Konu evlilik ise eğer maddiyata önem veririm. Evin gideri, mutfak masrafı, alışverişi, faturaları, kredi ödemeleri derken bi de çocuk oldu diyelim. Çocuğun maması, bezi, ek gıdası bunlar dünya parası eğer kaliteli ürünler tercih edecekseniz. Ayrıca o çocuğun eğitim masrafı, kreş masrafı, yemesi içmesi, giysisi, bizim eşimle kendi sosyal hayatımız, aktiviteler, gezip tozmalar, tatiller derken bunların hepsi parayla oluyor. Öyle canım cicim canını yerim demekle ömür geçmiyor realist olalım.
Evlilik... evleneceğim kişinin önce gönlü zengin olsun diyeceğim şimdi duya4 kasıyorsun diyenler olacak ama duyar kasmak değil bu. Evleneceğim / eğlendiğim kişi cok zengin oldu diye varsayalım zenginliğin bana faydasi olamayacak kadar cimri bir adam olursa napıcaz evet zengin ama parasını kullanmama izin vermiyor. Ben çevremde çok görüyorum böyle evlilik hayatı olanları. O yüzden evet evleneceğim kişi zengin olsun güzel şartlarda yasayalım ama önce gönlü zengin olsun 😊
Hayır önemli değil, Zengin olması gerekmiyor. Fakfakir de olmayalım ama beraber bir şeyler yapalım. Mesela düğün yerine ev alalım onun borcunu ödeyelim beraber falan.
Zengin olsa da pek umrumda olmaz. Eşimden bir beklentim yok , kendi kendine yetebilen bir kadınsa istediği gibi yaşasın. Parasının hesabını soracak ya da geliri altında ezilecek bir insan hiç olmadım , olmamda. Evin giderlerini , olacak sorumlulukları ben karşılar , yerine getiririm. Onun dışında zenginmiş , fakirmiş falan pek umrumda olan kriterler arasında değil.
Zenginliği beni bağlamaz.. kimsenin parasına ihtiyacım olmadı, yok... Dengim olan birini seçerim.. En güzeli mantıklı olanı böyle olur..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
maddi olarak önemli sonuçta aşk karın doyurmuyor ve bu ülkede maddi gücünde yoksa evlenemezsin evlnsen bile nasıl çocuğa bile bakamzsn dimi kızlar önemli değil diyorsa yalandır tabi tek para değil karakter paradan önce gelir hem para hemde karakter olsa tamamdır zaten
5 yıllık ilişkim var ilk çıktığımız zamanlar ben öğrenciydim onun ise hiçbirşeyi yoktu. 3 yıl boyunca çalışıp kendi parasını biriktirip dükkan açtı o dükkanıda büyüterek işleri gayet iyi bitti benim de üniversitemin bitmesine 1 sene kaldı mesleğimi ediniyorum. Birbirimize söz vererek inanarak yaptık herşeyi. Senin hayatın nasıl gidiyor onu bilemem tabi. Ve zaten evli gibiyiz yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmiyor üstelik ailemiz de arkamızda
Allah hallederde kulları yam yam olmuş. Hep bi sömürme hep bi çaresizliği kullanma hep bi emek hırsızlığı hep bi torpil tanıdık ayakları. Allah sonumuzu hayır etsin.
Yaş doğruysa o zaman ben henüz evde kalmadım ama sizde içinizden istiyosanız çok kısa sürede olur diye tahmin ediyorum yaşıtlarınız çok uzatma taraftarı olmaz