Selam 👋 Bazı ilişkiler aslında bitiyor ama devam ediyor, yani şöyle ki. Sevgi, Aşk, ilgi hiçbir şey kalmamış, misal bazı evlilikler aslında bitmiş ama boşanmaya yanaşmıyorlar, ya da Sevgililer aslında birbirlerini sevmiyorlar ama ilişkileri devam ediyor, sizce nedeni ne? 🧐“Adam” dediğin, bir çayını, birde kadınını soğutmayacak. 👌
Aşk/Sevgi bitmesine rağmen, bazı çiftler neden ilişkisini bitiremiyor?
Bir ilişkinin başarısı duygusal kalitesine bağlıdır. Bu ilişki duygu kalitesini yitirip bağımlılık haline döndüğünde kalitesini kaybeder. Bir arada mutlu olamamaya başlayan çiftler edindikleri alışkanlıklardan vazgeçememe korkusu yüzünden birbirlerine tam anlamıyla eziyet olmaya başlarlar. Bu bağımlılık , tensel, fikirsel ve paylaşımsal niteliklerden onsuzken başarız olma kaygısından ileri gelir.
Bağımlılık, temel benlik duygusunu yitirmiş, böylece düşünce ve davranışlarının, bir kişi, bir madde veya seks veya kumar gibi bir etkinlik dahil olmak üzere harici biri veya bir şey etrafında dönmesine neden olan birini içerir. — DARLENE LANCER, JD, LMFTÇoğu zaman insanlar, kim olduklarına, neye değer verdiklerine ve ilişkiye yönelik hedeflerine dair herhangi bir kişisel yansıma olmaksızın, yalnız hissetmekten kaçınmak için ilişkiler arar veya girerler. Bu tarz bir yaklaşım ile başlayan bir ilişki için bağımlılık kaçınılmaz bir sondur. Bağımlılıktan Nasıl kurtuluruz? Kim olduğunuzu ve en önemlisi ilişkilerinizde ne istediğinizi düşünmek için zaman ayırın. Flört sürecinde buna dikkat etmek, ilişkinizin uzun vadede sağlıklı ve daha sağlam olmasını sağlamaya yardımcı olabilir. Halihazırda bir ilişkiniz varsa, aynı hizada kaldığınızdan emin olmak için kendinizin ve eşinizin değerlerini incelemek için asla geç değildir. Hayatınızın merkezinde sadece o varsa onsuz bir şeyler yapabilme yeteneğinizi kaybetmeniz kesin bir gerçektir. Onu hayatınızın tek merkezi yapmaktan kaçının var olan hayatınıza en güzel rengi katan bir yenilik olarak görün ve kendi hayatınızı da yaşamaya devam edin , hayatınız ondan ibaret olmasın. Böylece beklentileriniz onu ve sizi zora sokmaz daha huzurlu ve mutlu olabilmeyi başarırsınız en önemlisi onsuz kalma ihtimali en büyük korkunuz olmaktan çıkar bunun verdiği hafiflik ilişkinize fazlasıyla artı olarak yansıdığını göreceksiniz.
Merhaba, İlişkilerdeki sevgi de tıpkı insanlar ve diğer canlılar gibi beslenmeye muhtaçtır. Ne zaman ki bu sürprizli ritüeller, yerini ve ağırlığını yaşamın sorumluluklarına büyük oran da bırakıyorsa, hoşgeldiniz ki, artık kaybettiniz... Hayat hepsi bir bütün. Bugün kıyı da hoş bir esinti var. Biraz Cemal Süreyya okudum. Siz le de paylaşalım... Neşeniz bol olsun...
Sevgidir. Sevgiye alışkanlık diyorlar ya tilt oluyorum. Birini sevmiyorsan kopamazsın sadece. İnsanlar yıllarca sürdürdükleri arkadaşlıkları kopartıyorlar. Aşk acısı gibi acı çekiyorlar mı? Çıkıyorlar alışkanlık diyorlar. Birisine karşı zerre sevginiz kalmasın bakalım alışkanlık yüzünden onun yanında olmak isteyecek misiniz? Herkes tutturmuş alışkanlık diye.
Alışkanlık olabilir yani "Onunla olmuyor ama onsuz da olmuyor." derler ya hani aynen öyle bir durum. Ya da ortada bir çocuk olabilir ve o çocuğun psikolojik sağlığı için iki tarafta kendince düşüncelerle ilişkilerini sonlandırmak için uygun zamanı beklerler.
Bazısı üşengeçliğinden, şimdi kim bi evlilik için çaba sarfedicem düşüncesiyle, kimisi o kadar emek verdim, burnundan getirmeliyim düşüncesiyle... birçok sebep olabilir.. Bu arada adam dediğin bir çayını diye başlayan cümleye katılmıyorum, bunu kadın soğuk davranabilir durumuna getirenler var, bu çok yanlış, herkes ilgisini ve sıcaklığını vermeli, ilişkilerde tek taraflı özveri bir yerden sonra kabak tadı vermemeli.
Konfor alanından çıkmak zaman alıyor. ya da belki bir Ümit. Bağımlılık sadece sigarada veya alkolde olmuyor. İnsanın fıtratında bağımlılık var. Bir şeye bağımlı olmak zorunda. Benim alkolümde sigaramda veya başka bir kimyasal maddeye de bağımlılığım yok, ama bilgisayar oyunlarına müzik dinlemeye bu siteye girip yorum yapmaya bağımlılığım var.
Eğer boşanma kararı açılırsa erkek olan taraf ona ölüm tehditleri felan yağdırabilir veya belkide sonu Özgecan Arslan gibi olabilir diye. Sevmediğini belli etmek istemiyor olabilir haberlerde sürekli görüyoruz öldürülen kadınları.
Merhaba. Alışmışlık, alıştığın için kopmak istemiyorsun sürekli konuşmak istiyorsun. Bu yüzden arada ki iletişim kopmuyor. Sevmedigini bir şey hissetmediğini adın gibi biliyorsun ama yinede konuşmak istiyorsun.
Aşk ve sevginin en başından beri olmaması ve birbirlerine alışmış olmaları. Ayrıldıklarında da sevgiyi bulamayacaklarından o kadar eminler ki nasıl olsa farklı bir şey olmayacak neden mevcut durumu yıkayım diye düşünüyor olabilirler...
Alışkanlıklar, - şimdi insanlara laf anlatmaya mı uğraşıcam. -Hayır ayrılsam yeni gelen farklımı olacak! bir daha tanı, bir daha alışmaya çalış. Bla bla bla bla...
Ortada çocuk varsa en büyük sebep, küçük yerde yaşıyorsan aile etraf, elalam sacmaligini, kadının maddi özgürlüğü yoksa aileden destek yoksa vs daha birsuru sebep
Bence alışkanlık olduğu icin kopamıyorlar çevremdeki arkadaşlarım uzun sureli iliskileri olanlar kac defa ayrilsalar da tekrar ortak noktada buluşup ya evlendiler ya da ilişkilerini devam ettiriyorlar ayri kaldıkları dönemde sorduğumda kimisi nefret ediyorum kimisi Allah'a yakin bana uzak olsun diyor yani alışkanlık alışkanlık alışkanlık
Alışkanlık sadece. Ayrıca evliliklerde her şey bitse bile boşanmak cesaret işidir. Çoğunda bu yürek yok. Onun yerine burada fingirdemek daha kolaylarına geliyor.
Düzeni bozulur diye korkuyorlar. Yeniden başlamak, konfor alanından çıkmak zor geliyor insanlara. Aslında cesaret edebilseler hayat bittiğini düşündükleri yerden çok daha güzel başlıyor ama her insan bu algı seviyesine ulaşamıyor. Mutsuz ölüyorlar. :)
Onu ciftler degil %80 civarinda kadinlar yapiyor. (Simdi herkes o %20de oldugunu iddia eder) adam neler diyor neler yapiyor hala gelmis yok seviyorum yok alistim. Cidden bu kadinlarin zeka orani baya dusuk. Bir insani seviyor olabilirsin ama sana ihnaet ediyorsa seni hor goruyors sana eziyet ediyorsa sana deger vermiyorsa birakicaksin salicaksin onu arkadas. Daha dun @mavimsitirak adli kizla konusurken sirf bunu dedin diye beni engelledi. Kadinlar cidden nankor insanlar
Düzenin bozulmaması , alışkanlık, aileler elalem ne der aynı şey bendede var eşim çok ilgisiz ama karakteri iyi diye götürüyorum boşanmaya cesaret edemiyorum belki de sırf düzenimiz bozulmasın aileler üzülmesin diye
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Tekrar sıfırdan başlamak korkusu... Ama işte susadım diye zehir içmemelisin!
kimisi alıskanlık olarak görüyor ayrılamıyor veya o düşeceği boşluktan yalnızlıktan korkuyor... ya da evlilerde cocuk bahane oluyor kadının ekonomik özgürlüğü elinde değilse bitiremiyor çevre aile baskısı oluyor falanda filanda işte amaaaaaan
Yani Bir nevi düzeni bozmama durumu alıştığı kurduğu bir düzen varsa bozmak istemez bu yüzden duygusal açıdan bitmiş bir ilişki böyle bir saçmalık yüzünden uzayabiliyor
Sevmiyolar ama ilsikiyi deeam ettirmek zor öyle dewam Eden yok hani bir taraf sevmese ilsiki yine dewam edebilir ama iki taraf sevmiyosa dewam etmezki saçmalık yani