Yaklaşık bir aydır konuştuğum bir çocuk var ve tanıştığımızdan beri evlilikten bahsediyor. Sizce neden sürekli evlilik konuşuyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Merhaba,
Açıkçası ben böyle insanları görmekten her zaman için mutluluk duyuyorum zaten bana göre ilişkiden kasıt ya da yani iki insanın birbirini tanımasını dan kasıt artık evlilik yapması ya da bir aile hayatı kurarak sevgisini o şekilde devam ettirmesi, hem Allah'ın rızasını kazanması açısından hem de düzenli bir aile birliğini ve beraberliğini sağlanması aynı şekilde kadınların belli pişmanlıklar yaşamaması için evlilik yolunda gitmek daha doğru olacaktır. Ama günümüzdeki ilişkilere bakıyorsunuz insanlar evlilik yolunda gitmek yerine gayri meşru ilişkiler yaşamayı tercih ediyorlar. Çünkü evlendin ya da boşandığı zaman belli prosedürlerle uğraşmak ya da belli sorumluluklar almamak için uğraşıyor bunun sonucunda da birtakım pişmanlıklar meydana geliyor. Elbette Ben bu yaşıma geldim 30 yaşındayım evlenen insanlar görüyorum evleri kolay bir müessese değil yani insanın belli sorumlulukları oluyor hele bir de dünyaya çocuk geliyorsa bu sorumluluklar kat kat artıyor, bundan dolayı bazı insanların her ne kadar birbirini sevse dahil bir insanla bir ömür boyu aynı evde yaşamak ne kadar severse sevsin eşi olursa olsun yabancı iki ailenin farklı huyları olan insanlarının evlilik yapması ve aynı evde yaşaması kolay bir sorumluluk değildir. Ama nasıl Adem aleyhisselam'dan bu yana insanlar evlilik boyutunda belli sorumlulukları alınması gerekiyorsa, yeni tanışılan erkeğin sürekli birlikten bahsetmesi gayet normaldir. Bir de şöyle düşünmek daha doğru olur 30 yaşına 33 yaşına gelmiş bir insan artık bu yaştan sonra flört etmek gönül eğlendirmek ya da vaktini boşa harcamak gibi bir niyetini kimseyle beraber olmak yerine evlilik yaparak düzgün bir aile hayatına sahip olmayı tercih eder. Örneğin yakın zamanda Benim abim evlendi öğrendikten sonra çok fazla kendini sorumluluk sahibi olduğunu fark etti ve güzel sorumlulukları almaya başladı. Bu açıdan evlilikten kaçmamak gerekir her şeyden önce Allah'ın rızası bunu gerektirir, günümüzde bakıyorsunuz evlilik dışı yaşanan ilişkilerin birçoğu pişmanlık ile sonuçlanıyor hatta bu da yetmiyor O gayrimeşru ilişkiden dünyaya gelen çocuklar bile bulunan zarar görüyor O yüzden Allah'ın helal kıldığı yolda evlilik yapmak her şeyden daha önemlidir.80 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılEvlenmek istiyor belli ki. Niyeti belli. Bundan hoşnut olman gerekirdi beğeniliyor, ciddi düşünülüyorsun... Otur konuş böyle bir niyeti mi var diye. Ağzını ara. Senin evlenmek niyetin yoksa çocuğu oyalama. Yazık etme çocuğa. Niyetin varsa zaten bu kuruntular sadece yersiz. Bir insan evlenmeyi düşünüyorsa, yeni tanışmış olsa dahi bu konuları konuşur normal olarak. Niyeti baştan belli çünkü, evlilik... İnsanlar çeşit çeşit. Kimi insan evlenmek istemez. Bu insanların bir kısmı sevgilisi olup uzun zaman geçtikten sonra evliliğe olumlu bakmaya başlar. Senin normal gördüğün ve bildiğin tek evlenmek isteyen erkek "tipi" bu. Geri kalan kısmıysa evlenmek istememeye devam edip, oyalar... Kimisi ise evliliği ister. Ancak sevgilisi yoktur henüz. Sevgilisi olunca da bu kişiye evlenecek insan gözüyle bakar. Senin yeni tanıştığın kişi de bu son söylediğim kategoride, bariz bi şekilde... Evlilik düşüncen yoksa oyalama. İlerde olabilir diyosan otur adamla konuş hızlı gittiğini söyle. Adam normal. Niyeti kötü değil. Aksine ciddi olduğu için seni oyalamayacak... Bunun için sevinmeliyken buraya yazmışsın... Değerini bilemeyeceksen oyalama bu çocuğu, yazık etme.
50 Yorumla
Bosbeles biri benim de başıma böle birşey geldi çocuk ilk günden evlilik daha tanımadan ölüyorum, bitiyorum, seni istiyorum kafasında daha ilk günden seni çok seviyorum felan demeler ayrıldım bende yangından mal kaçırır gibi davraniyordu kendimi mal gibi gördüm evlenmek için satın alınıyor gibi ailemi bahane ettim ayrıldım beddua meddua etti yok inşallah sen de bu kadar çok seversin yarı yolda kalırsın yok bilmem senin sayende asla evlenmem hicbir kıza güvenmiyorum bilmem neler pis pis şeyler v. s ve biz 2 hafta falan konuştuk daha tanimadan yapışmış gibiydi bana aciz gibi davranıyordu sonra gitmiş aynı yalanları çok yakın olmayan arkadaşıma da yapmis ve kızı benim sayemde tanımıştı tüm kızlara aynı şeyi soluyormuş sırf evlenmek için birini bulmaya çalışıyormuş maksat evlenecek birini bulmak mal gibi yapismisti yalancının tekiydi ben durustum diyip kendini pazarlıyor gibi yapıyordu. bussuru yalanını yakaladım ben temizim diyip evli kadınlarla konusmalar kendini acindirmalar iğrenç biriydi kısaca. Tabi sizinkini bilemem ben başımdan geçeni anlatiyorum.
1635 Yorumla- +1 yıl
@cicimod Beni dershaneden gördüğünü söyledi şöyle gordum diye hatta sana yol verdim dedi bende animsadim yoksa hiç tanımadığım biriyle bulusmazdim evet dışarda buluştuk onun aşırı ısrarıyla pat. diye sevgili olduk ben birde bosluktaydim saçma sapan birşeyin içinde buldum kendimi 3 kere buluştuk ailem ve ben soğuduğum sevmediğim için biraktim bana yapışmış aciz gibi davranıyordu çok sinir kaptım.. arkadaşıma yazıyordum diyordu kime yaziyrosun yüz kere dedm şunu yapma diyordu tamam felan çocuk gibi 2 saniye sonra tekrar aynı sorular kendini ovmeler yok benle olan çok mutlu olur bilmem ne kendi kendine karar vermiş igreenc ya halim olsa daha çok anlatırdım. emin ol
- +1 yıl
vay be huylar aynı gibi derim ama benim reelde görme şansım olmadı ama yaptıkları aynı ya yaşı gençmiş ama dimi benimki yaşını başını almış ama aynısını yapt yok efem yalnızım bekarım aile çocuk istiyorum sana burdan yazar başkalarını da sürekli arar yanıt verene hemen bekarım numarasını atar wpden yaz der evlenmek için karar verelim der bu nasıl hastalık ya şaştım kaldım kesin rahatsızlık bu ama nedir bilmiyorum. işin kötüsü bende boşlutanmı yoksa yaşımdan dolayı mı neyse kapıldım işte. Yalancı evet ama insan vazgeçemiyor bi süre sonra. Hem bu yaptıklarnın sebebini aramaktan yıprandım niye yaparlar i boyle? hadi buldun niye evlenmiyorsun hadi bahaneler uydurdun rahat bırak kızı niye umut veriyosun dimi konuştursam seviyorum evlenmek istiyorum senle der deli gibi sayfamı izliyor resimlerim yokken bide. madem kafanda ben varım niye başkalarıyla da iletişim kurmaya çalışıyor hem de illa evlili diyor en garibi bu ya.
- +1 yıl
@cicimod Seninkinin sebebi cinsellik olabilir hani cinsellik peşinde olabilir. çünkü bu salak sadece birini bulup diğerlerini siliyordu. Sadece bana aşık olmuş gibi davranıp beni kandırmaya çalışıp ayrıldıktan sonra her kıza aynı taktigi uygulaması insanın zoruna gidiyordu.. bunun amacı sadece bir kizi bulayım onla sevgili olayım evleneyim. Mesela her dedigimi yapıyordu o sıkıyordu. Ben desem insta kapat direkt kapatıyordu çok garipti onunn tek derdi evlenmekti. Yaşı gelmişti diye birini bulup hemen evlenmek tek derdi
- +1 yıl
ya aynn benimki de kaç tan ehesaplarını sildi yaranaya çalıştı ona buna ttığı mesajları siliyordu ciddi gibi maske takmış ama hala aynı davranıyor yani kaç KS haberi olmadan izldim ozaman anladım tspit ttim yani yalancılığını sanki sadığı oynuyorlar tam anlattığnız gibi ama sonra yine başkalarına yöneliyor yani arayışı bırakmamış ne reelde ne sanalda. Bazen görücü talip çıkıyor ona çünkü etrafa da bekarı yalnız oynuyo ama her kese aynı şeyler diyor bi şekilde kadınlar bırakıp kaçıyor kimseyle uzun ilişkisi yok hata ilişkisi bile olamıyor. kaç yaşndaydı sizinki? Benimkinin derdi cinsellik olsaydı bulurdu kendine göre birini yani günümüzde iş kolay. Bence unların başka sıkıntısı rahatsızlığı var. Sizini de eminim hala evlenmedi. Sözde hemen evlenecek kız arıyorlar ama bulduklarında ellerinde tutmuyorlar saçma bahanelerle oyalıyorlar ve etrafa yine bakarım yalnızım rolu kesiyorlar.
- +1 yıl
benimkiyle ne çok kavga ettik hep aynı oldu tam yazdığınız gibi: beddua meddua etti yok inşallah sen de bu kadar çok seversin yarı yolda kalırsın yok bilmem senin sayende asla evlenmem hicbir kıza güvenmiyorum bilmem neler pis pis şeyler v. s ' beddua +küfürler kendisine de beddualar diyordu yaptıklarını itiraf etmemek için sonda önüne kanıtları atıyordum o zaman itiraf ediyordu ve beni suçuyordu senin yüzünden onlara kaçtım diyordu :) hatalar yaptım evet ama bundan böyle olmayacak erkek sözü diyordu sonda tövbe edip Allaha söz vermişti. Taliplri kendisi açıklıyordu kndini pazarlıyormuş gibi yani benl vlenmek isteyenler var ama ben venmiyorum çünkü sen varsın diyordu yalancı madem vardım niye talipler çıkıyor niye no alış verişi oluyor gecenin bi vakti konuşmalar evlilik üzere hem de. evlilikteklifçisi hastalığı mı bu nedir çözemedim ki psikolojim mahvoldu yani.
- +1 yıl
@cicimod Hahahahs vallahi çok güldüm aynı kisi olmasın hahshhshw:D seninkinin derdi herhalde tüm kizlar benim olsun ama evlenmekte istiyor ama bu tüm kizlarla evlenmek istediği için bulamıyor herhalde yuh ya resmen aynı bilmiyorum ama ben aşırı nefret ediyorum o 26 yaşındaydı bennmesela sokakta görsem kaçarım midem bulaniyor sen niye baglandin ki engelle bence bundan sana hayır gelmez böyle biriyle olup kafayı yiyeceğime evlenmem keyfime bakarım yani uzak dur böylesi seni delirtir sonra ben ne yaptim ki der
- +1 yıl
delirtti zaten bütün kızlar benim olsun evlensin değil sanki kızlar hep evlenmek istesin cabasında başka bi halt yok çaba yok adım yok yani somut planları olmaz. bimiyorum niye bağlandığım belki hiç bulluşmadık diyedir belki ben de sokakta tanısam açardım ondan belki o da biliyordur bunu ama pek öyle durmuyor ama evlilere de mesaj atan biri. Oysa onlara diyor ki en başta evlimisiniz ben evlilre yazmam şe rfsizlik olur falan diyor ama nabzını yokluyor onlar da bi süre sonra konuşmuyr aslınd akimse bi srüe sonra yazmıyor reeldeki talipler de. Bu da aman o böylydi şöyleydi ben kovdum onu diyor. Seni alacğım çünkü modunda. manyak sürüsü işte. ben çözmeğe çalşıyrums adece. Yıllarım niye çaldı gönül çalmak günah demişti hep dilinde Allah zina o bu ama kızların sayfasından kopamıyor bi taraftan beni de bırakmıyor bu ne lahana turşusu diye bakıyorum. Sebebini araştrıyorum narsisizm araştırdım uygun glen şıklar var ama hepsi değil. Yani herifin kafasını anlamadım. Bi tek bildiğim evlenmek isteyen evlenirdi yani onca kadın çıktı ve çıkıyor karşısına.
- +1 yıl
aslında çok kes ayrıldık. Aylardır engelde. Ama stalk yapıyoruz o da ben de. işte anlamadığım bi sürü kadına selam atıp konuşmasıyla sürekli beni arayıp bakmasını anlamıyorum. arada mesaj da atıyor bana hata sevdiğini söylüyor yani email olarak. Bu arada evlilik muhabbeti yaptığı kadın da oldu bu ay yani ve konuşma bitti. Yani ayn tarz bununkisi ya da o kadnlar akıllı ve bundan bi cacık olmayacağını anlayıp kaçıyorlar da ben niye anlamadım ço aptalım hrhalde. O tür muhabbet yapacağı olduğunda diğer msajlar siliyor beni de aramyor bikaç saat. Ama muhabbet bittimi yine ben. Bildiğimden habersiz. Ama zaten önceleri de bunu yapmıştı diye konuşmuştuk ve gevelemişti yani bu konuda normal açıklama yapamıyor hatta bi kes demişti ki ben kiminle konuştuysam vallahi evlilik için konuştum (bu yalan bazılarıyla sanal cinsellik için konuşmuştu). Yani hep tutarsız ama bu konuyla ilgileniyorum niye evlilik deyip duruyolar bu müsveddeler o zaman nedir bu hastalığın adı böyle? sizini 26 yaşındaymış genç daha yani bi gencin ne gibi problemi olabilir ki böyle saçma taktik yapsın hadi benimki yaşlanmış belki cinsel sorun yaşıyor diyorum ama bundan da emin değilim. Bütün derdi bunu beğensinler sevsinler evlenmek istesinler sonra aynı döngü ama kendisi niy seviyorum ölüyorum diyor evlenmek istiyorum senle hatta annesini bile böyle oyuna nasıl dahil eder... yani ne uğruna ki?
- +1 yıl
@cicimod bilmiyorum kaç yaşında ve de belki artık yaşlandığı için hem evlenmek istiyor hem de tek kalmak istiyor arada sikismis ben hiç çözemedim ama kendi haline bırak bennce bilemedim bende sanalda olan birini niye bu kadar taktın ki kafana bilemedim canım bence sen hırs yapmışsın bilemedim senin durumda kötü yanı boşluk duygusu bence sende ki boşluk duygusu herşeyi yaptırıyor insana çünkü sen kaç yaşındasın o kaç yaşında ben 24 yaşındayım
- +1 yıl
inanın ki öyle düşüncem de yoktu hatta o ikna ediyordu ail istiyorum çocuk istiyorum dedi durdu kafamı bozdu yani mesel illa biriyle evlenmek değil yaşımdan dolay öyle düşündünüz biliyorum ama belki de son şansımı aldı artık. ben bu saatten sonra başkasını da düşünemem o olmasa bile.
- +1 yıl
@cicimod hayır öyle düşünmedim yani dedim ki, toplum baskısı evliliği itiyor insanı yani o anlamda dedim sizi anliyorum ne diyeyim inşallah akillanir duzelir.. büyük konuşmamak lazım yarın belki biri çıkar tamamen ona baglanirsiniz kader ve kısmet bu işler herkes evlenmek zorunda değil tek geldik tek gideceğiz sonuçta. Birde benden büyük oldugunuz için size birşey sorabilir miyim? Sorularimda geçmişte bana teklif eden bir çocukla ilgili bı akıl danıştım oraya girip yorum yaparmisiniz işte bana hakaret etti şimdide aynı mahalledeyiz, bana bakıyor sürekli felan o tarz bir soru yorumunuzu merak ettim
- +1 yıl
Ohaa yaa benim de iliskimin ilk2 haftasında evlilik diye tutturan biriyle tanıştım ve çocuğun tek amaci evlilik. 11 ay oldu yakinda1 yıl olcak. Ama annesi ile de konuştum çocuğum seni sevmese 11 ay beklemez burada kiz buluyoruz ediyoruz kendisi umursamıyor istemiyor gönlü sende olduğu için dedi. Ama ilişkinin ilj haftasında da evlilik denmez ki
- +1 yıl
@cicimod işsizdi ya bana göre değildi benim sevdiğim çocuk nisanlanmisti bende çok üzüldüm o denk geldi belki olur dedim işte bı boşluk birde bizim kapıya deprem için bı çocuk geldi psikolojik merkezden gelmişti akşamı o ekledi beni ben bu depremde gelen çocuk sandım o yüzden kabul ettim bı şans verdim vermez olaydım ya benim ki çok salak ya inan ki ben nasıl olmuşum bilmiyorum.. ailesi bana göre değil hicbirseyi bana göre değil yalancı ya bana diyor kıyafetine karışmam 1 hafta sonra şu tisortlerden giy felan filan link atıyor sen kimsin ki benim kiyafetime karisiyorsun bosbeles biri yani kısacası
- +1 yıl
@cicimod abla sen bu adamı seviyorsun adam evlenmek istiyorum diyip sonra başka kişilerle görüşüyor felan bence bu adam evlenmez!! Sen giden yıllarınla kaldin bence.. ben seninkini çözemedim benim dediğim çocuk şimdi bak doğulu kapalı bir aileye sahip hemen ailesi diyor ki evlen felan onlar öyle alışmışlar yani umarım anlatabildim onun tek derdi kölesi edeceği bir kız bulup başta yalan dolanla kandirip evlenip kolesi etmek ve mesela bana 1 haftada diyor hesapları ortaklaşa öderiz bilmem calisirsan senin benim param yok bak sana şöyle diyeyim igrencligini anlatmak için ben bahane ederek ailem seni istemiyor dedim bana dediği şey, o zaman ailene söyle o bana yalandan tecavüz etti ailen mecbur kabul eder. Böyle bir iğrençlik soylenir mi yani ne benim ailemin ona bakışının kötü olacagini takıyor ne de böyle birseyle anilmaktan utanıyor. Hem durustum hem temizim diyen insan böyle laf kullanmaz 1 seni nasıl gorduysem kabul ederim seni kapattirmam diyip 2. gunu şu kıyafetlerden giy demez. Sonra ben ayrılınca bana beddua edip vicdan azabı çektirip hani aşırı bir sevgi vermeye çalışıyor ya benim sayemde tanidigi arkdasima da aynı yalanlarla başlamaz benim dediğim çocuğu ağzıma bile almak istemiyorum o derece ve de ben başkasını seviyordum ben bı şans vermezdim ilk konusunca bile bana saçma gelmisti. Ben dedim hatta görüsmeden yazayım görüşmek istemiyorum diye sonra vazgeçtim cunku bak daha 1 hafta tanımadan aşkından ölüyorum demeler yok evimi adresimi öğrenmeye çalışmalar. Yok kapıda yatarız ailen kabul etmiyorsa demeler yani 1 hafta da kim kapıda yatmaya çalışır saçma salak seyler yok sende istersen kaciririm demeler ya çok saçma sanki ben ona aşığım 2 yıldır çıkıyoruz da kaçmaya razi olacam ben ona sarılınca bile hiç birşeye hissetmiyordum elini tutunca bile benim durum bana umut veren cocugun pat diye alakasiz biriyle nisanlanmasi olmustu şimdi hiçbiri umrumda değil Allah erkeklerin belasını versin
- +1 yıl
Ve benim dediğim çocuk o kadar pişkin ki benim sayemde tanidigi kıza aynı şeyleri soyluyor hatta kız belli saplantılı birine benziyor diyip çok kıskanç diyip bırakmış ve ben öğrenmeyeyim diye beni engelliyor. Ben de hesap sordum sen ne alaka benim arkdsmi ekliyorsun sen ne biçim birisin o kız benim masamda oturuyor amacın ne seninn bizi birbimize mi dusirmeye caliyorsun ister istemez insan sinirlenir sevgili olsalar diyelim kız bizim masaya bu malida davet edicem ben istemiyorum diğer arkdslarimda bu çocuğu biliyordu diyecek bu nasıl biri hani sana çok aşıktı o kadar akılsız yani.. sonra diyor yok arkadaşın olduğunu bilmiyordum ben seni en baştan engelledim ama yalan işte en baştan engellememisti ben bunu saplantılı düşünüp arada kontrol ediyordum ki, yakın cevremi eklemesin bana ulaşmak için diye. O zaman engelli değildim nasıl bu kızı ekledi hemen engelledi bende hesap sordum sen çok rezil bir insansın v. s diye hakkım zıkkım olsun tarzında birşeyler inkar etti pislik yalancı neyse işte çok sonra hicbirsey olmamis gibi engelimi kaldirip bana mesaj atmış sınav yerin neresi diye yani şimdi ne alaka? Bende hiç cevap vermeden engelledim. Yani şimdi ne alaka benim senle ne alakam var pişkin beni çok aşığım diyip vicdan azabı cektiriyorsun hani sanki çok aşık olmusta ben yarı yolda bırakmışım gibi sonra salak gibi gidip benim aynı ortamdaki arkadaşımı ekle aynı yalanları sole ve bana tabi dediği şey ben evlenme düşünmüyordum seni gorunce karar verdim benim dediğim salak iğrenç ne ararsan var ve de kabadayı tehlikeli ve saçma biri belli ki
- +1 yıl
N kadar bnziyor bunların davranışı ya! Gerçi biz reelde görüşemedik ama söyldikleri yaptıkları: ''sanki çok aşık olmusta ben yarı yolda bırakmışım gibi sonra salak gibi gidip benim aynı ortamdaki arkadaşımı ekle aynı yalanları sole'' benimki de her kesin listesinden ekliyor eski sevgililerinin listelerinden de ekliyordu bir de aynı isim soyadla olanlarımızı ekliyor. Yaa nasıl aynı tür davranmışlar kapında yatarım demeler ailen vermsse yin isterim 10 kes isterim kaçmak hakkında da tutarsız şeylr diyrdu çünkü buna karş olduğumu biliyordu. Zaten her şeyi hep tutarsız dedi. Giyisler haında da öyle. Yaa benimki de kapalı toplumdan. Ama ailesi evlen diyen diye evlenir değil bnece sizinki de evlenmemiştir. Eminim buna. Oysa etrafındakiler çoktan çoluğa çocuğa karışmıştr. Ama püf noktası işsizdi diyorsunuz. Benimkinin de sabit işi yok. Ben onu yara bandı gibi kullanmadım önce de yalnızdım yani. Belki o boşluktan gönlü kaydı. Ama çok çabaladım çözeyim diye. Hala çözmeye çalışıyorum. Kesinlikle psikolojik sorun var sizini de aynıysa. Demek her kese evlenme tklifi etmek duyguaryla oynamak sonra oyalamak diye bir hastalık var inşallah n olduğunu da öğreniriz.
- +1 yıl
en büyük hatam onu ciddiye almakmış. Allah kimseyi yanıltmasın. Ben evlilik kavramıyla böyle oynarlar diye düşünmemiştim ki hiç. Zaten başından beri ısrar eden de oydu alıma bunlar sokan da oydu. Ben kısmet olmadı diye oturuyordum yalnız olsam bil huzurum vardı kafayı yememiştim yani. Bu benim hem yıllarımı çaldı hm hayaller oluştuurp yıktı peki ne uğruna? ben hep bunu çözmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
haklısınız bilemeyiz kafasındakini de ben ama bilmek istiyorum işte neden böyle yaparlar ki neden? sapık olsun sapığım desin ya evlilikse evlilik yapsın daldan dala koşmak nedir sadece eş adayları topluyor saçma sapan şeylerden de yarıda bırakıyor. Madem ben vardım onar niye var ya da onlar varsa ben niye varım ki... bundan kafayı yedim ya. eevlilik diye diye ben bunu anlamıyorum kendisi gönül çalmak günah demişti. Ben pazarlamacı gibi bakmıyorum bu işlere yani o öyle bakmış belli ki ama peşimi de bırakmıyor neden ki neden... onun yaşı küçük mü? benden katbekat yaşlı gözüküyor söylediği yaştan da. neyi bekler ki insan kendi ısrar ttiği halde... bazn alkolik mi dedim ama bu yıllar içinde ancak 2-3 kes içtiğini gördüm bu ıspat dğil ki. sizinki de içermiydi bilmiyorum. ama sinir oluyor insan sanki evet beni beğendiler evlili teklifime razı oldular deyip işi oluruna götürmüyor kimseyle.
- +1 yıl
benimki de din taslıyordu o günah bu zina ama etmediği halt yokmuş. Bunu bende düşündüm sağolsun burdaki arkadaşım sayesinde ama belki kabullenemiyorum durumu hala aklım almıyor yani. evlenmiyor olan bari etrafında eş adayı demesin yani resmen görücüler buuyor kızlar kadınlara talip oluyor. ne düşüneceğimi bilmiyorum çok araştırdım aşk ve evlilik dolandırcıları var ama onların hedefi niyeti olr foyası da çıkar. bunun kafasını çözemedim ben. beli bu yüzden takıntı yaptım.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
93
Cevap
108Cevap
- Aile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılDemekki ilişki değil evlilik insanı ama daha o kadar erken ki bunun örneklerini haberlerde hep görüyoruz ne varsa bu evlilikte bu kadar 😄
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Gorusler şaka gibi erkek evlenmek ister niye istedi istemez neden istemio rahatsiz misiniz? Bazisi da cinsellik dusunuyordur senle ondan zemin hazirliyordur demis amaci sadece cinsellik olan belli eder tamam da gercekten sevemez mi yani ciddi dusundugunu belli etmis iste bundan normal ne var evlenmek istemesin mi? Eglenip gecsin mi sonra da beni kullandi diceksiniz siz zaten anca kötulerle ciddi dusunup evlenin aynen, adam evlilik dusundu diye hemen evlenmiceksiniz ki zaten tanirsiniz birbirinizi bir kac ay o sirada da ciddi dusundugunu bilirsin zorla nikah masasina oturtcak hali yok ya bu kadar kötu dusunmeyin be her seyi amaci gercekten evlenmekte olabilir gercekten size baglanmista olabilir sevmis olabilir yani hemen bi fesatlik pesindesiniz sonra iyileri kaybedersiniz kotu denk gelince de tum erkekler ayni dersiniz boyle diyen birine dersin ki daha yeni tanisiyoruz bir tanisalim (siz de ciddi dusunuyorsaniz) ben de ciddi dusunuyorum ztn dersiniz olursa olur olmazsa olmaz dersiniz yani hic bisi demeden ayrilmaniz kadar sacma bir sey yok, neden ayrildiniz? Cocuk cok ciddiydi ya evlilik dusunuyordu dkfkkffkf bu mu yani dusunmesin mi eglenmeye mi baksin 😒😂
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBasimdan yeni gecti daha ilk ayda yuzuk bakmak istemeler vs beni göklere cikarip cikarip daha sonra 3-5 aydan Sonra piskolojik siddet uygulatip herseyime karisip elestirir oldu. Her tartismada bitti demeler kufur yagdirmalar vs vs oysa benim prsimden deli gibi kosan cok guzelsin söylesin böylesin diyip daha Sonra herseyimi dudagimdaki ruja kadar karismalat. Sabrettim dayanamadim yuzukler alalim edelim diyede kendi acele etti Gercekten ciddi sandim. Ayrildim 3 ay öncesi arkama bile bakmadim bencil ego insanlarla ASLA. Kizlar siz siz olun kanmayin hic bi zaman nisanliniz esiniz dahi olsa arada herzmn bi mesafe birakin herzmn kendinize özel alaniniz olsun ve cok acele Eden insanlara cok temkinli davranin
40 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 530 cevap paylaştı.
+1 yılBence sorun Türk kadınlarında, erkekler için her zaman evlilikten kaçar derler ama ne hikmetse evlilik için teklif veyahut direk dile getirilside garipsenirler. Dikkat edin Türk kadınlarının ana karakterini bozdular diziler ile bilinç altı mesajlar ile yavaş yavaş herşeyi empoze ettiler. Türk kadınlarının büyük çoğunluğunda şu algı olmaya başladı flört, sevgili olurken ben evlenmeyi düşünmüyorum ama sevgiliyim, flörtüm sadece eğlence amaçlı zaman geçirme amaçlı olarak görüyorlar. Ana düşünceleri biz kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz ekonomik bağımsızlığımız var. Tamam süper harika bunlar ne mutlu ki bu aşamaya gelindi. Ama kafalarında ki düşünce yapısı aile toplum yapısı bitirildi. Evlilikten soğutuldu. Sürekli özellikle ünlülerde evlenip boşanma, evliyken aldatmalar göze sokulup sokulup duruluyor ve evlilikten soğutuluyor. Bence konunun özeti Türk kadını ne istediğini bilmiyor, evliliğin kutsallığını, toplumunun devamlılığı için önemini idrak edemiyor.
40 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılbence blr kaç sebebi olabilir. Sürekliliği olan aradığı mükemmel ilişkiyi sadece evli olunca yaşayabileceğini düşünüyor olabilir. Arkadaşlık blr yere kadar. sonuçta herkesin kendi hayatı oluyor. buluşma sonrası herkes kendi evine gidiyor, şshsi özel hayat bazen blr kaç gün, blr hafta ya da ay görüşmeye engel olabiliyor.
Kendi anne babasının evliliği sorunlu ise mükemmel bir evlilik arzu etmesi normal olabilir.
ya da cinselliği ihyacı olduğundan evlilik istiyor olabilir. sadece cinselliğin evlilikle olacağını düşünüyor olabilir.21 Yorumla- +1 yıl
normal mi dersen; normal değil
+1 yılHer iki cinste de evlilik için acele eden tehlikelidir. Kadinlar bunun için erkeğe mukemmel biri gibi gorunmeye çalışırlar. Her istediğini yaparlar neredeyse, sürekli mutlu etmeye çalışırlar. Evlendikten sonra ise gerçek huylarini aciga çıkarırlar. Hemcinslerim ise ya cok begendigi, her yönden anlaştığı birini kaybetmemek adına (ki böyle davranmasi kadini sıkar aksine daha kolay kaybettirir) ya da evlilik vaadiyle bir an önce cinsellik yasayabilmek için kullanirlar. Sonuçta her biri iliskinin bitmesine neden olur. Bu yüzden boylelerinden uzak durmak lazim.
20 Yorumla
+1 yılAyy evet var öyle tipler :D Evlilik delisi sözde bir de kadınlardır.. Bazı erkeklerden biz kaçıyoruz onlar evlilik diye diretiyor.. :D Neyse en güzeli ne yap biliyor musun önce bir kendini tanıt de ben evlilik düşünmüyorum şu an de bakalım ne diyecek sana.. Bir yandan güzel bir olay evlilik düşünmesi ama bir yandan da gizlediği yönlerinin ortaya çıkmasından endişe duyduğu için aceleye getirmek istiyor olabilir.. Gözlemleyerek karar vericeksin.. Keyifli günler..
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 704 cevap paylaştı. iki ihtimal vardır ya kisi gercekten evlenmek istiyordur , zaten evlenme amaclı bir iliskiye baslamıstır ki bu genelde erkek görücü usulü tanıstıysa veya erkek muhafazakar ise olur. flört olayını kısa keser bu insanlar, birkac gorusme sonunda evlenir. ikinci ihtimal ki yüksek olan ihtimal budur , erkek kadının gozunde güven kazanmak istiyordur. cunku erkekler bilir kadınların zayıf noktası evlilik ve anne olmaktır. bir kadının güvenini kazanmanın en kolay yolu evlilikten bahsetmektir, erkek kadına yanaşabilmek , cinsellik yaşamak için kadına evlenmek istediğini ' ya evlenecegiz nasılsa nolcak ' imajı vermeye calısır. cogu insan bilir erkek evlenmek istese bile kadın kadar evlilikten bahsetmez , erkek bu konuda her zaman biraz daha cekimserdir.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir insanı tanımak değil bir yıl üç yıl bile yetmiyor bazen beni dünyaya getiren babamı bile tanımam 10 yılımı aldı.
Günün koşullarında zaman birini tanımaya çalışmak için oldukça kısa ve hızlı bir yıl altı ay gibi bildiğin. Öyle ki birini dört yıl bir çatı altında yaşasan bile tanıyamıyorsun beş yıl flört edip evlenenlerin çocukları okul çağına gelmeden boşandıklarına altı ay içinde tanışıp evlenenlerin ise bir ömrü bir yastıkta geçirenlerine şahit oldum. Çok ince eleyip sık dokuyunca işin tadı kaçıyor...01 Yorumla- +1 yıl
Siz kadın milletini anlamak güç evlenme teklifi etse suç etmese suç edince yoklukta oluyor. Etmeyince sapık uçkur düşkünü😂
- Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılİlk bir ayda evlilik konuşulmaz, daha birbirinizi ne kadar tanıyorsunuz ki? Ben kadın olsam soğurdum, uzaklaşırdım. Hem yaşın da çok genç, ne evlenmesi bu yaşta? Hele bir kendi ayaklarının üzerinde dur. Evlilik kararı aceleye gelmez, ona da belki çevresinden, ailesinden baskı vardır. Bir ilişkiye, evlenme niyetiyle başlanmaz. "Ciddi ilişki" demek, sonu evliliğe gidecek ilişki demek değildir. İlişkinin "ciddi" olması, ilişkinin kendi iç dinamikleri ile ilgili bir kavramdır, ilişkinin varacağı yerle ilgisi yoktur. Evliliği hiç düşünmeyen, lafını bile geçirmeyen bir çiftin ilişkisi de ciddi ilişki olabilir. Acele etme, onu tanımaya çalış, ilişkinizi tamamen evlilik odaklı yaşamaya çalışırsa da kapıyı göster.
23 Yorumla- +1 yıl
Benim kız arkadaşım ile ilk buluşmada 6 ay içinde evlenmeyi düşünüyorum dedi ben de ciddiyet gösteriyor sandım ama her geçen ay baskısı arttı 3. Ay da bana sormadan beyaz eşya aldı. Maddi durumumu bildiği halde devam etti son olarak ayrılık yaşandı. 10 gün sonra yazdı ama beklemek istedim ve 10 sonra ben yazdım dediği şey. Görücü usulü biri ile görüşüyorum aileler tanıştı nişanlanıyorum böyle bir insan ile 10 ay beraber oldum..
- +1 yıl
@grkn_bngl Üzdü be... Bu yüzden yazdım işte...
Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı. Zaten şu tip erkeklere de anlam veremiyorum, bunlar saçma muhabbetler ve nedense yeni tanışılan kişilerle tez zamanda bu muhabbetlere giren erkekler de bir yere varamıyorlar. İstediği kişiyle uzun süreli ciddi bir yerlere varmak isteyen kişiler ise tanışma odaklı bir ilişki sürdürürler ki bu da zaten uzun sürer. Kişinin aşk geçmişinden konuşmak bile sıkıcı. Anormal durumlar bunlar her zaman.
21 Yorumla
+1 yılÇevresinden evlilik konusunda baskı gören biri olabilir. Bunu genelde "sorumsuz, ev geçindirmekten ne anlar" dedikleri insanlara yapıyorlar. Bak genelde diyorum sakın beni yanlış anlama karşındaki kişiyi tanımayacak kadar konuya uzağım ama insan insanı tanımadan bu kadar kısa sürede evliliğin anca hayalini kurar, bunu dillendirmek zordur.
10 Yorumla1. Artık evlenmek istiyordur
2. Bir şeyleri elde edebilmek için ciddiyim imajı vermeye çalışıyordur. Elde ederse geri çekilecektir
Her iki durumda da dikkatle hareket etmek gerekiyor. Kendini teslim etmeye gerek yok :))20 YorumlaHer şeyi bir şeye bağlamaya gerek yok. Konusulacak konu bitmiştir başka muhabbet acamiyordur.
Evcimen evlenmek isteyen adamdır açar
ya da art niyetli bir insandır oltaya çabuk düşürmek ister yine açar
Bu çocukta kendimi gördüm bende açıyorum. Evlilik için yanıp tutusmuyorum lakin düzgün biride çıksa karşıma bir yola girmek isterdim
Popüler kültürde ki gibi herkes bekar kalmak veyahut evlilikten kaçmak istemiyor 🤷🏽♂️00 Yorumla
+1 yılYaklaşık uzun süredir arkadaş olduğum biriyle kısa sürede Bana açılmasıyla arkadaşlık bağı bitti ama hiç görüşmedik başlarda işte yuvamı kurmak istiyorum evimi yaptırdım mutfağını senin döşemeni istiyorum falan deyince insan etkileniyor haliyle kiziz bende ona karşı birşeyler hissetmeye başladım sonra biz tartıştık umursamaz olmaya başladı ara verelim dedi anlam veremedim 2 gün sonra döndü yalvardı barışalım diye ben telefonlarını bile açmadım bana video atmış neymiş kıymet bilmeyen kişiler için ısrar etmeyin diye sonra ben aradım yazdım merak ettim bildiğin peşinden koştum hatta görüşelim belki çözülür bile dedim işleri yüzünden gündüz gelemiycegini istersem gece geleceğini goruselim dedi kabul etmedim bugün bitirdim ama içimdeki ses yaz diyor ben neden bitiremiyorum
00 Yorumla
+1 yılTanistigim kızla baştan niyetimi açarım. Evlilik düşündüğümü söylerim. Ama oluyorum bitiyorum felan filan demem. Ben 5 ay konuştum. Çok sevmişim bana diyordu seni gördüğümüzde evlencegimizi hissettim. şu an ayrıldık ne oldu. O kadar laf yalan oldu. Boşversene kimseye güvenilmez.
00 Yorumla
+1 yılBence aksine güzel bir şey bu. Seni evlenelim diye zorlamadığı sürece bence güzel bir şey bu çünkü seni öyle olmasan bile gecelik veya eğlenmelik belleyecek tipler olabilir. Sürekli evlilikten bahsetmesi seninle ciddi düşündüğüne bir belirtli olabilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. ''Konuştuğum''sa daha buluşmadınız sanırım. Lütfen dikkatli olun. Sosyal mecrada evlilik deyip sapıklık yapanla çoğaldı. Hemen kaptırmayın yani. Erkekler için evlilik sözü oyun oynamak gibi oldu. Belki ciddi kız olduğunu görmüş tavlamayı bu yönde başlatmıştır. Sohbetin içeriğinden asılı mesela evlilik deyip başlayıp sonrasını bel altı getirebilir. Ama gerçekten kötü niyetli değilse takdir edilir yani başından masadını açıklamış oluyor. Ama inanmayın derim.
00 Yorumla
+1 yılHer önüne geldnle evlilik hayaki kuran bir şıpsevdi olduğu için.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGerçek krallar bilir ki, erkekler asla evlilikten bahsetmez ama içten içe gerçekten sevdiği biri olduğu takdirde evlilik ister. Bu çocuk muhtemelen güzelsin diye bahsediyor sadece
10 Yorumla
+1 yılA*cı erkektir bunlar genellikle yatağa girebilmek için söylenen şeylerdir. Aklı başında hicbir erkek ilk aydan tanıştığa kıza böyle iki de bir evlilikten bahsetmez
21 Yorumla
Soran+1 yılBana da böyle geliyor ve rahatsız oluyorum biraz
+1 yılMerhaba,
Ya sizinle gerçekten evlenmek istiyordur (bunun için 1 ay normal değil)
Ya da evlenmek istediği için sizi uygun görmüştür. (Cinsellik içerebilir)
Esen kalınız...🍃
12.08.21/10:4710 YorumlaSeni garantiye almak istiyor saf değilsen kanmazsın
20 Yorumla
+1 yılNormal o çocuk ciddi helal olsun ona diğerleri gibi yok ya biraz birbirimizi tanıyalım falan ayağında işini görme derdinde değil tanımak öyle 10 günde olmuyor tanimak denilen şey en az 5 yıl bence evlenin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılTanımadan ilk zamandan evlilik konusunu açan insandan hayır gelmez demek ki tanımadan çoğu tanıştığı kişilerle böyle evlilikten bahsediyor
30 Yorumla 2 sebep görüyorum
1 ya gerçekten evlenmek istiyor
2 ya da kızların ciddi ilişki istediğini bildiği için güven oluşturmak için numara yapıyor uyanık biri10 YorumlaSeninde dusuncen o yondeyse sende ikgilen fazlada yuz verme zamanla gorursun zaten
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende aynı dertten muzdariptim kız sürekli evlilikten gelecekten bahsediyor. Ben özgürlüme düşkünüm hayatımı kimse ile paylaşamam sanada gelecek vadettmedim dedim yol verdim
10 Yorumla
+1 yılBelki evlenmem istiyordur arıyordur en başta niyetini belli ediyordur yani laubali olmadığı sürece sıkıntı yok bence.
20 Yorumla
+1 yılbana pek inandırıcı gelmedi..
daha çok evlilik vaadiyle kandırma gibi geldi..30 YorumlaAptal erkek ler ne evliligi kadın evlilik düşünmez ihanet iftira dolandırma boşanma nafaka yıkım başka müşteri den çıkan çocuk başka bişey göremez erkek
00 YorumlaYani belki ileriyi düşünüyordur seninle iyi düşünse art niyet kötü düşünse böyle böyle yapıyor dersin insan oğluna ne yapsan yararlanamazsın diye boşuna dememişler 😊
00 Yorumla
+1 yılbahsetme diyebilirsin uzatmadan kısa kes ne bu bağlılık göstergesi gibi söylemekten çekindiğiniz her şeyi insanlara sorma çabanız korkmayın bu kadar dile getirin sorunlarınız bunlar olmasın
00 Yorumla
+1 yılHerkes = sorudaki
Bana rastlayan gerzek = ben evlenmeyi düşünmüyorum (ayrıldıktan 2 Ay sonra nişan yapar 😂😂😂10 YorumlaCiddi olduğunu vurgulamaya çalışması güzel birşey en azından seninle eğlenmek amacıyla takılmadığını söylemek istiyor..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğu sen tanıyorsun. Hali tavrı konuşmasından anlaşılır. Mesela çok saftır. Ne bilelim. Veya seni sürekli evlilik dersem yatağa ikna ederim kendime bağlarım diye düşünüyordur. Sen bilicen artık onu. Çocuğu görmeden tartmadan bişey demek saçma olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılOrtak nokta bul. Bu konulardan onunla ilgilen ve konu aç. Sanırım şu an için sadece evlilik ortak noktamız o yüzden bu durumdasınız.
00 Yorumla Ciddi düşünüyorum bn oyalanmaya vaktim yok bni oyalama evlilik düşünmüyorsan diyor.
Ona sorsan daha iyi.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİnanma böylelerine hiç bir erkek ilk ayda evlilik düşünmez yeni tanıştığı bir kızla ha şöyle bir durum var evlilik yaşı gelmiş ciddi düşündüğünü der ve seni tanımak isteğini söyler oda her seferinde evlilikten bahsetmez
00 YorumlaKesinlikle anormal. Tam tanımadan etmeden ne evliliği hemen hayırdır?
Arkadaşın amacı yatak. Bence güvenme derim😊00 Yorumla
+1 yılne bilelim yav ahiret sorusu gibi adamı bilmeden etmeden fakirse adam ilesi olsun istiyodur zenginse ki değildir zenginse hoşuna gitmiştir
00 Yorumla
+1 yılBen biriyle tanışırken ciddi iliski istiyorsan tanışalım diyorum ve ilişkinin gidişatına göre hareket eder iki tarafta fakat seninkini bilemedim.
00 Yorumla
+1 yılBende böyle biriyle tanışmıştım sonradan da normal olmadığını fark ettim.
11 Yorumla
+1 yılHiç normal değil seni kandirmaya calisiyor olabilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 449 cevap paylaştı.
+1 yılNormal değil bu konular biraz zaman geçtikten sonra açılması gerekir
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni bu şekilde kendine bağlayıp aşık edip cinsellik yaşayıp tüymeyi planlıyor olabilir dikkat et koru kendini. Bu konuda adil yıldırımın videolarını izlemeni tavsiye ederim
10 YorumlaGüvenilir biri olduğunu göstermek isteyebilir bak ciddiyim ben vs, ya da avanağın biridir.
10 Yorumla
+1 yılHiç sağlıklı değil. Evlilikle kandırmaya çalışan erkekler böyle yapıyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 7b cevap paylaştı. Cinsel açlıkta tavan yapmıştır, o yüzden istiyor olabilir.
10 YorumlaAğır derecede hoşlantılarda insan hızlı etkilendiğinden sapıtıyor. Bence de anormal
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek istiyordur eşim de öyleydi ben evlenmek istemediğim halde sonuçta beni ikna etti evlendik
14 Yorumla- +1 yıl
Benim çok zor zamanımda yanımda oldu 4 ay birlikte yaşadık öyle alıştım ama yine alışma sürecim oldu hemen evlenmedik yaklaşık 2 yıl sonra evlendik
- +1 yıl
27 yaşındaydım 6 aylık evliyim inan zamanla o düşünce aklına yatıyor aklına yatmadan evlenme
- Aile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılYa seni kandıracak evlilik vaadiyle ya da evlenmek istiyor. Bunu bilemeyiz
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılZamanı boşa harcamam umudum evlilikten yana mesajı veriyor altan alta dw 1 ayda bu kadar hız erken ölüme sebep verir
00 Yorumla
+1 yılCok hızlı. Bence sakın kalmakta fayda var. İnsanları tanıyamıyorsun.. özellikle karakter olarak..
10 Yorumla
+1 yılBöyle ciddi düşüneni zor bulursun. Çünkü çoğu erkek takılma kafasındadır.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılFikrini almak istiyor ya da evlilik için hazır seni ölçüyor
00 Yorumla Kendisine sorman gerekiyor eğer sen düşünmuyorsan şöyle çocuğa boşa üzülmesin
00 Yorumla
+1 yılSeni garantilemek ve sadece senin olmanı istediği için söylüyordur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 608 cevap paylaştı. Ne güzel işte sonuç odaklı baba gelenlerin kafa başka yerlerde. Sanslisin
02 Yorumla- +1 yıl
Bnada yazarmısın bnde mantık alsam sızden
- Aile & Toplum konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılyaşından dolayı geç kalmış düşüncesi var ise bence normal.
00 Yorumla - Devamını Gör (141)
Devamını Gör(186)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Yeni tanışılan erkeğin sürekli evlilikten bahsetmesi anormal midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
ilişkilerin başlangıcında hemen sizi göklere çıkartan ve evlilikten konu açan kişiler varsa biraz şüphe ile yaklaşmak gerekir.
Sebeplerine gelirsek;
Yukarda saydığım durumlar bir olasılıktır. Ama gerçek olan bir şey varsa ilişkilerin olgunlaşması için zamana ihtiyaç duyduğudur.
İyi günler.
Benim de kız arkadaşım aynısını yaptı ilk tanışma 6 ay içinde evlenmeyi düşünüyorum dedi ben sadece güven ciddiyet için söylüyor sandım ama öyle olmadı her geçen ay baskısı arttı en sonun da ayrılık yaşandı
Peki bir kız neden böyle yapar daha ilk tanışma da?
Bir insanı tanımak değil bir yıl üç yıl bile yetmiyor bazen beni dünyaya getiren babamı bile tanımam 10 yılımı aldı.
Günün koşullarında zaman birini tanımaya çalışmak için oldukça kısa ve hızlı bir yıl altı ay gibi bildiğin. Öyle ki birini dört yıl bir çatı altında yaşasan bile tanıyamıyorsun. beş yıl flört edip evlenenlerin çocukları okul çağına gelmeden boşandıklarına altı ay içinde tanışıp evlenenlerin ise bir ömrü bir yastıkta geçirenlerine şahit oldum. Çok ince eleyip sık dokuyunca işin tadı kaçıyor...
Çok iyi açıklamışsınız. Kaleminize sağlık.
Bu maddelerden en az ikisi bende var :D
yorumu yapan kisi ne bilgeligin var evlilik kurumunu kotulemissin 👎
Göklere çıkartıp neden ortadan kaybolur peki
@BüşraAzize43 narsist kişiler hakkında araştırma yapmanızı öneririm. İyi günler.