Erkek veya Kadın fark etmez, birinden ayrılınca ya da reddedilince, neden kötülemeye başlıyorlar? Neden uğraşmaktan vazgeçemiyorlar? 😌💅 omuzuma vurup “aferin kızım Sosyetic” diyesim var, kendimi yeniden tebrik ediyorum.Ne b*k olduklarını yüzlerine vurmadığınız için kendini kusursuz sananlar var. 💅
Elde edemediği Kadın/Erkek hakkında atıp tutan İnsanlar hakkında ne düşünüyorsunuz 💅?
Bununla ilgili iki söz vardır.. Bir insanı, ayrılırken tanırsınız... / Kedi uzanamadığı ciğere... .. İnsanlarda ego ve derece derece bencillik olmasını anlarım.. Ama , olup bitmiş bir şeyin ardından sağda solda atıp tutmak da , ayrıldıktan sonra da karşı taraf hakkında ileri geri konuşmak da aynı derece terbiyesizliktir.. İki kişi arasında yaşanılan şeyler özeldir.. İki kişi arasında kalmalıdır.. Doğru olsa bile söylenenler , yine de anlatılmaz.. Olmuş bitmiştir.. Acısıyla tatlısıyla hatıradır.. -ki bu tip insanlar genelde bire bin katarak anlatır.. .. Bunun yanında , zorla güzellik olmaz. Kalbimizin pır pır ettiği, kur yaptığımız ve elde etmek istediğimiz karşı cins , bizden hoşlanmak veya bize karşılık verip kabul etmek zorunda değildir.. Reddedilmeyi gururumuza yediremeyip , karşı tarafı kendimizce kötülemek de bu ezikliğin bir sonucu olsa gerek.. Olmuyorsa olmuyor , sen sanki hiç mi reddetmedin kimseyi hayatında.. neden elalelim arkasından atıp tutuyorsun ki.. iki baktık g. tü kalktı , havalara girdi.. zaten çok kibirli ve burnu havada biriydi.. iyi ki olmamış , gerizzz. kalııııı. o paçoza mı kaldım.. ağzı kokuyordu zaten... ya hı hım , tabi tabi.. kabul etse ondan kıymetlisi olmayacaktı değil mi.. .. Bu tip insanlara en güzel cevap, söylenen her şeye rağmen hiç bir yorum yapmamaktır.. illa ki yorum yapmamız gerekirse, güzel günlerimiz geçti. o iyi bir insandır. Yaşandı bitti , ardından kötü konuşmak bana yakışmaz , o ne istiyorsa söyleyebilir sorun değil , tak sepeti koluna herkes kendi yoluna, mutluluklar dilerim bundan sonraki hayatında denir kapatılır konu.. İnsanlar aptal değildir.. Birinden biri sürekli atıp tutuyorsa ve diğer taraf bir şey söylemiyor ve tam tersine o insan hakkında iyi şeyler söylüyorsa, zaten bu tip insanlar hakkında doğru kararı verir çevre... Önemsemeye gerek yok yani.. Ya kurtulmuşuz o tip bir insandan.. veya daha en baştan reddedip hayatımıza hiç almamışız.. ne güzel işte..
Reddedilmek herkes için az çok sarsıcıdır. Ancak zayıf kişiliklerde red edilmek oldukça ağır bir travma yaratır. Ve savunma mekanizmaları devreye girer. Buna psikolojide rasyonalizasyon deniyor: Kendi yalanına kendinin inandığı bir durum O yüzden yalan söylediğine de inanmayıp, doğru söylediğini sandığı bir savunma mekanizması.
Rasyonalizasyon (aklileştirme):
Aklileştirme bilinçli ve şuurlu yapılan bir hareketin egoya, süperegoya veya gerçekliğe uymaması sonunda ortaya konulan yalan mekanizmasıyla ilintili değildir. Yalan ego'nun bilinçli ve amaçlı bir eylemi olup, süreç ego kontrolündedir. Aklileştirmede ise bilinçli ve amaçlı bir çarpıtma yoktur. 4-5 yaşlarındaki bir çocuk, kıskançlık ve haset duygularıyla küçük kardeşini hırpalayabilir, ona zarar vermeye çalışabilir.
Ebeveynleri tarafından sorgulandığında kardeşinin saçını çektiğini, ona vurduğunu, kendini ittiğini söyleyebilir. Büyük kardeş burada haset duyumunun ayırdına varamamakta, eylemi yapma gerekçelerine gerçekten inanmaktadır. Bu bir aklileştirmedir.
Otoriteye isyan eden bir ergen neden anne-babanın sözünü dinlemediği sorulduğunda, ebeveynlerinin haksız taleplerde bulunduklarını, onu kimsenin anlamadığını, yüce fikirlerinin ciddiye alınmadığını söyler. Ergen buna yürekten inanmaktadır. Temel isyan dürtüsünü, mantıklı bir kılıfa sokmuştur. Bu bir aklileştirmedir.
Bunu genelde hemcinslerim çok yapıyor. Ayrılınca arkadan konuşmalar veya kötü lakap takmalar ve bunlar yetmiyormuş gibi bunu ortam da meze edip kendilerini adam sanan tipler var. oysa ki onla birlikte iken helalım namusum gibi konuşurlar ayrılınca ya da istediğini alamayınca böyle şeyler oluyor. bu gibi insanların arkadaşları bile olmaması lazım. insan yerine koymuyorum. Kadınlar da buna benzer şeyler var. Mesela: Biri ona teklif eder çıkma teklifi veya hoşlandığını dile getirir. bunu kabul etmez ve gider sağda solda ortak arkadaş ortamın da '' yok şu kişi bana teklif etti kabul etmedim '' gibi şeyler. bu kadar acizlik ve kötü bir şey ki.
Neyse diyecek çok şey var aslında ama bu kadar yeterli sanırım :) Umarım anlatabilmişimdir.
Kimsenin eline o fırsatı vermeyeceksin, gerçekten duygularından eminsen açılacaksın. Bu tür insanlara anlam veremiyorum. Sonunda yalnız kalmaya mahkumdurlar. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmeyecek
Kendilerini küçük düşürüyorlar oysa ki farkında değiller, elde etmeyi bırak bir ilişkiyi bitirdiğin insanda kalkıp seni orada burada kötüleyebiliyor, fazla acizce bulduğum davranışlar bunlar. Kötü dahi olsa kalkıpta kimseye dillendirmem bunu çünkü kendi özelime ve yaşadıklarıma saygım var en başında. İyisiyle kötüsüyle benim seçimlerim sonucunda olan şeyler, hep diyorum saygı ve anlayış gerçekten çok önemli. İleride böyle sorunlar yaşamamak için ilk önce kendini seven ve saygı duyan insanları biriktirin hayatınızda, bu sadece sevgililik ya da aşk ilişkilerinde değil, ikili olan tüm ilişkiler için geçerli…
böyle saçma ve garip çabalar içine hiç girmedim.. gerek yok... Netice de olmayınca olmaz bitmesi gereken biter bittiyse neden bitti diye sorgulamak ya da onu kötülemek saçma olur.. Sadece kırgınlığını dile getirebilirsin oda bunu anlar ya da anlamaz zaten seni kırmaktan korkan birisi seninle birlikte olurdu kırıldığınıda umursamaz şahsen.. En iyisimi kendisine saygısı olan birisi kırıklarını kendisi tamir eder ve hayatına devam eder arkasında bırakır saygı duyar..
karsındakıne boyle bir giydirme , itham* yapınca kendimizin nasıl bir kudurmazlıkta oldugunu iddaa edebiliriz ki seklinde hayretime neden olan, talihsiz bir tanımlamaya konu olmuş insandır...
elde edemeyenin ve edilmemeye calisanin karsilikli ithamlari , kimi zaman kimin hangi durumda oldugunu hikayenin icindeki başroldeki iki kişi bile karıştırırken bu kadar kotu tanımlamaları birgun gelip hayat bize geri yutturabilicekken biraz daha sakinlik dinginlik dilenicek insanlardir ikisi de, kudurdugu iddaa edilen ve kudurttum bak adamı soyleminde olan... her iki taraf icinde dillenmesi , konu edilmesi kotu olandir...
biraz ayıp olmuyor mu sanki ele gune karşı hanım kızlarım beyefendi evlatlarım , kolu kırın yen icinde bırakın en azından...
Beni güldürsün diye bedavaya adam ve kadın tutmuş gibiyim. Mesaj kutumdan reddi yiyen mavi zat kim bilmiyorum fakat görüşlerimi düzenli eksilemeye başladı😂 Fakat asıl ilginç olan pembe bir arkadaş onu da bilmiyorum kim çoğu görüşümde düzenli eksilemeye başladı 😂 Hiç kadın reddetmedim fakat yine de önemli değil. Bedavaya gülüyoz.❣️❣️
Kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş hesabı. Red ettiğin zaman senden kötüsü yok Kabul ettiğin zaman senden iyisi yok Kimsenin baktığı açıya göre hayat yaşamıyorum , dolayısı ile ne düşünürse düşünsünler
Ne kadar aşağılıkçadır ki... Olmaz işte kimi şeyler, karakter etiketi yok ki kimilerinin üzerinde... Temassız ödeyip geçelim... Karakteri olmayan bir insana, ne dense boş... Arkadan çevrilen onca dolap, dedikodu ve de oyunlar... Fosil yaratıklar geri dönüşüme hızla gönderilmeli, diyebiliyorum sadece...
. . #Neşeliadam '' Hayat ciddiye almak için çok kısa... '' .
Karaktersizin belirtisi, varken herşey günlük güneşlik bitince mi dünyanın en kötü insanı' bu kişinin karakterinin ne kadar basit olduğunu gösterir, ayrıca biten ilişkim için, karşı taraf hatalı da olsa, şunu diyorum. Güzel günlerimiz, oldu, mutlu olsun. Nefret ve kin insanın kalbini karartır neden ben tertemiz duygularımı, kirleteyim, ki o , ya da onlar kirletsin kalbim ve duygularım, değersiz ve basit değil.🌝
Anlamıyorum bu tipleri olmamış olabilir yani bitebilir birbirini kötülemenin ne anlamı var saygısızlık tamamen. Olgun insanların yapacağı şey değil bunlar
Bu tamamen salaklık bence aldatmadığı sürece kesinlikle laf etmem arkasından geri kalan bıraktığı için kötüleyen laf söyleyen kişiler tamamen aciz insanlar başta nasıl saygılıysa sonu kötüde bitse yine saygılı olmak gerekir acı çekebilirsin üzüle bilirsin ama acından dolayı kötülemek hakaret etmek acizliktir çünkü sevdiğin için acı çekiyorsun hakaret kötülemek bu sevmeyişinin belirtileridir gerçek yüzü göstermektir
Adamın yaşı büyük yazıyor amca deyince kiziyor genç kızlar olgun seviyor diyor ben tersleyincede kufur ediyor umudunu kaybettiği icin. Hemen kabul edeceğiz koynuna gireceğiz aptal citirsever pedofili meraklısı moruğun. Sanaldan bir örnek verdim sadece
Ezik psikolojisi bu. Bir seyi elde edemeyince annesine zirlayan simarik cocuktan farksiz benim gözümde. En iyisi teklif var israr yok modunda olmak. Israr da etmeyeceksin hayir diyorsa yola devam etmeyi de bileceksin 👌
O. c dur ne düşünelim. Her ne yaşanırsa yaşansın aralarında kalması gereken bir yaşamdan bahsederken büyükler. Hiç yaşanmamış bir ilişki veya arkadaşlık için, içinden bile lafını etmeyi yasaklar diye düşünüyorum.
Ulaşamadığı ciğer hikayesi bence. Değer verip sevmişim, o kişiyi karalamak sanki kendimi karalamak gibi geliyor bana. Çok gereksiz konuşmamak daha iyi. Ben Allah herkesin gönlüne göre versin deyip susuyorum.
Saçmalık bu. O kadar çok tanık oldum ki bu olaylara bana aşırı acizce geliyor. Herkesin hayır deme hakkı vardır. Hayır diyenin arkasından atıp tutmak ve ya hayır demesini yedirememek tamamen aşağılık kompleksleridir tedavi edilmelidir.
Bu biraz da içgüdüsel aslında kişi vicdanını kendini böyle kandırıyor çünkü doğrulardan kaçması zayıflığını bir şekilde gizlemesi lazım e çoğu kişide de kendine karşı cesur olmadığı için her konuda böyle manzaralara rastlıyoruz.
kimseyi elde etmek gibi bi gayem yok kimseyede camur atamam neden sadece beni istemedigi icin mi bu cok sacma bukemedigim bilegi operim saygilar duyarim
İnsan yaradılış itibari ile hep kazanmak ister olmayınca geri tepki oluşur ordada kazanma duyusu ağır basıp karşıdakini dusurup beynince haklı çıkar ve kazanır yani beyin aldatmasi:)
Kötü olsa bile konuşmak doğru gelmiyor çocukken öyle hatalar yapmış olabiliriz tabi fakat şu gerçekten bir ders sen iyi huylu oldukça iyilik düşündükçe karşı taraf kötü konuşuyor bazende yaşanılan çok ağır geldiği için ağzını bozuyorsun sonra yine üzülüyorsun tuhaf oluyor, ne olursa olsun karalamak doğru değil.
Elde etmek için çabalamaya değer görüyorduysa neden atıp tutuyor? Atıp tutabiliyorsa, kendisi için dışarıdan bakanın gördüğü imajın nasıl bir imaj olduğunu düşünemiyor mu? Her halde karakter bozukluğuna işaret ediyor bence. (Elde etmek diye bir şey yoktur, 'yanında kalmaya değer görmek' vardır.)
Her ilişki ayrı ayrı özeldir, kötülemek kendini de kötülemektir, red edilmeye gelince bu da doğal bir şey olarak kabul etmek lazım, red de edilebiliriz bizde red edebiliriz önemli olan üslüp bence...
Tipik insan iliskileri. Yasayan 7 milyar insan var ve 7 milyar degisik huy. En iyisi sev seni seveni kapinda köle olsa sevme seni sevmeyeni Bagdatta sultan olsa. Dogrusuda bu.
İşin içinde biraz naz olabilir abartmadan bir iki denersin olmuyorsa yoluna bakarsın. Bunu aşamayan insan ya takıntılıdır ya da karşısındakini kötüledikçe rahatlıyordur (ego) 🤨
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Özellikle burada reddi yiyince bel altı konuşan s*rfsizler