Helal olsun, mutlu olsun, sağlık olsun ☺ hayatta hassas terazi oldugunu bilir ve inanırım. Ben ki kalp kırmamış, hak yememiş, onur, şeref beş para etmemiş, kimseden yararlanma fikrini dahi düşünmemiş isem geçmişte de olsa ben veya bir başkasını üzen kişi hakka girmiş oluyor ben helal ederim zira bu onun vicdanını rahat bırakır mı veya bana yaşattığı acıyı muhakkak bir yerde farklı şeyler olarak yaşayacak olma ihtimalini düşünüyorum. Beddua, nefret etmem çünkü yoruldum çok. İnsanları saldım. Herkes kendi hayatında mutlu olsun. 🌺
Hayır, helalleşmek bana göre değil. Ne helal ederim nede helallik isterim. Yaktığı canlar veya yaptıkları karşısında helallik alabilenler, daha çok can yakarken veya daha kötü şeyler yaparken bu helalleşmeden güç alıyorlar. Bu gücü onlara veya kendime vermem.
İlk başta kesinlikle helal etmiyorum diyordum ama şimdi hakkım helal olsun ki iki Dünya'da da karşılaşmayalım. Ne yolu yoluma çıksın ne de benim yolum onun yoluna çıksın. Sadece şu olsun hissettiklerimi birebir hissetsin. Kırıldığım kadar kırılsın. Üzüldüğüm kadar üzülsün...
Bence edip etmemek helallik istedigi anda bendeki degerine göre degisir. Mesela onu tüm yaptiklarina ragmen unutup hayatima devam etmissem, hakkimi helal etmek daha kolay gelecektir. Nede olsa hani bende önüme bakmisim düsüncesiyle. Ama unutamayip hala onun etkisindeysem ozaman edemeyede bilirim. Yinede kin tutmayip herseye ragmen öne bakmakta fayda var..
Ondan biran önce arınmak isterim. Hiç uzatmam, en soğuk tavrımla vedalaşırım. Zaten karşıma çıkmasın. Ben son aşkıma odaklanmak isterim. Yıllar sonra nedir arkadaş? Benden uzak, yenilere yakın olsun..
Ederdim çünkü onu hayatıma alan benim onda suçu bulmazdım kendimde bulurdum öyle birini hayatıma alarak asıl hatayı yapan benim🤷
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kim olursa olsun hakkımı helal ederim içim rahat etmezki
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Yorumumu beğenmeyen şahıs burda vicdan önemli bana çok önemli zarar vermedikçe hakkımı helal ederim hayatımı mahvetse bile ya da beni mutsuz etse bile ederim çünkü vicdanım hiç bir zaman el vermez farklı düşünebilirsin ama ben böyle düşünüyorum..
Tek bir şey karşılığında ederim tabii ki hatasını telafi edebilir nasıl diye soracak olursan yüzük parmağımı gösteririm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Biri var hellalk istedi de etmedim yıllar sonra çıksa karşıma yine etmem ama o salak bilemez sebeplerinden birini sırf o tarafta helâl ediyor musun hakkini dediklerinde bir kere son kez daha onu görmek için helal ermediğini bilmiyor iste
Asla etmem etmiyorumda, 7 yilimi yiyip aniden gidip baska biri ile evlendi. Tüm emeklerim fedakarliklarim herseyim haram zikkim olsun. O kiz belalari olsun insaAllah. Soran kisi öyle birseymi oldu helallikmi istedi?