Eski sevgilim beni fotoğraflarımı aileme göstermekle, öldürmekle tehdit ediyor ve sürekli hakaret ediyordu. Savcılığa şikayet ettim. Şimdide fotoğraflarımı mahkemede göstereceğini kendini böyle savunacağını söylüyor. Böyle bir şey mümkün mü yani bana böyle fotoğraflar gönderdi diye bunu herkese açık bir şekilde mahkemede gösterebilir mi?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kendi kendini şikayet etmiş olur 😂
İnşallah öyle bir gerzeklik yapar.
Kanunen birinin fotoğrafını izinsiz yaymak ve paylaşmak suçtur. Bunu tehdit amaçlı kullanmak, kişinin hüvviyetini engellemeye teşebbüs ve kişisel gizliliğinin ihlalidir.
Yüzde yüz kazanacağın dava, devam et 👍
Ayrıca tazminat da talep et.23 Yorumla- Soran+1 yıl
Şikayet ederken tazminat falan demedim nasıl yapabilirim onu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
29Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 403 cevap paylaştı. Eski sevgilinde zeigarning etkisi bırakmışsın yani yarım kalmışlık etkisi, Bunu neden yaptığını sana hemen anlatayım;
Bir insanın bu şekilde yapmasının nedeni, Bir anda terkedilme , aldatılma nedenleridir.
O şu an ego olarak zedelenmiş ve seni yalvartarak bu egonun tekrardan düze çıkmasını istiyor, bilinçli bir şey değil bu, yapacağı varsa yapar emin ol gözü bir şey görmez.
Yapması kanunen suçtur fakat bu psikolojide olan birisi bunu yapma eğiliminde olacaktır.
Bundan kurtulman gerek, onun zedelenen ego'sunun tekrardan düzelmesi gerek.00 YorumlaÖncelikle yaşadığın durum için geçmiş olsun umarım en kısa sürede atlatabilirsin psikolojik olarak her gün bunun düşüncesinde yaşamak tabii ki paranoyak olma sebebine yol açacaktır bu sebeple güzel arkadaşım sakin olmanı ve böyle birşeyin şantaj olduğunu çok kişinin sana belirttiğini görüyorsun zaten. önce can güvenliğini sonra akıl sağlığını bu süreçte korumanı tavsiye ediyorum emin ol yaptığı zaten suç ve yaptırımı ağır.
00 YorumlaMahkemede gösterirse ceza verecek hakimin isini kolaylastirir.
Ne fotograflari bunlar, yaptigin bir yanlisin arkasinda dur, korkma, korkarsan ezilirsin, yanlistan sadece ders al.
Eski sevgilin bizim tipik türk maganda erkekleri iste, isleri yolunda gitmeyince, egoizmlerini tatmin edemeyince tehdit, siddete basvuruyorlar.10 Yorumla- +1 yıl
Bana da yapmıştı tam bir saplantılı ruh hastasıydı ya benimle tekrar çıkarsın ya da ailene her seyi anlatirim diye tehdit etmişti. Benim ailem sevgilimin olduğunu bilmiyordu o zamanlar daha çok gençtim korkmuştum 2 sene o adamın beni mahvetmesini ve bunun için hayatımın zehir olduğunu hiç unutmuyorum polise de gidemiyordum ailem öğrenir diye Allahın belaları nasıl bir pisliklerse hayır kelimesinden anlamıyorlardı
46 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@evrimevrimm Profesyonel destek aldınız mı?
- +1 yıl
- Yeni +1 yıl
@evrimevrimm Böyle bir zorbalık insan ruhunu yaralar ve bu yaralar tedavi edilmese sadece o yarayla yaşamaya alışırsınız, kanamaya ve ruhuyavaş yavaş zehirlemeye devam eder. Ummadığını yerde tekrar patlak verir.
- +1 yıl
Güldüm dediğine eski sevgilinin onlara göstermeye kalkarsa dava bile olmadan yapıştırırlar cezayı😂. Aklı çok minnak biriyle olmuşsun asla kale alma gül geç
10 Yorumla - +1 yıl
En dogrusunu yapmissin ve eski sevgilin baya malmis cunku senin ozel fotograflarini mahkemede hangi amacla kullanacak acaba? Sadece kendini daha cok suclu durumuna dusurur ama sana hicbir sey olmaz rahat ol
15 Yorumla- Soran+1 yıl
Hakimin bunu umursamayacağının farkında ama ailen görecek mahkemede ne mal olduğunu diyo
- +1 yıl
Birincisi mahkemedekiler ne hakim ne digerleri bunu yapmasina asla musade etmez, ikincisi ailen mahkemeye neden geliyor ki
- Yeni +1 yıl
Ailene nikah davetiyesi yollar gibi mahkeme davetiyesi mi yollayacak. Ancak harç yatırıp şahit göstererek mahkemeye getirir o durumda da zaten kedilerine soru sorulacağı zamana kadar salona alınmazlar. Ayrıca salonda resim göstermeye teşebbüs etse zaten bir czeada mahkeme düzenini bozmaktan alır.
- SoranYeni +1 yıl
@mmsaci aynı o şekilde yollar mahkeme davetiyesini öyle biri çünkü koymuş kafaya
- Yeni +1 yıl
şahitler ifade sıraları gelmedikçe içeri giremezler bu yüzden sadece davadan haberdar olabilirler o da mahkeme şahitleri kabul ederse başlangıçta dava dosya üzerinden devam eder o davayı sürekli takip edersen itiraz edersin ailemi haberdar etmeye çalışıyor diye halimde reddedecektir. bu durumda mahkemeyi hukuki yolla duyuramaz. arar haberdar ederse bu da ayrı bir suç teşkil eder ki cezasını artırır. avukat ile görüşürken bu detaylsrı atlama onlar gerekeni yapar
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
hiçbir şey olmuyor bende şikayet etmiştim uyarı veriyorlar (idari para cezası ki o parayıda sen almıyorsun) gözü korkarsa bilmem ama kafasına öldürmeyi koyan tehditi koyan birisi parayı öder yine yapar (benim sürecim böyle işledi) umarım seninkisi hak ettigi cezayı alır
01 Yorumla- +1 yıl
Şikayette önceliği öldürme tehdidine verip uaklaştırma talep etmeliydin. Sonrasında denk getirip yakınlarında polise yakalattığın anda aten 6 ay içeride. Ondan sonra takipsizlik versin göreyim. Fakat şantaj denilince nasıl olsa bir halt olmaz diyebiliyorlar o durumda kıytırık cezalar veya takipsizlik.
- +1 yıl
Atmayın şu nudeleri kimsenin eline koz vermeyin diyoruz ama tabi anlayana. Sonra da böyle şeyler oluyor yazık ediyorsunuz kendinize. Öyle birşey yapamaz ama önemli olan internette yaymaması.
30 Yorumla - +1 yıl
Göstersin göstersin gdsgsdgsdfgsd suçunu kendi kanıtlar, bu süreçte hiç iletişime geçme, eline koz verebilecek bir şey yapabilirsin, ki amacı da bu muhtemelen
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hakimin bunu umursamayacağının farkında ama ailen görecek mahkemede ne mal olduğunu diyor
- +1 yıl
Rahat ol mahkemede onu öyle açmalık bi ortamı yok biraz yürek ister o işler
- +1 yıl
Özel hayatı ifşa olayı gösteremez. Mahkemeye hiç bir şekilde zaten veremez. Savcılığa ek dilekçe verip koruma kararı çıkartın. Resimler içinde özel hayatı ifşa ve kişinin özgürlüğünün kısıtlanmasından dolayı dava açarsanız ona ait mail telefon ve benzeri yerlerde bahse konu resimler tespit edilirse iyi bir ceza alır. Sakın korkma ve ailenden çekinme durumu mutlaka ailene söyle ve yardım iste.
10 Yorumla Mahkemeye sunmak için o tehditvari mesajlarını ve şantaj mesajlarını silme mahkemeye delil olarak suncaksin zaten birde davaya bakan hakime olursa fazlasıyla cezalandırır üstüne psikolojim bozuldu işten ayrıldım çalışamıyorum vs. diyerek tazminat talep et bı avukatın varsa ona söyle yoksada sen kendin söylersin
00 Yorumla- +1 yıl
Evet gösterebilir. Paylaşım yaptığın insana dikkat et, yapıyorsunuz sonra oturup ağlıyorsunuz. Sen attıysan o suçlanamaz. Ama o çektiyse rızam yoktu diyebilirsin.
02 Yorumla- +1 yıl
@anonsnal Türkiyede ceza alacağını bile bile kadın katledenler var. Sen ne diyon
Özel yaşamın gizliliği diye birşey var, gönderdiysen bunu etrafa dağıt diye göndermedin ki. Mahkemede gösteremez de internette paylaşmasın dua et
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Hepsini ekran görüntüsünü almış mahkemede nasıl biri olduğunu göstericem diyo zaten bununla tehdit ediyordu beni bunun için şikayet ettim mahkemede bunu göstermesine izin vermezler galiba dimi
- +1 yıl
Hayir tabi ki, gosteremez. Mal mi bu cocuk kendisi var o fotolarda, daha cok suclu duruma duser. Mahkeme de oyle herkese gosterilmez, avukat zarfla hakime verir en fazla o gorurse gorurse hicbir avukatta bunu kabul etmez. Tehdit eden o zaten.. internete de kendisi oldugu icin koyamaz
- +1 yıl
böyle bir şey yaparsa, kendini daha da suçlu duruma düşürür. fotoğrafları göstermesi yasal değil. mahremiyet hakkın var. sakın korkup geri adım atma.
10 Yorumla - +1 yıl
Kardeş fotoğrafları sen attın burada suç yok ki hakim sevgiline ceza vermez.
12 Yorumla- Soran+1 yıl
Bana bunlarla şantaj uyguluyor ve tehdit ediyor nasıl yok
- +1 yıl
Fotoğrafları sen attın paylaşabilir sorun yok zaten şu an davan açılmadı savcı dilekçene bakıcak gerek görürse davayı açıcak. Büyük ihtimalle dava açılır sevgilinde fotoğrafları gösterir kendini savunur zaten içeri girme şansı yok.
- +1 yıl
savcı bakar suçlu olduğuna kanaat getirirse iddianame düzenler kamu davası açılır. kanaat getirmezse kyok verir halk tabiriyle takipsizlik
00 Yorumla - +1 yıl
Gösterir se daha cok suclu konumuna düşer tehdit ettiği ortaya çıkar ve nasıl resim bunlar
06 Yorumla- Soran+1 yıl
Birlikte olduğumuz fotoğraflar
- +1 yıl
Ohaa iliskiye girerken fotomu çektin
- Soran+1 yıl
Saçmalama birliktelikten ne anlıyosunuz
- +1 yıl
Bunu anladım doğrusu ney
- Soran+1 yıl
Yan yana olduğumuz fotoğraflar
- +1 yıl
Ne varki bu fotolarda ailen görse nolcak
- +1 yıl
evet sen muhtemelen 3 yıla kadar hapis cezası alırsın
01 Yorumla - +1 yıl
Bana şantaj yapıyor tehdit ediyor diye sun sende hakime korkma.
00 Yorumla Savcı onun ifadesini alır gerek görürse iddianame hazırlar mahkeme görülür.
00 YorumlaValla cok iyi yapmissin numarani degiştir ulaşmasina izin verme yoksa havlar her zamn
00 Yorumla- +1 yıl
İsimsiz bir şekilde internette paylaşabilir. Bu da ciddi sıkıntı yaratır. Zor durum...
00 Yorumla Özel hayatın gizliliği kanununa göre hiç bir şey yapamaz. Mahkemeden senin fotoğraflarını göstererek savunma yaparsa yine suç işlemiş olur. İyi bir avukattan destek alın maddi tazminata kadar yolu var bu olayların.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
hayır sen onun blöflerine bakma, ülkenin ne halde oldugunu hakimlerde cok iyi biliyor, sen onun hakim karsısında agzını bile acamayacagı anları bekle ve birdaha kimsenin yüzüne bile bakamayıcak yaptıgı pisliğin cezasını ceksin de görsün
10 Yorumla Yani fotoğraflar olmasa bile sadece yüzünün resmiyle bir sürü uygulama ve site aracılığıyla istediği uygunsuz resmi yapabilir. Sizden faydalanmadı değil mi?
10 Yorumlaşantaj yapıyor ne tür fotoğraf olursa olsun korkma aile önemli herkes bazen hatalar yapabilir geri adım atarsan korktugunu belli edersen daha çok ustune gelir.
00 YorumlaGerisine karışmana gerek yok bence gerekeni yapar diyecem ama zannetmiyorum kimi insanlara serbest bile bırakıyor inşallah kötü bir şey olmadan her şey yoluna girer bırakır peşini
00 Yorumla- +1 yıl
Şantaj tehdit insan haklarina girer kimsenin karsilikli yapılmış birseyden sonra tehdit etme santaj yapma gibi bjr hakki yok endişelenme dersini ver ona
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Valla hakim ve savcı görür avukatın görür onun avukatı görür adliye çalışanı bile görür
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
O fotolari gosterirse cezayi garanti yer oyle bisi yapamaz bence inanma
00 Yorumla - +1 yıl
hakim ve ya hakime senin fotoğraflarını görünce daha iyi olur tehtit edildiğini kendi gözleriyle görür için ferah olsun
00 Yorumla Benim de lisede 17 yaşlarında falan başıma böyle bir şey gelmişti şikayetçi olmama rağmen kimse ilgilenmemişti 😕
01 Yorumlaver adresini cagiriyim mahalleden arkadaslari koseye cekip dovelim
00 Yorumla- +1 yıl
sen rahat ol hapsi boylar edepsiz utanmaz serseri
00 Yorumla - +1 yıl
mahkeme her tü
rlü kanıta bakar00 Yorumla - +1 yıl
Ne pis insanlar var ya çok geçmiş olsun :(
00 Yorumla - +1 yıl
Mahkemede gösteremez, dosyada sunar sadece.
00 Yorumla - +1 yıl
hayır sadece hakim görecek
00 Yorumla İyi yapmışsın eline saglik
00 YorumlaOrtada tehdit var sen haklısın
00 YorumlaUmarım hakettiği bulur.
00 Yorumla- +1 yıl
Hakim onu öper.
00 Yorumla
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhaba,
Öncelikle maruz kaldığınız hakaret şantaj suçları nedeni ile yapmış olduğunuz şikayetlerde karşı tarafın sizin özel görüntülerinizi mahkemeye sunması hukuki olmadığı gibi, savunmadan öte ikrar mahiyetinde olacaktır.
ikinci olarak, şüpheli konumunda olan tarafın size ait kişisel verileri mahkemeye sunması TCK 136. maddesinde düzenlenen kişisel verileri hukuka aykırı olarak verme suçunu oluşturur. Bu şekilde verilen kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmiş olması şartı aranmaz. Bu anlamda sizin kendi isteğiniz ile görüntüleri göndermiş olmanız, suçun oluşumunu engellemeyecektir. Bu suç için kanunun belirlediği ceza 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasıdır.
Peki bu belgeleri ceza almak pahasına mahkemeye sunarsa ne olacak?
Öncelikle böyle bir durumda, dosyaya davanın tarafları ve taraf vekili avukatlar ile dosyayı incelemek isteyen avukatlar dışındaki kişiler tarafından incelenemeyecektir. Bu anlamda sorudan anlaşıldığı kadarı ile aileniz davanın tarafı olmadığından dosyayı inceleyemeyeceklerdir.
ikinci olarak, CMK 182/2 maddesinde "Genel ahlâkın veya kamu güvenliğinin kesin olarak gerekli kıldığı hâllerde, duruşmanın bir kısmının veya tamamının kapalı yapılmasına mahkemece karar verilebilir." denmekle, duruşmaların gizli yapılmasını talep edebilirsiniz. Bu durumda duruşmanın gizli yapılması mahkemenin taktirinde olmakla birlikte talebiniz halinde duruşmaların gizli yapılmasına karar verilebilecektir.
Son olarak, gerek size karşı işlendiğini iddia ettiğiniz hakaret ve tehdit suçları ve gerekse de karşı tarafın özel görüntülerinizi mahkemeye sunarak işleyecek olduğu muhtemel suç nedeni ile hukuk mahkemelerinde haksız fiil nedeni ile tazminat talep edebilirsiniz. bu konuda zamanaşımı süresi TBK 72. madde de belirlenmiş olup, şu şekildedir. "Tazminat istemi, zarar görenin zararı ve tazminat yükümlüsünü öğrendiği tarihten başlayarak iki yılın ve her hâlde fiilin işlendiği tarihten başlayarak on yılın geçmesiyle zamanaşımına uğrar. Ancak, tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zamanaşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zamanaşımı uygulanır."
Sağlıklı ve huzurlu günler dilerim.
Benzer bir durum yaşıyoruz. Şikayet etmedik henüz ama şikayet edersek ve doğru düzgün bir ceza almazsa daha fazla kinlenip daha saldırgan olmasından korkuyoruz. Kesin ceza alır mı?