yazar diye bekliyorum ama bi hamle yapmıyor sence sebebi ne olabilir
- +1 yıl
İlgilenmiyor olabilir. Keşke mesaj attıklarım da benimle ilgilense ama nadiren dönüyorlar.
Girişimde bulunarak, sanıyorum bir erkek olmanın nasıl bir duygu olduğunu anlamışsındır. Ahahah
Soran+1 yıl😒
Soran+1 yılKendisi asker acaba ondan dolayımı yazmıyor olabilir
- +1 yıl
Demek ki
- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılHala böyle şeyleri konuşuyoruz :S İsteyen mesaj atmalı erkeği kadını olmamalı. Evlilik teklif etmiyorsunuz :D
13 Yorumla
Soran+1 yılAttım
Soran+1 yılYazdım ama susuyoruz şimdi
- +1 yıl
Susuyoruz şimdi derken cevap mı vermiyor? Yol ver gitsin o zaman sen etkilendin ve mesaj attın karşılık vermiyorsa, vakit ayırmıyorsa ya da ego yapıyorsa yol ver gitsin. Karşında ki insanın hayatında biri olabilir hayatında birini istemiyor olabilir, etkilenmemiş olabilir olayları tam bilmiyoruz ki.
+1 yılGider. Ne farkeder ha kadın başlatmış ha erkek. Kadının başlatması daha etkileyici.
26 Yorumla
Soran+1 yılYa basit görünürsek o erkeğin gözünde diye bazen aklımızdan geçiriyoruz yani öyle birşey yok mu sence
- +1 yıl
Bende dahil hiçbir erkeğin basit göreceğini düşünmüyorum. Artniyetli bir insansa zaten yazmasanda kendi yazıp cevap alıncada basit görür. Takılma, hoşlanıyorsan yap birşeyler.
Soran+1 yılYaptım bile :) sadece görüşlerinizi merak ettim ozaman doğru birşey yapmışım
- +1 yıl
Harika sevindim iyi ki yapmışsın o zaman :)
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim.
Hosuna gittiyse durman hata bile bu isin kizi erkegi yok, pisman olmamak icin adim atmak gerek
11 Yorumla
Soran+1 yılAttım
+1 yılBenim gider çünkü onu rahatsız etmediğimi anlar, onunda benle sohbet etmek istediğini bildiğimden ilişki daha güzel başlar ama o cevap vermez ise ben bastırır isem yanlış olur. İlişki baştan sakat olur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Evet kesinlikle diğer kızlardan 1-0 önden gelir. Neden derseniz sevme olasılığı daha yüksek.
12 Yorumla
Soran+1 yılDaha mı yüksek? Gerçektenmi
+1 yılHoşuna gider bir adıma 10 adım atarlar şükür ya böyle kadınları görmek gerçekten mutlu etti türk kadınlarının şu huyundan vazgeçmesi lazım artık
13 Yorumla
Soran+1 yılAdım attım ilk hamleyi yaptım bakalım inşAllah devamı gelir
- +1 yıl
Umarım gönlünce olur ilk duygusal sorumu bende sordum sende cevapla
Soran+1 yılTeşekkürler umarım
Ona ilk mesaj değil binlerce mesaj kurban olsun gelsin artık
11 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah gelir sıkma canını
Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı. Kolay kolay ilk mesajı atmam. Genelde karşı taraftan gelir.
Bu benim hoşuma gidiyor. :)11 Yorumla
Soran+1 yılNeden atmazsın peki bi sebebi var mı :)
- Aşk İlişkileri konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılHer şeyin ilkini biz yapalım. lafa gelince de eşitlik falanda filan...
12 Yorumla
Soran+1 yılYani hoşuna gidermi demek oluyor bu :)
- +1 yıl
Kesinlikle hoşuma giderdi. önemsendiğimi ve birinin seni düşündüğünü bilmek çok hoş
Şahsen hayatım boyunca hiç bir kadına yazamadım nedenini bilmiyorum özguvenle falan da alakası yok yazamıyorum ve bir kadının benimle ilgilenip bana yazmasi veya beni merak etmesi çok hoşuma gider ve uyumu saglayabilirsem hiç dert etmezdim aksine hakkında daha iyi düşünürdüm.
10 YorumlaBen bu konuya eşit bakıyorum her iki taraf da ilk mesajı atabilir. Bu ne kadının ne de erkeğin kolay olduğunu vs. göstermez. Edebiyle olduğu sürece ayıp tarafı da yok.
10 Yorumla
+1 yılİlişkinin cinsiyeti kuralı olmaz bana göre. Kim içinden nasıl geliyosa öyle davransın. Bu arada evet gider. (:
Pekii ilk mesajı erkekler attığında kadınnı hoşuna gider mi?11 Yorumla
Soran+1 yılEvet gider, hoşlandığı kişiyse havalara uçar adeta
Sevdiğim kişiyse evet. Ama hiç aklımda yoksa, onu üzerim diye üzülürüm. Ama sevdiğim kişiye bunu belli ederim. O da mesaj atsın. Başüstüne...
10 YorumlaNeden konuşmayı erkek başlatsınki tabiki kadınlarda başlatsın sanki erkek başlatmalı diye bir kanun var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇok da büyük bir olay değil yani ilk kimin attığı. Havalara uçmam yani. Konuşma güzel gitmesi önemli olan. :)
10 Yorumla
+1 yılHer zaman erkek yazacak diye beklemeyin kızlar kaçırırsınız.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. gider evet. geleneksel kaliplasmis "öncö örkök yopmolo" zihniyetinden nefret ediyorum. evlenmeyi neden erkek teklif etmeli mesela? diz cokup yuzugu uzatip mamasini bekleyen poncikler gibi bakarak teklif etmenin onemi nedir?
00 YorumlaEvet hoşlarına gider hep erkekten ilk mesajı beklemek saçmalık çağ üstüne çağ atlıyoruz artık
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15,3b cevap paylaştı. Erkek adim atamaz ise kadının mesaj atması motive edebilir.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 535 cevap paylaştı.
+1 yılÇok hoşuma gider çünkü genelde ilk adımı atmada sorun yaşarım...
10 Yorumla
+1 yılben beni eşim seçsin isterim kendim beceremiyorum bu işleri
10 YorumlaValla mutlu olurum acikcasi 😅 ama ilgi duydugum veya duyabilcegim tipte olursa yoksa ufff cekerim.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 8b cevap paylaştı. Hoşlandığı biri ise gider.. gerisi için birşey diyemem erkeğine göre değişir..
10 Yorumla
+1 yılKişiye bağlı aslında, kolay lokma olarak da görüyor olabilir.
30 Yorumlaasıl olan çekim. çekim varsa arada biri bir an önce başlamalı
12 Yorumla
Soran+1 yılBaşladım ilk hamleyi yaptım bir sorum daha olucaktı özelden mümkünse
+1 yılBenim evet gider. Hatta ben öyle bekliyorum çünkü artık hoslandigim. kizin sevgilisinin olmasından bıktım. Kendimi sevgilisi olan birine yazan biri gibi hissetmek çok kötü bir duygu
20 Yorumla
+1 yılYa tam tersiyse bana normal gelmez test ederdim ilk foto sonra aynı fotonun istediğim şekilde olacak şekilde çekmesini isterdim yoksa engel gelir😂
00 YorumlaHoşuna gider, sonra da g. tü kalkar. Görüldüyü çakar.
10 YorumlaSeni seven, kendini bilen, olgun biriyse hosuna gider. Sacma s*lak egolari olan biriyse sen ilk mesaji attiginda g*tunu kaldirirsin.
20 YorumlaHoşuma gitmişse yazarım. Bunun kadını erkeği olduğunu düşünmüyorum.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Bir mesaj atmaktan bile çekinen insan hoşuma gitmez zaten
00 Yorumla
+1 yılEvet gider ama kim mesaj alsa hoşuna gider. Kizi erkeği yok.
00 Yorumla
+1 yılEski sevgilim ilk mesajı atmıştı. Ve gayet te hoşuma gitmişti.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 21,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvet hoşuma gider. Klasik tc kızı olmadığını gösterir.
00 Yorumla
+1 yılİlk mesajı kimin attığının önemi yok bence.
11 Yorumla
Soran+1 yılBencede
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBeğendiğin erkeğe hamle yapmazsan kuş olur uçar
13 Yorumla
Soran+1 yılİlk Hamleyi ben yaptım zaten sadece fikirlerinizi merak ettiğim için sordum demek doğru birşey yapmışım :)
- +1 yıl
@Bilge3 Hızlı olan her zaman kazanır tebrik ediyorum Özgüveniniz yüksek
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Evet hem de çok hoşuna gider atmalısın
12 Yorumla
Soran+1 yılAttım gitti :)
Hoşuna gidebilir elbette.
10 YorumlaTabii ki hoşuna gider beni önemseyen biri var diye düşünür
10 Yorumla
+1 yılHoşuna gider mutlu da olur beni düşünüyor seviyor diye düşünür
10 Yorumla
+1 yıl
seni şikayet edicem. spam atıcam. uygunsuz işaretliycem!
aaa neden?
-güzelliğinle diğer kadınlara haklızlık ediyorsun.
sen taylan olmalısın?
-aaa nerden bildin?
...10 Yorumla
+1 yılyani gidebilir aslında
30 Yorumla
+1 yılAhh tabiki benim giderdi.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 859 cevap paylaştı. Erkek de ilgiliyse çok hoşuna gider.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılBayılır bu duruma
10 Yorumla
+1 yılŞahsen benim hoşuma gidiyor
10 Yorumla
+1 yılEvet gider. Beklerim ilk adımı kadından
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 15b cevap paylaştı. Cesaretli olduğunu düşünürüm hoşuma gider
10 Yorumla
+1 yılGider de, atmaz hiç nadiren olur
10 Yorumla
+1 yılGider tabi. Artık ilk adımı kızlardan bekliyorlar zaten
00 Yorumla
+1 yılKeşke...
17 Yorumla- +1 yıl
Bizim kızların burnu çok hava da
Soran+1 yılYoo ben hariç bugün ilk mesajı attım :)
- +1 yıl
Ama en az 1 ay peşinden koşmuştur
Ve ilk mesajın kesin gunaydindir
Soran+1 yılYoo bilemedin daha geçen hafta tanıştık ve günaydın demedim
- +1 yıl
Woooooo
Yine 1 hafta koşmuş işte
Neyse yahuu
Aferin senden madam olut
Soran+1 yıl🙄
- +1 yıl
😢😢😂😂