Yaşadığınız düzenli, düzgün, güzel giden ilişkinize ailenizin bakış açısı güzel değil ve sürekli burnunu sokuyor ya da evlendiniz ama kaynananız sürekli olarak evinizin içine karışıyor kızlar bu durumda nasıl bir tepki, düşünce ve serzenişte bulursunuz? Çözüm yolunuz ne olurdu?
Özel hayatınıza karışan ailenize tepkiniz ne olurdu?
Şükürler olsun ki aile açısından çok şanslı biriyim.. Asla bana baskı uygulamadılar ve aldığım kararlarda arkamda durdular.. Karışılması taraftarı olduğum konular yanlışlardır. Eğer tehlikeli ve yanlış bir karar veriyorsam uyarmalarından mutluluk duyarım.. Bunun dışında karışırlarsa ket vururum görüşlerine.. Keyifli geceler..
bilmiyorum 18 yaşındayım ve bu zamana kadar karışmaya cürret edemediler bu en başlarda verilmiş olan tepkiyle alakalı diye düşünüyorum. İlişkilere hep burnunu sokan birisi olur ve bu durumda senin için layıksa ve sorun değilse zaten en büyük sınavı geçmiştir. Aile de bu arada senin soğumanı falan sağlar moralini düşürür vs. kayınvalide de zaten hep senin özel hayatına karışmak için hayatındadır. bi türlü paylaşamaz oğlunu. seni sinir edicek ve alçak düşürücek herşeyi yapar ve bu da dilden dile dedikodu olarak yayılır. kayınvalidelere genelde çok şey anlatılmaz dedikodu ve eleştri olmasın diye eğer ki karşı taraf da aynı düşünüyosa bu geçerlidir. yalan söylemekten bahsetmiyorum mesela bi yere yemeğe gidersiniz ve kayınvalideye de yemeğe gittik şunları yedik adı da buydu demez de sadece yediğini söylersin. o da karşılığında oğlumun parasını yiyosun gibisinden cümleler kullanır ama daha az söylenir enazından yoksa bunun üstesinden gelemezsin. genelde kadınlar kayınvalideyle uğraşmamak için çöpsüz üzüm arar
Ailem dahil olmak üzere o noktadan sonra özel hayatıma bir üçüncü kişinin karışmasına müsaade etmem. Kalp kırmamak adına ilk etapta üstü kapalı bu durumdan hoşlanmadığımı belli ederim. Eğer hala anlamak istemiyorlarsa ciddi bir şekilde konuşur çözerim.
Nasıl yarama tuz bastın şu an 😬😬 Ben anlatmaya bir başlasam sabahlarda olur akşamlarda olur😂. Tek çözüm yolu araya mesafe koymak ve ne olursa olsun kendinden taviz vermemek.
Karışmamaları gerektiğini kendi hayatım ve kendi ailem olduğunu söylerdim. Tatlı dille söylerdim devam ederse biraz daha keskin tavırla konuşurdum. Tavsiyeler verebilir bana da eşime de ancak direkt olarak müdahale etmeleri yanlış.
Eşler aileler ile olan ilişkileri sınırlamayı bilmeli. Müdahale etmemeli iki taraf da Ben ortada bir şey yokken arıza çıkaran bir aileye sahip olsaydı elbette eşimi sonuna kadar savunurdum
Kapının eşiğinin içindeki insan az çok hayatıma karışabilir ki bu hayatıma müdahale değil sadece gerekli hatalarımı gördüğü içindir. Eşiğin dışındaki insanlar eşiğime bile erişemez.
Özel hayatıma karışacak bir ailem yok. Ailem olsaydı ve karışsaydı onları dikkate Alırdım. Ama son kararı ben verirdim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla annem beni bunalttı kocaya kaçtım. Geldiğim yerde eşimin ailesi üstümde hakimiyet kurmak istedi izin vermedim. Eşimde izin vermedi. Yeri geldi evde birbirimizi yedik ailesiyle ama zamanı gelince pes ettiler.
valla ne ailemi karıstırırım ne eşimin ailesini karıstırım tavrımı koyarım olmadı boşarım yani al cocugunu derim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Valla ne yapıp edip karışıp dahil oluyorlar yaaa. Benim aile normal değil onu biliyorum. Son 4 senedir baya kendimi izole etmiş olsam da benim kontrolüm dışında bile bi şekilde karışıyorlar. Bu yüzden hayatım bi türlü düzene girmiyor
Bir şey demiyorlar ki nasıl mutlu olacağına inanıyorsan öyle yap diyorlar hep.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Açık açık konuşurum. Zaten bu tarz ebeveynler genelde çocuklarını paylaşamadıkları için sorun çıkartıyorlar. Hele bu erkek anaları, allahım aile terapisi bile zor çare!
Dikkate alırım elbette ama uygulamaya geçme konusunda kendi bildiğimi okurum 🥳
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Size ne derim ama böyle değil tabi, baskasına saygisizlik etmedigi surece kendi secimlerimleriyle yasama hakkina her birey sahip derim ısrarla karısıyolarsa ilk fırsatta ayrı yasamaya baslarım
Ailem özel hayatıma karışmadı fikirlerini hep söylediler ki bu onların hakkı ama kararlarımı sorgulamadılar bendim yerime karar vermeye de çalışmadılar😏