Kısmetimizi aramak gerekmezmiş, o bizi bulurmuş...
Doğru mu?
Doğru mu?
kısmetinde varsa öyle bir olurki sen bile şaşarsın kısmetinde yoksa boşa uğraş bir ara bir teyze bana anlatmıştı bir adam sürekli kısmeti için dua ediyormuş hala bir kısmeti çıkmadı diye üzülüyormuş bir melek önünde belirmiş demişki şu falan köyde bir bebek doğdu cinsiyeti kız o birgün senin eşin olacak demiş adam öfkelenmiş ben kaç yaşına gelmişim bugün doğan bir bebekmi ilerde eşim olacak olurmu böyle şey bebek bir odada tek iken adam bir şekil odaya sezdirmeden girmiş yanındaki bıçakla bebeğin boğazını derin bir çizik atmış ve şöyle düşünmüş bebeği öldürdüm artık ilerde bu eşim olamıcak arada yıllar geçer adam birisine aşık olur kızda ona kendinden genç olan bu bayanla evlenir yatak odalarına girdiğinde kızın boğazında bir çizik izi görür kıza sorar bu nasıl oldu genç kız anlatır ben bebekken bir adam gizlice bulunduğum odaya gelip bıçakla boğazımı kesmiş neden böyle bir şey yapmak isterki demiş adam o anlarını hatırlar ve şöyle düşünür demek o bebek bu kız ama nasıl olur ölmesi gerekiyordu melek bir ara yine adam tekken belirir öldürmeyen allah öldürmez o kısmetinde varsa yok edemezsin o muhakak gerçekleşir
evet duymuştum bu hikayeyei:))
Aynen öyle.
O bizi bulur arkadaşım aramak işe yaşasaydı inan şu an ben evli olurdum hatta çocuklarım bile olmuştu.
Ne demişler ALLAH hayal ettiğin birşeyin peşinden koşturmazmış o zamani geldinde senin karşına çıkarmış derler.
bişey daha sorcam ben soğuk ve ciddi görünüyorum yine de bulur mu kısmetim beni?
hay Allah razı olsun sizden ya ne diyim bilemedim:)))
bn size bişey daha sorcam ama
MAST İLE İLGİLİ Bİ SORUYA KAYNAK VEREREK cevap YAZMIŞSINIZ VE SLİNMİŞ, AMA BNCE O CVAP DOĞRU DEĞİL
ama neden o sitede doğru gibi yazıyor? araştırmasak inanıcaz resmen
Bir de burada okudum dün gece ama önceki sayfa bilmiyorum neden öyle yazdını tanıdım bir hoca var ona soracam bu durumu bu gidişle çünkü herkes bişey yazıyor tek bildim birşey varsa oda arkadaşım evlilerin mastürbasyon yapması günah eşi varken hemde.
www.mumsema.com/.../...kadinlar-icin-gunah-mi.html
o siteede Kuran da geçmediği için haram sayılmamış, bunun gerçeklik payı nedir acaba?
anladım:)
peki:)
ya bn bişey daha sorcam ama bn dışardan soğuk aksi sinirli görünüyorum bu etkilermi kısmetimi?
ya baksana aşağıdaki üye ne demiş kuthuhan adlı üye yani:(
Okudum sana örnek olarak demiş onu hem nasib aranmaz o kendinden gelir Hz osmanin bir sözü var
ALLaH Nasip Ettirmeyeceqi ßir Şeyi HayaL Ettirmez. . . !! Hz. Osman (r. a)
Yani sen nasipini aradikca nasipin gelmez
anca nasipin Alkahin izinile kendinden gelmeli nasipin gelmezsi icin de dua et arkadaşım :)
o sözü biliyorum ama gerçek değil diye biliyorum, çünkü herkes türlü türlü hayal kuruyo ve gerçekleşmeden ölenler var
Bunu oku arkadaşım :)
www.fikih.info/.../2734-kismet-kapanirmi.html
ya yine bişi sorcm ama dinimizde burç uyumu diye bişi var mı? çünkü ben uyumlu olmadığım burçlarla çıktım ve dengesizlikleri yüzünden ayrıldım da.. yani doğru çıktı burç uyumu.
tamam ama bnde nasıl çıktı hem de her defasında?
burada islam hakkında burçlar hakkında anlatıyor :)
bence sendeki burcla alakası değil
https://www.zehirliok.net/node/2452
yani?
Şu söz geldi aklıma
Kısmet etmişse Mevla el getirir, yel getirir sel getirir... kısmet etmezse Mevla el götürür, yel götürür, sel götürür...
Yani ne dmek bu nasip kısmet alın yazısı bir şeyin olucağı varsa yani bir kişinin sen onu bir şekilde mutlaka tanırsın ve bişiler olur sana gelir
ya baksana çoğu kişi aramadan nasıl bulacak seni yazmış!
nasıl?
bir de ben soğuk ve ciddi görünüyorum yine de bulur mu kısmetim beni?
çabala derken
İnsanları karşımıza çıkaran Yüce Allah'ın dilemesiyle gerçekleşir.
Ama o karşımıza çıkan insanla bizim iyi anlaşıp anlaşmamamız bizim kendi cuz-i irademizle gerçekleşir.
ama aramadan nasıl bulur ki? bir de ben soğuk ve ciddi görünüyorum yine de bulur mu kısmetim beni?
bir de ben soğuk ve ciddi görünüyorum yine de bulur mu kısmetim beni?
ya bir de çok sinirliyim:((aksiyim ama..
ama bu benim yapım nasıl vazgeçicemki?
disloyal sen melek gıbı davran
adamda melek gıbı davransın sana
sonu yıne ayrılık olabılıor
bu durumda?
disloyal haklı
Cevap
69Cevap
bir elma agacinin altindan gecerken canın elma çekti diyelim. Şimdi o ağaçtan elma yemek nasibinde var diye oturup beklermisin yoksa agactan bir tane koparır ya da agaca çıkıpta mı yersin. Kısmet böyle birşeydir işte. Nasibini elma agacinin altinda bekler gibi beklemeyeceksin. Agaci sallar gibi arayacaksin nasibini. Varsa kismetinde nasibin agactan dusen elma gibi duser onune. Yoksa kismetinde ne yaparsan yap nafile. Nasibini arayacaksın takdiri Allaha bırakıp hayırlısı diyeceksin kardeşim.
iyide nasıl aranır ki?
Bizim kültürümüzde genelde kızdan ziyade erkek arar. Yani verdigim örnekten yola çıkarsak sen elma agacı oluyorsun. Agacı sallamak bizim işimiz. İkinci bir ihtimalde çalıştıgın bir ortamda, gittigin bir dügünde, misafirlikte vb. Birçok örnekler arasında senin kısmetin gelir bulur bir şekilde seni. Bir anda kanı kaynayıverir sana ve seninde ona. Senin yapman gereken hayırlı dualarda bulunman bu arada sert duruşun engel degil nasibine kısmetine. Göz işi degil bu gönül işi çünkü.
ya yorumlarımı okumuşsun:(
anladım
İnş. :)) çünkü bu işler çok teferruatlı işler. Kaza hakkında kader hakkında bilgi sahibi olmak lazım. Kaderin kollarını oku istersen müsait oldugun ilk zamanda. Bu sorunun asıl cevabını orda bulursun emin ol. Çünkü fikrin zikrin yaşam tarzın Allahtan dilegin ilerleyen yıllarını etkiler bazı durumlarda. bununda onlardan birisi olma olasılıgı var. Bunuda yine aynı örnekle özetleyim istersen :)) diyelim ki elma agacinin altindan gecerken agactaki bir elmaji gözüne kestirdin ama çok yüksekte. Salladın olmadı agaca cıktın yetisemedin. En sonunda ya inersin o elmayı almadan ya da başka bir elmayı alıp gidersin. :))
teşekkürler
hanım abla çocukluktan beri anneme ben 30 yaşında evlenecem derdim
26 yaşımdan beri evlenme isteğim var ama istediğim bir kız gelmedi
annem hep şunu der oğlum sen hep 30 dedin dedin ALLAH duanı dileğini kabul etti
sen 30dan aşağı evlenemeyeceksin diye
yani belki 30 belki 40 bunu bilemeyiz bigün o insan karşımıza çıkacak
şu an bir sevgilim var ama onunla evlenmeyi istemiyorum
neden istemiyosun peki?
ne güzel çıkmış karşına işre
Eksiklerimiz çok fazla ben fazlaca baskın bir karakterim
kurallarım vardır buna uymayan hatun sadece gözümde çöptür
o zaman nie oyalıyosun o kızı günah değilmi?
kızı ben değil kız beni oyalıyor bir çok kez ayrıldım
istemediğimi söyledim ama bırakmıyor işte psikopat ve takıntılı seviyor
seviyorsa sen de sevmeye çalış
ben seviyorum ama sevgi bir yere kadar beni durduruyor
anladım
öncelikle kısmet aranmaz diye bir şey yok. ne var? kısmet çıkabilecek yerlerde takılmak var :) anladın sen onu. eskiden evlenmek isteyenler düğünlere falan giderlerdi elbet kısmet çıkardı bunlara. fakat artık insanlar sürekli karşı cinsle iletişim halinde olduğu için (internet, telefon... vs) karşısına belki binlerce kısmet çıkıyor fakat hepsini tepiyor insan. erkek de öyle. belki kıza ciddi yazsa adam gibi davransa on numara ilişkileri olacak. fakat kız azıcık yüz verse adamımız hemen kafasında kıza tecavüz sahneleri kuruyor :) beynimizi bir oyo yıkamada yıkattırıp cilalattırıp gelsek şöyle ak pak oh mis gibi. o zaman sıkıntı kalmayacak. evliliğe genellikle seks açısından bakıyoruz. evlilik dediğin, kombine seks biletidir gibi bir düşünce var çoğumuzun kafasında. yanlış hocam yanlış :)
Peygamber Efendimiz Sav ve yeryüzündeki tüm meleklerde dua etse sevdiğimize kavuşmamız için yine de Allahu tele ne derse o olur.. doğduğumuz andan beri kaderimiz bellidir... Hayırlısı olsun diye dua etmek gerekir..
ne de doğru dedin:)
bişey daha sorcam ben soğuk ve ciddi görünüyorum yine de bulur mu kısmetim beni?
önemli olan yüreğin. Allahsevdiği kulunun gönlünü sevdiğiyle birleştirir. bu soruyu sorman bile samimi birisi olduğunu gösterir :))
:))))) Allah razı olsun, ya ben bir türlü kendim gibi davranamıyorum çünkü soğuk aksi biriyim ve de çok sinirli aslında:(((
yine de mi bulur yani?
bulur kardeşim merak etme Allah hepimizden razı olsun inşAllah... senin yapman gereken namaz kılıp bol bol dua etmek... bende çok sinirliyim ve bu ilgisizlikten oluyor. karşımıza bizi çok seven çıkınca eminim bu sıkıntı da ortadan kalkacaktır :)
aynen ya ben de ilgiden mahrumum ailem hiç sevgisini göstermiyor eşek gibi çalışıyorum sabahtan akşama kadar, dua ediyorum biri çıksa da kendime ait bir evim olsa, anne olsam:))
aynı şeyler hep.. ailenin ilgisi çok önemli.. bende bu yüzden ileride anne olunca çocuğuma sürekli ilgi göstereceğim diyorum.. bakalım her şeyin hayırlısı... kafana takma bunları sinirli insandan iyi anne olur çünkü göremediğimiz ilgiyi bebeğe veriyoruz stress gidiyor :)
:))) ya moral verdin resmen Allah razı olsun:)
yemedim inandım. bu inanç meselesi.. Kuran-ı Kerimde her şey yazıyor.. Zamanı gelince Rabbin istediğini verecek ve seni hoşnut edecek.
bu bir hadis.
sen ne saçmalıyosun @mesuttttt
dur bakalım bu ne ümitsizlik Allah büyüktür.
orası hiç belli olmaz en büyük mutluluklar beklemediğin zaman gelir. böyle diyerek isyan etmiş olursun. yaşın kaç ki? bir erkek her yaşta evlenebilir..
dimi:))
Galiba doqru ben inanirim su anki sevgilimle ilk tanistigimzda umrumda bile olmamisti aradan bir bir buck sne mi ne gecti faceden tekrar tanistik garip olan su ikimzde birbirimizi hatirlamamiz bdha gorusmemstk ama zaten :)
nasıl tanıştınız?
kısmet arıyoruz die yanlış kişilerle karşılasıp bilinç altımıza da o benm kısmetim die yerleştirirsek birçok hata yapabiliriz. bence gerçekten beklemek en iyisi
:)))
ama aramak lazımmış baksana cevaplara:P
valla ben aradımda olmuyo o zaman daha zor oluyo bak benden söylemesi
ya?
tabi canm bilinçaltına o benm kısmetim die yerleştiriyorsun ve yaptığı yanlışları göz ardı ediyorsun sürekli
sen kaç yasındasın tatlım?
25 canım
yaşın evlilik yaşına ulştığı için kararsız düşüncedesin canım sen nasıl olursan ol illaki kısmetin senin ayagına gelecek unutma bugun hyr dediğin kişi kısmetindeyse 2 bilemedin 5 yıl sonra yine gelr ve evt dersin ;)
akışına bırak zorlama yıpranırsın
haklısın tatlım:) senin yaş kaç? kısmetin buldumu seni?
benim 21 daha :) 25 e kadar yolu var :) sonra da kısmetim gelse tepiklerim valla :)
bn 25 oldum ya:(((((((
olsun olsun şimdi de 27 yi bekle :) 2 yıl daha gelmezse ümidini kes ve yalnıza alış derim :( benim ilişkilerim hiç yürmüyo ama kısmet derdinde de değilim.. rutin bir hayatım var bana ytiyo memnunum
Valla santiyede calisiyorum elektrikciyim
Arnavutköy şehir parkı ni yapiyoruz kimse iş kiyafetli birine bakmaz ama köyden olsun otobüsminibus olsun ordan belki çıkabilir.
Veya pazar izinlerinde gittiğim yerde belki karsilasabilirim ya da düğünler de. d
Sonuç yok ama nerdeyse bu kişi. d
bildiğim zamanı geldiğinde herşeyin olduğu zamanıdan önce hiçbirşey olmuyor o çocuğun doğması için sen v onun olması gerekiyormuş olayı
doğru dediniz
Evet hic bummadigin zamanda hic beklemedigin biri oluyor.. Sen farkinda bilr olmuyorsun.
:))))
sen buldunmu kısmetini?
ne güzel nasıl tanıştınız?
Ortaokulu ayni okulda okuduk. Ama hic konusmuslugumuz yok. Ortaokul bittikten sonra hic gormedik birbirimizi. Ama face m de ekliymis ne zaman ekledim hic bilmiyorum. Universiteye giderken yazmaya basladi facr den boyle gicik gicik inatlasirken bir baktim konusmadan duramiyorum..15 subatti hatta numarami istemisdi vermisdim ondan sonra oyle gelisdi gitti :-)
Bu kaderci bir anlayıştır ve realiteyle bağdaşmaz. Bak sana diyorum ki, ( sen ister kehanet de ister keramet ) kendini bir dağ evine hapset, hiç dışarı çıkmadan 20 sene orda yaşa, internete de girme, kesinlikle evlenemiceksin. Asla ama asla evlenemiceksin diyorum. Denemesi bedava. Bu kaderci anlayıştan nefret ediyorum. Bu sünni müşrik ülkelerinin geri kalma sebebi hep bu. Kadercilik. Ne ekersen onu biçersin hayatta tesadüflere yer yok.
Ben çalışmadan evde oturayım, nasıl olsa gökten ekmek iner gibi bisey oldu bence bu :) İnsan bu kadar kısıtlanmıs olsaydı irade verilmezdi... Bence kısmetinizi aramalısınız. DİPNOT: İnsanın kısmeti kendinde bulundurdugu kişilikle doğru ortantıda cıkar karşısına... Yani kaktüs olup gül beklemiyceksin :) iyi günler
nasipse gelir Çin'den Yemen'den, nasip değilse ne gelir elden...:)
Kadere inanıyor musun?
inanmazmıyım çokkk hem de ma a millet aramadan bulmaz diyor
haklısınızda evde oturarak kim kısmetini bulmuş ki?
Elbette bulur ama onunla hayatını birleştirip birleştirmeyeceğin sana bağlı :) Kısmet bakalım bizim karşımıza kim çıkacak :)
HER TANISTIGIN KISI ICINDE BU GECERLI O ZMN
ONLARLA YOLUNU BIRLESTRIRIP BRLESTRMICEN SNA BAGLI?
@gerginveçirkin Hayır. Ben bunu kastetmedim. Tanışırsın, beğenirsin ve karşılıklı duygular oluşur ama bir yerde sıkıntı yaşarsın. Evlenilmeyecek olduğunu düşünürsün ayrılabilirsin. Nişanlıyken bile. 3 günlük evliyken bile. Hatta düğünden önce bile. Bunlar senin kararın. İraden var ve bunu kullanabilirsin.
Bunlar senin kararın
bunlar benım kararımsa sabreder tahammül edersem ıllakı evlenırımmı demek oluyo bu
bılmem...
karmaşık mevzu
bence oyle böyle degıl
bu durumda evlılık kader deıldır?
kaderımı bn yazıom?
nyse mi
peki
Böyle böyle insan içine çıkmayın, laf gelmesin diye kandırıyorlar işte.
Otur bacım evinde sen. Bilmem ne köyünden bir abimizin helal milkshake içmiş bir gelin aradığı haberi gelir, bulursun kısmetini.
doğru.. kısmette belada sen aramasanda gelir seni bulur.
ya ama herkes çaba olmadan olmaz diyo
nasıl olur peki
haklısın canım
bela mı? ne belası?
anladım hayırlısı olsun hakkında:))
rica ederim:)
Tabiki doğru sen onu ararsan bazen yanlış şeylere sebep olabilirsin. o seni elbet bulacaktır :)
baksana herkes ara diyo ama:(((çabaalamadan olmaz dio
Tabiki çabalamak gerek ama mesela benim söylemek istediğim yolda gördüğün yakışıklı bir erkeğe benimle evlen dememelisin :D
nasıl olcak peki
İşte o seni beğendiyse söyleyecek söylemezse kaybeder. sende ondan etkilendiyse bir yastıkta inşallah :)
Aşk arayarak buldugun kişide değil. Ummadigin anda karşına çıkan kisideymis. Gibi bir söz duymuştum bende.
E bir tarafin bulmasi lazim. Bulabilmek icin de aranmak gerek :)
onu erkek yapar işte
Demekki kismrti aramayin o sizi bulur sozu bayanlar icin gecerliymiiis 😜😜
boncur cnm:)
:D Hhaahah
Kısmetinizi aramamak yanlış olur, ama bildiğim birşey varsa insanın evleneceği kişi değişmiyor.
ya nasıl arıcam ki? bunun nası bir yöntemi varmış
ıyıde kısmetının degısmemesı hakszlık degılmı
ALLAHIN ADALET KVRAMINA TERS DUSER BNCE
Kastetmek istediğim şu evleninceye kadar bir sürü kişi ile de görüşseniz evleneceğiniz kişi değişmiyor...
flört denen bişey var arama yöntemi bu:))) detektörle değil yani
Kiminle evleneceğin kaç çocuğun olacak hepsi belli sadece sen bilmiyorsun okadar
haklısınız
O gelir seni bulur elbet er ya da geç. Kısmetinse.
ama millet ara diyor
evet:((((
25 yaşındayım
Evde otur otur otur dışarı çıkınca da önünden başka yere bakma.. O seni bulur ;)
nasıl anlamadım?
O seni bulur diyorum ;)
millet ara diyo ama.. aramadan nasıl bulurki
Ben aramıyorum artık. İlahi takdire bıraktım... Benim için önemli olan Zamanımı iyi geçirebilmek...
yaş kaç?
Onu diye halt etmiş... Küçükken kızını vereceğini söyleyen teyzelerin hepsi şimdi firarda... :))
:DDDD
Doğru :) alın yazında kim varsa ooo olur farklısı olanazzz
cevaplara baksana herkes çabala oturduğun yerden kısme bulmaz seni diyo
Bulurrr oo dedikleri erkek için geçerli erkek validesine der ben evlenicem die oda başlar koy falan falan seni bir yerden bulur
Bulur bacım dert etme fakat gelenşde iyi duşun maddiyata aşırı bakmaa rızkı veren allahdırr
haklısın:) sağol
Rica ederimm :)
Bu birazda kaderimizde ne varsa o olur gibi olmuş. Yanlış bir düşünce onu sen kendin belirlersin. Seni bulması için seninde birşeyler yapaman gerekir
napcam ya
doğru zaman ve yerler derken? @stranger_
mesela senin hayatının aşkı şu an caddedeki bir cafede oturmuş tek başına kahve içiyor olsun, ama sen şu an pc başında oturmuş nette takılıyosun..
eğer sen de şu an o cafeye gidip bir masaya otursan belki kısmetin orda ayağına kadar gelicek..
kafamdan basit bir senaryo uydurdum, doğru yerde bulunmak böyle bişey :)
e bven cafelerden cıkmıyom ki:) gene olmuyo işte olmuyo!!!
demekki senin doğru yerin başka bir yer :) ben sana şu gün şu saatte şuraya git diyemem ki, senin hislerinle hareket etmen lazım biraz, biraz da doğaçlama takılman lazım :)
sen "müsaitim kısmetim şimdi gelebilir" dediğin zaman gelmez, o uygun zaman ne zamansa o zaman gelir :D beklenmedik zamanlarda..
haklı olabilirsin belki
Yok yok bulmuyor bosuna bekleme karsinda ornegi duruyor
bulur bulur
Ciksss bulmuyor araman gerek
nası arıcakmışım?
Bilmem mesela kiz arkadaslarinin tanidigi erkekler vardir onlarla tanisabilirsin
yok yaa
Neden
istemiyorum
namazsız cennet bile yok iken boş oturmayla hiç bir şey kazanamazsın... peşinde koşmak lazım icraat lazım emek lazım...
napcam ya kız başıma?
sosyal olacaksın ne çok ileri gidip adını çıkaracaksın ne çok geri basıp elindekileri kaçırmayacaksın..
e sosyalim de yine olmuyo bişey...
demek ki çok ters bir kızsın =) az neşeli cıvıl cıvıl ol millet yaklaşmaktan korkmasın
yooo cıvıl cıvıl da oldum gene yok.
=) hmm var bir sorun mutlaka ya arayanlar için aranan değil şöyle ki evlenilecek bir kızsan ve karşına gelenler hep yatayım gezeyim tiplerse yalnız kalman normal... mutlaka biri çıkacaktır seni beğenecektir.
niye güldün =))
tebessüm eettim sadece
durum böyle bende çok beğenilen bir tipim ama bir tane kıza yüz vermiyorum en fazla sohbetim 1 2 hafta sürüyor hepsi laçka daha ciddi edepli oturaklı kız bulamadım kızlar istiyor ki gezeyim parasını yiyeyim yatalım kalkalım sonra canım sıkılınca ayrılalım..
aynen ya haklısınız
En çokta güldüğüm nokta kız diyor ki bu devirde temiz erkek bulmak zor vs vs anlatıyor bana... keninin orası burası ayrı oynuyor =)) o yüzden dert etme bir olsun tek olsun ama kimseyi de tersleme uzak tutma böyle böyle eleyerek doğrusunu bulacaksın yanlışı bilmeyen doğruyu anlamaz misali.. bunlar bizim yanlışlarımız
haklısınız
Belki mezarımızı ziyaret eder? :)) Valla oturduğun yerden kısmet seni zor bulur be
İşin garibi hadi buldu diyelim biz nereden anlayacaz kısmet olduğunu
bulur ama yaaa
Valla hiç şahit olmadım
e nasıl evleniyo ya bu millet
Kendileri arayıp buluyor heralde :)) Ben kısmeti bekliyorum. sonuç hala bekliyorum :)
bak sende bekliyomussun
Bekliyorum evet de ama hiç faydasını göremedim halen. Ama Allahtan ümit kesilmez diyoruz işte
Ya sen?
ben hiç arayarak bulmadım hep onlar buldu beni aslında
Onlar buldu derken kaç defa :)) Biz 1 kez bulamazken sen kaç kez buldun
yani teklif aldım gezmeye gittiğim zaman
Yani işin sırrı gezmek :)) yani bir nevi aramak
O zaman işe gitmek için ben niye otobüse yürüyorum kısmetimse gelsin beni evimden alsın ya...:)
Peki ya kısmetin de aynı şekilde düşünüyorsa? "Ben aramıyım o beni zaten bulacak" diyorsa o zaman nolucak kuruyup kalırsınız artık ehehhe :D
O seni bulur bulduğunda anlarsın zaten de hayatta ne biraz çabalamadan gerçek olmuş kiii
anlamadım
çaba derken napcam erkekmiyim ben ki çabalaayım
Ewet oyle bir soylenti var. Bakip gorecez ;))
söylenti değil gerçek
Hakkında hayırlısı olsun
Dua en önemli faktör
haklısın canım
ansızın insanın karşısına çıkıyor doğrusu...
Erkek erkek diye dolaşan kızın kısmeti olacağını sanmam
O zaman herkes otursun yerinde sap sap gezilsin ne kadar saçma bir soru bu
Evden hiç çıkmıyorum biraz zor bulur kısmetim beni jshdjsfsg
bulur belki:)
Bu kadar sacma bir laf daha olamaz ya. Sen otur o seni bulur diyolar ya hani. Herkes oturursa nasil tum ciftler birbirini bulacak? Kismet diye bir sey yok, daha cok isteyen alir o kadar.
Bazen aramak gerek sen calismadan para alan gördün mi gelen taliblerine nasiplerine fırsat verip emek vermeden birsey olur mu simdi boyle bekliyorsun evlilik sorumluluk emek ister
O zaman kös kös oturalım :-D bence arada kendinde koşmak lazım
nasıl koşucaz?
Yani sen bir ortama girmezsen nasıl kısmetini bulasınki. Erkeklerle muhabbet hiç etmezsen nasıl bulcak o seni yani tamam gerçek olan kısmetin bulu ki inşallah hahırlı olur ama tevekkül gibi düşün dediğimi ;-)
anladım
Milli piyango bileti almadan büyük ikramiye çıkmaz.
10 gun sonra otuz oluyoruz ne zaman gelecek hala beklıyoruz
vardır bir hayır
çare her zaman vardır
acaba beni ne zaman bulacak 21 sene oldu kimsenin bulduğu yok ^^
bulur be
bakalım bir 21 sene daha beklicez gibi
korkma
niye korkim -_-
ne yazıldıysa artık panpiş. D
evt kardeş.
yalannn aramazsan nasıl bulursun peki tmebel bahanesi bu
kısmetse gelir hintten yemenden...
dimi be paytak:)
Arayan mevlasını da bulur belasını da
arayan bulur muş derlerrr :D aramayan bulurmuş diye duymadım ben :D
bn duydum:)
kandırmışlar senii :P
hiç de bile
evet canım öyle kandırılmışsın :D
he he
ağzına bal sürerim :D:D:D
Hadi belamizi bulursak?
seni bulmayı tercih ederim :)
Arayış içinde olmamak lazım.
neden peki?
he öyle san sen :D bekle küçük bir odada 50 ne kadar :D
ben çalış çabala takdiri ilahi Allahın yattığın yerde sana kısmet gelmez
beni buldu ama kısmet mi ceza mi çözemedim henüz
nasıl buldu?
üniversitenin bahar şenlikleri oluyordu her gece canlı konser vardı ama acayip bir kalabalık olurdu o kadar kişinin içinde beni beğenmiş birde onun kendi arkadaşları benim arkadaşımın arkadaşını tanıyormuş tesadüfe bak derken benimle tanışmak istedi buluştuk filan 1 yıldır fazladır çıkıyoruz ama kaç kez ayrıldık barıştık aramız bir türlü düzelmiyor artık düşünmüyorum bende ne olursa olsun
di, yorlar ama bakalım :)
Oyle bir sey yok sen aksama kadar k*cini kir otur sonra erkek gelsin ben bulsun boyle bireey yok yani
yalandan başka bişi değil. ben 24 yaşındayım ve halen de yalnızım :)
umutsuz garibanları umutlandırmaktan başka bişi değil bu söz
bulunca görürsün
o seni bulurda seninde onu farketmen gerekir
millet bulmaz diyo baksana
bukadar milllet nasil bulmus kismetini cikip uzaydami aramis :) gelir gelir hayatta herseye bir vesile vardir kismette bir sekilde gelir.
cevplara bir baksana Allah aşkına:)
çabalıcakmışım arıcakmışım:PPP
kısmet ayağa gelmezmiş!
napacakmisiz barlarda pavyonlarda gezip bir cay bahcesinde sabahtan aksama kadar oturup. sonra k. s ya da farkli bir yerde millete yavsayarakmi kismet bulcakmisiz. ama suda var yani senin normal sosyal yasantina devam ediyo olman lazimki kismetinle rastlasma sansin olsun ama dedigim gibi o sirada gozunde acik olacak kismetini anladinmi yapisican :)
aaa olmadı şimdi ne demek yapışcan? Allah uygun görür mü bunu?
yapismaktan kastim. bir iki bakis at yani sende bisiler yap:)
olmaz yanlış bu
Allahtan hayırlısını dilemek lazım.
haklısınız
Allahtan hayrlisini iste yeter panpa
haklısın
İnsallah oyledir:)
öyle öyle:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar